evlilik hiç de hayallerdeki gibi değilmiş...

konuştum defalarca ama resti çekmek en doğrusu galiba.
bu hafta hiç baş başa kalamadık dün ailesindeydi izine ayrılmıştı eve geldiğinde de hasta yattı bende hazırlık yaptığımdan anlamadım günü.
yarın boş bakalım benim aileme gitmek isteyecek mi yoksa evde mi kalmak isteyecek cumartesi de ailesi bizde olacak bir doğum günü programı ayarlamıştım o sebeple pazar da klasik kahvaltıya diretirler.
Gitmeyin kahvaltıya .Surat yaparak ta halletmeyin .Erkekler cocuk gibi surattan anlamıyorlar .Yaslanınca mı basbaşa kalacağız ,seni evimi özlüyorum ev ev degil otel oldu misafirhane oldu deyin .Yorulun uyuyup kalın evde :KK48:gitmeyin .Zaten en sonunda cılkını çıkaran taraf onlar oluyor .

Gitme arkadaşım cidden gitme küserse küssün kaç gün küs kalacak bizde ilk iki sene neredeyse haftanın üç dört gününü kvdeye giderdik oda yakın benim ailemde ama ben aileme tek giderdim genelde ayda bir anca beraber giderdik bizimkilere oda bi saat otururduk kalkardık şimdi kv başka çocuğunda başka şehirde bi gün tartışmada eşime durumu söyledim böyle böyleydi diye verdiği cevap hayır aksine hep sizinkilerleydik benim anneme ayda yılda bir gittik oldu dedim öylemi annen geri dönecek oğlusun istediğin kadar git gel benim aileme yaptığım gibi bundan sonra yokum madem inkar ediliyor dedim ben çalışmıyodum ama eşim akşam işten gelirdi hadi anneme gidiyoruz niye yemek yiyelim gideriz madem derdim annem zaten yemeğe çağırdı iş çıkışı aradı ee beni arasaydı boşuna yemek yapmasaydım madem derdim ozamanda senin ailen benimi arıyo seni arıyo benimkide beni derdi kafa böyleydi sende gitme inan bak bi iki gitme ne zaman gittinki hep sizinkileyleydik olacak

evde mutlu edeceksin adami. yanlis anlama beni, ama hakikaten cok bezmis duruyosun, enerjin dusukmus gibi geliyor, huzursuz bi tavrin var burda. gercek hayatta da boyleysen adam senin mutsuzlugundan kacmak icin belki ailesine yakinlasiyodur?

hayır gerçekte böyle değilim çok enerjiğim daha doğrusu öyle gözükmeye çalışıyorum evde yemek yediğimiz günlerde bir taraftan yemek hazırlarım bir taraftan evi toplarım ama tipimi görseniz ,surati 1 kg makyaj üzerim cezbedici kıyafetler.
Hatta eşim bana derki bu enerjiyi nerden buluyorsun.
Bende derim şuan belimin ağrısını yaşamak dahi istemezsin diye
O galiba tüm yükü kaldırabildiğim için yükleniyor bu kadar

Net olmaniz lazim , birakin kussun , sizi net ve kararli gorurse kendisi geri adim atar
Ve dediginiz gibi erken uyari sinyali varmis siz gormek istememissiniz :)

evet göz göre göre atlamışım..

hayır gerçekte böyle değilim çok enerjiğim daha doğrusu öyle gözükmeye çalışıyorum evde yemek yediğimiz günlerde bir taraftan yemek hazırlarım bir taraftan evi toplarım ama tipimi görseniz ,surati 1 kg makyaj üzerim cezbedici kıyafetler.
Hatta eşim bana derki bu enerjiyi nerden buluyorsun.
Bende derim şuan belimin ağrısını yaşamak dahi istemezsin diye
O galiba tüm yükü kaldırabildiğim için yükleniyor bu kadar

evet göz göre göre atlamışım..
Ee superwomen olursan boyle olur azcik naz yap.

Gitmeyin kahvaltıya .Surat yaparak ta halletmeyin .Erkekler cocuk gibi surattan anlamıyorlar .Yaslanınca mı basbaşa kalacağız ,seni evimi özlüyorum ev ev degil otel oldu misafirhane oldu deyin .Yorulun uyuyup kalın evde :KK48:gitmeyin .Zaten en sonunda cılkını çıkaran taraf onlar oluyor .

vallahi dedim , hatta kayınvalidemlere bile dedim biz birlikte durabilmek için evlendik dedim ama anlayan kim hey heyyyy

Gitme arkadaşım cidden gitme küserse küssün kaç gün küs kalacak bizde ilk iki sene neredeyse haftanın üç dört gününü kvdeye giderdik oda yakın benim ailemde ama ben aileme tek giderdim genelde ayda bir anca beraber giderdik bizimkilere oda bi saat otururduk kalkardık şimdi kv başka çocuğunda başka şehirde bi gün tartışmada eşime durumu söyledim böyle böyleydi diye verdiği cevap hayır aksine hep sizinkilerleydik benim anneme ayda yılda bir gittik oldu dedim öylemi annen geri dönecek oğlusun istediğin kadar git gel benim aileme yaptığım gibi bundan sonra yokum madem inkar ediliyor dedim ben çalışmıyodum ama eşim akşam işten gelirdi hadi anneme gidiyoruz niye yemek yiyelim gideriz madem derdim annem zaten yemeğe çağırdı iş çıkışı aradı ee beni arasaydı boşuna yemek yapmasaydım madem derdim ozamanda senin ailen benimi arıyo seni arıyo benimkide beni derdi kafa böyleydi sende gitme inan bak bi iki gitme ne zaman gittinki hep sizinkileyleydik olacak
aynı kafadalar kafalarına kafa atasım geldi....

Genel itibari ile her gün.
Olmadığında zaten ya onlar bizdedir, ya bizde misafir vardır.
Yada onlardan bir birey bizdedir.
Aileme bu güne kadar 3-4 defa kendi bu akşam yemeğe gidelim dedi.
Geçen salı gitmiştik kendi aileme, 1 aydır babam ciddi rahatsızlık geçirdi sürekli evde işe bile gidemiyor.
Bu hafta kendim teklif etmeme kararı aldım ondan bekliyorum bakalım nerde söleyecek ve ben ne zaman patlayacağım diye.
Akşam arkadaşlarım gelecekti dün akşamdan hazırlık yapmıştım çalıştığım için masam bile hazır.
Eşimi aradım birisini davet edelim dedim , ailemi söleyeceğini düşündüm ama kendi ailesini söyledi bende peki dedim kapattım..

Tatlım güzel güzel anlat her defasinda susarsan anlayamaz senin de istediğini düşünmeye başlar . Sakin sakin tekrar tekrar bıkmadan artık bir düzen istediğini söyle otel gibi her akşam 11 de eve gelinir mi . Eşini buna ikna etmen lazım o istemezse dışarda kiler istediği kadar çağırsın bişi olmaz .

Yani gidilir gidilir de her aksam ne buluyor daha yeni evlisiniz. Evde aranız nasıl bunun dışında beraberken güzel vakit geciriyormu. Acaba başka bir nedeni mi var diye düşündüm aranızda başka sorunlar mi var diye . Yoksa işten yorgun gelen bir adam her akşam ailesinde oturmaya gitmez ki .

Ee superwomen olursan boyle olur azcik naz yap.
işte 3 haftada bir tepetaklak oluyorum ama hastaneden çıktığımızda bile kayınvalidede buluyorum kendimi yenmiyormuş gibi pijamalarla akrabağ ziyaretine götürmeye kalkmışlardı evet gittik çünkü CANIM BEYİM gidelim dedi ama üstümü değiştim :halay::halay: sanırım ölü takliti yapmam lazım başka çözüm yok gibi :deli:

Tatlım güzel güzel anlat her defasinda susarsan anlayamaz senin de istediğini düşünmeye başlar . Sakin sakin tekrar tekrar bıkmadan artık bir düzen istediğini söyle otel gibi her akşam 11 de eve gelinir mi . Eşini buna ikna etmen lazım o istemezse dışarda kiler istediği kadar çağırsın bişi olmaz .

Yani gidilir gidilir de her aksam ne buluyor daha yeni evlisiniz. Evde aranız nasıl bunun dışında beraberken güzel vakit geciriyormu. Acaba başka bir nedeni mi var diye düşündüm aranızda başka sorunlar mi var diye . Yoksa işten yorgun gelen bir adam her akşam ailesinde oturmaya gitmez ki .

evdeyken dizdize dip dibeyiz.
hatta o kadar iyiyiz ki diyorum Allah ım bu tablo bozulmasın ama tak telefon çalar napıyonuz niye gelmediniz :halay::halay:
hiç evlendiğiniz günün ertesi sabah 9 da kayınbabanız aradı mı ? :oha: diyenleri duyar gibiyim :kusmuk::ıslık:

Benzeri olayların tek çözüm noktası ipleri koparmak.
İpinizi koparın !!! Yok gülmeyin cidden ,ipinizi koparın :63:
Ailesiyle mutluysa orada kalsın ...
Siz de ailesine resmen deyin,ben huzur istiyorum sakinlik istiyorum diye.
Eşin küsüyormuş konuşmuyormuş...ohhhhh canıma minnet. Anlayana kadar konuşmasın zaten.
Çözüm değildir onlar gelmesin diye ailenize gitmek veya çağırmak,offf beee siz hiç yanlız kalamayacak mısınız?
Boşver eşin empati kurana kadar konuşmayı versin beyzade.
Sen ne kadar her işi kv yapıyor desen bile ,oraya gidince haliyle ,kur kaldır yıka çay kahve meyve derken 10 dk oturazsın.
Eee evinde kalsan bir adamın karnını doyur uzan yat ohhhh.neden feragat edeyim onlar etsin.
Çok gitmek istiyorsa kendi gitsin,onlarada eşim gelmek istemiyor huzur istiyormuş desin seni kötülesin.
Varsın senin ailene gitmesin amannnnherkes kendi ailesine ..:kahve:

Benzeri olayların tek çözüm noktası ipleri koparmak.
İpinizi koparın !!! Yok gülmeyin cidden ,ipinizi koparın :63:
Ailesiyle mutluysa orada kalsın ...
Siz de ailesine resmen deyin,ben huzur istiyorum sakinlik istiyorum diye.
Eşin küsüyormuş konuşmuyormuş...ohhhhh canıma minnet. Anlayana kadar konuşmasın zaten.
Çözüm değildir onlar gelmesin diye ailenize gitmek veya çağırmak,offf beee siz hiç yanlız kalamayacak mısınız?
Boşver eşin empati kurana kadar konuşmayı versin beyzade.
Sen ne kadar her işi kv yapıyor desen bile ,oraya gidince haliyle ,kur kaldır yıka çay kahve meyve derken 10 dk oturazsın.
Eee evinde kalsan bir adamın karnını doyur uzan yat ohhhh.neden feragat edeyim onlar etsin.
Çok gitmek istiyorsa kendi gitsin,onlarada eşim gelmek istemiyor huzur istiyormuş desin seni kötülesin.
Varsın senin ailene gitmesin amannnnherkes kendi ailesine ..:kahve:

Bak bunlar çok mantıklı geldi. Cumartesinden sonra baksınlar bakalım gelin nasıl oluyormuş :halay::halay:

İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..

Ben de bugün karamsarlaştım. Aslında yalnız geldik yalnız gidiyoruz. Hayatımıza kattığımız her insan bu yolculukta yalnızca yoldaş. Seni mutlu eder, tutarsın, mutsuz ederse bırakır ve yoluna devam edersin. Çok da ciddiye almamak lazım, insanları, hayatı. Evlat bile bize emanet. Doğru, büyüt, yetiştir ve yuvandan uçur. Sonra ondan ne bekleyebilirsin ki? O da kendi yolculuğuna çıkıyor işte.

İçinde bulunduğunuz çıkmazı uygun bir dille eşinize anlatın. İnsanlarla probleminizin olmadığını, istediğiniz yaşam şeklinin bu olduğunu anlatın. İç huzurunuzun kalmadığını, değişik bir şeyler yapmaya ihtiyacınız olduğunu anlayabileceği şekilde ifade edin. Anlar ve sizi mutlu etmek için bir şeyler yapar herhalde:KK67:

Bak bunlar çok mantıklı geldi. Cumartesinden sonra baksınlar bakalım gelin nasıl oluyormuş :halay::halay:

Hhahah işte böyle , ben gelmesinler diye geldiklerinde envayi çeşit yaptığım yemekleri bıraktım.gelecekseniz yemeğinizi yapın gelin diyorum ,yapıp geliyorlar ,sonunda onlar da bıktı,gelen de yok çağıran da :KK50::KK53:

Ben de bugün karamsarlaştım. Aslında yalnız geldik yalnız gidiyoruz. Hayatımıza kattığımız her insan bu yolculukta yalnızca yoldaş. Seni mutlu eder, tutarsın, mutsuz ederse bırakır ve yoluna devam edersin. Çok da ciddiye almamak lazım, insanları, hayatı. Evlat bile bize emanet. Doğru, büyüt, yetiştir ve yuvandan uçur. Sonra ondan ne bekleyebilirsin ki? O da kendi yolculuğuna çıkıyor işte.

İçinde bulunduğunuz çıkmazı uygun bir dille eşinize anlatın. İnsanlarla probleminizin olmadığını, istediğiniz yaşam şeklinin bu olduğunu anlatın. İç huzurunuzun kalmadığını, değişik bir şeyler yapmaya ihtiyacınız olduğunu anlayabileceği şekilde ifade edin. Anlar ve sizi mutlu etmek için bir şeyler yapar herhalde:KK67:
denedim denedim defalarca ama nato kafa nato mermer dedikleri...
anlıyor gibi sonra bi bakmışım başak evdeyiz...

Hhahah işte böyle , ben gelmesinler diye geldiklerinde envayi çeşit yaptığım yemekleri bıraktım.gelecekseniz yemeğinizi yapın gelin diyorum ,yapıp geliyorlar ,sonunda onlar da bıktı,gelen de yok çağıran da :KK50::KK53:

Dimi bende evden biri geliyor kayınbabam gelirken tatlıyı getir diyor, börekten neden koymadın işe giderken götürürdüm diyor. Akşam gelecekler ya şimdi der onlar gelmeyince bunlar bize kaldı dimi diye :sinirli::sinirli: ne cevap verceğimi bulamadım :mad:

Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Duygularıma tercüman olmuşsun.Ben de aynen bu durumdayım.1,5 senedir evliyim hep koşturma hep bi yerlere yetişme çabası..

Bu çok mantıklı ama size birşey söliyeyim mi ordan çıkınca kendi ailesine götürür :halay::halay::halay:

O zaman cinnet geçirmelik . Siz yine de böyle bir pazar ayarlayın evden erkenden çıkmış olursunuz . Kahvaltıdan sonra güzel bir program ayarlayın sinema gezme vs vs ikinizinde hoslanacagi türden .

Eve gitmek isterse teklif ederse her hafta yi ailelere ayırmak istemediğini başbasa vakit geçirmek istediğini bunaldigini söyle. Bu kimseyi istememek değil de ama kendime ve bize özel zaman ayırmak istiyorum her dk insanlarla dip dipe olmaktan yoruldum de . Derdini anlat yani güzel güzel anlamaz yoksa .

Hepsi de olmuyorsa senı ailene gitmemekle tehdit etmiş ya gelmesin ne olacak sen canın istediğinde gidersin . Sürekli beraber gitmek zorunda değilsiniz .
Of ne zormuş ya kendimi düşündüm de yok dayanılır gibi değil .

Sosyal hayatım kalmadı.
Çevremden duyduğum kadarıyla evliliğin ilk3-5 senesi geldin gittin gelmediniz gibi konularla geçiyo.Bizde de oluyo haftada iki gidiyoruz ama yine beğenilmiyo.Çok şükür eşim bu konuda baskı yapmaz bana bırakır ama sizin işiniz zor.Yavaş yavaş azaltmanız lazım.Hastayım diyip yatsanız yine sorun mu oluyo.

O zaman cinnet geçirmelik . Siz yine de böyle bir pazar ayarlayın evden erkenden çıkmış olursunuz . Kahvaltıdan sonra güzel bir program ayarlayın sinema gezme vs vs ikinizinde hoslanacagi türden .

Eve gitmek isterse teklif ederse her hafta yi ailelere ayırmak istemediğini başbasa vakit geçirmek istediğini bunaldigini söyle. Bu kimseyi istememek değil de ama kendime ve bize özel zaman ayırmak istiyorum her dk insanlarla dip dipe olmaktan yoruldum de . Derdini anlat yani güzel güzel anlamaz yoksa .

Hepsi de olmuyorsa senı ailene gitmemekle tehdit etmiş ya gelmesin ne olacak sen canın istediğinde gidersin . Sürekli beraber gitmek zorunda değilsiniz .
Of ne zormuş ya kendimi düşündüm de yok dayanılır gibi değil .
evet 9 aylık evliliğimizde 3 kere geçirmişliğim var :deli:

X