• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlilik isteyen sevgilim herşeyden vazgeçti

Bunu hangimiz yapmadık ki? Bunda ne var? Bence bu bahane adam ilk başlarda sizin paranızı yiyorken ezik hissetmemek için nasılsa evlenecegiz nasılsa aile olacagiz demeye getirmek için evlilik muhabbetleri yapiyormus, şimdi baktı ki siz bırakmayacaksınız eline de böyle bi bahane geçti kullaniyor, hem sizi sömürmeye hem de evlenmemeye çok güzel fırsat. Biraz açık oldu ama kusura bakmayın yani, böyle saçma bahane mi olur.. Ben nerelere götürdüm eşimi o da beni götürmüştür eski kız ark.yla gittiği yerlere bunda ne var.. Aklımıza bile gelmez bizim umrumuzda olmaz.

Bu hata mi Allah aşkina. Bende önceden başkasiyla beraber oldun onu sinderemiyor sandım. İlginç doğrusu ne diyeceğimi şasirdim.
Bıraz maddi yardimi kes bakalım ne olacak. O zaman netlesir belki ne dersin

Adam okumuş mühendis olmuş,avukat kızı kapmış kafaya takip bahane ettigi olay bu mu gerçekten.İnanmak istemiyorum.Ben sizin yerinizde olsam ondan uzaklasirdim.Bu kadar basit bir konuyu bahane eden adam evlendikten sonra her canı istediğinde bunu ısıtıp ısıtıp önümüze koyacaktır benden söylemesi.İnsan aşık olduğu adamla parasından ziyade içinde bulunduğu anı paylaşmalı,gözünün içine bakıp saatlerce muhabbet edebilmeli.Kadin tribi çeker gibi ben unutamiyorum,erteleyelim vs ugrasmamali böyle şeylerle bence.Siz gerçek sevgiye hasret gibisiniz yanınızda taşıdığınız balonun ipini göğe bırakın bence....

Hata dediğiniz şey hata değil öncelikle bunu bil.

Bunu bahane gösterip evlenmek istemiyor belli ki.

Para kazanamıyor, sizden geçiniyor, dini nikahla beraberlik yaşayıp istediği zaman da seni sutlamak istiyor.

Bunda anlamayacak ne var?????

eski erkek arkadaşımla (üzerinden 3 sene geçti) gittiğimiz bir yere ilk buluşmamızda onu da götürmüştüm. bunu sindiremediğini söylüyor devamlı
yazmadan duramadım. e ben kocamı bile evlenmeden önceki erkek arkadaşımla gittiğim yerlere götürüyorum. aynı şehirde yaşıyoruz. farklı yerler e gitmek için şehir değiştirmek lazim. aynı şeyi eşimde bana yapıyordur. çünkü gidilecek yerler sınırlı mazeretin de böylesi valla bu erkeklere akıl sır ermiyor.

Arpasını suyunu kes kapının önüne koy, bahanesi de çok dandik ayrıca. Hata olduğunu kabullenmişsin psikolojik şiddete maruz kalıyorsun etinden sütünden faydalanıyor o adamdan uzaklaş etkisinden çık asla görüşme . Büyük hata yapıyorsun kendini kurtar

eski erkek arkadaşımla gittiğimiz bi yere onu da götürmüştüm daha sonra bunu öğrendi
:KK57:
Bu mu hata?
Yani gerçekten bu kadar mı?
:KK57:
Siz de deyin o zaman eski sevğilinle aynı ülkede yaşıyoruz, kaldıramadım diye
Te allahım ya..
Hata falan değil bu saf olmayın, adam basbayağı bunu bahane etmiş evlenme amacı falan yok, sizi oyalıyor
:sinirli:

“Hatam” demeniz, adamin bu hastalikli dusuncesini icsellestirmis olmaniz beni cok uzdu. Neyse ki ilerleyen mesajlarinizda cok baska ve guclu bir ton hissettim. Sizin hataniz falan yok dememe gerek var mi? Ondan onceki hayatiniz onu ilgilendirmez. Ne hakla karisiyor? Bir de bunu bahane edip size duygusal siddet uyguluyor resmen. Psikolojisi bozulmusmus... valla annesi tanismak istedigi zaman engel olmasi asil buyuk hata ve ben olsam bundan psikolojim bozulur, ayrilirim. Ha bu arada paranizi harcarken, sizden her turlu destegi alirken sorun yok tabi. Azicik serefi olsa almayi birakir. Bu adam sizi hasta eder, hemen kacin. Hem ayrilmak istedim, birakmadi ne demek? Ayrilmak icin onun onayina mi ihtiyac var? Sizin beklentilerinizi karsilayamayan, sizi hak etmeyen, bile isteye uzen bir adam bu. Hicbir dediginin, isteginin hukmu yok bu adamin. Siz akilli, karsisindakine deger veren, sevmeyi bilen bir insansiniz. Bunlari size verecek birini bulun bu ruh hastasindan kurtulup. Kusura bakmayin, cok uzun zamandir bu kadar ofkelenmemistim.

eski erkek arkadaşımla gittiğimiz bi yere onu da götürmüştüm daha sonra bunu öğrendi
Şu mesajı görmemle noktayı koydum. Bırakın bu adamı Allah aşkına. Sizi sevdiği falan yok. Oyalıyor sadece. Sizin ona olan sevginizi istiyor sadece. Seven adam böyle bir sebepten evlilik ertelemez. Evlilik de sizi cepte tutabilme kılıfı. Kanmayın. Çok üzülürsünüz.

Sorun cidden bu mu? Amma da abartmış ya. Bu adamın evlilikte gözü yok. Issiz gucsuz anladigim kadariyla da sal ipini gitsin

bunu hata olarak mi görüyorsun? bunu kabul etmen bile cok yalnis direk marsa yolla bence

merhaba herkese,
kimselere anlatamadığım bir derdim var. insanın canını sanırım en çok sevdiğine derdini açamaması acıtıyor.
sevgilimle 1 senedir birlikteyiz. benim için yaşadığı şehirden kalkıp yanıma geldi buraya taşındı. Daha ilk aylarımızdan itibaren evlilik lafı etmeye başladı. hatta imam nikahından bile söz eder oldu. Ben avukatım o da mühendis ama iş konusunda çok sıkıntı yaşıyor kendi alanında pek iş bulamıyor. maddi açıdan zorlanıyor biraz. Ben kendi kazandığımı onunla paylaştım, herşeyine yetmeye çalıştım. bunların hiçbiri sorun değil benim için çünkü aşıktım. aynı durumda ben olsam o da benim için yapardı.

çok iyi anlaşıyoruz,birbirimizi çok seviyoruz. gözümüz birbirimizden başka kimseyi görmüyor. benim ailemle tanıştı onu çok seviyorlar hatta. herşey güzel gidiyordu. ailelerin tanışması vs. konuşulmaya başlanmıştı.
Ama benim ilişkinin başında yaptığım bir hata nedeniyle yaklaşık 2-3 ay önce ayrılma noktasına geldik.ondan sonra ilişkimiz için artık daha ilerisini şu an düşünemeyeceğini, zamana bırakmamızı söyledi. ben o kadar kör aşığım ki bunu söylemesine rağmen tamam dedim. annesi tanışmaya gelmek istedi,ona bile engel olmuş. ve bunların benim canımı yaktığını düşünmüyor.

aradan aylar geçiyor. bana devamlı hayallerimizi,ilerideki evimizi,onun çocuklarının annesi olmamı istediğini söylüyor ama ne zaman evlilik adı geçse benim hatam yüzünden psikolojisinin bozulduğunu,zamana bırakmam gerektiğini söylüyor. geçenlerde otururken bahara doğru elimize biraz para geçse dedi,durdu böyle. ben de salak gibi umutlandım işte. neyse sonra devam etti dedi ki "köydeki bahçeye arı mı alsak.." mal gibi kaldım yemin ederim sinirlerim o kadar bozuk ki.

rest çekebilsem biraz burnunu sürtebilsem keşke. bana kız kardeşinin düğününü, eniştenin kardeşini ne kadar çok sevdiğini anlatıyor ki bu çift toplam 5ayda tanışıp evlendiler. O bunları anlattıkça canımı yakıyor. Evlilik sorumluluğunu almayacak bir kişiliği olduğunu, hiçbir zaman birlikte hayallerimize kavuşamayacağımızı hissediyorum bazen.
Çok uzun oldu farkındayım ama lütfen bana bir akıl verin ne yapmalıyım? onu gerçekten çok seviyorum ama yola gelmesi lazım.
Ayaklari yere basan bir hemcinsim ve ona taasma takan bir erkek daha .. tanrım feminist olacam buraya baka baka ! Çok özür dilerim lütfen alınganlık yapmayın güzel insan.

boşver bu tür asalaklar vicdanlara çalışıyoo sende seviyorum diyerek elindekini avucundakini veriyorsun
ne için ucu açık bir konu evlilik..işte evlenecez ama soran olsaa ne tarih ne başka bişey var ortada..yazık değilmi gençliğine güzelliğine..seninde bir onurun gururun var ..
ayrıca hata hepimiz için..ne yapmışsınki bunu herseferinde sana hissettiriyor
oo işine gelince rahatca evinde kalıp maddi manevi yararlanıyooo...
valla güzel yere kapak atmışş...madem o kadar onurluuu adam baştan kabul etmez neyse artık o hatan..
tatlım bencee sen ona kapıyı gösterrr madem öyle işte böyle diye..
onun bunun adamlarının psikolojini düzeltecez diye ömür geciyor...değmez uğraşmaya...:KK12:

Siz ayrilmak isteyince birakmamasi da benim aklima baska bir kadinin varligini getirdi. Sanirim aranizda secim yapamiyor, emin olana kadar da sizi bekletiyor sanki...

başka bir kadın olduğunu zannetmiyorum en azından o konuda güvenim tam. acaba dedirtecek bişey yaşamadık şu güne kadar. gerçi kafam o kadar karışık ki artık o bile gelir yani aklıma :D

Hatanızın affi yokmuş hakkaten :işsiz:
Bahane bu,ötesi değil.
İşsiz ipsiz sapsız maddi manevi sizi kullanıyor gibi geldi bana.
Yoksa şu sebeple insan sevdiğini üzmez,ilişkisini böyle yıpratmaz.

Sizden ne ayrılacak ne de sizle gelecek kuracak,böyle bir psikolojik baskı ile süründürecek bir süre besbelli.

Ayrılmanız için çok geçerli nedenleriniz var.
Mesleği olan bir kadınsınız, nikah yok,çocuk yok,bağlayan başka bişey yok,düşünmeyin bile,yol verin.
Aşk var diyorsunuz.O da öyle değerli his ki,hak edene vermeli.

iyi ki yazmışım buraya hepinize teşekkür ederim :) aylardır içinde bulunduğum psikolojiye dönüp bakınca nasıl bir baskı altındaymışım onu gördüm. çok güçsüz,umutsuz ve suçlu hissediyordum. affedilmeyecek,unutulmayacak birşey asla yapmadım. o hayatımdayken ne gözümün ucundan ne de aklımdan ondan başka kimse geçmedi.
evlilik takıntısı olan biri de olmadım hiç bir zaman. ama yaşım,konumum,ailem gereğince beni tutan hiç bi şey yok. bir insan neden sevdiği biriyle aynı evi paylaşmak, aynı hayaller için çabalamak istemez ki? işlerin ciddiye bindiğini gördüğü an bunu bahane etti. aslında bu kadar basit. Beni kullanmak gibi kötü bir niyetle hareket etmiyor belki ama evlilik,sorumluluk gibi şeylerden kaçış bu adamın kişiliği ne yazık ki... değişeceğini düşünmüyorum artık.
geçenlerde bir film izliyorduk. filmde kadın sevgilisinden hamile kalıyor ve sevinçle bunu adama söylüyor. adam mutlu olmuyor bundan ve ayrılıyorlar. Dönüp bana dedi ki biz de böyle bir ülkede yaşasaydık (fransada geçiyor film) benden çocuk yapar mıydın? ben de hayır dedim. yani benden emin değilsin dedi, emin olmama izin vermiyorsun ki dedim. "ben kendimi biliyorum " dedi. yani şu konuşma herşeyi özetliyor aslında. kendini biliyor. sorumluluk istemeden birlikte yaşamak belki çocuk bile yapmak iyi hoş. ama işi bir kağıt parçasına dökmek zor. birlikte yaşarken benim geçmişim sorun değil, evlilik gündeme gelince sorun...
3-4 güne tekrar yanıma gelecek, artık ona düzgün bir konuşma yapacak cesaretim var. benim bir gururumun olduğunu öğrenecek...

Back