İkinci üyelik alıp bir de anında belli etmek
Sırf laf sokmak için fırsatıni kaçırmamış
Bu sacmalik resmenBen üstün demedim ki
Eşit olamazlar dedim
Şöyleki
Toplumda benimsenmiş ve haklı gerekçeler var
Hayatı tam ortadan ikiye bölüp kadın ve erkeği eşitleyemezsiniz
İkisi de ayrı görevlere ve meziyetlere sahip
Mesela arabanız bozulunca sanayiye kocanız mı götürür sizmi?
Madem herşey her koşul eşit olmalı
O misafilere tabak tasısın siz oturun
O otursun siz sanayiye araba götürün
Demek istediğim erkeğinin soyadını taşıma isteği de bundan gelir
Ve siz o sayadını layıkıyla taşıdığınız sürece o adam sizi korumak kollamak sevmek ve deger vermek durumundadır
Çünkü siz onun neslini yürüteceksiniz
Allah katında da böyledir, kadinla erkegin fitratii ayni degildir. Esit degildir demiyoruz.Bu sacmalik resmen
Yorumlara şöyle bir bakıyorum sanırım b
Allah katında da böyledir, kadinla erkegin fitratii ayni degildir. Esit degildir demiyoruz.
Nisa 34 - "erkekler, kadın üzerine idareci ve hakimdirler. "
Erkekler o haddi çoktan kaybettilerYorumlara şöyle bir bakıyorum sanırım b
Allah katında da böyledir, kadinla erkegin fitratii ayni degildir. Esit degildir demiyoruz.
Evlilik devlet onayı olsun diye yapılmaz, hakları korumak için yapılır.
İnsanlar devlet onayı olmadan da sevişebilirler, beraber yaşayabilirler ya da çocuk yapabilirler.
Evlilik hakları korumayı sağlar. İki bireyin birbirlerine ve kazanımlarına dair haklarını korur.
Soyadı düzenlemeleri her ülkede farklı farklı. Hiçbir ülke bu yüzden paramparça olmuyor. Bu konunun evlilikle hiçbir alakası yok yani.
Miss,İzlandayı görse milletimiz düşer kalır herhalde, 4 aile bireyinin soyadı farklı olabiliyor. Herkes babasının ismi + kızı/oğlu şeklinde soyadı alıyor.
Miss,
eşimin soyadını kullanıyorum, kendi soyadımı kullanmayı düşünmedim bilgisini verip azıcık birşeyler karalayayım senin yazın üzerine, sevgi, aşk, sadakat duyguları soyadı veya takılan alyansa bağlanmamalı bence, sevgi de aşk da sadakat da yürekte oluyor, ne alyans ne soyadı bağlıyor çiftleri, gönül bağı bağlıyor bence, iyi bir eş olduğunuzu yüzükle ölçemez kimse veya soyadı değiştirmenizle, gönül bağı başka birşeydir, gözlerde görürsünüz onu, davranışlarda sözlerde fark edersiniz, işte o an ne soyadının bir önemi kalır, ne evli olduğunuzu gösteren herhangi bir materyalin, siz gönülden bağlıysanız da insanların ne dediğinin ne düşündüğünün önemi yoktur, bu ikiniz arasındadır size özeldir.
Mune abla ilk başta bende düşündüm bunu. Sonra vazgeçtim. Ne beni bilirler burda atıp tutanlar ne eşimi. Zaten ben evlenmeden de birlikteydim bu adamla aynı evdeydim. Hiç birimiz de demedi birbirine biz evli değiliz benim sana sorumluşuğum yok diye. Üstümüze düşeni yaptık, birbirimizi sevdik saydık, ihanet etmedik.Dini içerikli yorumlar yasaktır, konuyu dine çevirmeyin, üsluplara dikkat edin lütfen.
tintinn ablacım istediğin zaman konunu kapatabiliriz, sorduğun soru soyadıyla ilgili mahkeme üzerineydi, eşinin soyadı değişikliğine onayı olmasına rağmen yalnızca ikinizi ilgilendiren konulara girilmeye başlandı.
Mazide kaldı aşkımız diyorsun :)) günümüzde de vardır mutlaka ama tabii bir yandan haklısın, maalesef son zamanlarda evliliklerde sevgi saygı geri plana atılır oldu, şiddet, aldatma, para pul konuları öne çıktı, beni döven adamın soyadını taşısam ne olacak mesela, defalarca aldatan adam parmağında üstünde ben evliyim yazan koca bir yüzük taşısa ne fayda, bana yüreğini vermedikten sonra soyadı yüzük eşya hepsi bir yere kadar.Valla ablacım o dediğin eski evliliklerde varmış
Şimdi sevgi, saygı, sadakat kaldı mı ki? Evliliklerin temeli ya maddiyat, ya tip güzellik ya şehvet....günümüz evliliklerinin çoğu boş.
+1000000O ataerkil toplumun dayatması ablacım
İlk toplumlar göçebe ve anaerkildi. Bir kadın pekçok erkekten çocuk sahibi olabilirdi ve çocuklar anneye aitti. Aile kavramı = anne + çocukları şeklindeydi. Gördüğünüz gibi 'soy' dediğiniz şey tamamen toplum algısına bağlı kadından da gelebilir, erkekten de. Dayattığınız şey ne yaratılış gereği, ne Allah'ın emri sadece erkek dayatması. Kural, yasalar ve dinler de erkek yapımı zaten. Kulun koyduğu kural ne doğa gereği, ne kainat emri. Erkeklerin başkasının çocuğunu beslememek için uydurduğu kurallar toplamı o kadar.
Önce kavvam kelimesini öğrenin.Yorumlara şöyle bir bakıyorum sanırım b
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?