Evlilik hiç de umduğum gibi değilmiş.

bence kendinizi kandırmaya çalışıyorsunuz..eevliliğinizin ve eşinizin iyi yönlerini ortaya çıkararak ,içinizdeki " aşk ve tutku" boşluğunu örtmeye çalışıyorsunuz..
eşinizi erkek olarak çekici bulmuyorsunuz anladığım kadarıyla,zaten çok da aşık olarak evlenmediniz..
eşiniz iyi ,yardımcı ,çalışkan vs olabilir ama bu ona aşık olmanızı gerektirmez..bence kendinizi bu yönden sorgulayın..sizi çekmeyen bir erkekle böyle ortalama giden bir evlliliği yürütmek istiyor musunuz? yani ya bu şekilde kabul edeceksiniz ya da ayrılıp,şstediğiniz mutlu hayat için çabalayacaksınız..

Canım bu sofra kurulsun beraber yiyelim olayı her erkekte var. Ben herkes kendi çaresine baksın diyen erkek ne gördüm ne de duydum.. Sizi bu yoğun iş hayatınız ve her işini yaptığınız kocanız yormuş olabilir mi? Bırakın adamı almıyorsa eskilerini giysin. Kendi almayı öğrensin. Düşmeyin bu kadar üstüne. Büyümeyi öğrensin.
Ve evliliklerde ilk üç sene çok önemliymiş. Uzmanlar öyle diyor. Alışma dönemiymiş. Hatta bu dönemden önce çocuk yapmayın bile diyorlar. :)

Eşinin huyunu suyunudetaylı anlatmak yerine,keşke neden 6 aydır ilişkiye girmediğinizi anlatsan daha iyi olurdu.Evliliğinde çok ciddi bir problem bu ama sen satır arasına sıkıştırmışsın.

Allahım benim gibi düşünen biri çıktı.Kendimden evliliğimden şüphe edecektim.6 aydır cinsellik istemeyen bir kadın,6 aydır bekleyen bir erkek ve "aslında evliliğinizde fazla sorun yok deyip ona annesi gibi davranma diyen yorumlar"

Altı ay çok uzun bir süre ve aslında ben istemiyorum eşim de anlayışla karşılıyor diye kendinizi kandırmaktan vazgeçin. bir hastalık vs yok ise 6 ay boyunca cinsellik yaşamamak, kesinlikle normal bir durum değil. Hele bunun üzerine şaka yapmak hiç hiç normal değil. Ayrıca bir eş için karısı/kocası tarafından istenmemek, itilmek anlayışla karşılanacak bir durum değil; çok gurur kırıcı bir şey..

Eşinin huyunu suyunudetaylı anlatmak yerine,keşke neden 6 aydır ilişkiye girmediğinizi anlatsan daha iyi olurdu.Evliliğinde çok ciddi bir problem bu ama sen satır arasına sıkıştırmışsın.
Bende dün akşamdan beri bunu düşünüyorum, sanırım fiziksel olarak çekici bulmuyorum artık onu, ama tek taraflı birşey değil bence çünkü o da bana kendimi kadın gibi hissettirmiyor. Eski zamanlarımızı düşünüyorum, evlenmeden önce cinsel hayatımız çok daha iyiydi, bir anda kesildi. Bu süreç içerisinde biraz kilo da aldım, kendimi de beğenmemeye başladım. O da beni beğenmiyormuş gibi geliyor. Aslında herhangi birşey demiyor ama benim anladığım bu, ne iltifat ediyor ne de girişimde bulunuyor. Zorlamalı mıyım kendimi acaba bilemiyorum.

Evet haklısınız bence de hiç normal değil, katılıyorum gerçekten de gurur kırıcı. Sadece o
ayrılmak istemiyorum ben, eşimi çok seviyorum, bunu düzeltebilmenin başka bir yolu yok mudur? Söylediklerinize katılıyorum(aşk ve tutku boşluğunu iyi yönleriyle kapatmaya çalışmak) belki de çok aşık olmadan evlendik, o da kabulum. Ama sonradan gerçekten bağlandık birbirimize, dediğim gibi evlenmeden önce böyle sorunlarımız yoktu.

ayrılmak istemiyorsanız bu şekilde kabul etmelisiniz..yani birine tutkuyla aşkla bağlı olmak,çaba ile yapılabilecek bir durum değil ne yazık ki..sevgi bağlılık çok güzel şeyler gerçekten de..her kadın da farklıdır birbirinden bazısı için sadece bu duygular yeterli olurken bazısı için olmaz,herkesin mutluluk kriterleri çok başkadır..siz ne kadar çabalasınız da bu tutuku sonradan olamaz..o yüzden ye kendinizi sadece iyi bir insan olarak eşinize adayacaksınız,ya da gideceksiniz..gitme durumunu istemediğinize göre,eşinizi ve kendinizi bu şekilde kabul edip,cinselliği de daha az renkli yaşamak durumunda kalacaksınız..

İnsan kendini nasil sartlandirirsa öyle olur. Kendinizi biraz zorlayin. Sürekli acaba tutkum bitti mi aşık olmadan evlendiği için mi böyleoldu diye ddüşünmek yerine kocami seviyor ve istiyorum diyerek kendinize telkin verin. Çoğu insan aşık olmadan evleniyor. Asilmayacak sorunumuz yok çok skur boyle düşünerek çözülecek biseyi büyütüp ayrılmaya kalkarsanız ileride de mutlu olamazsınız. Burayı okuyorum da insanlar ne sorunlarla uğraşıyor, kaldı ki Eşiniz anlayışlı biriymiş. Aşık olmadan vs ssözlerine de aldırmayın. Elbette aşık olmak güzel şey ama saygı, guven, anlayış daha kiymetli ve uzun vadeli mutluluk getiren şeyler, anladığım kadarıyla evliliginizde bunlar mevcut. Kocanizi memnun etmek için kendinizi biraz zorlarsaniz Allah bu cabanizi görür yardim eder bence.

Herkese merhaba tekrar,
Buraya yazmak o kadar iyi geldi ki ne denli saçma bir durumda olduğum tokat gibi yüzüme çarptı. Kendimi biraz zorladım, isteksizliğim filan gitti. Herşey tekrar yoluna girdi gibi şu anda. Sizlere çok çok teşekkür ederim, kızana da anlayış gösterene de hepsinden ders aldım. İyi hissetmek isimli kitabı okuyorum şimdi yine sizlerden biri tavsiye etmişti, çok faydalı buldum. Kitapçıdaki kız bile bunun sayesinde hayatı tekrar buldum dedi, herşey iyiye gidiyor ve bunu sizlere borçluyum. Allah hepinizden razı olsun, kadınlar kulübü 1 numara

Aşk bitti mi siye sormaya korkuyorum kendime ya da daha vahimi hiç başlamadı mı?
sunu soylemeliyim hersey ask degilldir.aileler tanistirdi diye mutsuz ounuyor.burda nice ask yasayip bosananlar var .evlilikte esas saygi sevgi temel kural.agorucu usuluyle evlenip mutlu olanlarda varr.bence siz biraz kendinizi degisyirin .ona annesi muamelesi yapmayin ve degisik ilgi ceken seyler yapinn.

yazari kim bu kitapcini canim bende kitap hastasiuim yakinda zor gunler bekliyor beni bu kitaba ihtiyacim var iyi hissrtmek yazari kimmmm

açıkcası samımı bulmadım yazdıklarını...ne yanı şimdi duzeldın mı ısteksızlığın gıttı mı? bırkaç yorumla olacak iş mi....
bendede ısteksızlık var ordan bılıyorum cunku...ama ben bunu asla esıme yansıtmadım....sız yansıtmıssınız ustelık 6 ay gbı bır sure bırbırınızden uzak kalmışsınız....hıç normal degıl bunlar..esınızı kendınızden uzaklaştırırsınız boyle yaparak

eşinini sürekli kullandıgı bir ilaç falan varsa cinsel hayatınız etkilemiş olabilir
yada iş stresi vs

Takdir sizin samimi bulmamış olabilirsiniz, ancak ben evliliğe daha yeni yeni alışırken, acemiyken daha, neyin normal neyin anormal olduğunu dahi bilemiyorum sanırım. Tüm samimiyetimle yazdım herşeyi, birebir sıkıntımı paylaştım. Sürekli geçer gider daha genciz diye düşünerek geçti aylar. Sorunun ciddiyetini farketmem de geç oldu bu nedenden. Hep düşündüğüm kendimi zorlarsam, ona haksızlık etmiş olacağımdı, ama burada farkedebildim ki bir sorun var gerçekten ve bişeyler yapmazsam herşey daha kötüye gidecek. Anormal bir durummuş meğer bizimkisi (ki içinde olduğum halde halen yavaş yavaş geçeceğini düşünüyordum). Dolayısı ile farkında olmaktı burada yazılanlar benim için, aksiyona geçmekti. Eşimi kaybetmek istemediğim için buraya üye oldum, çünkü onu seviyorum. Belki delilerce tutku yok aramızda ama önceden vardı, görücü usulu evlendik ama birbirimizi gerçekten aşkla bağlandık. Annesi gibi davranmak zorunda kaldım kimi zaman ama bu da herkesin flört dönemi gibi bir dönemimizin olmayışı. Her ilişkide yaşanan dönemleri biz kısa sürede evlendiğimiz için evlilikte yaşadık. Bu da bana klasik bir sevgililik dönemindeki gibi bir sorunu anımsattı. Herşeyin yoluna gireceğine inancım tam.

Dediğim gibi asıl sorun benim isteksizliğim, o sadece bana anlayışlı olmaya çalışıyor...
Kova burcu mantikcidir ama duygusaldir da. Sadece duygularını saklamayi daha iyi becerir. Ve cinsellik on planda degildir kova burcu icin. Esiniz de size karsi rahatca anlayis gösterebiliyor bu yuzden. Baska birisi olsa bu konuda anlayis gostermeyebilir. Ki göstermeyenleri de duyuyoruz. Bence kendinizi ve evliliginizi canlandirmak sizin elinizde. Ufak degisiklikler yapin. Esinizle daha fazla vakit geçirin. Eger siz yakinlasirsaniz esiniz daha cok yakinlasir bence.

Ayrıca cinsellik disinda bir sorun göremedim ben. Her evlilik biraz siradandir. Sonuçta flört gibi olmuyor. Bence her sey yolundayken buyuk sorunlariniz yokken.bu tur ufak sorunlari cozun ki daha cok mesafe girmesin araniza.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…