evdeyken dizdize dip dibeyiz.
hatta o kadar iyiyiz ki diyorum Allah ım bu tablo bozulmasın ama tak telefon çalar napıyonuz niye gelmediniz
hiç evlendiğiniz günün ertesi sabah 9 da kayınbabanız aradı mı ?diyenleri duyar gibiyim
evet hasta olduğumda da götürür anlamaz oraya gidince de diğer odada yat der, bende yatıcaktım evimde niye yatmadım buraya niye getirdin derim. susar bişey demez. susarak bile adam üste çıkıyor.Çevremden duyduğum kadarıyla evliliğin ilk3-5 senesi geldin gittin gelmediniz gibi konularla geçiyo.Bizde de oluyo haftada iki gidiyoruz ama yine beğenilmiyo.Çok şükür eşim bu konuda baskı yapmaz bana bırakır ama sizin işiniz zor.Yavaş yavaş azaltmanız lazım.Hastayım diyip yatsanız yine sorun mu oluyo.
Mesela bu pazar babası biryere gitmek için çağırmış, oda gezmeye gideceğiz demiş.Ah canım ah şaşırmayacağım bizim toplumda normal yani . Ama iş esinde bitiyor yine söylüyorum madem evinde seninle mutlu orta yolu bulacak . Aradılar mi bahane bulacak hiçbişey yapamıyorsa .
Sürekli meşgulüz misafirimiz var pazar günü arkadaşlara söz verdik vs diyerek gitmeleri azaltacaksiniz sonra yavaş yavaş oturur . Babasına hayır diyemiyor anlaşılan o zaman bahane bulacak .
bana kalsa evimde gebereyim.Anlamadın mi diye soran hanımlar sevgiliyken anlayamıyorsunuz. Çünkü bu ailelerin oğulları evlenince kıymete biniyor. Benimki tek çocuk nisanliyken annesiyle birbirlerini yiyorlardı, evlenince oğlu kıymete bindi. 1.5 senedir kaynanamin oynamadığı oyun kalmadı. Kayinbaban anlayışlı biriyse konuyu ve rahatsızlığını ona anlatmalısın. Erkekler bu konuda daha mantıklı düşünebiliyorlar. Baktın olmuyor iki aileye de gitme. Yada sen kendi ailene o kendi ailesine gitsin.
Ben çoktan cinnet geçirmiştim iyi sabırlısınız.Sizinle oraya gitmesinin bi anlamı yok madem siz başka odada yatıyosanız.Kendisi gitsin görüşsün gelsin.evet hasta olduğumda da götürür anlamaz oraya gidince de diğer odada yat der, bende yatıcaktım evimde niye yatmadım buraya niye getirdin derim. susar bişey demez. susarak bile adam üste çıkıyor.
Bir kere başarmıştım 14 şubatta onda da yüzüme bile bakmamıştı , ben yerde uyudum ruhu duymadı...
Ama cagirmadiklari halde pazar günü dışarda olsanız bile ailesine gitmek isteyecegini söylediniz ya o beni düşündürdü sadece . Kendi istiyor gibi bir izlenim uyandırdı yoksa kendini mecbur hissettiginden mi .
ben çok dua ediyorum ellerinde kalırım diye.Ben çoktan cinnet geçirmiştim iyi sabırlısınız.Sizinle oraya gitmesinin bi anlamı yok madem siz başka odada yatıyosanız.Kendisi gitsin görüşsün gelsin.
Dimi bende evden biri geliyor kayınbabam gelirken tatlıyı getir diyor, börekten neden koymadın işe giderken götürürdüm diyor. Akşam gelecekler ya şimdi der onlar gelmeyince bunlar bize kaldı dimi diyene cevap verceğimi bulamadım
ben galiba 2 tarafa da gitmek istemeyen taraftayımAnlamadın mi diye soran hanımlar sevgiliyken anlayamıyorsunuz. Çünkü bu ailelerin oğulları evlenince kıymete biniyor. Benimki tek çocuk nisanliyken annesiyle birbirlerini yiyorlardı, evlenince oğlu kıymete bindi. 1.5 senedir kaynanamin oynamadığı oyun kalmadı. Kayinbaban anlayışlı biriyse konuyu ve rahatsızlığını ona anlatmalısın. Erkekler bu konuda daha mantıklı düşünebiliyorlar. Baktın olmuyor iki aileye de gitme. Yada sen kendi ailene o kendi ailesine gitsin.
yok ya laz da değilim bizim o tarafın kadınları ezik oluyor galiba evlenince onu çözdüm normalde eli maşalıyımdır laflarımı da sokarım ama nasıl oluyorsa onlar üste çıkıyorZıkkım yesinler ,yapma....Anladığım kadarıyla laz sın hayret elindeki maşan nerede
yok ya laz da değilim bizim o tarafın kadınları ezik oluyor galiba evlenince onu çözdüm normalde eli maşalıyımdır laflarımı da sokarım ama nasıl oluyorsa onlar üste çıkıyor
Bak şimdi kızdım senin rest çekme zamanın gelmiş . Hasta hasta seni sürüklüyorsa esin çok ciddi sıkıntıları var demek ki hala bir çocuk gibi aileye bağımlı. İnsan karısına bunu reva görür mü. İlk zamanlar gitme isteğini anlarım .
Benim eşimde pazar kahvaltılarına gitmek istiyordu hiç sesimi çıkarmadım bi süreden sonra kendi bıraktı bizde yakın oturuyoruz .
Aileyi düşünmek aile olmak her akşam dizlerinin dibinde olmak değil ki .
Bezdum deyince öyle sandım .
Aman kimse üzülmesin ,tatsızlık çıkmasın ,hepsi beni çok seviyor sevgilerinden böyle oluyor diye düşünme!
Elbette seviyorlardır lakin herkes uzaktan sevsin ,aşkların en güzeli
Benimle eşimde 10 yıllık geçmişim var tam böyle olmasa da insan evlenmeden bilemiyor... Birde anne baba abla kardeş olduğu gibi davranmıyor evlenene kadar göz boyama oluyor...Mutluyken mutluyuz tamam kabul ama yeni bir hayatın başladığını kabullenemiyor.
Çok anne söz dinleyen birisi, annesi evinden çıkma karınla dur dese duracak ama durumu kullanıyor galiba ,
sürekli çağırır eder, ilk zamanlar çağırmak için beni arardı artık beni aramıyor direk oğluna söylüyor gidiyoruz 11 de eve dönüyoruz evimiz 2-3 sokak ötede hala bizde kalın diyor napayım ben anlamıyorum ki. Bir kaç defa açık açık da söyledim yeni evliyiz biz birlikte durmak istiyoruz diye ama olsunn falan filan diye kendi bildiğini okuyor..
Eşimle de 10 yıllık geçmişimiz var ama insan bilemiyor ki aynı eve girmeden...
Benimle eşimde 10 yıllık geçmişim var tam böyle olmasa da insan evlenmeden bilemiyor... Birde anne baba abla kardeş olduğu gibi davranmıyor evlenene kadar göz boyama oluyor...
Önlemini alınız bence iyilikle anlamıyorsa eşin anladığı dilden anlamasını sağla
Son bir şey kendinden kısma daha gençsin tabi ki gezip tozup tatile gideceksin bırak bunları eşin düşünsün bir daha bu yaşlara gelemeyeceksin..
Eşiniz ufak da olsa ona buna harcıyorsa sizde harcayın keyfinize bakın o zaman daha değerli olursunuz
Sen gene 9 ay dır çekiyorsun ben 3 senedir çekiyorum canm benim sabrının bittiği yerde bide eşin anlamıyors daha zor gerçekten hayat çekilmez oluyor bir yerde artık insan evliliğini yaşamak istiyor eşiyle akvitiİçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..
İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Mutluyken mutluyuz tamam kabul ama yeni bir hayatın başladığını kabullenemiyor.
Çok anne söz dinleyen birisi, annesi evinden çıkma karınla dur dese duracak ama durumu kullanıyor galiba ,
sürekli çağırır eder, ilk zamanlar çağırmak için beni arardı artık beni aramıyor direk oğluna söylüyor gidiyoruz 11 de eve dönüyoruz evimiz 2-3 sokak ötede hala bizde kalın diyor napayım ben anlamıyorum ki. Bir kaç defa açık açık da söyledim yeni evliyiz biz birlikte durmak istiyoruz diye ama olsunn falan filan diye kendi bildiğini okuyor..
Eşimle de 10 yıllık geçmişimiz var ama insan bilemiyor ki aynı eve girmeden...
Ben 3 yıldır çekiyorum bu yazdıklarını ve daha fazlasını canm benim insanın Sabrınin bitti yerde eşide destek olmuyorsa daha da çekilmez oluyor herşey erkekler maalesef bir yuva kurduklarının farkına bile varamiyolar anne babalarından kopamiyolar olan bizlere oluyor bide eşlerini anne babalarına ezdiriyosan onlara hizmet etmek zorundaymişiz gibi davranmaları insana gerçekten kullaniliyorum hissi veriyor ve kimseye de hiç bı şekilde yaranamiyosun. annenin babanın el bebek gül bebek yetiştirilen kızları elin kahrını çekiyor büyüyünce maalesef,sanki bunun için yetiştirilmişler gibi bide annelerinin biricik oğulları evlenince ayrı bı kıymete biniyor orasida ayrı dert bı ogluslarin dan kopamamalar ,heryere onunla gitmek istemeler falan kv kiskançlikları falan ömrünü alıp götürüyor kucağından işte hayatını yaşamadan yaşlaniyosun ve arkaana bakıyorsun ki herkese yetmişsinde kendine geç kalmışsın...İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Sosyal hayatım kalmadı.