• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik isteyen sevgilim herşeyden vazgeçti

eski erkek arkadaşımla gittiğimiz bi yere onu da götürmüştüm daha sonra bunu öğrendi
Ee nolmuş yani?
Sanki eski sevgilinizle öpüştünüz?
Mekanlar o sevgiliye tapulu mu oluyor?

Oku et, kariyer sahibi ol.
Ama eski sevgiliyle gidilen cafeden dolayı ihanet hissi yaşa.

Enteresan.

öz
merhaba herkese,
kimselere anlatamadığım bir derdim var. insanın canını sanırım en çok sevdiğine derdini açamaması acıtıyor.
sevgilimle 1 senedir birlikteyiz. benim için yaşadığı şehirden kalkıp yanıma geldi buraya taşındı. Daha ilk aylarımızdan itibaren evlilik lafı etmeye başladı. hatta imam nikahından bile söz eder oldu. Ben avukatım o da mühendis ama iş konusunda çok sıkıntı yaşıyor kendi alanında pek iş bulamıyor. maddi açıdan zorlanıyor biraz. Ben kendi kazandığımı onunla paylaştım, herşeyine yetmeye çalıştım. bunların hiçbiri sorun değil benim için çünkü aşıktım. aynı durumda ben olsam o da benim için yapardı.

çok iyi anlaşıyoruz,birbirimizi çok seviyoruz. gözümüz birbirimizden başka kimseyi görmüyor. benim ailemle tanıştı onu çok seviyorlar hatta. herşey güzel gidiyordu. ailelerin tanışması vs. konuşulmaya başlanmıştı.
Ama benim ilişkinin başında yaptığım bir hata nedeniyle yaklaşık 2-3 ay önce ayrılma noktasına geldik.ondan sonra ilişkimiz için artık daha ilerisini şu an düşünemeyeceğini, zamana bırakmamızı söyledi. ben o kadar kör aşığım ki bunu söylemesine rağmen tamam dedim. annesi tanışmaya gelmek istedi,ona bile engel olmuş. ve bunların benim canımı yaktığını düşünmüyor.

aradan aylar geçiyor. bana devamlı hayallerimizi,ilerideki evimizi,onun çocuklarının annesi olmamı istediğini söylüyor ama ne zaman evlilik adı geçse benim hatam yüzünden psikolojisinin bozulduğunu,zamana bırakmam gerektiğini söylüyor. geçenlerde otururken bahara doğru elimize biraz para geçse dedi,durdu böyle. ben de salak gibi umutlandım işte. neyse sonra devam etti dedi ki "köydeki bahçeye arı mı alsak.." mal gibi kaldım yemin ederim sinirlerim o kadar bozuk ki.

rest çekebilsem biraz burnunu sürtebilsem keşke. bana kız kardeşinin düğününü, eniştenin kardeşini ne kadar çok sevdiğini anlatıyor ki bu çift toplam 5ayda tanışıp evlendiler. O bunları anlattıkça canımı yakıyor. Evlilik sorumluluğunu almayacak bir kişiliği olduğunu, hiçbir zaman birlikte hayallerimize kavuşamayacağımızı hissediyorum bazen.
Çok uzun oldu farkındayım ama lütfen bana bir akıl verin ne yapmalıyım? onu gerçekten çok seviyorum ama yola gelmesi lazım.
özel değilse hatanız neydi ?

eski erkek arkadaşımla gittiğimiz bi yere onu da götürmüştüm daha sonra bunu öğrendi
Vay Aslan’a bak be!
Bu hatayı hazmedemiyor ama sizin kazancınızdan nasiplenmeyi hazmediyor
O nasıl bir karakter timsali adamdır!
Başka bir şey demiyorum!!

Açın gözünüzü ya!

Bir de büyük harflerle yazmak istiyorum
Daha evvel de yazmıştım bir yorumuma

Eğer bir erkek yani eşiniz değilse nişanlınız bile olsa sizden 5 kuruş talep ettiyse size 5 kuruş maddi külfeti olduysa birinci dereceden karaktersizlik sebebidir net!

Sakın bana öyle eskidendi o söylemleri yapmayın!
Erkek kadının parasına tenezzül edemez!
Ama evlisinizdir o ayrı hayat müşterektir

Diğer türlü kesinlikle işe yaramaz erkektir
Yüzde birlik bir ihtimal bile vermiyorum
Yüzde yüz işe yaramazdır

bi kaç hafta önce bu mevzudan yine tartıştık ben ayrılmak istediğimi söyledim ama aşığım diyor bırakmıyor zaman istediğini söylüyor devamlı. ne kadar daha sabredebilirim, sabretsem de değişecek mi bilmiyorum
Neden ayrılsın
Kolay mı bu devirde bir avukat hatun kafalamak?
Altın yumurtlayan tavuk hükmündesiniz resmen

Yapmayın nolur ya
Neymiş eski sevgilinizle gittiğiniz yere onu götürmüşsünüz
Nolmuş
Naif duyguları mı incinmiş?
Sizden maddi menfaat sağlarken neden incinmemiş o naif duyguları
Menfaat derken hani çok büyük meblağ değil demeyin
5 kuruş da olsa alamaz size bu anlamda yük olamaz

Bakın kullanılıyorsunuz açın gözünüzü

Size hatanız olarak söyleyebileceği başka bir şey olmadığından o saçma hata dediğiniz olayda takılıp kalmış ki o bir hata değil zaten!

Kendinize gelin
O doğru insan değil!
Zaman kaybetmeyin
Gençlik çabuk gider
Açın gözünüzü
Üzer bu adam sizi

Hatanız ne sahiden merak ettim.
Eğer çok büyük bir şey değilse dikkat edin.
Öyle kolay psikolojisi bozulan insandan es olmaz.
Evlilik çelik gibi psikoloji ister..

Not: Hatayı okudum dondum.
Aşıksın ayrilamiyorsun konu sahibi öyle mi?
Ona diyeceksin ki senin yüzünden psikolojim bozuldu. Topla neyin varsa bir kaç ay gözümden uzaklara kaybol.
Bu ikimize de zaman olsun. Psikolojimiz düzelirse evleniriz.

kızlar hepinize teşekkür ederim işteyken bakamadım mesajlara. açıkçası yorum geleceğini bile düşünmüyordum. söylediklerinizde haklı olduğunuz yerler var. hastalıklı bir ilişkiye doğru gidiyoruz. Şu an şehir dışında, dönünce ciddi olarak konuşmayı düşünüyorum. hata dediğim şey ilişkimizin ilk başlarında ben onu eski erkek arkadşımla gittiğim bir yere götürmüştüm. bu yani. sonrasında asla aldatma vs olmadı. geçen hafta ayrılmak istediğimi söyledim ama bırakmadı.
Neden biraksin ki? Kazandiginizi onunla paylastiginizi yazmissiniz. Sizinle de evlenmeyecek muhtemelen. Zaman isteyerek sizi oyaliyor. Hata dediginiz sey bir hata degil bi kere. Gittiginiz yeri begenmissiniz gitmissiniz ne var bunda? Tamamen bahane. Biraz dirayetli olup ayrilmak istediginizi, evi terketmesini ve maddi destek vermeyeceginizi basinin caresine bakmasini soyleyin bakalim bu olayi isik hiziyla unutup yok saydigini gorursunuz. Sizden para alirken aklina gelmeyen olay is evlilige gelince mi aklina geliyor?

Eğer hayatınızda olan kisi eskiden yaptığınız hatayi sürekli temcit pilavı gibi sen şunu yaptın, bunu yaptın diye önünüze sunup duruyorsa kesinlikle ondan es olmaz. Ömrünüz açıklama yapmakla geçer. Geçmiş geçmişte kalmıştır bitti gitti o ne öyle yok sindiremiyorum edemiyorum ayakları. Ki sizinki hata bile degil resmen bahane aramis. Bence siz bırakın gitsin.

Sizin ilişkinin başında ki hatanız neydi?
evlenmeden kazancınızı onunla paylaşmanız yada yardım etmeniz bence doğru değil.
böyle düşünen çok kişi olduğunu görüyorum. ama gerçekten aşıksanız ve aynı durumda o olsaydı size destek vereceğini düşününce fikriniz değişir miydi?

İşte kilit nokta bu. Siz devam ettikçe o değişmemeye ve elindeki saçma sapan kozu kullanmaya devam edecek. Siz de söylediklerinizin hükmü olmadığını görüp değersizlik, suçluluk hissine gireceksiniz ve bundan sonra haklı yere bir şey deseniz bile nasılsa beni bırakamaz diyecek bir adamla karşılaşacaksınız. Belki bu kişi gerçekten çok iyi birisi ve ilk ciddi ilişkisisiniz diye hazmedemiyordur onu siz daha iyi bilirsiniz ama sonuç olarak çocukça tepkilerle ilişkinizi yıpratıyor.
Bağlanma kadar gerektiğinde bağı koparma da çok önemlidir. Bunu yapamıyorsanız da önce bir farkındalık kazanmak sonra gerekirse profesyonel destek almak gerekir.
Hata bu muydu avukat hanım. Sizdeki bu taviz niye? Bunda ne var. Ha eğer çok muhafazakar derseniz anlarım o zamanda yine çelişki işi niye uzatıyor o zaman. Yok malesef benim şu aklımı alıp 20 yaşıma koysalar az ders vermezdim insanlara ama yok işte hayat illa bı burnumuzu surtecek dimi. Bayılıyoruz acı çekmeye kendimizi ezdirmeye. Bayiliyoruz insanların kaprisini çekmeye. Şimdi bazı arkadaşlar sevgilinizin yaptığını anlamlandırmaya çalışacak. Ben çalışmiyorum.

Uzun uzun yaziyodum valla sildim. Size katılayim olsun bitsin. Valla toplumcak bizden bişey olmaz biri avukat biri mühendis adamın kaprisi konu sahibinin buna tavizi bide suçluluk duygusu konuyu bile benim hatam diye açıp kabullenmesi ne deyim ya. Bence eğitim sistemine biraz psikoloji dersi Biraz iletişim dersi falan eklenmeli yoksa biz sorunlu cocuklar yetiştirmeye devam etcez başka da bişey demiyorum.
haklısınız valla diyecek bişeyim yok. olaylara dışardan baktıkça aylardır beni nasıl bir psikolojiye soktuğunu görmeye başladım

bi kaç hafta önce bu mevzudan yine tartıştık ben ayrılmak istediğimi söyledim ama aşığım diyor bırakmıyor zaman istediğini söylüyor devamlı. ne kadar daha sabredebilirim, sabretsem de değişecek mi bilmiyorum

Tabi ki değişmeyecek
Bu kadar manyakça bir sebeple kin tutabilen adamdan koca olmaz zaten
Şahsiyetsiz herif dayamış sana sırtını, oyalıyor
Bırakmıyor diye bir şey yok, ilerlet gitsin, kullandırma kendini

Yaaa yuhhh ne alaka orası tapulu malı mı ki eski erkek arkadaşınızın ?? Allah aşkına böyle erkeklerden olabildiğince kaçın ardınıza bakmadan. Benim böyle bir flört aşamam oldu. Çocuğa çok bağlandım en sonunda anladım ki beni kullanmaya başladı. Seven insan böyle davranmaz o da böyle küçük şeyleri takardı. Küserdi moralimi bozardı ya. Salın şöyle cinsi bozuk varlıkları

böyle düşünen çok kişi olduğunu görüyorum. ama gerçekten aşıksanız ve aynı durumda o olsaydı size destek vereceğini düşününce fikriniz değişir miydi?

Aynı durumda sen olmadın ve nasıl davranırdı bunu bilemezsin..
Ayrıca bu kişi verdiğin desteği haketmiyor. Çok basit bir konuda bile saçmalamış (eski sevgilinle gittiğin yer konusu)
Bakın hayatımda edindiğim tecrübelerden biri de şudur;
Erkeğe para mevzusunda destek olursanız o ilişkiden hayır beklemeyin
İşsizinden.. mühendisine.. avukatına.. doktoruna.. bakmıyor bu iş
erkeklere para konusunda güçlü görünmeyin, görünseniz de destek olmayın
Ne zaman ki resmiyette aynı evin içine girer çoluk çocuğa karışırsınız o zaman dengeleyin.

Aynı durumda sen olmadın ve nasıl davranırdı bunu bilemezsin..
Ayrıca bu kişi verdiğin desteği haketmiyor. Çok basit bir konuda bile saçmalamış (eski sevgilinle gittiğin yer konusu)
Bakın hayatımda edindiğim tecrübelerden biri de şudur;
Erkeğe para mevzusunda destek olursanız o ilişkiden hayır beklemeyin
İşsizinden.. mühendisine.. avukatına.. doktoruna.. bakmıyor bu iş
erkeklere para konusunda güçlü görünmeyin, görünseniz de destek olmayın
Ne zaman ki resmiyette aynı evin içine girer çoluk çocuğa karışırsınız o zaman dengeleyin.
Dünyanın en gerçek yorumu !! O kadar haklısınız ki tebrik ediyorum. Ben çok Çektim bunu.. hiç bir şekilde destek olmayacaksın para konusunda ben adam işsizdi mühendisti iş aradım onu için inşaat mühendisleri odasına gitti tek başıma hiç bilmediğim bir ortam.. sonra sen ilerde zengin olursun bana araba alırsın falanlar filanlar hey gidi erkekler artık kullanılacak parasını yiyecek kız arıyor yazık erkek demem ben bunlara

Back