Yanlış bilgi olmasın Tansu çillerin eşi evlenmeden önce soyadını kendi değiştirmiş çiller olarak ben öyle okuduğumu hatırlıyorum
Yani diyorsunuz ki, eşin işsiz kalır, senin maaşına kalınca anlarsın anyayı konyayı, görürsün eşitliği. =)) Ah ah... Keşke bir fikir üzerinden konuşsaydık, zira arkadaşınızın durumu sadece kendisini bağlar.Aynen sizin gibi düşünen bir arkadaş vardı kulakları çınlasın
Eşinin işyeri kapatıldı adamcagız uzun süre iş bulamadı
Kadın evlere temizliğie bile gitti..üç çocuk
Sonra birgün kadın dediki
Yeter artık ben çalışıcam sen yiyecekmisin kalk görevini yap!
Sonra ben o arkadaşla küstüm çünkü ona dedimki
İkinizde eşit haklara sahipsiniz ya
O zaman o evde oturup sen de ona bakabilirsin
Tanıdık bir kaç avukat var. Yarın onlarla konuşucam. Eğer tek yapabilirsin derlerse pazartesi dilekçeyi verip dava açıcam eşime. Avukatla yap derlerse de pazarlık yaparım artık onlarla
İşalla kadın bir hakime denk gelirim de tek seferde biter
Fikrimiz aynı zannederken şu mesajda koptum ben sizin fikrinizden.Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var
Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz
İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip
Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?
Madem herşey her koşul eşit olmalı
O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün
Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
Yani diyorsunuz ki, eşin işsiz kalır, senin maaşına kalınca anlarsın anyayı konyayı, görürsün eşitliği. =)) Ah ah... Keşke bir fikir üzerinden konuşsaydık, zira arkadaşınızın durumu sadece kendisini bağlar.
Evet normalde Medeni Kanun'a göre "erkek eşinin soyadını alamaz". Özer Çiller, evlilik öncesi soyadı değişikliği ile Çiller soyadını almışYanlış bilgi olmasın Tansu çillerin eşi evlenmeden önce soyadını kendi değiştirmiş çiller olarak ben öyle okuduğumu hatırlıyorum
Haklisiniz biz kadinlar daha ustunuz :)
Iyi ki kadinim , sahane muhtesem bir varligim
Aynen öyle mune abla. Adam bana benim soyum nolcak demedi? Burdakilere dert oldu adamın soyu. Ha dese boşardım onu da öyle bir insan olmadığı için evlendim zaten.Hanımlar,
soyadı kavgasından banlanacaksınız bu gidişle, isteyen istediği soyadını kullanır, konu sahibesi size soyadı için dava açan var mı diye sormuş, eşinin soyunu soyadıyla yürütüp yürümeyeceğini değil, rica ediyorum soyadı davalarıyla alakalı fikriniz varsa paylaşın, konu sahibesinin sormadığı ve yalnızca eşiyle kendini alakadar eden konulara girmeyin, eşi sizler kadar dert etmemiştir.
Tansu çillerin eşi için söyledim bir ara benim eşimde benim soyadımı kullanmak istiyordu bunun için araştırmıştım evlenmeden önce soyadını değiştirmiş diye okudum yanlış bilmiyorsamEvlenmeden once de sonra da erkek soyadi değişikligi için basvurup istedigi soyadıni alabiliyor, tabi bunu esimin soyadini alacagim diye degil, atiyorum, soyadimi çelik yaptıracagim diye aciyor, boylece esinin bekarlik soyadini ikisi de kullanabiliyor.
Fikrimiz aynı zannederken şu mesajda koptum ben sizin fikrinizden.
Ben arabamı kendim servise götürüyorum, evde bir şey bozulunca kendim tamir edebiliyorum, şehirler arası 12 saatlik yolu kendim araç kullanarak gidebiliyorum. Bir erkek bunları yapabilir kadın yapamaz diye bir şey yok bence yanılıyorsunuz.
Benim şahsi fikrim kadın eşinin de soyadını almalı. Hayatı paylaşmaya evleniyoruz soyadini almayacaksam imza da atmayayım yani. O benim soyadımı alsin madem hayat müşterek bla bla kısmını bırakıp bence feminizmden çıkıp realist olalım. Burası Türkiye toplumun çoğunluğu bu görüşe sahip. Ben kendi soyadımın yanına onunkini ekleyeceğim fikrim bu.
Gercı beyhude konuşuyoruz konu sahibi fikir değil nasıl olacağının yolunu soruyor bir sürü laf kalabalığı yaptık.
Dava açmana gerek yok artık diye biliyorum. Nüfus cüzdanı çıkarmaya gittiğin de bir dilekçe veriyorsun. Orada seçenekler var. Tabi sadece kendi soyadını kullanacaksan aynı prosedür geçerli mi bilmiyorum. Ben ikisini bir arada kullaniyorum. Bu arada saçmalık falan değil. Gayet normal ve haklı bir istek.Arkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, brni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Valla onu bunu bilmem bacım. Bu saatte bunca hummalı atışmaya girmişiz. Boşa gitmesin. O soyadı değişsin. Takipteyim.Aynen öyle mune abla. Adam bana benim soyum nolcak demedi? Burdakilere dert oldu adamın soyu. Ha dese boşardım onu da öyle bir insan olmadığı için evlendim zaten.
Demekki doğru hatırlıyorumEvet normalde Medeni Kanun'a göre "erkek eşinin soyadını alamaz". Özer Çiller, evlilik öncesi soyadı değişikliği ile Çiller soyadını almış
Tansu çillerin eşi için söyledim bir ara benim eşimde benim soyadımı kullanmak istiyordu bunun için araştırmıştım evlenmeden önce soyadını değiştirmiş diye okudum yanlış bilmiyorsam
2 soyadı kullanmak nüfus müdürlüğünden halloluyor. Sadece kendi soyadım için dava açmam gerekiyor. Ama arkadaşlar sağolsunlar sandığım kadar zor bir süreç değilmiş. Tek celsede bile kazanabilirim sanırım iyi bir hakimleDava açmana gerek yok artık diye biliyorum. Nüfus cüzdanı çıkarmaya gittiğin de bir dilekçe veriyorsun. Orada seçenekler var. Tabi sadece kendi soyadını kullanacaksan aynı prosedür geçerli mi bilmiyorum. Ben ikisini bir arada kullaniyorum. Bu arada saçmalık falan değil. Gayet normal ve haklı bir istek.
Bunu duyarsa 1 dk bile kullanmak istemeyecektir kendi soyadınıEvet o tansu cillerin babasinin istegi uzerine evlenmeden degistirmis :) ama benim dayim evliyken dava acip soyadini degistirdi, esinin evlenmeden onceki soyadini kullaniyorlar su anda, esiniz de degistirebilir yani.
Gülüm nette azıcık baktım da yalnızca kendi soyadını kullanamıyormuşsun, eşin soyadıyla birlikte kullanılabiliyormuş, Medeni kanunun 187 maddesi gereği evlenirken nikah memuruna veya sonrasında nüfus memurluğuna yazılı başvuru yapılarak eşin soyadıyla birlikte kendi soyadını kullanmak istediğini beyan ediyormuşsun, dava açıp kendi soyadını kullanamıyormuşsun, Anayasa mahkemesi kararı bu yöndeymiş ama bir değişiklik oldu mu bilmiyorum, Anayasa mahkemesi 10 Mart 2011 tarih ve E.2009/85, K.2011/49 diye bir karar çıkıyor yazınca.Aynen öyle mune abla. Adam bana benim soyum nolcak demedi? Burdakilere dert oldu adamın soyu. Ha dese boşardım onu da öyle bir insan olmadığı için evlendim zaten.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?