Zaten söylediniz bir kere zıt fikrinizi. Bişey demedim ki. Niye gene gene konudan uzak uç noktada yorum yapıyorsunuz?
Tamam çocuklar olabiliyosa ortak soyadıyla olsunlar. Olmuyorsa da napayım babalarının soyadını kullansınlar.Pardon Adamın soyu sizden olan cocuklarla yürümicekmi??
Kızım var benim
Yaparsan aklinda olsun babyDaha önce hiç nikah yapmadığım için bilemedim panpa
Cok ilgincKendimiz karar veriyoruz ama dava açmamız gerekiyor. Bürokrasi ve erkekler çok önemli ülkemizde
Bana sormaeilar ikisinde de , ben soyledim formda isaretlediler , aile cuzdanini da aldigim anda acip baktim yazmilar mi diye :)Ben sorulur dıye biliyodum öyle bi secenek yoktu sanırım yada ben dikkat etmedim form da doldurmadım nikah günü aldık şuraya imza atacaksınız dediler imza attım hic hatırlamıyorum bile nasıl oldugunu
Valla çok yanlış yerden girdin bacım. Ben otururken eşim misafire kahve bile yapar. O otururken mobilya montajladığım oldu. Çok şükür elimiz ayağımız tutuyor. Öyle kadın işi, erkek işi diye bir kavram da yok bizde. Haa fiziksel güçten kasıtsa eşit olmama durumu, biz de çocuk doğuruyoruz, bana göre bir meziyet değil ama hani kıyaslıyorsak, onların yapamayıp bizim yapabileceğimiz çok şey var. Sanayiye araba götürmek iş mi ayrıca? Bu mudur verebileceğiniz örnek? Bekar ve arabası olan kadınlar ne yapıyor, arabalarını tamire götürsün diye tanıdık bir erkek mi buluyorlar her daim?
Biraz kendinize yetmeyi bilmek lazım, o zaman erkeklerin yaptığını zannettiğiniz işlerin çoğunu kadınların zaten yaptığını görürsünüz. Belki eşim gibi 150 kilo yük kaldıramam, iyi de bu da bir eşitsizlik değil ki. Belki de başka bir adam 200 kilo kaldırıyordur. O zaman erkekler de eşit değil. Kısaca hiçbir insan hiçbir insana zaten fiziksel olarak eşit değil. Bu haklarımızın eşit olmadığı anlamına gelmez. Hepimiz insanız, eşitiz. Buradaki soyadı meselesi de sadece insan olmamızdan kaynaklanan bir hak olmalı kadın için. Ne yazık ki bu basit şey için bile savaş vermemiz gereken bir medeniyette yaşıyoruz.
Az önce birşey sordum
Siz kendi SOYadınızla erkeğin soyunun yürümesini engelliyorsunuz
Adı üzerinde dimi soy...
Çift kullanın adil olun o halde
Haklisiniz biz kadinlar daha ustunuz :)Ben sembolik örnek verdim benim eşim de kahvemizi yapar
Siz yaşadıgınız toplumun gerçeklerini inkar ediyorsunuz sadece
Kadın ve erkek yaradılış gereği eşit olamaz zaten
Arkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, brni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Engellese ne olacak ki Osmanoğlu soyu mu bu?
Kocası sıradan aile, konu sahibesi sıradan bir insan yani soy yürüyünce ne oluyor ki?
Aa lütfen asilzade kocamın soyu çok önemliEngellese ne olacak ki Osmanoğlu soyu mu bu?
Kocası sıradan aile, konu sahibesi sıradan bir insan yani soy yürüyünce ne oluyor ki?
O toplumu biz oluşturuyoruz hanımefendi. Toplumun geneli bunu böyle kabul ediyor diye, bu doğrudur diyemeyiz. Değişime kendimizden başlayalım bence. Dediğim gibi fiziksel olarak hiçbir insan bir diğerine eşit değil. Ama hepimiz aynı haklara sahibiz.Ben sembolik örnek verdim benim eşim de kahvemizi yapar
Siz yaşadıgınız toplumun gerçeklerini inkar ediyorsunuz sadece
Kadın ve erkek yaradılış gereği eşit olamaz zaten
Gerçekten bu soruyu sormana inanamadım şuan
O toplumu biz oluşturuyoruz hanımefendi. Toplumun geneli bunu böyle kabul ediyor diye, bu doğrudur diyemeyiz. Değişime kendimizden başlayalım bence. Dediğim gibi fiziksel olarak hiçbir insan bir diğerine eşit değil. Ama hepimiz aynı haklara sahibiz.
Neden?
Hepimiz 100yıl sonra toprak olucaz. Hangimizin şu evren için bir önemi var ki? Fani varlıklarız, altı üstü isim bu 'soy' bunca kibir niye?
Tanıdık bir kaç avukat var. Yarın onlarla konuşucam. Eğer tek yapabilirsin derlerse pazartesi dilekçeyi verip dava açıcam eşime. Avukatla yap derlerse de pazarlık yaparım artık onlarlaBir davaya bakar, esiniz sizin soyadinizi bile kullanabilir (tansu/ozer ciller en meshur ornegidir bunun)
Gozunuz korkmasin, ornegi cok, sadece burdaki gibi, erin atandir kafasinda bir hakime denk gelip biraz ugrasmaniz gerekebilir.
Yanlış bilgi olmasın Tansu çillerin eşi evlenmeden önce soyadını kendi değiştirmiş çiller olarak ben öyle okuduğumu hatırlıyorumBir davaya bakar, esiniz sizin soyadinizi bile kullanabilir (tansu/ozer ciller en meshur ornegidir bunun)
Gozunuz korkmasin, ornegi cok, sadece burdaki gibi, erin atandir kafasinda bir hakime denk gelip biraz ugrasmaniz gerekebilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?