direteceksin, pes etmeyeceksin. kendine eziyet haline gelmis bu evlilik, nekadar dusuncesiz bi aile. bari onlarla yasasaydin, niye ayri ciktin ki. farki yok cunku su anki durumunuzdan. kocalardan korkmayin cekinmeyin bukadar, daha baskin ol, tatli dil guler yuz ile bi sekilde kocani kendine daha cok bagla, evde basbasa oldugunuz zamanlari cok keyifli hale getir ki adam seninle basbasa huzurlu olmayi arzu etsin.
Daha yolun çok başındasınız . Konuşamamak en büyük sorun .Genel itibari ile her gün.
Olmadığında zaten ya onlar bizdedir, ya bizde misafir vardır.
Yada onlardan bir birey bizdedir.
Aileme bu güne kadar 3-4 defa kendi bu akşam yemeğe gidelim dedi.
Geçen salı gitmiştik kendi aileme, 1 aydır babam ciddi rahatsızlık geçirdi sürekli evde işe bile gidemiyor.
Bu hafta kendim teklif etmeme kararı aldım ondan bekliyorum bakalım nerde söleyecek ve ben ne zaman patlayacağım diye.
Akşam arkadaşlarım gelecekti dün akşamdan hazırlık yapmıştım çalıştığım için masam bile hazır.
Eşimi aradım birisini davet edelim dedim , ailemi söleyeceğini düşündüm ama kendi ailesini söyledi bende peki dedim kapattım..
Anne babanın kendine göre hakları vardır, ancak hanım ve çocukların da hakları söz konusudur. Anne baba memnun edilmelidir ama ailenin hakkı da ihmal edilmemelidir. Şimdi siz bir ailesiniz, artık eskisi gibi bekâr değilsiniz, kendinize ait bir yuvanız var, dolayısıyla anne-babanın her isteğine koşamazsınız. İki tarafı birden istedikleri şekilde memnun etmeye kalkmak, takatin üstünde bir yük olur ve ezilir kalırsınız, sonra da hiçbir hakkı yerine getiremezsiniz. Bu sebeple, sünnet-i seniyye çerçevesinde, gücünüz ölçüsünde bir prensipler mecmuası belirleyin.. Anne babanızı orta halli memnun edin ama ailenizi de ihmal etmeyin. Belli günler kendinize ait olsun, o gün ailenize ayırın, belli periyotlarla da anne-babanıza gidin. Eğer kendi prensiplerinizi belirler de bunu anne-babanıza bildirirseniz rahat edersiniz. Diğer türlü ezilirsiniz. Prensipler belirlediğinizde her iki tarafın da hakkını vermiş olursunuz. Bu arada hissi alınmalara, darılmalara çok aldırmayın, siz sünneti seniyyede belirlenen çerçevede hareket edin, inşaallah Allah yardım edecektir. Sünnete göre anne babaya gitmenin belli bir periyodu yoktur. İşin makul kısmı önemlidir. Yani işin ölçüsünü sizin aklınız ve imkânlarınız belirleyecektir. Buna göre bir ayarlama yapacaksınız ve prensiplerinizi kararlılıkla uygulayacaksınız..
Şimdi önlemini al düşman olursa da olsun kocan sonra başa çıkamazsin.
sizin anne babaya da sık gidiyor musunuz?çok defa anlattım bu seferde sen ailemi istemiyorsun diyor...
Her gun her gun de olmazki canim cok sacma.sen de rest cek benim aileme ne kadar gidiyorsak senin ailene de o kadar.
Daha yolun çok başındasınız . Konuşamamak en büyük sorun .
Ailesini kötülemeden anlat içinden geçenleri
Ben de.. En cok da anneye sinir oldum. Nasil yetistiriyolarsa kazik kadar adamlar ana kuzusu kaliyo. Hadi onu gectim kendisi de yeni evlendigi günleri düsünür insan. Vicik vicik ne öyle yaa..Sende gitme sen gidersen git o zaman de ben gelmeyeceğim evimi özledim de . Ay çok sinir oldum eşine de annesine de
Benim aileme haftada 1 kere.sizin anne babaya da sık gidiyor musunuz?
zor gerçekten de öyle ya
eğer sizin aileye pek gidilmiyorsa burdan başlayabilirsiniz eşinize
bir yandan kv rahatlığı yaşıyor musunuz?
evine gidince yemek vs hazır oluyor mu?
Ben de.. En cok da anneye sinir oldum. Nasil yetistiriyolarsa kazik kadar adamlar ana kuzusu kaliyo. Hadi onu gectim kendisi de yeni evlendigi günleri düsünür insan. Vicik vicik ne öyle yaa..
şu lafa gıcık olurum ama yüzünüze vurursa YAPMASAYDIN dersinizBenim aileme haftada 1 kere.
Bazen hiç, istisna durumlarda şayet annemlere yakın birine gidiceksek annemlerde yemek yer gideceğimiz yere gideriz.
O konuda rahatım cidden gittiğimde yemekleri yapmış olur , sofra kurdurmaz sen yorgunsun otur der .
Ama sabah ta bir arkadaş konu açmıştı bunları yüzüne vurmuş sonraki zamanlarda ürktümde açıkcası
Sende anneni ara pazar günü sana geleceğiz kahvaltıya de . Eşine de annem pazar kahvaltıya davet etti de şimdidenkonuştum defalarca ama resti çekmek en doğrusu galiba.
bu hafta hiç baş başa kalamadık dün ailesindeydi izine ayrılmıştı eve geldiğinde de hasta yattı bende hazırlık yaptığımdan anlamadım günü.
yarın boş bakalım benim aileme gitmek isteyecek mi yoksa evde mi kalmak isteyecek cumartesi de ailesi bizde olacak bir doğum günü programı ayarlamıştım o sebeple pazar da klasik kahvaltıya diretirler.
gelmesinBen gitmezsem bunu koz olarak kullanıp oda benim aileme bir daha gitmez.
Bu huyu vardır, kaç defa da bu şekilde başka şeyler yaptı..
Bir keresinde sinir krizi geçirdiğimde demiştim, evlenmeseydin neden evlendin diye..Kafasına birşeyleri dank ettirmeden malesef anlayacak türden biri değil gibi duruyor,eşiniz..
Baştan 3 sokak yakınına taşınarak hata etmişsiniz..
Hergün o ailesi ile olacak diye siz huzursuz olacağınıza,açıkçası ben en azından hakkım olanı istediğim için küs kalmayi tercih ederdim..
Annesinin dibinde olmaya bu kadar merakli ise evlenmeme gibi bir seçeneği vardı onu kullansaydi..
Alttan aldıkca,altta kalırsınız bilmiş olun..
Esin ailesine gitmek istedikçe sende kendi aileni öne atsan yani sen oraya git bende benimkilere gidicem desen o da bi farketse sürekli aile aile aile demenin ne kadar sinir bozucu olduğunu olduğunu belki o zaman normale dönerİçimden geçenleri yazmak istedim sadece..
Gerçekten çok yorgun hissediyorum kendimi..
Herkese yetişmeye çalışırken kendime yetişemiyorum..
Ne bunu anlayan eş, ne de anlayan aile..
Herkes dibinde olmamızı ister.
Yeni evliyim, evime bile doyamamışken, mesela bir pazar günü eşim dışarı çıkmak gezmeye gitmek istese fikir sorsa evde olmayı tercih ediyorum. Çünkü ne evime ne eşyalarıma ne düzene alışabildim.
O kadar aydır borcunu ödediğimiz eşyaların içinde bile oturamadık.
Evi otel gibi kullanıyoruz.
Ya misafirlikteyiz, ya misafir var .
Misafirlik dediğim anne baba.
Hastalıktan gebersem bile sokaktayız, daha önceki konularımdan bilen bilir, bir kere gitmemek için direttim adam düşman oldu.
Tatile gitmek istiyorum ama paraya da ihtiyacım var ev almayı düşünüyoruz daha doğrusu bunu ben düşünüyorum. Çünkü bu tarz şeyler eşimin umurunda değil. Bu sebeple iznimi kullanmak yerine parasını alabilmek için sabrediyorum.
Ama beyfendi başkalarının işleri için iznini kullanıyor.
Parasını vermiyorlar diyor ama o zaman yat evde dinlen dimi yada cumartesileri kullan çünkü ben izinliyim cumartesi.
Sosyal hayatım kalmadı.
Tüm sosyalliyim kayınvalide, kayınbaba , görümce falan filan.
Gezmeye gitsek hep peşimizde kuyruk.
Çözüm yok, sonuç yok ama 9 ayda nasıl yıprandım anlatamam.
Niye yazdın buraya ben napayım derseniz de içimi dökmek istedim sadece..
Sende anneni ara pazar günü sana geleceğiz kahvaltıya de . Eşine de annem pazar kahvaltıya davet etti de şimdiden
evde mutlu edeceksin adami. yanlis anlama beni, ama hakikaten cok bezmis duruyosun, enerjin dusukmus gibi geliyor, huzursuz bi tavrin var burda. gercek hayatta da boyleysen adam senin mutsuzlugundan kacmak icin belki ailesine yakinlasiyodur?Evet büyük görümcem bana çok yakındır dün dile getirdim hatta dedim keşke kira ödeyeceğimize birlik otursaymışız dedim, deme böyle gerçekten üzülüyorum dedi, kızın da elinden gelen bir şey yok çünkü..
İnanın yapıyorum, ama adam orda daha mutlu gibi..
Net olmaniz lazim , birakin kussun , sizi net ve kararli gorurse kendisi geri adim atargerçekten farkedemedim , ama her buluşmamızda sürekli arardı ailesi, buradan anlamam lazımdı sanırım.
Sizin dediğiniz gibi karar alıyorum , bir kere yapabildim onda da küstü bana.
Evin içindeki huzursuzlukta beni yıprarttığı için küslüğe de dayanamıyorum.
Bazen plan yapıyorum ama bir bakmışım oradayım...
haklısınız yapmasaydın demek daha mantıklışu lafa gıcık olurum ama yüzünüze vurursa YAPMASAYDIN dersiniz
bir şekilde toparlamanız lazım küserse küssün bence
bu arada sizin ailenize tavır alıp gitmiyor mu hiç üzülmeyin bırakın gitmesin siz gidin ciddi söylüyorum bunu
ben böyle karar alıyorum ama uygulanmıyor bir türlügelmesin
restini çekmelisin yoksa asla bi düzen kuramazsınız
haftada bir önce seninkilere sonra benimkilere yemeğe gideceğiz ben daha da gidemem evimde oturacağım demelisin
rest çekmek en güzeli olacak sanırımEsin ailesine gitmek istedikçe sende kendi aileni öne atsan yani sen oraya git bende benimkilere gidicem desen o da bi farketse sürekli aile aile aile demenin ne kadar sinir bozucu olduğunu olduğunu belki o zaman normale döner
katılıyorum sonuna kadar.Sürekli ailesine gidecekse evlenmeseymiş.