Evet öyleymiş.Evlenirken sorduklari cift soyisim arkadas sadece kendi soyadini kullanmak istiyor onun icin de dava acmasi gerek,evlilik aninda olmuyor kendi soyadi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet öyleymiş.Evlenirken sorduklari cift soyisim arkadas sadece kendi soyadini kullanmak istiyor onun icin de dava acmasi gerek,evlilik aninda olmuyor kendi soyadi.
madem soyadınızı değiştirmiyorsunuz , o zaman anneninizin kızlık soyadını almak içinde başvurun,çünkü şuanki soyadnız da aynı sistemden geliyor
hangi hakları korumak için açıklar mısınız??
çocuk açısından diyorsanız , çocuğun haklarının evlilikle bir ilgisi yok, babası olduğu için her zaman kanunda hakları belirtilmiştir.
belli ki kişi de evlilik çatısı altında aile kurmak istiyor çünkü toplum baskısı evlenmeden olan bir çocuğu kabul etmiyor. bu durumda farklı soyad taşımak yine aynı toplum baskısını üstüne çekecektir, çünkü kimse evli olunduğuna inanmaz.
İzlandayı görse milletimiz düşer kalır herhalde, 4 aile bireyinin soyadı farklı olabiliyor. Herkes babasının ismi + kızı/oğlu şeklinde soyadı alıyor.
Davanın kazanılacagi kesin de niye değişmiyor maddeler bu mahkemelere de yazık uğraşması gereken şeylerle uğraşsınlarEki Görüntüle 2176055
Yargıtay 2. Hukuk dairesi başkanıdır kendisi. Sorularınızın tamamı burada sanırım.
Yeterli değil.Kimligi degistirmeyince soyadiniz degismemis olmuyor. Cift soyad kullanilmasinda oldugu gibi gidip belirtmeniz yeterli.
Değil mi ama? Madem kesin kazanıyoruz davayı niye mahkeme? Bende sorguluyorum bunu bi kaç gündür. 3 seçenek koy madem. Ya kendinin ya eşinin ya ikisi birden. Verelim dilekçeyi bitsin nüfus müdürlüğüne.Davanın kazanılacagi kesin de niye değişmiyor maddeler bu mahkemelere de yazık uğraşması gereken şeylerle uğraşsınlar
İstyen istediği soyadını kullansın yahu ben de eşimin soyadını kullanıyorum benim için problem değil ama kimin gönlü ne istiyorsa onu yapsın :)
Aa bu şahane satırları atlamışım.madem soyadınızı değiştirmiyorsunuz , o zaman anneninizin kızlık soyadını almak içinde başvurun,çünkü şuanki soyadnız da aynı sistemden geliyor
Ne güzel yazmışsınız. Sizler gibi yazanları görünce kocaman bir "oh be yalnız değilim" diyorum içimden sevinçle. Bir nebze de olsa içim umut doluyor. Çünkü belki biz de bir kadın yetiştirir ve ona bunları aktarabiliriz.Ne kadar acı dimi? Bir kadın çıkıyor diyor ki erkeğin soyadını layıkıyla taşımak..Ve layikiyla taşıyorsa da erkeğin koruyup kollayacağından bahsediyor. Kendine bir erkeğin gölgesinde yaşam hakkı sunan bir kadın.
Kadın erkeğin soyadını layıkıyla taşımalı çünkü erkek üstün bir varlık, o soyad veriyorsa kadın buna minnet etmeli hatta kendi benliğini unutup bilmemkinin karısı diye sıfatlandırmalı kendisini.Sonra da bilmemkinin annesi diye..Ama kendi benliği var mı ortada..Yok! Ve bu düşüncedeki kadınlar kendi zihniyetinde çocuklar büyütüyorlar ve çıkmaz bir döngüye giriyoruz..
ikisini kullanmak istiyorsan nikahtan önce belirtebilirsinİkisini kullanmak istiyorsak peki gidip dava mı açmak gerekecek? Nikah sırasında veya öncesinde sorulması gerekmez mi ya. Saçmalık resmen
8 yıllık evliyim daha aralık ayında iki soyad birden kullanmaya başladım nüfus müdürlüğü 5 dk da hallediyor bir dilekçeyleikisini kullanmak istiyorsan nikahtan önce belirtebilirsin
nikahtan sonra geç oluyor diye biliyorum
Agauahah ne var bunda bazi ulkelerde boyle zaten.. cocuklarina anne soyadi verebiliyorsun nesi garip anlamiyorumEvlenirken zaten maddi manevi tüm haklarının yarısını da eşler birbirine devreder
Sadece evlendim dediğiniz şey ömrünüzün geri kalanı
Çocuklarınızın babası olacak adamdan bahsetiyorsunuz
İsterseniz çocuklar da sizin soyadınızı tasısın doğunca
Evlenmeseydiniz o zaman soysadinizla mutlu mesut yaşarsınızŞimdi toplu cevap vereyim yazılanlara. Evet ismimim yazılı olduğu kurumlar var. Kaşe vs de var tabi ama kaç para bir kaşe o mesele değil açıkçası.
Sadece evlendiğim için böyle bir değişiklik yapma fikrine hep karşıydım. Sadece evlendim sonuçta kimliğimin değişmesine gerek yok kafasındayım.
Kişisel sebepler dolayısıyla istiyorum bunu. Bir nevi özlük hakları meselesi
ne güzel olurdu. bunu neden hakaretmiş gibi söylediniz ki? nolur çocuk anasının soyadını taşısa? Babasınınkini taşıyor ya?Evlenirken zaten maddi manevi tüm haklarının yarısını da eşler birbirine devreder
Sadece evlendim dediğiniz şey ömrünüzün geri kalanı
Çocuklarınızın babası olacak adamdan bahsetiyorsunuz
İsterseniz çocuklar da sizin soyadınızı tasısın doğunca
TabikiKonuyu hortlatmış gibi olmıyım ama kadın halen hem eş hen de kendi soyadını kullanabiliyor mu?