Eşe dava açılıyormuşŞöyle bişey buldum
İkisi için nikah öncesi dilekçe veriliyor diye biliyorum şimdi siz evli olduğunuz için nüfus müdürlüğüne gidip dilekçeyle değiştirirsiniz. İki soyadı kullanma işlemi daha basitİkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Siz kendinizi eşit görmemekte serbestsiniz elbette.
Yalnız gerekçelerinizi de açıklarsanız, bir erkek sizden neden üstün mesela, sizi daha iyi anlarız belki.
Orası öyle de canım. İnternettekiler uzun uğraşlar sonucu elde edilen davalardı. O mahkemeden bu mahkemeye gidiyordu kararlar. Ben ne anlarım hukuktan davadan. O yüzden bilen biriyle dava açmak istiyorum.Kanun degisti artik kendi soyadinizi kullanabilirsiniz diye biliyorum
En iyisi bir avukata danismak , dava acmak icin avukata ihtiyaciniz yok bi dilrkce verir acarsiniz
Nikah basvurusu yaparken doldurdugunuz evrakta var hangi sekilde soyadini kullanacaginiz , orda isaretliyorsunuz nikahta verilen aile cuzdaninda istediginiz sekilde yaziyor soyadiİkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Oyle yapiyorlar zaten cherryBence de milleti boş yere uğraştırıyorlar
Nikah işlemlerinde sorsunlar
Hanımefendi rica ediyorum yazmayın. Savunduğum tüm değerlerin nasıl zıttı olabilirsiniz? Şok içerisindeyim. Rica ediyorum lütfen sağ üst köşedeki çarpıya basıp kapatın bu sekmeyiBen üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var
Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz
İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip
Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?
Madem herşey her koşul eşit olmalı
O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün
Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
Kimse sormuyor , siz soyleyecektiniz basvuru sirasinda , formda yaziyor hangi soyadini tercih ettiginizBen sorulur dıye biliyorum ama başvuru sırasında kimse bana bisey demedi bende heralde kimlik alınacağı zaman sorarlar diye düsündüm bisey demedim ama şuan soyadım degismis memleketim bile degismis aile sıra no falan gercekten sacmalık
Oyle yapiyorlar zaten cherry
Egernikah islemleri sirasinda belirtmediysen sonradan dava aciyorsun
Ben her iki evliligimde de nikah basvurusu sirasinda soyledim iki soyadi kullabacagimo , aile cuzdani o sekilde verildi bana
Hanımefendi rica ediyorum yazmayın. Savunduğum tüm değerlerin nasıl zıttı olabilirsiniz? Şok içerisindeyim. Rica ediyorum lütfen sağ üst köşedeki çarpıya basıp kapatın bu sekmeyi
Yürüsün ben onu kendi kütüğüme mi alıyorum? Kendi soyadı onda zaten. Benim soyadımla onun soyunun ne alakası var?Ha bu arada
Adı nedir??
SOYadı
Yani adamın soyu neden yürümesin ?? Öyle bir hakkınız varmı?
Çift kullanma şansınız var ama
Neden adamı ekarte ediyosunuz
Onun da SOYadı yürüsün
Hanımefendi rica ediyorum yazmayın. Savunduğum tüm değerlerin nasıl zıttı olabilirsiniz? Şok içerisindeyim. Rica ediyorum lütfen sağ üst köşedeki çarpıya basıp kapatın bu sekmeyi
Yürüsün ben onu kendi kütüğüme mi alıyorum? Kendi soyadı onda zaten. Benim soyadımla onun soyunun ne alakası var?
Oğlunuz mu var sizin?
Ben sorulur dıye biliyodum öyle bi secenek yoktu sanırım yada ben dikkat etmedim form da doldurmadım nikah günü aldık şuraya imza atacaksınız dediler imza attım hic hatırlamıyorum bile nasıl oldugunuKimse sormuyor , siz soyleyecektiniz basvuru sirasinda , formda yaziyor hangi soyadini tercih ettiginiz
Zaten söylediniz bir kere zıt fikrinizi. Bişey demedim ki. Niye gene gene konudan uzak uç noktada yorum yapıyorsunuz?Bir de bu vardır
Fikir sorulur ama zıt fikirlere katlanılamaz
Yazdıgınız her satır benim yorumlarıma açıktır
Buranın formatı bu
Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Valla çok yanlış yerden girdin bacım. Ben otururken eşim misafire kahve bile yapar. O otururken mobilya montajladığım oldu. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor. Öyle kadın işi, erkek işi diye bir kavram da yok bizde. Haa fiziksel güçten kasıtsa eşit olmama durumu, biz de çocuk doğuruyoruz, bana göre bir meziyet değil ama hani kıyaslıyorsak, onların yapamayıp bizim yapabileceğimiz çok şey var. Sanayiye araba götürmek iş mi ayrıca? Bu mudur verebileceğiniz örnek? Bekar ve arabası olan kadınlar ne yapıyor, arabalarını tamire götürsün diye tanıdık bir erkek mi buluyorlar her daim?Ben üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?