evlilik hiç de hayallerdeki gibi değilmiş...

bezdum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Ekim 2015
1.295
1.296
İçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..

Gelişme: 22.sayfada..

Son düzenleme:
Evlilik boyle birsey degil ki
Sizi ki boyle , yanlis adamla evlenmissiniz
Evlenmeden once hic mi konusmadiniz bu mevzulari? Gercekten merakimdan soruyorum , adamlarin bu aile meraki nasil anlasilamiyor?

Mutluyken mutluyuz tamam kabul ama yeni bir hayatın başladığını kabullenemiyor.
Çok anne söz dinleyen birisi, annesi evinden çıkma karınla dur dese duracak ama durumu kullanıyor galiba ,
sürekli çağırır eder, ilk zamanlar çağırmak için beni arardı artık beni aramıyor direk oğluna söylüyor gidiyoruz 11 de eve dönüyoruz evimiz 2-3 sokak ötede hala bizde kalın diyor napayım ben anlamıyorum ki. Bir kaç defa açık açık da söyledim yeni evliyiz biz birlikte durmak istiyoruz diye ama olsunn falan filan diye kendi bildiğini okuyor..
Eşimle de 10 yıllık geçmişimiz var ama insan bilemiyor ki aynı eve girmeden...

Yanlis anlamayin beni ama her insan 10 yilda kendini belli eder , evlendikten sonra boyle ana kuzusu olmuyor ya bu adamlar
Tek careniz var gitmemek evde oturmak , sizi surukleyerek evden cikaramayacagina gore gitmeyin , haftada bir gun belirleyin sadece o aksam yemege gidin
Kavga ederse de etsin baska turlu kurtulamazsiniz bu durumdan

gerçekten farkedemedim , ama her buluşmamızda sürekli arardı ailesi, buradan anlamam lazımdı sanırım.
Sizin dediğiniz gibi karar alıyorum , bir kere yapabildim onda da küstü bana.
Evin içindeki huzursuzlukta beni yıprarttığı için küslüğe de dayanamıyorum.
Bazen plan yapıyorum ama bir bakmışım oradayım...

Evet milanaya Katılıyorum mutlaka 10 senede belli etmiştir kendini . 10 sene diyorsun 10 gün değil ki

Sende gitme sen gidersen git o zaman de ben gelmeyeceğim evimi özledim de . Ay çok sinir oldum eşine de annesine de

Ben gitmezsem bunu koz olarak kullanıp oda benim aileme bir daha gitmez.
Bu huyu vardır, kaç defa da bu şekilde başka şeyler yaptı..

Ben gitmezsem bunu koz olarak kullanıp oda benim aileme bir daha gitmez.
Bu huyu vardır, kaç defa da bu şekilde başka şeyler yaptı..
O zaman hergün mü Kv ye gidiyorsunuz ? Sende bügünde benim ailem çağırdı de gitme söyle

zamanla çözülecek şeyler bunlar gördükçe anladıkça kavga etmeden uygun bir dille anlatarak anlatarak anlatarak benim esimde sizinki kadar deil ama evlendigini anlayamadi bir sure aksam eve gelir annesini kardesini arardi ben geldim diye disari cikicaz haber verirdi ben suraya gidiyorum diye karsi tarafta hic oglum hala neden bize soyluyosun demedi taki ben esimi uyarana kadar defalarca soyleyene kadar daha duzeltilecek cok sey var ama zamanla oluyor boyle seyler gayret edin istedigi kadar kussun anlatmaktan bikmayin bizim icin ne kadar zorsa erkekler icinde okadar zormus aileden farkli bir hayatta yasamak ben onu anladim oyuzden biraz sabir

O zaman hergün mü Kv ye gidiyorsunuz ? Sende bügünde benim ailem çağırdı de gitme söyle

Genel itibari ile her gün.
Olmadığında zaten ya onlar bizdedir, ya bizde misafir vardır.
Yada onlardan bir birey bizdedir.
Aileme bu güne kadar 3-4 defa kendi bu akşam yemeğe gidelim dedi.
Geçen salı gitmiştik kendi aileme, 1 aydır babam ciddi rahatsızlık geçirdi sürekli evde işe bile gidemiyor.
Bu hafta kendim teklif etmeme kararı aldım ondan bekliyorum bakalım nerde söleyecek ve ben ne zaman patlayacağım diye.
Akşam arkadaşlarım gelecekti dün akşamdan hazırlık yapmıştım çalıştığım için masam bile hazır.
Eşimi aradım birisini davet edelim dedim , ailemi söleyeceğini düşündüm ama kendi ailesini söyledi bende peki dedim kapattım..

düzelecek mi dersiniz cidden , çünkü bu sebeple çocuk fikri bende hep askıda.
çünkü çocuk sahibi olup boşanma kararı alan kaç hanım a tanık olduk kk da

direteceksin, pes etmeyeceksin. kendine eziyet haline gelmis bu evlilik, nekadar dusuncesiz bi aile. bari onlarla yasasaydin, niye ayri ciktin ki. farki yok cunku su anki durumunuzdan. kocalardan korkmayin cekinmeyin bukadar, daha baskin ol, tatli dil guler yuz ile bi sekilde kocani kendine daha cok bagla, evde basbasa oldugunuz zamanlari cok keyifli hale getir ki adam seninle basbasa huzurlu olmayi arzu etsin.

düzelecek mi dersiniz cidden , çünkü bu sebeple çocuk fikri bende hep askıda.
çünkü çocuk sahibi olup boşanma kararı alan kaç hanım a tanık olduk kk da
zamanla duzeliyorlar evet bizimkinin duzelmesinde en buyuk rolu ailesinin bana karsi hatalarida oldu tabi ben susup aman esime soylemeyim demedim ki ufak hatalar degildi bunlar esiniz suan her insanin kafasinda olusan el kizi iste dusuncesinde bu fikirle hareket etmeyip hakli oldugunu gosterirsen hersey duzelmeye baslar ama cocuk icin biraz bekle derim ama sunuda soylemeden gecmeyeyim bugun bosansam yaptigima pisman olmayacagim tek sey evladim bosanmak baska evlat sahibi olmak bambaska

Anne babanın kendine göre hakları vardır, ancak hanım ve çocukların da hakları söz konusudur. Anne baba memnun edilmelidir ama ailenin hakkı da ihmal edilmemelidir. Şimdi siz bir ailesiniz, artık eskisi gibi bekâr değilsiniz, kendinize ait bir yuvanız var, dolayısıyla anne-babanın her isteğine koşamazsınız. İki tarafı birden istedikleri şekilde memnun etmeye kalkmak, takatin üstünde bir yük olur ve ezilir kalırsınız, sonra da hiçbir hakkı yerine getiremezsiniz. Bu sebeple, sünnet-i seniyye çerçevesinde, gücünüz ölçüsünde bir prensipler mecmuası belirleyin.. Anne babanızı orta halli memnun edin ama ailenizi de ihmal etmeyin. Belli günler kendinize ait olsun, o gün ailenize ayırın, belli periyotlarla da anne-babanıza gidin. Eğer kendi prensiplerinizi belirler de bunu anne-babanıza bildirirseniz rahat edersiniz. Diğer türlü ezilirsiniz. Prensipler belirlediğinizde her iki tarafın da hakkını vermiş olursunuz. Bu arada hissi alınmalara, darılmalara çok aldırmayın, siz sünneti seniyyede belirlenen çerçevede hareket edin, inşaallah Allah yardım edecektir. Sünnete göre anne babaya gitmenin belli bir periyodu yoktur. İşin makul kısmı önemlidir. Yani işin ölçüsünü sizin aklınız ve imkânlarınız belirleyecektir. Buna göre bir ayarlama yapacaksınız ve prensiplerinizi kararlılıkla uygulayacaksınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…