Biliyorum o videolari , kahkahalarla izliyorum :)Erkeklere suni doğum sancısı verilen videolar var aslında. Daha en başından vazgeçtim diyen var, çığlık atan yerde kıvranan var. Ben böyle doğuran kadın görmedim mesela
Kadin adamin cocugunu tasimiyortamam katılıyorum elbette gerek yok. ve bu sizin kanunen hakkınız belki ben farklı bir noktaya değiniyorum sadece. yani soyadının yanında ileride belki çocuklarını taşıyacaksınız sevdiğiniz adamın. evlilik içerisinde mahkemelere gitmek dilekçeler imzalatmak kocaya dava açmak manevi boyut olarak düşündürdü beni.
Onlarin bilecegi is :)Çocuklarda kabul edeceklerini sanmıyorum çünkü insan alıştığı soyadından vazgeçemiyor :)
Benim için çocuğumla aynı soyismini taşımak evet önemli ve güzel birşey . Bu kadar çok istiyorsanız gider bi hukuk bürosundan fikir alır sonra da uygulayıp uygulamamak adına düşünürsünüz zor birşey değil öyle değil mi ? Ben toplumda asla erkekleri üstte tutan bir kadın olmadım olmam eşimde aynı şekilde . Benim 2 soyisim kullanma fikrim bununla alakalı da değil ayrıca . Kendi babam 2 soyisim kullanmaya başladığım zaman kızım ne gerek vardı dedi mesela .Çocuğumla aynı soyadımın olması bir artı özellik midir? Kan bağım yetmiyor mu? Bu özelliğe kasamayacam kendimi hiç. Önemli durmuyo benim olduğum yerden bakınca
Çocuk ne sadece kendimizin ne sadece adamın bence . Bir çocuk ikimizden parça ortak genler herşeyKadin adamin cocugunu tasimiyor
Kadin kendi cocugunu tasiyor , cocuklari da erkege zimmetledigimiz icin toplumda boyle sacma salak da bir anlayis var
Adamin cocugunu tasimak , ben iki kere dogurdum ikisinde de kendi cocugumu tasidim
Yapimi sirasinda emegi gecenlere tesekkur ettim sonra da
Eşimin sizin gibi bir düşüncesi yok ilk mesajımda belirttiğim üzere. O takmadı bile. Senin bileceğin iş dedi bu kadar bittitamam katılıyorum elbette gerek yok. ve bu sizin kanunen hakkınız belki ben farklı bir noktaya değiniyorum sadece. yani soyadının yanında ileride belki çocuklarını taşıyacaksınız sevdiğiniz adamın. evlilik içerisinde mahkemelere gitmek dilekçeler imzalatmak kocaya dava açmak manevi boyut olarak düşündürdü beni.
Sizinde soyadınızı alsın o zaman?Çocuk ne sadece kendimizin ne sadece adamın bence . Bir çocuk ikimizden parça ortak genler herşey
Tabi ki ortak , ben orda ironi yaptim kocanin cocugunu tasiyacaksin diyen uyeyeÇocuk ne sadece kendimizin ne sadece adamın bence . Bir çocuk ikimizden parça ortak genler herşey
Yoooo böyle bir imkan olsa çocuklar benimde soyismimi alsınlar derim nereden çıkarttınız almasın diyeceğimi ? Kendi kendinize üretim yapıyorsunuz inanıyoRsunuzSizinde soyadınızı alsın o zaman?
Orda tıkanıyosunuz sanırım argüman yetersizliğinden. İsterseniz sistemin saçmalığını kabul etmeyi de seçebilirsiniz tabi
Benide rahatsız ediyor saçma sapan bir düşünce evet . Böyle saçma sapan düşünceye nasıl inanılır dimi çocuk benden gen almıyor mu ?Tabi ki ortak , ben orda ironi yaptim kocanin cocugunu tasiyacaksin diyen uyeye
Yani cocuk kocanin biz de tasiyiciyiz ??
Bunu bir kadindan duymak beni cok rahatsiz ediyor
Siz zaten kocanızın soyismini almaktan yana olduğunuzdan böyle bişey istemezsiniz diye düşündüm. Kusura bakmayın mademYoooo böyle bir imkan olsa çocuklar benimde soyismimi alsınlar derim nereden çıkarttınız almasın diyeceğimi ? Kendi kendinize üretim yapıyorsunuz inanıyoRsunuz
Kocamın soyismini tek başına almadım bunu belirttim 2 soyisim kullanıyorum . Eğer öyle bir düşüncem olsa kendi soyismimi kullanmazdım bunun için özellikle başvuru yapmazdım . Ayrıca şöyle birşey var ki annemler miras paylaşımı yaparken bu soyismi meselesinden sorun çıkmıştı . Annem o zaman öyle bir olay olmadığı için sadece babamın soyismini aldı fazla mirasçılı davalardan birisinde annemin soyismi problem çıkartmıştı. Bende herşeyi düşünerek 2 soyismi aldım . Siz bu konu için bir hukukçu ile direk görüşün bence . Burada sağlıklı bilgi çok zor ayrıca tartışmaya aşırı açık bir konu sizde fark etmişsinizdirSiz zaten kocanızın soyismini almaktan yana olduğunuzdan böyle bişey istemezsiniz diye düşündüm. Kusura bakmayın madem
çocuğunu taşıyacak derken bunu kastetmedim ki. tabii ki ortak çocuk. evlilikte eşitliği ve kadın haklarını sonuna kadar savunan bilinçli bir üye olarak diyorum ki, soyadı taşımak nedir ki, daha çocuklarınız olacak onları taşıyacaksınız belki, (taşıyacaksın derken taşıyıcı olmayı tabii ki kastetmedim,bunu kastetmediğim açık. ikisinin ortak çocuğu ve kadın hamile kaldığında ikisinin ortak bebeğini karnında kadın büyütüyor ve taşıyor. aksini iddia edemez kimse değil mi) evlilik birliği içerisinde eşe dava açmayı, mahkemelerde bu yüzden uğraşmayı manevi boyutu olarak doğru bulmuyorum. demek istediğim budur. ha bu arada siz kendi çocuğunuzu taşımadınız, ikinizin ortak çocuğuna hamile kaldınız, onu karnınızda büyüttünüz,taşıdınız, ve doğurdunuzKadin adamin cocugunu tasimiyor
Kadin kendi cocugunu tasiyor , cocuklari da erkege zimmetledigimiz icin toplumda boyle sacma salak da bir anlayis var
Adamin cocugunu tasimak , ben iki kere dogurdum ikisinde de kendi cocugumu tasidim
Yapimi sirasinda emegi gecenlere tesekkur ettim sonra da
Aslında ben burada insanlardan ben sadece kendi soyadımı kullanayım mı diye yardım istemedim. Dava açan var mı az sayıda dava var internette diye sordum. Yargılamak için yorum yapan kadınlar var konuda. Ben hiç çocuğum zorluk yaşar mı diye de sormadım ama herkes ordan vuruyor mesela.Kocamın soyismini tek başına almadım bunu belirttim 2 soyisim kullanıyorum . Eğer öyle bir düşüncem olsa kendi soyismimi kullanmazdım bunun için özellikle başvuru yapmazdım . Ayrıca şöyle birşey var ki annemler miras paylaşımı yaparken bu soyismi meselesinden sorun çıkmıştı . Annem o zaman öyle bir olay olmadığı için sadece babamın soyismini aldı fazla mirasçılı davalardan birisinde annemin soyismi problem çıkartmıştı. Bende herşeyi düşünerek 2 soyismi aldım . Siz bu konu için bir hukukçu ile direk görüşün bence . Burada sağlıklı bilgi çok zor ayrıca tartışmaya aşırı açık bir konu sizde fark etmişsinizdir
Soy kadindan yurur , yaratilis boyledirBenide rahatsız ediyor saçma sapan bir düşünce evet . Böyle saçma sapan düşünceye nasıl inanılır dimi çocuk benden gen almıyor mu ?
Manevi boyutunu biz kendi ailemiz içinde hallediyoruz. Hatta ilişkimizi etkileyen bişey olmadı.çocuğunu taşıyacak derken bunu kastetmedim ki. tabii ki ortak çocuk. evlilikte eşitliği ve kadın haklarını sonuna kadar savunan bilinçli bir üye olarak diyorum ki, soyadı taşımak nedir ki, daha çocuklarınız olacak onları taşıyacaksınız belki, (taşıyacaksın derken taşıyıcı olmayı tabii ki kastetmedim,bunu kastetmediğim açık. ikisinin ortak çocuğu ve kadın hamile kaldığında ikisinin ortak bebeğini karnında kadın büyütüyor ve taşıyor. aksini iddia edemez kimse değil mi) evlilik birliği içerisinde eşe dava açmayı, mahkemelerde bu yüzden uğraşmayı manevi boyutu olarak doğru bulmuyorum. demek istediğim budur.
İnsanlar burada birbirlerine yardımcı olmak adına konuşuyorlar tabi herkes değil ama genel öyle . Bazı arkadaşlar cidden sizin iyiliğiniz için konuşuyor bende açıkcası miras vb gibi gibi şeylerde resmi durumlarda sorun yaşarsınız diye düşünüyorum kendi soyismini kullanma diye söylemiyorum bunu sana .Aslında ben burada insanlardan ben sadece kendi soyadımı kullanayım mı diye yardım istemedim. Dava açan var mı az sayıda dava var internette diye sordum. Yargılamak için yorum yapan kadınlar var konuda. Ben hiç çocuğum zorluk yaşar mı diye de sormadım ama herkes ordan vuruyor mesela.
Cocuk zorluk falan yasamaz, benim cocuklarimin soyadi farkli , hicbir zorluk yasamiyoruzAslında ben burada insanlardan ben sadece kendi soyadımı kullanayım mı diye yardım istemedim. Dava açan var mı az sayıda dava var internette diye sordum. Yargılamak için yorum yapan kadınlar var konuda. Ben hiç çocuğum zorluk yaşar mı diye de sormadım ama herkes ordan vuruyor mesela.
Canım benim kocamın soyadını alırsam yaşamaz mıyım miras da sorun yaşayacaksam? Annemin babamın koyduğu ad, babamın soyadı neyimi etkileyebilir? Kayınvalidemden mi kalacak bana miras anlamıyorum ki. Bir düşünseniz aslında..İnsanlar burada birbirlerine yardımcı olmak adına konuşuyorlar tabi herkes değil ama genel öyle . Bazı arkadaşlar cidden sizin iyiliğiniz için konuşuyor bende açıkcası miras vb gibi gibi şeylerde resmi durumlarda sorun yaşarsınız diye düşünüyorum kendi soyismini kullanma diye söylemiyorum bunu sana .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?