Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Elbette tercih sizin saygı duyarım. Hem eşinizde onay vermişse bence kimseye söz düşmez ama bana çok da mantıklı gelmiyor. Sonuçta sahip olduğunuz soyadı da ataerkil sistemden gelmiş bir soyad. Bu yüzden benim gözümde bir erkek soyadından diğer erkek soyadına geçmenin hiçbir farkı yok

Ayy canım bu arada evliliğinde mutluluklar dilerim bu ilk hesabım ve ilk yorumum. Yorum biraz resmi mi oldu acaba ya kesinlikle kimseyi yargılamıyorum b yle resmi yazınca kötü hissettim kendimi

Ben burada çok şey yazmak istiyorum ama:))) bir insan için anadan olma derler değil mi? Bir anne kendi çocuğu olduğunu bilir kendi doğurmuştur çünkü ama haberlerde surda burda duyuyoruz diğer turlusunu. Bazen komik olunmaya çalışıyor diye düşünüyorum

Sanmıyorum çocuk bunu o kadar sorgulasin, ya da sorgulayacagi yaşta anlatınca anlamasın...
Ama evet canım, bunun mantığı da çocuk için zaten. Eski zamanları düşününce özellikle. Kadın 9 ay çocuğu taşıyor, doğuruyor; çocuğun annesinin kim olduğu belli yani. Babası da bilinsin diye baba adını alıyor.
Ama benim kimliğimde, genlerimde beni ben yapan kişiliğimde babam var. Kocam olacak insan hiç yok. O yüzden soyadımı değiştirmek beni cidden üzer. Belki babamı çok sevmem ve artık hayatta olmayışının da bunda rolü büyük. Resmen ona ihanet gibi geliyor bu.

Evlenirken sorduklari cift soyisim arkadas sadece kendi soyadini kullanmak istiyor onun icin de dava acmasi gerek,evlilik aninda olmuyor kendi soyadi.

Bir sürü olumsuz yorum gelmişti konuma. Ama bu, bu bambaşka bir kafa yapısı.. Size verecek cevabım yok.

madem soyadınızı değiştirmiyorsunuz , o zaman anneninizin kızlık soyadını almak içinde başvurun,çünkü şuanki soyadnız da aynı sistemden geliyor

hangi hakları korumak için açıklar mısınız??
çocuk açısından diyorsanız , çocuğun haklarının evlilikle bir ilgisi yok, babası olduğu için her zaman kanunda hakları belirtilmiştir.
belli ki kişi de evlilik çatısı altında aile kurmak istiyor çünkü toplum baskısı evlenmeden olan bir çocuğu kabul etmiyor. bu durumda farklı soyad taşımak yine aynı toplum baskısını üstüne çekecektir, çünkü kimse evli olunduğuna inanmaz.

Son düzenleme:
Az önce birşey sordum

Siz kendi SOYadınızla erkeğin soyunun yürümesini engelliyorsunuz
Adı üzerinde dimi soy...
Çift kullanın adil olun o halde
Soy, soyadı ile yürümez. Soybağı ile yürür. Kadın kendi soy adını kullansa bile hem kendi, hem de çocukları babanın kütüğüne yani babanın soyuna geçer.

siz keşke beni takip etmekten vazgeçsiniz

Siz milana misiniz? Sizi mi alintiladim? Adiniz mi geciyor? Konunuzdan icinizde kalan sikintilariniz mi var? Yeni oldugunuz icin uyarayim alintilayip polemik cikartmak banlanma sebebidir, bir kere daha alintilarsaniz kibleyecegim..

Siz milana misiniz? Sizi mi alintiladim? Adiniz mi geciyor? Konunuzdan icinizde kalan sikintilariniz mi var? Yeni oldugunuz icin uyarayim alintilayip polemik cikartmak banlanma sebebidir, bir kere daha alintilarsaniz kibleyecegim..
ne sıkıntım olabilirki , yapılan yorumlar gayet mantıklı, beğenmediniz bir nokta varsa açıkca dile getirirsiniz, çocuk gibi laf sokmak biraz zeka yaşınızın düşüklüğünü gösteriyor

ne sıkıntım olabilirki , yapılan yorumlar gayet mantıklı, beğenmediniz bir nokta varsa açıkca dile getirirsiniz, çocuk gibi laf sokmak biraz zeka yaşınızın düşüklüğünü gösteriyor

Valla zeka yasimi bilemiyorum ama hakaretten kibledigim mesaja cevap vermek de tarzim degil..

ayrıca koyuduguz profil resmide pedofili çağrıştıran bir resim, ülkenin hali içler acısıyken biraz dikkatli olalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…