• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hakkında?

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Hayatımda kimse yok benim zaten evlilik kulağa pek hoş gelmiyor.Herkes ilk başta iyi hoşta soru görünce değişen insan çok.O yol arkadaşına şans eseri denk gelmek mucize galiba.Ayrıca eş ailesi onlara uyum sağlamak onlarda ayrı mesele bence.Sevmek sevilmek güzel şeylerdir herhalde ben hiç denk gelmedim.Tabi evliliğin toplumsal sosyal boyutuda var şuan 30 yaşındayım arkadaşlarımın hepsi evli yarısi çocuklu oyunun dışında kalmışsın gibi bir his hakim bende.Herkes kendi hayatında anlicağın.Sırf bu nedenle paravan evlilik yapan insan çok.Hatta bir hikayeye denk geldim uzun süreli ilişkisinden ayrılan bir kadın eski sevgilisi nisanlaninca artık kıskançlık ya da başka duygularla mi kendiside nisanlanmis ama hala eski sevgilisini seviyormuş çocuk evlenince tüm umudum bitti artık çocuk dönmez bana diyip evlenmis.Yani karşındaki insna senle niçin evleniyor o bile belli değil 21. Yüzyılda evlilik çokta matah birşey değil.İyi düşün taşın kısaca.

Ne yazık ki o kadar çok insan böyle diyor ki :KK43: bu yüzden korkuyorum galiba. bir türlü evlilik fikrine sıcak bakamıyorum. yoksa şartlar uygun birbirimizi çok seviyoruz ekonomik özgürlüğümüz var. durumumuz iyi. ama her şey tepetaklak olacak gibi sanki.
Sevgilin aynı zamanda en iyi dostun ise evlenmek çok güzel. Ama çocuk yapma :D asıl zorluk o bence.

P.s: sevdiceğimle 17 senedir beraber 10 senedir evliyim

Ne yazık ki o kadar çok insan böyle diyor ki :KK43: bu yüzden korkuyorum galiba. bir türlü evlilik fikrine sıcak bakamıyorum. yoksa şartlar uygun birbirimizi çok seviyoruz ekonomik özgürlüğümüz var. durumumuz iyi. ama her şey tepetaklak olacak gibi sanki.
aman bosver, oyle deyip gece kocalarina sarilip uyuyorlar :)

Yani ben evlenmeye uygun bir insan değilim mesela. Tanıyorum kendimi. Sevgililerim ile aynı evde yaşadığımda hep Bihter gibi ağzından alev saçan bir ejderha'ya dönüştüm. Yok yani olmuyor. Sıkılıyorum. Sürekli aynı insan ile aynı evde yıllarca yaşayamam. Çocuk sahibi de olmak istemiyorum o yüzden pek takılacak bir şey yok.
Ben de sizin gibi düşünüyorum.hatta gün içinde görüştüğüm süre 4 saati geçince sinirlenmeye başlıyorum.sizin gibi anlatınca insanlar demek ki âşık değilsin demek ki doğru kişiyi bulamadın.âşık olsan tüm gün yanından ayrılmak istemezsin falan diyorlar. Daha yeni yaşadım bu diyaloğu😄bir tek biz sevmeyi sevilmeyi bilmiyoruz galiba (!) Baksana milletin aynı evde cinsel isteği bile ilk günkü tazeliğindeymiş 😄 Ben de el mahkum susuyorum.karakter meselesi olduğunu düşünen yok.leylayla mecnun olsan insan sıkılır be. Dert ortağım bu anı bekliyordum.gel sarılalım 😄

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
Eşimle mükemmel giden bir ilişkimiz vardı, %80 uyumluyduk diyeyim. Ama ben evlenmek istemiyordum. Adam tavrını koydu, ya evleniriz ya ayrılırız dedi. Ben de paşa paşa evlendim 🤣🤣🤣 bu kadar iyi anlaşmamıza rağmen çocuk sahibi olmak çok zorladı ilişkimizi, çocuklar büyümeden de normale dönemedik. Yani demem o ki tereddütün varsa sakın evlenme, iyi bir hayat arkadaşına sahip olmak paha biçilmez ama evlilik ve aile olmak hiç kolay değil. İyi düşünmek lazım. Deveyi güdemeyeceksen diyara hiç uğramayacaksın

Tamam öyledir de hiç sıkılmıyor musunuz ? Ben mesela hergün aynı evde olduğum kişiyi özleyemediğim için seks yapamıyorum.ki tatil anılarımdan falan anladığım kadarıyla ekekler için de aynı şey fazla fazla geçerli.
Eşimle 16 senedir nerdeyse hiç ayrı kalmadık sevgililik arti evlilik hala aksam olsada eve gelse diye bakıyorum ;) sevdiğim adamın neyinden sıkılıcam seks yapamamak ayrı bir şey o libidosuzluk ozlemle alakası zaten yok

Ben de sizin gibi düşünüyorum.hatta gün içinde görüştüğüm süre 4 saati geçince sinirlenmeye başlıyorum.sizin gibi anlatınca insanlar demek ki âşık değilsin demek ki doğru kişiyi bulamadın.âşık olsan tüm gün yanından ayrılmak istemezsin falan diyorlar. Daha yeni yaşadım bu diyaloğu😄bir tek biz sevmeyi sevilmeyi bilmiyoruz galiba (!) Baksana milletin aynı evde cinsel isteği bile ilk günkü tazeliğindeymiş 😄 Ben de el mahkum susuyorum.karakter meselesi olduğunu düşünen yok.leylayla mecnun olsan insan sıkılır be. Dert ortağım bu anı bekliyordum.gel sarılalım 😄
Dünyada çeşit çeşit karakter var. Biz de böyleyiz demek ki. Napalım. :)) Aynı şey arkadaşlarım içinde geçerli. Sürekli iletişim kurarsam ya da sürekli buluşursam agresifleşiyorum. Bu yüzden hep araya zaman sokarım.

Eşimle 16 senedir nerdeyse hiç ayrı kalmadık sevgililik arti evlilik hala aksam olsada eve gelse diye bakıyorum ;) sevdiğim adamın neyinden sıkılıcam seks yapamamak ayrı bir şey o libidosuzluk ozlemle alakası zaten yok
Nasıl yok ? Ben aynı adamla iki gün üst üste seks yapamam ıslanamam. Ama aynı gün içinde 4 farklı özlediğim erkek gelse arşa çıkıyorum.libido aynı özlem farklı.ayyy nedir bu sevdiğim adam sevdiğim adam hava atar gibi 😄bundam sonra bem de sevdiğim erkekler falan yazacağım.bizi de seven sayan var Allaha şükür.😄 kırk yıldüşünsem sevdiğim adam demek aklıma gelmez.sevgilim eşim derim.burada öyle bir furya başlamış. Neyse canlar yarın da benim sevdiğim adam memleketten gelecek.

Çokta matah olmasa bu kadar insan da evli mutlu olmazdı falan da demek gerek o zaman. Bence yanlış bir genelleme olmuş. ☺️
Hayır bide nasıl bir ezme evliliği kıstas olarak görme vovvv napalım bizi seven değer veren aşık olup evlendiğimiz adamı bulduk diye kusura bakmayın yani :70: bide ferhansın sıkıntısı şey her aldatilan kadının bütün erkekleri aldattığını düsunmesi gibi üzgünüm valla mutlu bir evliliğim olduğu için 🤣

Nasıl yok ? Ben aynı adamla iki gün üst üste seks yapamam ıslanamam. Ama aynı gün içinde 4 farklı özlediğim erkek gelse arşa çıkıyorum.libido aynı özlem farklı.ayyy nedir bu sevdiğim adam sevdiğim adam hava atar gibi 😄bundam sonra bem de sevdiğim erkekler falan yazacağım.bizi de seven sayan var Allaha şükür.😄
Ondan şüphemiz yok elbet vardır :70:

İyi ki evliyim en huzurlu zamanlarım

Eşimle 16 senedir nerdeyse hiç ayrı kalmadık sevgililik arti evlilik hala aksam olsada eve gelse diye bakıyorum :KK66: sevdiğim adamın neyinden sıkılıcam seks yapamamak ayrı bir şey o libidosuzluk ozlemle alakası zaten yok

Bibi hanımı bekarlara nispet yaptığı ve onları kışkırttığı gerekçesiyle banlamanızı rica ediyorum @ admin

Nasıl yok ? Ben aynı adamla iki gün üst üste seks yapamam ıslanamam. Ama aynı gün içinde 4 farklı özlediğim erkek gelse arşa çıkıyorum.libido aynı özlem farklı.ayyy nedir bu sevdiğim adam sevdiğim adam hava atar gibi 😄bundam sonra bem de sevdiğim erkekler falan yazacağım.bizi de seven sayan var Allaha şükür.😄 kırk yıldüşünsem sevdiğim adam demek aklıma gelmez.sevgilim eşim derim.burada öyle bir furya başlamış. Neyse canlar yarın da benim sevdiğim adam memleketten gelecek.
Tüh üzüldüm sizin için bak. Adamla bir kez sevisseniz 2.de ıslanamayacaksiniz, sıkılacaksınız. Siz yapmayın madem sevmeyin hanımefendi aynı evde yaşamayın biz naapalim güzel evliliğimiz var diye uzulelim mi 😁😁neden hava atıyor olalım ki hem size? Siz zaten istemiyorsunuz, yapamazmissiniz ya.

Neden sıkılsın ki? Biz öğretmeniz iki ay tatilde dip dibeyiz çok da güzel geliyor. Beraber bir şeyler yapmaktan sıkılmak ilginç geliyor bana
Kadın diyede bana demiş 😁 bu ona çok garip gelmiş demekki ama sıkılmamak çok normal yani bence neden sıkılalim ki eşimizle biseyler yapmaktan. Pandemide eşim evden çalıştı hiç sıkılmadım mesela. Çünkü neden sıkılayim? Siz iki öğretmen olarak baya bir beraber kalmissinizdir sizin için ayrı parantez acar sasirir bakın😁😁😁 nasıl iki gün ustuste aynı adamla sevisebilir ben yapamam yazmış..

Bence doğru insanla karşılaşmamışsınız henüz. Çünkü neden insan sıkılsın😁
Sohbet edersin, ayrı odalarda takılırsın, oyun oynarsın, takip ettiğin diziler olur, sevişirsin, bir şeyler içersin. Bir çok eylem var beraber yapılacak😄
Buna katılıyorum eşimle on beş gün ayrı kaldık ciddi anlamda zorlandım birlikte vakit geçirmeye alışmışım o da beni yemek yaparken arıyordu akşam en az iki saat görüntülü konuştuk sevgiliyken bu kadar birbirimizi aramazdik insan aynı evde yasadigi kişiyle bagi kuvvetli oluyor gerçekten anlaşıyorsa

:KK70: Hayır bide nasıl bir ezme evliliği kıstas olarak görme vovvv napalım bizi seven değer veren aşık olup evlendiğimiz adamı bulduk diye kusura bakmayın yani :KK70: bide ferhansın sıkıntısı şey her aldatilan kadının bütün erkekleri aldattığını düsunmesi gibi üzgünüm valla mutlu bir evliliğim olduğu için 🤣
Ay evet evlilikten memnun olanlar, kendi başlarına yetemeyen, tamamlanmamış kişiliklermis gibi laflar , mutlu olunmasına inanmayanlar. Evlilik berbat birşey falan deyince daha mı cool olunuyor da haberim yok. 😅

Ben tek başıma da mutlu olurum ama "sevdiğim adamla" bir başka mutlu olurum. :KK70:

Kadın diyede bana demiş 😁 bu ona çok garip gelmiş demekki ama sıkılmamak çok normal yani bence neden sıkılalim ki eşimizle biseyler yapmaktan. Pandemide eşim evden çalıştı hiç sıkılmadım mesela. Çünkü neden sıkılayim? Siz iki öğretmen olarak baya bir beraber kalmissinizdir sizin için ayrı parantez acar sasirir bakın😁😁😁 nasıl iki gün ustuste aynı adamla sevisebilir ben yapamam yazmış..
Adamlar sevişebiliyor mu üstüste önemli olan o 😄 bizimki bir şekilde halloluyor.

Bence evlilikte sıkıntı yok, çok cesaret edilemeyecek bir konu değil hee tabi eşinle fikir ve kültür olarak uyuşuyorsaniz, eminsen bu böyle. Bence asıl mesele çocuğa cesaret etmek. işte tüm mesele bu! 😄

Back