• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik. Kendi soyadımı kullanmak..

Soy kadindan yurur , yaratilis boyledir
Siz misal gecmisinizi , soyunuzu , irkinizi , atalarinizin nereden geldigini ogrenmek isterseniz anneniz uzerinden arastirma yapilir , soyu yuruten kadindan aktarilan dna dir
Ancak erkek egemen toplumda yasadigimiz icin soyadi babadan geciyor
Ben cok umitliyim elbet birgun ulkeler bilim isiginda degisecek ve soyadi da kadindan yuruyecek
Biz o günleri asla göremeyiz ben inanmıyorum belki torunumun torununun torunu filan bir ihtimal . Ben çocukların babadan soyisim almasından rahatsız değilim alabilir . Ama ben kendi soyismimden kendi benliğimden vazgeçmem mesela . 2 soyisim aldım gurur duyarak söylüyorum açıkcası

Canım benim kocamın soyadını alırsam yaşamaz mıyım miras da sorun yaşayacaksam? Annemin babamın koyduğu ad, babamın soyadı neyimi etkileyebilir? Kayınvalidemden mi kalacak bana miras anlamıyorum ki. Bir düşünseniz aslında..
Kocan Allah korusun ölse onun evi arabası kime kalacak canım sen mirascı olmuyor musun ? Onu söylüyoruz

Manevi boyutunu biz kendi ailemiz içinde hallediyoruz. Hatta ilişkimizi etkileyen bişey olmadı.
Dava açarken sana dava açtım derim o da hadi gözün aydın hayırlısı der kapanır. Olayı niye dramatize ediyorsunuz?
neden dramatize edeyim ki? fikir verebilmek adına kendi doğrumu yazdım.

İnsanlar burada birbirlerine yardımcı olmak adına konuşuyorlar tabi herkes değil ama genel öyle . Bazı arkadaşlar cidden sizin iyiliğiniz için konuşuyor bende açıkcası miras vb gibi gibi şeylerde resmi durumlarda sorun yaşarsınız diye düşünüyorum kendi soyismini kullanma diye söylemiyorum bunu sana .
ben de farklı bir boyuta değindim, ama dramatize ediyor oldum. kimsenin farklı görüşe tahammülü yok artık.

İnsanlar burada birbirlerine yardımcı olmak adına konuşuyorlar tabi herkes değil ama genel öyle . Bazı arkadaşlar cidden sizin iyiliğiniz için konuşuyor bende açıkcası miras vb gibi gibi şeylerde resmi durumlarda sorun yaşarsınız diye düşünüyorum kendi soyismini kullanma diye söylemiyorum bunu sana .
Mirasta sorun yasanmaz
Kadin evlendi kocasinin soyadini tasiyor babasi olunce miras alamayacak mi?
Sistem oyle islemiyor , isterseniz gidin aileden bagimsiz bir soyadi alin yine de kkcadan ve aileden gelen miras hakkiniz bakidir , bunlar boyle basit seylerle bozulan kurallar yasalar degildir

Ben zaten onunla evli gözüküyorum ki? Bu nasıl iştir yahu :bicak:
Ay sinirim bozuldu :KK48::olamaz:
İşte saçma sapan şeyler oluyor resmi dairelerde yoksa anneannemde babannesinin torunu devlet görmüyor mu bunu salak mı :KK45:

yazanlar oldu mu bilmiyorum. tekrar yazıyorsam kusura bakmayın. ileride çocuğunuz olunca farklı soyad sıkıntı çıkarabilir geliyor.Ayrıca anne kızlık soyadı çoğu yerde güvenlik sorusudur kimlik bilgisidir. kendmce güvenlik açığı olacağını düşünüyorum. şuan bankalarda soruluyor mesela dolandırıcılara malzeme gibi geliyor

Anne kızlık soyadınız herhangi bir yerde şifre yerine geçmiyor merak etmeyin. Ayrıca çocukla ilgili de bir sıkıntı olmaz. Herkes sizin gibi düşünmüyor çünkü. Anne babasının farklı soyadı olan bir öğrencim olursa ya boşanmışlardır ya da kadın kendi soyadını kullanıyor diye düşünürüm. İki durum da herhangi bir sorun yaratmaz zaten.

Mirasta sorun yasanmaz
Kadin evlendi kocasinin soyadini tasiyor babasi olunce miras alamayacak mi?
Sistem oyle islemiyor , isterseniz gidin aileden bagimsiz bir soyadi alin yine de kkcadan ve aileden gelen miras hakkiniz bakidir , bunlar boyle basit seylerle bozulan kurallar yasalar degildir
Alacak tabi ama saçma sapan evraklarda sorun oluyor böyle soyisim yüzünden anneannemin başına geldi de ondan biliyorum.

Bugün avukat arkadaşları arama günüm. Pazartesi boşum adliyeye o zaman gidicem. İlk kocama sonra size yazarım davayı açtığımı :)
Bence de istiyorsun aç davanı kocanda birşey demiyormuş bazı öküzler 2 soyismine bile karşı olduğu için seninde öyle bir sorunun yok. Git resmi dilden öğren bizi haberdar et öyle bişey yapmak istemiyorum ama merak ettim

Soy kadindan yurur , yaratilis boyledir
Siz misal gecmisinizi , soyunuzu , irkinizi , atalarinizin nereden geldigini ogrenmek isterseniz anneniz uzerinden arastirma yapilir , soyu yuruten kadindan aktarilan dna dir
Ancak erkek egemen toplumda yasadigimiz icin soyadi babadan geciyor
Ben cok umitliyim elbet birgun ulkeler bilim isiginda degisecek ve soyadi da kadindan yuruyecek

Keşke benim de umudum olabilseydi. Zerre yok. Asırlar geçmiş dünya kurulduğundan beri geldiğimiz nokta bu. Kendimize ait soyadımız bile yok. Yazlıkta ben mi kv mi yemek yapsın. Kocam çalışmama izin vermiyor. Erkek adam çocuk mu bakar. Seçin beğenin alın. Yani diyeceğim o ki yine yüzlerce asır geçsin belki bir arpa boyu yol alınır. O da belki

Keşke benim de umudum olabilseydi. Zerre yok. Asırlar geçmiş dünya kurulduğundan beri geldiğimiz nokta bu. Kendimize ait soyadımız bile yok. Yazlıkta ben mi kv mi yemek yapsın. Kocam çalışmama izin vermiyor. Erkek adam çocuk mu bakar. Seçin beğenin alın. Yani diyeceğim o ki yine yüzlerce asır geçsin belki bir arpa boyu yol alınır. O da belki
İlk toplumlar genelde anaerkildir. Başından beri böyle değilmiş yani sonradan bozulmuş. Ümidinizi kaybetmeyin

Cok tarihi mevzulara girmek istemiyorum yoksa burada savas cikar ancak cok eskiden anaerkil toplumlar oldukca fazlaydi , cok uzaga gitmeyr gerek yok , turk tarihini bile inceleseniz durumun su anki gibi olmadigini gorursunuz
Hizla ilerleyen bilim ve teknoloji sayesinde ben kadinlarin kisa surede hak ettigini elde edecegine inaniyorum , belki ben goremem ama kizim yada torunum gorur insallah

Kadin kralligi diye bir kitap var , su anda devam eden bir anaerkil toplumu anlatiyor
Okuyun umit olsun size

Arkadaşlar temmuz ayında evlendik, 8 yıllık erkek arkadaşımla. Nüfus cüzdanı vs değiştirmedim daha.
Şöyle bir sorun var ki sadece kendi soyadımı kullanmak istiyorum. Bunu ona da söyledim, beni mahkemelerde süründürmüceksen istediğini yap. Ben uğraşmak istemiyorum, sen uğraşacaksan tamam dedi.
Araştırma falan yaptım internette çok az dava var kazanılan. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı? Yıllarımı bu uğurda adliyelerde geçirmek istemiyorum açıkçası yada çuvalla avukat parası vermek istemiyorum.
Bu şekilde dava açan var mı forumda merak ettim. Ya da bu konuyla ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar yol gösterebilir mi?
Bir kac yıl evvel böyle bir haber vardı. Kadın sadece kendi soyadini kullanıyordu..
Haberi bulabilirseniz örnek gösterebilirseniz

ben erkek üzerinden yürür gibi bir düşüncem yok.
sadece çalıştığım alan konusunda çocuğun annesi mi değil mi babası mı değl mi diye irdelemem gerekiyor böyle sorular sorabiliyorum.18 yaşına kadar bunla karşılaşır diye sordum
olay öğretmenlk gibi değil gece düşüp getirilen çocuğun yanındaki annesi sormma gerekiyor bakıcı çıkıyor komşu çıkıyor onam belgesi gerekiyor adli bildirim olabiliyor boşanmıştır kendi soyaadını almıştır diye düşünüp atlamayamam
çocuğun psikolojisinide söylemedim sorunolacağını sanmıyorum.
sadece sürekli irdelenmesi rahatsız eder mi diye durumu açıkladım.
keşke yabancılardaki gibi çocuklara 2 soyad geçse kadınlar kendini soyadını almak için çabalamasa bu kadar

ben erkek üzerinden yürür gibi bir düşüncem yok.
sadece çalıştığım alan konusunda çocuğun annesi mi değil mi babası mı değl mi diye irdelemem gerekiyor böyle sorular sorabiliyorum.18 yaşına kadar bunla karşılaşır diye sordum
olay öğretmenlk gibi değil gece düşüp getirilen çocuğun yanındaki annesi sormma gerekiyor bakıcı çıkıyor komşu çıkıyor onam belgesi gerekiyor adli bildirim olabiliyor boşanmıştır kendi soyaadını almıştır diye düşünüp atlamayamam
çocuğun psikolojisinide söylemedim sorunolacağını sanmıyorum.
sadece sürekli irdelenmesi rahatsız eder mi diye durumu açıkladım.
keşke yabancılardaki gibi çocuklara 2 soyad geçse kadınlar kendini soyadını almak için çabalamasa bu kadar
Çocukların iki soyadı olsa o zaman mantıken bir kişinin iki soyadı olması gerekiyor değil mi hem annenin hem Baba'nın soyadı o halde torunların soyadı nasıl oluyor acaba

Back