Evlilik hiç de umduğum gibi değilmiş.

İçimden gelmiyor yapmak zaten asıl sorun orda
bi yorumda bi arkadaşın da söylediği gibi bencede evliliğinizi monotonluktan kurtarmalısınız. ikinizinde sevdiği ortak bişeyler yapmak sosyalleşmek iyi gelir. cinsellik için aceleye gerek yok bence romantizm aşk kuvvetlendikçe zamanla arzularsınız. aşk kolay bulunmuyo kıymetini bilin kaybetmeyin çaba gösterin

İşte sırf bu Yüzden bile insan mantık Evliliği yapmamalı.
Maalesef heyecansız bir Evliliğin sonuçları bunlar.
Tekdüze ve heyecansız.
Bu şekilde Ömür geçmez fakat çok Sevdiğim bir söz de şöyle Der: nasıl başlarsa öyle gider.
Seçim sizin...

İçimden gelmiyor yapmak zaten asıl sorun orda

Size önerim kesinlikle bir terapiste gitmeniz.. En doğru ve en sağlıklı yolu gösterip sorununuzu çözmenize yardimci olacak olan onlardir..

Böyle yaparak kendinizi de, eşinizi de, evliliğinizi de yıpratiyorsunuz..

Ayrıca yorucu, tempolu ve stresli olan iş hayatı maalesef insanı böyle yapabiliyor.. Imkaniniz varsa bir kac gün izin alarak eşinizle bir yerlere gidip birbirinizi dinleseniz.. Yada biraz olsun vakit ayirabilseniz birbirinize. Dışarıda yemek teklif edin mesela. Yada bir eğlence mekanına giderek bir yerden başlayabilirsiniz..

Umarım sorununuz kısa sürede çözülür..

6 aydır cınsellık yasamıyorsunuz ve esınız buna saygı gösterıyor.
ev arkadası gıbısınız tutku neden bıtmesın kı? bence sızın şımarıklığınız çözum de sızde.

Ortada anlattgnz kadaryla en ufak bir skinti yok..cinsellige gelincede gidin psikolaga kari koca ve ne yapilmasi gerekiyosa yapin evliliginizin tadini cikarn cok yeni evlisinz daha

Merhaba. Okuduğum kadariyla guzel bi evliligin var. Sıkıntı yapacak ( cinsellik dışında) bir derdin yok. Evlilik gercekten cok zor. Fedakarlik ve sorumluluk,, baska bisey değil. Bunu ne kadar az zararla atlatirsan okadar iyi.. cinsellik konusuna gelince eşinin bi problemi olabilir. Erkekler boyle durumlarda doktora gitmek istemezler. Doktora gitmesi icin ikna edersen problemini çözebilirsiniz
Kızlar cinselliği neden bu kadar çok istiyorsunuz çocuk için mi..ben Ağrılı olur diye olmamasını yeğlerdim

Monoton bir hal almış ..:stop:
iş işten eve ,evden ile ..:KK20:
akşamları cinema,dolaşmak gibi aktivite ile geçirseniz. .:KK19:
bir iki gün özleseniz..:eek:
Daha yeni evlisiniz..:KK51:
garip geldi bana. .o_O

çok yoğun ve stresli bi işim var, eve geldiğimde çoğu zaman bitkin oluyorum, genel olarak melankolik bir insanım yapım böyle, bire bin katarak yaşarım duygularımı dolayısıyla en ufak şeyi büyütüp bugün de mutsuzum diye üzülebiliyorum. Bu da isteksiz yapıyor beni.

duyguları düşünceler oluşturur.. öncelikle düşücelerini değiştirmelisin. "iyi hissetmek" kitabını okumanı tavsiye ederim psikiyatrist david burns'ün..inan duygudurumunu düzeltmekte çok yardımcı olacak..

erkekler evlendikten sonra kendilerini salmaya başlarlar hatta çoğu kadında öyle eşiniz nasılsa evliyim diye kendine çokta bakmıyor olabilir,hatta çoğu erkek karısı tarafından yönlendirilmek ister mesela benim eşimde ilk evlendiğimizde 68 kiloydu o derece zayıftı yani ama şimdi 89 kilo ve göbek aldı başını gitti:)bu arada eşim de benim onu yönlendirmemi ister kendi başına bişey alamaz mutlaka her konuda ona yardımcı olurum üzerine bişey bile alsa kendi karar veremez o derece yani karşınızdaki insanı biraz olduğu gibi kabullenmeye çalışın zaten evliliklerde ilk 5 yıl çok önemlidir kolay değil insanların aynı ev içinde birbirinin huyuna alışması,zaman zaman her kadın ve erkekte depresyona girebilir cinsel isteksizlik kötü bir durum özelliklede 6 ay çok uzun bence kafanızda eşinizle ilgili problemlerden kurtulup bi an önce ona yaklaşmalısınız yoksa ortada evlilik falan kalmaz

Mutlu evlilik kendi icinde mutlu iki insanla mumkundur...siz ise anladigim kadariyla depresyondasiniz veya esigindesiniz..sizi depresyona surukleyen etmenleri hayatinizdan cikarmaniz lazim...eger bu is hayatiysa hallolur bi sekilde de ...eger esten kaynakliysa o kötū...eşinizin umdugunuz gibi cikmamasi durumu sizi depresyona sūrūklūyor gibi..hep mi böyle melankoliktiniz yoksa evlilikle birlikte mi artti bu durum?

belkide senin yanaşmanı ve bu konuda birşeyler yapmanı bekliyordur..

Benimkide kova burcu evlenmeden once yan odadan annesini arayip cay istiyormus hersey onune geliyormuş evlenince cok hamarat oldu :KK70: duyunca o kadar usengec oldugunu sasirmistim bence herseyi bekliyor diye yapma

yemege gelince benimkide yeni evlendigimizde zayifti kilo aldi cunku ona kalsa pek bisey yemesede olur ben acimm acimm diye soylene soylene kaldiriyorum onada yaptiriyorum birlikte yiyoruz oda yalniz basina yemez

Evet giyim konusunda pek ozenli degil benimkinide ben yonlendiriyorum cogu zaman :KK70:

Bunlar ufak seyler cinselliginiz yokmus sizin o bir sorun bence
Eger o adim atmiyorsa sen adım atmaktan cekinme
Sen istedigini belli etmezsen yanasma geregi duymayabilir
Bu konuda cok bir fikrim yok

Mutlu evlilik kendi icinde mutlu iki insanla mumkundur...siz ise anladigim kadariyla depresyondasiniz veya esigindesiniz..sizi depresyona surukleyen etmenleri hayatinizdan cikarmaniz lazim...eger bu is hayatiysa hallolur bi sekilde de ...eger esten kaynakliysa o kötū...eşinizin umdugunuz gibi cikmamasi durumu sizi depresyona sūrūklūyor gibi..hep mi böyle melankoliktiniz yoksa evlilikle birlikte mi artti bu durum?
Hep böyleydim aslında, eşim bana evlilikle ilgili olarak çok yardımcı oluyor, herşeyi ortaklaşa yapıyoruz. Evlilik fikrini seviyorum ben, eşimi de seviyorum. Bir türlü o itici gücü bulamıyorum kendimde, kimi zaman çekiniyorum, kimi zaman isteksizim bir bahane buluyorum, bazen hayal ediyorum ama gerçek hayata gelince tutuk oluyorum.

belkide senin yanaşmanı ve bu konuda birşeyler yapmanı bekliyordur..
Onu beklediği kesin. Bence bıktı artık girişimde bulunmaktan, itilmekten, bende onun yerinde olsam farklı davranmazdım. Asıl sorun ben kadın olduğumu unuturken, o da erkek olduğunu unuttu bence. Şirinlik, muziplik yaparak üstünü kapamaya çalışıyor sorunun, ben daha da geri çekiyorum kendimi böyle olunca, karşımda görmek istediğim adam gibi bir adam, çocuk değil. Benim mutsuz olmamam için çırpınıyor bir şekilde ama düzelmiyor.

ben evli değilim tam olarak sizi anlayamam ama bazı insanlar yalnız yemek yemezler bence buna çok takılmayın. Mesela benim annem 2 gün aç oturur yemek yemez tabağını bitir diye zorlarım yerken de :) Nişanlımda aynı şekilde yemek yemeyi unutur uzak olmamıza rağmen gün içinde arayıp hatırlatıyorum. İnsan zaten evlenince birbirinin herşeyi olmaz mı? Annesi babası kardeşi arkadaşı. Sizi üzmemek için uğraşan bi eşiniz varken cinsel hayatınızı da düzelmek için uğraşın.

Bence psikologtan destek alın eşinizle beraber. Sanki siz anne rolü üstlendiğiniz için karı koca olarak paylaşımınız azalmış gibi.

şaka mı bu, 6 ay ne demek? bu çok uzun ve ciddi bir süre. bunca zaman hiçbir şey yokmuş devam edilmesi ve bu konunun çözümsüz bırakılması cidden şaşırtıcı. eş, bu isteksizliği 6 ay boyunca anlayışla karşılıyorsa kendisi de bir doktora görünsün.

X