Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Ayrıca Peygamber(sav)'in soyu oğlundan değil kızından yürüdü.

Gel de anlat bunlara.

Kadınların eşinin soyadını alması aslinda o kadar içinden çıkılmaz durumlara yol açıyorki...

Bir kac ay evvel alaninda kendini geliştirmiş bı kadin doğumcuyu internetten buldum...Benim okuduğum ismi Ayşe KARA olsun...bir kaç hastane ve il degistirmis bu kadın doktor. Sonra çalıştığı hastaneyi buldum muayeneye gittim..Kadin doğumcu isimlerine baktım, şaşırdım, Ayşe KARA diye biri yok, başka bir doktor var, doktorun adı Ayşe ŞAHİN ÇOLAK olsun . Polikliniğine gittim, kapıyı tıklattım, doktorun simasina baktım, benim aradığım doktor, bir kere daha şaşırdım.. Girişimi yaptım, muayene sırası gelince doktora sordum, "bana sizi Ayşe KARA adı ile önerdiler, ama burada Ayse SAHİN ÇOLAK olarak geçiyor, sanırım soyadınızı yanlış okudum" dedim...Doktor "Hayır, yanlış duymamışsınız, ilk eşimin soyadı KARA idi, boşandım, ŞAHİN kızlık soyadım ÇOLAK'ta şimdiki eşimin soyadı, şimdi ŞAHİN ÇOLAK olarak kullaniyorum" dedi...

İşin kötü tarafi bu doktor Ayşe KARA soyadı ile başarılara imza atmış, adini duyurmuş, çok iyi hastanelerde çalışmış, boşandıktan sonra soyad değişince tüm basarilar silinmiş, neden soyadı değişikliği yüzünden..

Kadin kralligi diye bir kitap var , su anda devam eden bir anaerkil toplumu anlatiyor
Okuyun umit olsun size

Teşekkür ederim. Evet türk toplumunda kadınlar gerçekten önemli bir yerdeydi. Ama ileri gitmek yerine geri gidiyoruz. Sanki daha da geri gidecekmişiz gibi hissediyorum . Kitabı okuyacağım. Tekrar teşekkürler

Arabam bozulursa sanayiye ben götürürüm. Yemeği yaparsam tabağı eşim taşır. Kimsenin beni korumasına kollamasına ihtiyacım yoktur. Korunmak için evlenmedim.

Soyadını layıkıyla taşımak kısmına hiç girmiyorum komiksiniz.

Sembolik örnekler verdim
Kadın ve erkeğin iş bölümü adına
Herkes yazmış sanayiye ben götürürüm diye

Bu arada MuneMune hesabı doğrulanmış üye. ben senin mesajından sonra hak verip cevaplamayı ve yorum yapmayı kestim

Ama konudan uzaklaşmayalım kısmını benden sonra bayagı ihlal edip bildirim kutumu gereksizce dolduruyor insanlar

Gebelik başlıklarında takip zorlandı ama lütfen

Saldırılardan acilen kurtulmak istiyorum çünkü hepsi benim başlattıgım konu dışı muhabbetin devamıdır

Teşekkürler

Kendi soyadımız da babamızın yani yine bir erkeğin maalesef.Evleniyoruz ve nüfusa kayıtlı olduğumuz il değişiyor.Neden?Kadının ikinci sınıf insan olarak görülmemesi için daha çok yol katetmemiz lazım.Hukuken bile

Kendi adıma söyleyeyim

Ben eşime hayatımın geri kalanını tüm efforumu gençlik yıllarımı nefsani herşeyimi bedenimi emeğimi verdim o da bana

Çocugumun baba dediği adam o benim kocam

Ve onun soyadını tasırken ikinci sınıf insan gibi hissetmiyorum

Bu konudaki görüşlerinizi biliyoruz zaten. Konuda tartışma çıkarıp konuyu mu kapattırmak niyetindesiniz. Siz eşinizin soyadını almışsınız bitmiş. Bişey demiyoruz size. Size değiştirin baskısı mı var konuda ben mi göremiyorum.

Kocanın çocuğunu taşıyoruz ama boşanınca çocuklar anaya atılıyor nedense.
Koca kişisi de yeni eşlerle yeni çocuklar ediniyor, kadın çocuklarıyla hayata tutunmak için yırtınıyor.

Madem kocamın çocuğu, ayrılınca onlar baksın büyütsün değil mi?

Sürekli yazdıklarımdan alıntılar yapılıp beni eleştirdiklerinde bu sizin ne işinize yarıyor acaba??

Sadece ayrilinca mi :)
Biz emziriyoruz , biz uyutuyoruz , yuzde 80 biz bakip buyutuyoruz zaten
Bosanmaya gitmeye gerek yok ki evliyken bile cocuk kadinin uzerinde tum sorumluluguyla
Bu yuzden benim sahsi gorusum cocuk kadinindir , yapimina katkida bulunuyorlar , bakimina da destek oluyorlar ama kadin cocugun sahibidir..

Başarıları silinmez de isteyene istediği soyadını kullanma Hakkı vermeliler

Hiç unutmam burda biri erkeklerin boşanmalar da mağdur olduğunu söylemişti. Mahkemeler çocuğu bile anneye veriyormuş. Sanki babalar da sıraya girdi çocuğu almak için. Canlarına minnet bekar hayatına geri dönüş varken evde oturup çocuk mu bakacaklar. Adamlar evliyken çocukla iki dakika ilgilenmiyor. Kaldı ki çocuğun velayetini alacaklar

Emek olarak bakarsak çocuk % 90 annenin zaten.

Romantik bakarsak, sevdiğim adamdan bir parça.
Ama rahme düştüğü anda tüm vücudumuzu ve hayatımızı etkileyen kocaman bir parça.

Ne güzel.

Hiç bir işime yaramıyor. Keşke yazmasaydınız öncesinde de konudan bağımsız şeyler. Kadın erkek eşitsizliğine giriş yapan sizsiniz zaten.

Yani ben girişi yaptım sonra sustum ardımdan yazan onlarca kişi haklı şimdi :)
Azmettirenmi oldum :))

Eleştirdiğiniz şeyi sürdürerek siz haklısınız yani

Çocuklarına nafaka vermemek için çirkefleşenlerin sayısı çok fazla.

Alsalar da direkt babaanneye postalıyorlar.

Bence iki soyadı alın uğraşmayın
zira sadece soyadı ile de kalmıyor sonuçta kütük de taşınıyor evli olduğunuz kişinin kütüğünde ve nufus kayıt örneklerinde falan hep orada çıkıyorsunuz
Ben de bu kütük olayına karşıydım 30 yıl bir memlekette yaşamışım evlendim diye yolunu bilmediğim yerde gözüküyor kaydım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…