• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlilik hakkında?

Asker olduğunu az önce okudum.
Askerle evlilik demek, bir kadının kendine yapacağı en büyük zulümdür.
Böyle aşktan kör olması, onsuz nefes alamaması falan lazım.
Çünkü o adamların ilk aşkı vatan, görev.
Zamanı yeri ya da keyiflere ayıracak vakitleri azdır, düzenli hayatları olamaz, her gün diken üstünde yaşam.
Zor bir meslek ama en çok yanındakine zor.
Katılıyorum ben önceden illa asker ya da polis ile evlencem derdim deli gibi. Sonra buldum. Ömrüm gitti😄 Bir de genellemeyeyim ama işleri gereğidir hep bi gerginlik huysuzluk tavırlı falan. Ben 16 saat çalıştım 18 saat çalıştım bide senin şu yaptığına bak derdi en ufak bi uyarımda. Çekilmiyordu 😤

evlilik çok güzel bir şey eğer sevdiğinle evleniyorsan çok çok güzel. Ama seviyorum deyip evlenince değişen çok insan var . Maalesef onu yaşarken görüyorsunuz ama sorumluluğu çok maddi açıdan iyi bir kazancınız yoksa çok zor her şeyden önce önceliğiniz fatura kira ev eksikleri oluyor ama sevdiğin insanla karşılıklı yemek yemek ya da bir film izlemek bile her şeyi unutturuyor. Siz evlilikten ne bekliyorsunuz en önemlisi o gezerim tozarım neler neler yaparım diye hayal kuruyorsun ama olmuyor bazen maalesef. Ben küçük şeylerden bile mutlu olan biri olduğum için genel anlamda mutluyum ama kesinlikle evlenmek 28-30 yaş arasında olmalı erken evlenmekte erken sorumluluğa atılmak. Ben erken evlendim çünkü hep genç anne olmayı hayal ediyordum bile bile lades dedim eğer öyle düşüncesi olmayan biriysen erkende evlenme derim.

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
25 yaşına kadar etrafımdaki anne baba abla kuzen evlilikleri gördükçe tek başıma yaşama sözüm oldu kendime bir erkeğe evlilik adı altında hiçbir zaman bağlanmayacağım dedim. Evlenmeyeceğim dedim. Eşimle tanıştığımda onu tanıdıkça arkadaşlığa beraber olmaya dolayısıyla evliliğe ısındım. Zaten bunu arıyordum sanırım bu hissi yaşattığı için evlendim. Bana tüm yollar yürünebilecek gibi geldi onunla. Zor, kolay, kavisli, çakıllı, düz, asfalt😁 Bana cesaret verdi. Başka kimse olamazdı zaten. Bu hissi arayın kararınızda. Korku endişe illaki olacak ama bunları aşma cesaretini kuru sözlerle değil de içinizde hissettiriyorsa doğru insandır diye düşünüyorum. En çok korktuğum sevgisizliktir. Eşim bana benim onu nasıl sevdiğimi yansıttı. Bu hissi de çok sevdim dolayısıyla eşimi de çok sevdim.

Eşim dün gece okulda nöbetçiydi. Döndüğünde mutlu oluyorum ben de. Sıkılmak bir yana arıyorum yani. Ondan asla sevgilisinden eşinden sıkılan insanları da anlamıyorum. Adam kolum bacağım fln gibi oldu yani.
Şu hayatta sıkılmayacağım iki insan varsa biri eşim biri oğlumdur.
Benim de öyle çünkü aynı evin içinde her şeyi paylaşıyorsun anlastigin ,eziyet etmeyen ,seven ve değer veren bir insansa insan gerçekten arıyor eşini

Merhaba :) Evlilik hakkında kimle konuşsam kimi evliliği övüyor, kimisi gömüyor. Bende son zamanlarda evlilik hakkında çok düşünüyorum ama o kadar uzağım ki. Evlilik büyük cesaret istiyor gibi geliyor bana. Nasıl evlilik fikrine karar verdiniz sizler, cesaret ettiniz? Çalışıyorum, tek yaşıyorum, 28 yaşındayım. Yakın zamanda konu açmıştım zaten erkek arkadaşım başka şehirde. Son zaamanlarda bu canımı çok sıkıyor istediğimizde görüşememek. Onu çok da seviyorum. Uzaktan sevmek çok çok zor ama. Tek çare evlilik gibi ama bende o kadar uzağım ki evliliğe. Bazen neden olmasın ki diyorum ama sonra acaba ister istemez tek çaremiz bu olduğu için mecbur mu hissediyorum ama diyorum. Evlilik basit bir şey değil yapmak için yapmak da istemem. Karışık oldu kusura bakmayın ama kafam çok karışık aynen böyle. Nasıl evlenmek istediğinize karar verdiniz? Evlilik fikrine tamam demek için cesaret edebilmek için ne gerekiyor? Küçümseyici yorumlar yapan olacaktır eminim ama çevremde pek konuşabileceğim kimse yok bu konuları.
eşimle 2 saatlik mesafeye rağmen 4 sene ilişkimizi sapasağlam yürüttük. 3 yıldır da evliyiz. evliliği nasıl gördüğünle ilgili evden bir kaçış kurtuluş gibi görürsen hata yapma ihtimalın epey artar. mesele karşındaki kişi onu yeterince tanıdın mı evlilik sorumluluğu alabilecek birimi. evlenmek ilede bitmiyor iş .hayatın bir sürü derdi sıkıntısı var bunlarda ne denli sana destek olacak sahip çıkabilecek bunların hepsini bir düşün tart kafanda.tek yaşıyorum demişssin yalnızlıktan mı evlilik fikrine girdin bunuda iyice düşün.. evet evlilik doğru kişi ile yapılır ise benim fikrim çok güzel birşey. yer yer zorlukları illa oluyor olacakta.. evlilik fikri için zorla bişey yapılmaz ki o karar zamanla karşındakinin tutumu ile de şekillenir. bana göre şuan evlilik fikri tamamen yalnız yaşadığınız için size sıcak geliyor gibi...

eşimle 2 saatlik mesafeye rağmen 4 sene ilişkimizi sapasağlam yürüttük. 3 yıldır da evliyiz. evliliği nasıl gördüğünle ilgili evden bir kaçış kurtuluş gibi görürsen hata yapma ihtimalın epey artar. mesele karşındaki kişi onu yeterince tanıdın mı evlilik sorumluluğu alabilecek birimi. evlenmek ilede bitmiyor iş .hayatın bir sürü derdi sıkıntısı var bunlarda ne denli sana destek olacak sahip çıkabilecek bunların hepsini bir düşün tart kafanda.tek yaşıyorum demişssin yalnızlıktan mı evlilik fikrine girdin bunuda iyice düşün.. evet evlilik doğru kişi ile yapılır ise benim fikrim çok güzel birşey. yer yer zorlukları illa oluyor olacakta.. evlilik fikri için zorla bişey yapılmaz ki o karar zamanla karşındakinin tutumu ile de şekillenir. bana göre şuan evlilik fikri tamamen yalnız yaşadığınız için size sıcak geliyor gibi...
Yok konuya da yazdım evliliğe uzak olma sebebim asıl yalnızlığımı düzenimi özgürlüğümü sevmem. Mesafe olduğu için aramızda evlilik fikrini sorgulamaya başladım görüşemiyoruz özlüyorum yanımda istiyorum 😔

Ben zaten normalde de biraz sinirli bir insanım.ne yapmak lâzım ?
Sinirli görmek istersen googla yaz ben çıkarım ama bununda bu konuyla hiç alakası yok ayrıca hiç evlilik düsünen biri değildim 7 sene sevgililikten sonra evlendim 32 yaşimda kusura bakma kocamdan sıkılmadığım için 🥲 evet gelip bizi gorme şansın yok gorme zaten sinir olmaz çatlardın ;)

Bence evlilik kendi kendine istenecek birşey değilde, doğru kişiyi bulunca; ama gerçekten.. o zaman olması gereken birşey..

Siz anladığım kadarıyla daha rahat görüşmek için istiyorsunuz. İyi düşünün bence, sadece bunun için evlenir miydim? Ben olsam hayır..

Bence evlilikte mutlu olmak için, gerçekten iki tarafın da olgun, sorumluluk sahibi, empati duygusu olan, adaletli ve vicdan sahibi insanlar olmasıyla başlar. Bir tarafta bile bunlar yoksa sorun oluyor.
Ondan sonra, maddi olarak da birlikte bir evin sorumluluğunu bir şekilde alabilecek düzeyde olunmalı. Fazla yoksullukta mutsuzluk getirir çünkü.
İki tarafın da kendi kendine mutlu bireyler olabilmesi de önemli, psikolojisi bozuk ve memnuniyetsiz biri sizi de mutsuz eder.
Bir de en önemlisi saf sevgi ve aynı zamanda iki iyi arkadaş olabilmek…
Neticede bir yerde arkadaş gibi oluyorsun, iyi anlaşmak çok önemli bu yüzden..

Ben evlilik düşünüyorum şuan ve zamanında asla evlenmem derdim, çok korkardım evlilikten. Bu sebeple iyice de ölçüp biçtiğimi düşünüyorum zamanla. Yani görür görmez aldığım bir karar değildi.
Şuan da onunla birlikte yaşayacağım hayatın beni daha çok mutlu edeceğini düşünüyorum.

Ha bu arada, doğru kişi yoktur. Sizin için doğru insan vardır. Benim erkek arkadaşım belki başka insanların itici bulduğu biridir, bilemem.. ama benim için doğru insan o, ve bendeki anlamı farklı…

Hayat da zorluyor bazen ama bazıları ölsem de kurtulsam der bazıları da muslum gürses gibi " hayat benim için zordu ama yine de güzeldi "

Evlilik de böyle her zaman düzlükte gitmez ama hayatın her döneminde baş ucunda yani başında seni seven, sayan güven veren birinin varlığı güzel, onsuz da olursun ama onla bi başka güzel olursun gıbı. Ben oneriyorum ama karşıdakini iyi okumak lazım kapağı güzel dizayn edilmiş bi kitap ilgi çekicidir ama içeriği sağlam olmadıkça sonunu getirmek çok zordur

Evlilikte bence en önemli unsur çocuk isteyip istemediğiniz. Çocuk istiyorsanız evlenmek zorundasınız, en azından bu ülkede öyle. Ha birlikte yaşamak istiyorsanız da bu ülkede genellikle toplumsal, ailesel ve çevresel baskılar nedeniyle evlenmek zorundasınız yine. Ama bence evlilik kararından ziyade çocuk sahibi olma kararı çok önemli, çünkü insanın hayatını kökten ve temelli değiştiren tek şey çocuk sahibi olmak. Evlilikte mutsuz olursan boşanırsın, yani çıkışı var. Evliliği çocuk faktöründen bağımsız olarak düşünecek olursak, çok iyi anlaşabileceğiniz bir insanla bile evliliği zor kılan faktörler bence yine toplumsal, ailesel ve çevresel. Evlilikte kadının omuzlarına yük olarak bindirilen şeyler hep ailesel ve toplumsal beklentiler, kadına ve erkeğe evlilikte biçilen rol ve görevler, gelin olma, hizmetçi olma, birlikte hareket etme zorunluluğu, vb, ta nişan ve düğün zamanından bile başlıyor bu beklentiler ve baskılar, erkek tarafı şunu yapacak, kız tarafı şunu, şöyle olacak böyle olacak vs. Tüm bunlar en iyi anlaşan iki insan için bile evliliği zehir edebiliyor.
Oysa bu evlilik ile ilgili , tabular mı deyim, geleneksel beklentiler mi desem, bilinçli bir şekilde berteraf edilebilir. Şöyle ki eşim ve ben (düğün de yapmadık bu arada), resmi olarak nikahlıyız, ama "evli" değiliz "takılıyoruz". İkimiz de özgür ruhlu insanlarız. Biz illa ki aynı saatte, ve birlikte yemek yemek zorunda hissetmeyiz kendimizi mesela, aynı şeylerden hoşlanmak zorunda değiliz, herşeyi birlikte yapmak zorunda değiliz, aynı saate veya aynı odada uyumak zorunda da değiliz, isteyen evi dağıtabilir, isteyen toplayabilir, yemek pişirmek bir kişinin görevi değil, isteyen istediği hobisi ile yalnız başına ilgilenebilir, istersek ayrı yerlere tatile gitmek de serbest. Hala flörtleşiriz, hala birbirimize iltifat ederiz, birlikte çok zaman da geçiririz, bekarmış gibi ayrı da. Bunu eleştirenler olur ama kime ne ki? Klasik anlamda "evlilik" bize göre değil, takılıyoruz biz, yanlış anlaşılmasın, namusumuzla takılıyoruz, kimseye de bir zararımız yok.

Son düzenleme:
Sakın evlenme hele çalışıyorsan hıc gerek yok al arabanı gez yegenlerını seversın erkeklerden hayır gelmez evlenmek de artık hem çok zor hemde gecınılmıyor ınsanlarla

Bence iyi bir sey evlilik. Bir koca iki cocuk. Hep onlarin kaygisi kiz okulda mutlu mu oglan bugun durur mu kocam bugun ne yumurtlayacak.😏 bunlar olmasa sadece kendinle kalacak, kendini dusunecek sakinlik olacak hayatinda ne gerek var...
Kesinlikle sende evlenmelisin hic bir Kadin bu cezasiz pardon odulsuz kalmamalı🤭

Back