- 10 Ocak 2016
- 1.136
- 2.374
- 133
Ben de evlenmwden once boyle dusunuyordum sonra cok sevdigim bir arkadasim su anki soyadin kimin soyadi diye sordu? E babamin. Peki bu devlet seni adam yerine koyup sana ozel soyadi vermis mi? Hayir. O zaman bir erkeginkini birakip digerininkini almak seni neden rahatsiz etsin demisti. Dusununce de hakli yani. Anaerkil bir topluma gecene kadar ha babam olmus soyadimin sahibi ha kocam:)Şimdi toplu cevap vereyim yazılanlara. Evet ismimim yazılı olduğu kurumlar var. Kaşe vs de var tabi ama kaç para bir kaşe o mesele değil açıkçası.
Sadece evlendiğim için böyle bir değişiklik yapma fikrine hep karşıydım. Sadece evlendim sonuçta kimliğimin değişmesine gerek yok kafasındayım.
Kişisel sebepler dolayısıyla istiyorum bunu. Bir nevi özlük hakları meselesi
zaten bu erkeklerin soyadını almak her yönden falso değil mi? Nasıl onun soyu oluyor çocuklar anlamıyorum. Tüm bilim anneden gelen mitokondriye göre soy çıkarırken, öldüğünde bile annesi kesin belli diye ana adı söylenirken. Erkeklerdeki öz güvene ve devlet işleyişlerine hayranım gerçekten. Herkes anasının soyadını alsın. Evlenince de soyadı değişikliği olmasın. Akla mantığa bilime göre doğru nokta bu çünkü
Ayyy evet ben de ona gicik olmustum en cok. Polis cevirse yolda hangi ilceye mahalleye baglisin dese bilemem yani o derece benimseyemedim daha. Ona ne gerek varsa yani. İyice mal yerine konuyoruz iste anlayana. Valla sanayide adam yerine koyup derdimi anlayan ustaya ben goturuyorum arabayi. Ama bazi insanlar kadinlari ciddiye almiyor ve ben bu ulkede mucadele vere vere bi hal oldum. En cok da hemcinslerimin kafasina vura vura kocisin olmadan da insansin bunun farkinda misin demek istiyorum. Heyhat pasifist bir insanim:)Valla kadin erkek eşittir hatta kadin daha bir esittir kafasindayim her zaman :) ama su cift soyadi olayı komik gelmistir hep. Ne cift isimden hoslanirim ne soy isimden. Kizlik soyadim ve adim cok karizmatikti simdi Allah icin. Sadece onu kullanmaya devam etmek isterdim ama evlendikten sonra esimle soy adlarimizin farkli olmasi fikri de garip geldi. Beyimin soyunu yurutuyorum soyadıyla anlicaniz :)
He ama kutugum falan degisti ona ayar oldum.
Konuyla ilgili de en ufak bi fikrim yok ins konu sahibi istedigini yapar
Güney korede de öyle diye biliyorum. Onların ülkecek soylarına bişey olmuyorsa bizim de olmaz diye düşünüyorum. Çok saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz gerçekten çok zor kadın olmak bu ülkede.Cerkeslerde kadinlar düğünden sonrada soy isimlerini kullanmaya devam eder. :)
Şu da var eşin senin soyadını alabilirOha artık.. Çok yüksekler de oldu. O kriterleri hepimiz biliyoruz ki ben karşılayamam
O kadar detaylı bakmadım açıkçası ancak evli olduğum kısmı nüfusta kalacak. Çocuğun kimliğinde de benim adım yazacak. Yani boşanmış ve çocuğunu yurtdışına kaçıran anne muamelesi görmem çok abes geliyor bana. Ama burası türkiye olmaz demiyorum. Kim bilir ne gelecek başımıza. Belki otele bile alınmayabilirizyazan oldu mu bilmiyorum ama ileride çocuğunuz olduğunda sorun yaşayabiliyorusunuz sanırım. çocukla soyadınız farklı olduğunda her y.dışı çıkışında ve bazı resmi işlemlerde eşinizden izin belgesi gibi birşey almanız gerekiyordu. şimdi değişmiş olabiilir tabi. ben öyle şeylerle uğraşmak istemediğim için iki soyadımıda kullanıyorum. resmi olmayan kurumlarda eşimin soyadını kullanmıyorum ama, mağaza üyeliklerinde vs. isteğiniz bence çok makul birşey buna bile laf söyleyenlerin olması biraz şaşırttı beni. sadece birkaç haberde sürecin eskisi kadar zor olmadığını okumuştum.
Soyadi ayni da olsa o kural var.yazan oldu mu bilmiyorum ama ileride çocuğunuz olduğunda sorun yaşayabiliyorusunuz sanırım. çocukla soyadınız farklı olduğunda her y.dışı çıkışında ve bazı resmi işlemlerde eşinizden izin belgesi gibi birşey almanız gerekiyordu. şimdi değişmiş olabiilir tabi. ben öyle şeylerle uğraşmak istemediğim için iki soyadımıda kullanıyorum. resmi olmayan kurumlarda eşimin soyadını kullanmıyorum ama, mağaza üyeliklerinde vs. isteğiniz bence çok makul birşey buna bile laf söyleyenlerin olması biraz şaşırttı beni. sadece birkaç haberde sürecin eskisi kadar zor olmadığını okumuştum.
enişte hanım köylü çıktı deseneşaka bir yana, böyle bakış açısı geniş, kendinden emin adamlara hayranım
ego yapmıyorlar gayet barışıklar ne mutlu size maşallah :)
Güney korede de öyle diye biliyorum. Onların ülkecek soylarına bişey olmuyorsa bizim de olmaz diye düşünüyorum. Çok saçma sapan şeylerle uğraşıyoruz gerçekten çok zor kadın olmak bu ülkede.
O da benden dilekçe alıp mı çıkarabiliyor peki çocuğu?Soyadi ayni da olsa o kural var.
yooo eşimden ayrı defalarca yurtdışına çıktım , farklı farklı ülkelere gittik çocuğumla hiçbir sıkıntı yaşamadım.Soyadi ayni da olsa o kural var.
oh oh maşallahHanımın köyü değil direk memleketlisi oldu resmen Adanalı ama konyalıyım diyor ben kendi soyadımı kullanacağım dediğimde hiç karışmadı ve kendide çok istiyor değiştirmeyi çok şükür egoist değildir geniş bir bakış açısına sahip çok şükür
Valla soyle diyeyim ben isten asla ayrilmam. 4 cocuk da dogursam o evden cikilacak onise gidilecek. Ama esim cok iyi bi pozisyonda calismasina ragmen bunalmis artik yilmis is dunyasindan. Diyorum sen otur evde. Bana utumu temizligimi yap cocuk yapalim ona bak ben sana bakarim zerre de gocunmam ki hu adamin bana benim de katkida bulunmadigim tek lokMasi bogazimdan gecmemistir. Ama ben esek gibi calisirim adami playstation basinda birakir aksam orda bulurum o zaman ben de yallah derim. Kendim de ise ara versem evin tum gerekliliklerini gocunmadan ustlerlnirim. Ne var ki bunda. Kim evdeyse o yapar. Bu ne beni daha kadin ne onu daha az erkek yapar.Aynen sizin gibi düşünen bir arkadaş vardı kulakları çınlasın
Eşinin işyeri kapatıldı adamcagız uzun süre iş bulamadı
Kadın evlere temizliğie bile gitti..üç çocuk
Sonra birgün kadın dediki
Yeter artık ben çalışıcam sen yiyecekmisin kalk görevini yap!
Sonra ben o arkadaşla küstüm çünkü ona dedimki
İkinizde eşit haklara sahipsiniz ya
O zaman o evde oturup sen de ona bakabilirsin
Sen otururken o sana bakıyordu ya o da çalışmama hakkını kullandı senin bir zamanlar yaptıgın gibi
Amin valla kolay gelmedik bu zamanlara çok şüküroh oh maşallahenişteyi takdir ettim Allah daim etsin huzurunuzu mutluluğunuzu
2 soyadı gereksiz ve aşırı uzun bence. Bana tatlı su feminizmi geliyor.Bizim ünvde 2 adlı 2 soyadlı bir hoca vardı, 2 soyadı da uzun bir de soyadları isim tamlaması oluşturuyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?