Yurtdışında böyle bir şey varmış, kadın ve erkek evlenirken bir aile adı belirliyor (soyadı yani) bu illa ki erkeğin soyadı olmak zorunda değil, kadınınki de olabiliyor ya da bambaşka bir soyadı belirleniyor evlenince eşler bu soyadını alıyor ve çocuklar da o soyadıyla devam ediyor (sanırım Almanya uyguluyordu)Usul nedir bilmiyorum, ama gönülden destekliyorum. Hep derim, soy dediğin babadan geçer zaten, kocadan değil. Evlenince kocanın adını almak kadar saçmalık yok bence. O benimkini alsın, illa ortak olacaksa
Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.Evlenince sizin soyadınız otomatik olarak değişmiyor sanırım. Sadece eşinin soyadını alanlar da var iki soyadı kullananlar da var çünkü. İkisinden birini seçme şansı sunuyor olmaları lazım değil mi?
Oha artık.. Çok yüksekler de oldu. O kriterleri hepimiz biliyoruz ki ben karşılayamamTürkan Şoray mesela Hülya Avşar isminizin bir marka ya da Tanınmış biri olmanız gerekiyor
Gerçekten bu sorunun cevabına ihtiyacım var ve bu yüzden tartışmak istemiyorum sizinle.
Sadece şunu sorayım madem haklar ortak, çocuklarımın babası olacak adam. Tersine çevirin bende onun çocuklarının anası olucam. O benim soyadımı alsın. Olmaz mı?
İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmenBen 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.
Yurtdışında böyle bir şey varmış, kadın ve erkek evlenirken bir aile adı belirliyor (soyadı yani) bu illa ki erkeğin soyadı olmak zorunda değil, kadınınki de olabiliyor ya da bambaşka bir soyadı belirleniyor evlenince eşler bu soyadını alıyor ve çocuklar da o soyadıyla devam ediyor (sanırım Almanya uyguluyordu)
İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Ben sorulur dıye biliyorum ama başvuru sırasında kimse bana bisey demedi bende heralde kimlik alınacağı zaman sorarlar diye düsündüm bisey demedim ama şuan soyadım degismis memleketim bile degismis aile sıra no falan gercekten sacmalıkİkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Süpersin. Bu videoya göre karışıklık ünlü olmak vs gibi bir kriter söz konusu değil.Şöyle bişey buldum
Sizce kadın ve erkek ne derecede eşit?
Saçmalık olduğu doğru. Nikah başvurusu sırasında soruluyormuş 2 soyadı kullanmak isteyip istemediğin. Bana sormadılar mesela. Bende üstünde durmadım zaten sorduğu soruların hiç birini istemediğim için.İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Umarım tez zamanda halledersin canım. Eşin itiraz etmezse niye uzun sürsünki :)Süpersin. Bu videoya göre karışıklık ünlü olmak vs gibi bir kriter söz konusu değil.
Pazartesi gidip kocama dava açayım bari
Kendimiz karar veriyoruz ama dava açmamız gerekiyor. Bürokrasi ve erkekler çok önemli ülkemizdeBunu evlenince kendiniz karar veremiyor musunuz?
Siz kendinizi eşit görmemekte serbestsiniz elbette.Sizce kadın ve erkek ne derecede eşit?
Onlara baktım ama yok yerel mahkeme ordan yargıtay. Yok avrupa hakları bişeyler falan. Dediğim gibi yıllarca sürünmek istemiyorum bu uğurda. Kazancım zaten kendime nasıl karşılayayım avukat ücretini yıllarca.Ya "kadınlar sadece kendi soyadını kullanabilecek" yazıp aratın bir Google'da. 2015'te gerçekleşmiş, emsal olacak bir dava haberi var. Öyle kriter filan istenmediği, sadece kişisel hakları öne sürülerek de başvurulabileceği filan yazıyor.
İtirazı mahkemelerde ona gerek olursa olur. Bana dilekçe vs gerekiyorsa yazıp imzalarım daha kolay olacaksa senin için dedi. Ama gelmez öyle sürekli sürekli. Ben uğraşıcam bir yılda bitecekse razıyım zaten dündenUmarım tez zamanda halledersin canım. Eşin itiraz etmezse niye uzun sürsünki :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?