• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Usul nedir bilmiyorum, ama gönülden destekliyorum. Hep derim, soy dediğin babadan geçer zaten, kocadan değil. Evlenince kocanın adını almak kadar saçmalık yok bence. O benimkini alsın, illa ortak olacaksa :KK70:
Yurtdışında böyle bir şey varmış, kadın ve erkek evlenirken bir aile adı belirliyor (soyadı yani) bu illa ki erkeğin soyadı olmak zorunda değil, kadınınki de olabiliyor ya da bambaşka bir soyadı belirleniyor evlenince eşler bu soyadını alıyor ve çocuklar da o soyadıyla devam ediyor (sanırım Almanya uyguluyordu)

Evlenince sizin soyadınız otomatik olarak değişmiyor sanırım. Sadece eşinin soyadını alanlar da var iki soyadı kullananlar da var çünkü. İkisinden birini seçme şansı sunuyor olmaları lazım değil mi?
Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.

Gerçekten bu sorunun cevabına ihtiyacım var ve bu yüzden tartışmak istemiyorum sizinle.
Sadece şunu sorayım madem haklar ortak, çocuklarımın babası olacak adam. Tersine çevirin bende onun çocuklarının anası olucam. O benim soyadımı alsın. Olmaz mı?

Sizce kadın ve erkek ne derecede eşit?

Ben 8 ay once evlendim bende degismez sanıyordum hem esimin hem kendi soyadımı kullanacaktım direk esimin soyadını almıs gözüküyorum sistemde. Memleketim bile degismis sok oldum.
İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen

Yurtdışında böyle bir şey varmış, kadın ve erkek evlenirken bir aile adı belirliyor (soyadı yani) bu illa ki erkeğin soyadı olmak zorunda değil, kadınınki de olabiliyor ya da bambaşka bir soyadı belirleniyor evlenince eşler bu soyadını alıyor ve çocuklar da o soyadıyla devam ediyor (sanırım Almanya uyguluyordu)

Jolie-Pitt var misal :) Angelina Jolie ve Brad Pitt'in çocukları ortak bir soyadı kullanıyor.

İkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
Ben sorulur dıye biliyorum ama başvuru sırasında kimse bana bisey demedi bende heralde kimlik alınacağı zaman sorarlar diye düsündüm bisey demedim ama şuan soyadım degismis memleketim bile degismis aile sıra no falan gercekten sacmalık

Sizce kadın ve erkek ne derecede eşit?

Ablacım sen de kraldan çok kralcı çıktın
Artık erkekler bile şu yazdığın saçmalığı iddia etmezken sana mı kaldı kadınları ezmek?
Kadın da erkek de insandır ve tüm insanlar eşittin
Amma meraklı çıktın ezilmeye

Ya "kadınlar sadece kendi soyadını kullanabilecek" yazıp aratın bir Google'da. 2015'te gerçekleşmiş, emsal olacak bir dava haberi var. Öyle kriter filan istenmediği, sadece kişisel hakları öne sürülerek de başvurulabileceği filan yazıyor.

Saçmalık olduğu doğru. Nikah başvurusu sırasında soruluyormuş 2 soyadı kullanmak isteyip istemediğin. Bana sormadılar mesela. Bende üstünde durmadım zaten sorduğu soruların hiç birini istemediğim için.
Bende aynı senin gibi gözüküyorum şu an. Onun soyadıyla

Ya "kadınlar sadece kendi soyadını kullanabilecek" yazıp aratın bir Google'da. 2015'te gerçekleşmiş, emsal olacak bir dava haberi var. Öyle kriter filan istenmediği, sadece kişisel hakları öne sürülerek de başvurulabileceği filan yazıyor.
Onlara baktım ama yok yerel mahkeme ordan yargıtay. Yok avrupa hakları bişeyler falan. Dediğim gibi yıllarca sürünmek istemiyorum bu uğurda. Kazancım zaten kendime nasıl karşılayayım avukat ücretini yıllarca.

Umarım tez zamanda halledersin canım. Eşin itiraz etmezse niye uzun sürsünki :)
İtirazı mahkemelerde ona gerek olursa olur. Bana dilekçe vs gerekiyorsa yazıp imzalarım daha kolay olacaksa senin için dedi. Ama gelmez öyle sürekli sürekli. Ben uğraşıcam bir yılda bitecekse razıyım zaten dünden

Back