Adımı söylemeye üşendiğim doğrudur2 soyadı gereksiz ve aşırı uzun bence. Bana tatlı su feminizmi geliyor. Bizim ünvde 2 adlı 2 soyadlı bir hoca vardı, 2 soyadı da uzun bir de soyadları isim tamlaması oluşturuyordu
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Adımı söylemeye üşendiğim doğrudur2 soyadı gereksiz ve aşırı uzun bence. Bana tatlı su feminizmi geliyor. Bizim ünvde 2 adlı 2 soyadlı bir hoca vardı, 2 soyadı da uzun bir de soyadları isim tamlaması oluşturuyordu
Değişmiş abla o yasak bi başka kanuna uymadığı gerekçesiyle 2015te.Gülüm nette azıcık baktım da yalnızca kendi soyadını kullanamıyormuşsun, eşin soyadıyla birlikte kullanılabiliyormuş, Medeni kanunun 187 maddesi gereği evlenirken nikah memuruna veya sonrasında nüfus memurluğuna yazılı başvuru yapılarak eşin soyadıyla birlikte kendi soyadını kullanmak istediğini beyan ediyormuşsun, dava açıp kendi soyadını kullanamıyormuşsun, Anayasa mahkemesi kararı bu yöndeymiş ama bir değişiklik oldu mu bilmiyorum, Anayasa mahkemesi 10 Mart 2011 tarih ve E.2009/85, K.2011/49 diye bir karar çıkıyor yazınca.
Özer bey örneği verilmiş, Özer bey evlenmeden önce Tansu hanımın babası soyadını Çiller yapmazsan kızımı sana vermem demiş, evlenmeden Çiller yapmış, romantik bir hikayeymiş, erkeklerde evlendikten sonra eşinin soyadını alamıyormuş veya kendi soyadıyla birlikte eşinin soyadını kullanamıyormuş.
Evlenirken zaten maddi manevi tüm haklarının yarısını da eşler birbirine devreder
Sadece evlendim dediğiniz şey ömrünüzün geri kalanı
Çocuklarınızın babası olacak adamdan bahsetiyorsunuz
İsterseniz çocuklar da sizin soyadınızı tasısın doğunca
Evet haklısın. Bende burda öğrendim. İşalla kolayca halledebilicem bu soyadı mevzusunuÇuvalla paralar harcayip uzuun yillar sürecek bi dava oldugunu sanmiyorum..
Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.
Bir yandan ona bakıyordum, "evlilik soyadının iptali ile evlilik birliği içinde kızlık soyadının kullanılması istemi" gerekçesiyle Aile mahkemesine dava açıyormuşsun, dilekçeye şunları yazmak mühim "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatlarına göre, kişinin soyadı özel hayat kapsamında değerlendirilmiş ve evli kadının kocasının soyadını kullanma zorunluluğu özel hayata bir müdahale olarak kabul edilerek Medeni Kanun’un konuya ilişkin düzenlemesi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 8. ve 14. maddelerine aykırı bulunmuştur. Buna göre, AİHS ve diğer uluslararası insan hakları antlaşmaları ile çatışan 4721 sayılı Kanun’un 187. maddesi karara esas alınmayarak, kızlık soyadının kullanılması talebi AİHS’nin 8. ve Anayasa’nın 17. maddesi kapsamında bir insan hakkı olarak kabul edilip cinsiyete dayalı olarak bir ayrıma tabi tutulmaksızın erkek ve kadın arasında eşit şekilde uygulanması gerektiğinden kızlık soyadını kullanmak istemek için haklı bir gerekçenin bulunmasına ihtiyaç bulunmadığının kabulü gerekmiştir.”Değişmiş abla o yasak bi başka kanuna uymadığı gerekçesiyle 2015te.
Sadece kızlık soyadını kullanan kadınlar var. Ben çok zor bir süreç olur diye tahmin ediyordum ama kolaymış artık
enişte hanım köylü çıktı desene şaka bir yana, böyle bakış açısı geniş, kendinden emin adamlara hayranımBunu duyarsa 1 dk bile kullanmak istemeyecektir kendi soyadını
ben bayılıyorum iki erkek kardeşim var ikisi de çift isimli soyadıyla çok karizmatik oluyor üçü bir arada :) bazen takılırım neden tek isim koydunuz keşke iki ismim olsaydı diye2 soyadı gereksiz ve aşırı uzun bence. Bana tatlı su feminizmi geliyor. Bizim ünvde 2 adlı 2 soyadlı bir hoca vardı, 2 soyadı da uzun bir de soyadları isim tamlaması oluşturuyordu
Ben avukat tutayım bi celsenin parasını ödeyebilirim :)) valla hukuk özürlü müyüm neyim? Kendi kendime yazmaya çalıştım dilekçe olmuyor olmuyor..Bir yandan ona bakıyordum, "evlilik soyadının iptali ile evlilik birliği içinde kızlık soyadının kullanılması istemi" gerekçesiyle Aile mahkemesine dava açıyormuşsun, dilekçeye şunları yazmak mühim "Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin içtihatlarına göre, kişinin soyadı özel hayat kapsamında değerlendirilmiş ve evli kadının kocasının soyadını kullanma zorunluluğu özel hayata bir müdahale olarak kabul edilerek Medeni Kanun’un konuya ilişkin düzenlemesi Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 8. ve 14. maddelerine aykırı bulunmuştur. Buna göre, AİHS ve diğer uluslararası insan hakları antlaşmaları ile çatışan 4721 sayılı Kanun’un 187. maddesi karara esas alınmayarak, kızlık soyadının kullanılması talebi AİHS’nin 8. ve Anayasa’nın 17. maddesi kapsamında bir insan hakkı olarak kabul edilip cinsiyete dayalı olarak bir ayrıma tabi tutulmaksızın erkek ve kadın arasında eşit şekilde uygulanması gerektiğinden kızlık soyadını kullanmak istemek için haklı bir gerekçenin bulunmasına ihtiyaç bulunmadığının kabulü gerekmiştir.”
Ve tabii Yargıtay Hukuk Genel Kurulu tarafından 30.09.2015 tarihinde verilen bu kararı da emsal olarak yine mutlaka dilekçede olmalı ki direkt tek celse de iş bitsin :)
Ben avukat tutayım bi celsenin parasını ödeyebilirim :)) valla hukuk özürlü müyüm neyim? Kendi kendime yazmaya çalıştım dilekçe olmuyor olmuyor..
Bana soyadımı versinler bende avukata parasını. Her işi ehline bırakmak lazım
Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var
Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz
İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip
Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?
Madem herşey her koşul eşit olmalı
O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün
Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
çocuğum için sorun olacağını sanmıyorum. Doğuran ben olacağım için. Boşanmış kadınların çocuklarıyla bir sorunu yok ne de olsa?Çocuğunuzu da düşünmeniz lazım ilerisi için çünkü soyadınız farklı olacak bu sorun olabilir bazı işlerde. Hem kendi hem eşinizin soyadını kullanabilirsiniz yoksa eşiniz adına yapacağınız işlerde de sorun olabilir diye düşünüyorum
Ha bu arada
Adı nedir??
SOYadı
Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?
Çift kullanma şansınız var ama
Neden adamı ekarte ediyosunuz
Onun da SOYadı yürüsün
çocuğum için sorun olacağını sanmıyorum. Doğuran ben olacağım için. Boşanmış kadınların çocuklarıyla bir sorunu yok ne de olsa?
Hanımefendi rica ediyorum yazmayın. Savunduğum tüm değerlerin nasıl zıttı olabilirsiniz? Şok içerisindeyim. Rica ediyorum lütfen sağ üst köşedeki çarpıya basıp kapatın bu sekmeyi
zaten bu erkeklerin soyadını almak her yönden falso değil mi? Nasıl onun soyu oluyor çocuklar anlamıyorum. Tüm bilim anneden gelen mitokondriye göre soy çıkarırken, öldüğünde bile annesi kesin belli diye ana adı söylenirken. Erkeklerdeki öz güvene ve devlet işleyişlerine hayranım gerçekten. Herkes anasının soyadını alsın. Evlenince de soyadı değişikliği olmasın. Akla mantığa bilime göre doğru nokta bu çünküEn çok takıldığım nokta bu, bosaniyorsun kendi çocuğunla ayrı soy ismi taşıyorsun.
Ha bu arada
Adı nedir??
SOYadı
Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?
Çift kullanma şansınız var ama
Neden adamı ekarte ediyosunuz
Onun da SOYadı yürüsün