Evlilik Hakkında Her şey...

kızlar yemek evlilikte en az önemli şey.. ben mesela eve çok geç gidiyorum saat 9:30'dan sonra falan yüksek lisans, iş vb. yemek yapıp da yediğimiz sınırlıdır... dondurucuma hazırlıyorum köfte, et, tavuk, taze fasulye, mantı, pizza, içli köfte (kayınvalidem sağ olsun), sebze kroket falan; yetişemezsem aşkım kafasına göre hallediyor, makarna da kolay, salata zaten yaparsınız hepiniz, e bakliyet yemekleri için hazır haşlanmış nohut fasulye alın 2,5 liraya soğanı salçayı kavurun 1 bulyon koyun düdüklüye veya tencereye atın hemen oluyor (haşlanmışını almak öbür türlü haşlamaktan daha ekonomik oluyor gaz, emek zaman tasarrufu)

Neyse, dediğim gibi bu tali bir konu.
Biz 2,5 sene birlikte yaşadık; evliyken de bekarken de biliyorum onunla yaşamanın nasıl birşey olduğunu..
saygı önemli; bu laf çok geyik ama değilmiş; örneğin şapşal diye seviyorsan bekarken sevgilini adam evlenince istemiyor ya da elalem allah allah ne pısırık adam diyor sen üzülüyorsun onun gururu kırıldı diye..
yatağa küs girmeyin, ya da kırgın bile olsanız en azından yatağı ayırmayın, başkalarının hele ki ailenin yanında kavga etmeyin (onlar hep öylesiniz zannediyor, büyütüyorlar, onlar da üzülüyorlar)
sevişmek isterse ve siz istemezseniz istemediğinizi dürüstçe ama KİBARCA anlatın, temizlik çok önemli, hastayken daha çok ilgi bekler adamlar, o ilgiyi verip etrafında pervane olunca normalde de o size pervane olur..
kızdırdığınızda utanmayın, çiçek yollayın iş yerine, güzel bir sofra kurun, içerse iki kadeh içki verin, sevdiği müzikleri çalın vb. yeter ki onu tanıdığınızı ve hatanızın farkında olduğunuzu bilsin..
Bana kimse bunları anlatmamıştı, 5 senedir beraberiz az bardaklar uçuşmamıştı evde, az bağırıp çağırmamış, ayrılmaya kadar gelmemiştik.. Ama artık farklı, birbirinize ait olma daha farklı; eskiden git derdim kızınca; şimdi öyle birşey dersen o da diyor olmaz burası benim evim (aksi de geçerli), eşya için sıkmayın birbirinizi bak ben 7 aylık evliyim sıkılmaya başlıyorum bile mobilyalardan, en geç 2 seneye yenilerini alırım, en iyisi olsun diye borç içinde geçirmeyin ilk zamanları..
en önemlisi kayınlarla ilgili düşünceleinizi hep kendinize saklayın ne sizinkilerle ne de kimseyle paylaşmayın, içinizdekine göre tavır alırsınız.. ama kaynanaya kızdınız diye sakın sakın kocanızın da öyle bir tavır almasını beklemeyin o onun ANNESİ siz de KARISI yeriniz farklı

helal certur gel bi opem kız Şeniz

kızlar yemek evlilikte en az önemli şey.. ben mesela eve çok geç gidiyorum saat 9:30'dan sonra falan yüksek lisans, iş vb. yemek yapıp da yediğimiz sınırlıdır... dondurucuma hazırlıyorum köfte, et, tavuk, taze fasulye, mantı, pizza, içli köfte (kayınvalidem sağ olsun), sebze kroket falan; yetişemezsem aşkım kafasına göre hallediyor, makarna da kolay, salata zaten yaparsınız hepiniz, e bakliyet yemekleri için hazır haşlanmış nohut fasulye alın 2,5 liraya soğanı salçayı kavurun 1 bulyon koyun düdüklüye veya tencereye atın hemen oluyor (haşlanmışını almak öbür türlü haşlamaktan daha ekonomik oluyor gaz, emek zaman tasarrufu)

Biz 2,5 sene birlikte yaşadık; evliyken de bekarken de biliyorum onunla yaşamanın nasıl birşey olduğunu..
saygı önemli; bu laf çok geyik ama değilmiş; örneğin şapşal diye seviyorsan bekarken sevgilini adam evlenince istemiyor ya da elalem allah allah ne pısırık adam diyor sen üzülüyorsun onun gururu kırıldı diye..
yatağa küs girmeyin, ya da kırgın bile olsanız en azından yatağı ayırmayın, başkalarının hele ki ailenin yanında kavga etmeyin (onlar hep öylesiniz zannediyor, büyütüyorlar, onlar da üzülüyorlar)
sevişmek isterse ve siz istemezseniz istemediğinizi dürüstçe ama KİBARCA anlatın, temizlik çok önemli, hastayken daha çok ilgi bekler adamlar, o ilgiyi verip etrafında pervane olunca normalde de o size pervane olur..
kızdırdığınızda utanmayın, çiçek yollayın iş yerine, güzel bir sofra kurun, içerse iki kadeh içki verin, sevdiği müzikleri çalın vb. yeter ki onu tanıdığınızı ve hatanızın farkında olduğunuzu bilsin..
Bana kimse bunları anlatmamıştı, 5 senedir beraberiz az bardaklar uçuşmamıştı evde, az bağırıp çağırmamış, ayrılmaya kadar gelmemiştik.. Ama artık farklı, birbirinize ait olma daha farklı; eskiden git derdim kızınca; şimdi öyle birşey dersen o da diyor olmaz burası benim evim (aksi de geçerli), eşya için sıkmayın birbirinizi bak ben 7 aylık evliyim sıkılmaya başlıyorum bile mobilyalardan, en geç 2 seneye yenilerini alırım, en iyisi olsun diye borç içinde geçirmeyin ilk zamanları..
en önemlisi kayınlarla ilgili düşünceleinizi hep kendinize saklayın ne sizinkilerle ne de kimseyle paylaşmayın, içinizdekine göre tavır alırsınız.. ama kaynanaya kızdınız diye sakın sakın kocanızın da öyle bir tavır almasını beklemeyin o onun ANNESİ siz de KARISI yeriniz farklı

Valla gerçekten çok doğru yazmışsın bunları uygularsak sorunsuz bir evliliğimiz olur inş.

Kızlar ymek yapmaktan korkmayın başarırız hepimiz yemek bizden korksun :jeyyar: hem yapamayacak e var her yemeğin teorisi hemen hemen aynı özellikle sebze yemekleri cokacimcoook

vallaha helal olsun ne güzel yazmıssss katılmamak elde degillll bende öpcem Şeniz

Topiğiniz hayırlı olsun kızlar,evlenmekten ve yemek yapmaktan korkanlar hiç korkmayın.Ben 1.5 yıllık evliyim eşim çok uğraştı beni ikna edebilmek için defalarca reddettim ama pes etmedi,şimdi iyiki pes etmemişsin diyorum.İçinizdeki ses doğru adam bu diyosa hiç düşünmeyin biz çok mücadele verdik,ben kendimden çok ona güvendim.Nişanlıyken çok tartışırdık hatta evlenince çoğu bitti şimdi düşününce ne boş şeylermiş diyoruz :).Ufak şeylere takılmayın karşınızdakininde bi yaşantısı olduğunu unutmayın yani herşeyin kendi istediğiniz gibi olmasını beklemeyin. ama hoşlanmadığınız durumuda güzel bi şekilde söyleyin hatta cilveleşerek kaydirigubbakcemile3 . Erkekler bu dilden çoook iyi anlarlar emin olun.Benim eşim beni çocuk gibi şımartır,naz yaparım kapris yaparım çoğunlukla hemen alınırım küserim ama o vazgeçmez keyfimi yerine getirene kadar uğraşır sağolsun,seviyorum ben kocamı ya.Ama fazlada uzatmamak lazım bizim evde olursak en fazla yarım saat,işte olursam yarım gün kadar uzatırım :1rolleyes: .Aramızda 8 yaş var belki bununda etkisi olabilir.

Yemek yapma işine gelince 24 yaşında evlendim,anamın evinde bi çorba pişirmişliğim yoktu hiç yaptırmadı çünkü okul iş hayatı derken.Balayına gittik dönüşte hadiiii ne yiyelim olduk :) E anneme gittiikkkkk :))))))).Ertesi günde atıştırmalık bişeyler yaptım,sonra eşim işe başladı ben 1 hafta daha evdeydim.Annemi çağırdım o tarif etti bi güzel ıspanak yaptım kocişime yanına bide çorba oohhh.Oda gelirken bana bi demet çiçek getirmiş öyle hoşuma gittiki.Veee yemeğimizi yedik ilk sınavımı başarıyla verdim.Ondan sonrada kendime güvenim geldi işte beni daha kimse tutamadı.Hep kitaptan internetten ne tarif bulduysam deniyorum çalışmasam aahh ahh daha neler yapıcam.Ya çok uzattım kızlar ama konunu özeti korkmayın :))))) .Kendi hayatınız,kendi eviniz,kendi eşyalarınız herşeyiyle size ait olan bir hayat.Tabiiki anne evi çok güzel ama herşey zamanında güzel diyorum ben. :nazar:

slm kızlar
hayırlı cumalar ve topık herkeze hayırlı olsun velvedcım ıyı dusunmussun
baya yol almıssınız suan vaktım yok ama hepsını okucam gerı kalmıyım dımı::)))

anam beni alsalar zaten bende bu düşüncelerin hepsi mevcut ama keşfetmediler beni daha delikafadulden

slm kızlar
hayırlı cumalar ve topık herkeze hayırlı olsun velvedcım ıyı dusunmussun
baya yol almıssınız suan vaktım yok ama hepsını okucam gerı kalmıyım dımı::)))
slm cnm hg tşklerr hepimize hayırlı olur inş:1hug:
gel sen geri kalma oku a.s.
Topiğiniz hayırlı olsun kızlar,evlenmekten ve yemek yapmaktan korkanlar hiç korkmayın.Ben 1.5 yıllık evliyim eşim çok uğraştı beni ikna edebilmek için defalarca reddettim ama pes etmedi,şimdi iyiki pes etmemişsin diyorum.İçinizdeki ses doğru adam bu diyosa hiç düşünmeyin biz çok mücadele verdik,ben kendimden çok ona güvendim.Nişanlıyken çok tartışırdık hatta evlenince çoğu bitti şimdi düşününce ne boş şeylermiş diyoruz :).Ufak şeylere takılmayın karşınızdakininde bi yaşantısı olduğunu unutmayın yani herşeyin kendi istediğiniz gibi olmasını beklemeyin. ama hoşlanmadığınız durumuda güzel bi şekilde söyleyin hatta cilveleşerek kaydirigubbakcemile3 . Erkekler bu dilden çoook iyi anlarlar emin olun.Benim eşim beni çocuk gibi şımartır,naz yaparım kapris yaparım çoğunlukla hemen alınırım küserim ama o vazgeçmez keyfimi yerine getirene kadar uğraşır sağolsun,seviyorum ben kocamı ya.Ama fazlada uzatmamak lazım bizim evde olursak en fazla yarım saat,işte olursam yarım gün kadar uzatırım :1rolleyes: .Aramızda 8 yaş var belki bununda etkisi olabilir.

Yemek yapma işine gelince 24 yaşında evlendim,anamın evinde bi çorba pişirmişliğim yoktu hiç yaptırmadı çünkü okul iş hayatı derken.Balayına gittik dönüşte hadiiii ne yiyelim olduk :) E anneme gittiikkkkk :))))))).Ertesi günde atıştırmalık bişeyler yaptım,sonra eşim işe başladı ben 1 hafta daha evdeydim.Annemi çağırdım o tarif etti bi güzel ıspanak yaptım kocişime yanına bide çorba oohhh.Oda gelirken bana bi demet çiçek getirmiş öyle hoşuma gittiki.Veee yemeğimizi yedik ilk sınavımı başarıyla verdim.Ondan sonrada kendime güvenim geldi işte beni daha kimse tutamadı.Hep kitaptan internetten ne tarif bulduysam deniyorum çalışmasam aahh ahh daha neler yapıcam.Ya çok uzattım kızlar ama konunu özeti korkmayın :))))) .Kendi hayatınız,kendi eviniz,kendi eşyalarınız herşeyiyle size ait olan bir hayat.Tabiiki anne evi çok güzel ama herşey zamanında güzel diyorum ben. :nazar:

dogru diyosun yemek ögrenilir yapılırr ben onu fazla takmıyorum :1closedeyes:
yeter kii mutlu huzurlu olalımda dogru insanla evlenelimde :asigim:
baba evi rahat oluyo sen yapmasan bile arkanda nasılsa yapan biri var diye düşünüyosun :1rolleyes:
evlenince hersey sana bakıyo yaparsan yapılıyo yoksa yok şutarafagitti
ama hersey zamanında güzel katılıyorum :lepi:

centur teşekkürler güzel paylaşımların için
çok haklısın demekten başka söz bulamıyorum

insanların birbirini tanıması ve birbirine alışması uzun zaman alıyor...
Allah yardımcımız olsun, evlilikten tırsar gördüm kendimi bu aralar :1closedeyes:

bende yeni evlilerdenim.ama bekarda sayılabilirim :KK43:( 4 ay önce çok güzel bi düğün yaparak evlendik eşimle.çok aniydi herşey.düğünümüzü 1 ayda yaptık.çok mutluyduk evleniyoruz diye tabiki.hayattan hep güzel beklentilerimiz vardı.biz eşimle üniverstiden arkadaştık.3 yıllık beraberliğin ardından önce nişanladık 1 yıl nişanlı kaldık.sonra evlendik.nişanlıyken uzaktaydı eşim askerdi.ozaman el üstünde tutuluyosun tabi herkes tarafından.zamanla laf sokmalargiriyo hayatına. susuyosun.herşeye rağmen büyük bi aşkla evlendik.anlatınca insanlar o kadar imrenirdiki bize annelerimiz dahi.evlendik işte.büyüsü bozuldu.kayınvalidem sağolsun hayatımı mahvetmek için elinden geleni yaptı.eşim o arada memur oldu.sadec 1 aylık evliydik.cinsel anlamda bile dah yeni yakınlaşıyduk.gitti o.o arada çok kavgalarımız oldu.sebep annesinin benim aileme olan bakışı.sevememişti bizi.oğluyla huzursuz etti.çünkü bende çok taktık kafama.eşimde dayanamaz oldu çünkü nişanlıykende aynı sorunar vardı.eşim aydı 1 yada 2 kez geliyo.bende memurum ve tayin sıkıntım olduğundan gidemedim yanına.bekle dedi eşim be geleyim diye.derken bi haftasonu eşim geldi ve ailelerimizi çağırdık.başlarda nası iyidiler.sonra babam bana üzüldüğünü söyleyince kayınvalidem kıyametler kopardı.eşimle o gün bugün kavgalıyız.hergünüm ağlamakla geçti evlendikten sonra.annesi çünkü.haklı olduğumu bilsede hep annesini savundu çok sevdiğim eşim.annesini sanardımki melek.okadar iyiydiki.ama mahvetti hayatımı.evliliğimizin 7. gününden itibren hakaretleri başladı ama direkt değil.derdim eşime evlenince herkes parmakla gösterecek bizi.çok mutlu olcaz.ama değiliz.geçen senemi düşünüyorum ne umutlarım vardı ne hayallerim.çok mutlu olcaktık.eşim hep adaletli olacakatı.annesi değil eşide olacaktı hayatında.ama sadece hayallerimde kaldı o günler.özür dilerim sizleri sıkmak istemezdim ama demek istediğim şu ki ;

eşinizde olsa sevgilinizde olsa rol yapın ona.annesinin hatasını asla söylemeyin.sonunda tek kötü sizsiniz.duymayın laf sokuşturmalarını.sadece ikinizi konuşun.3.yü almayın lafınıza.yapmazsanız sonuç benim gibi mutsuzluk olur.çok uğraşıyorum düzeltmek için şimdi mutlu olmak için ama olmuyo.yapılan hatalar var.yüzüne çarpılıyo.SİZ SİZ OLUN KAYINVALİDEYİ SOKMAYIN ARANIZA.lafını etmeyin.

herkese mutlu hayatlar mutlu evlilikler.(umutlarla)

ah ah o cadılar yokmu :eek:klava: belkıs akkalenn bi parcası vardı cok eskiden kaynanayı ne yapmalı kaynar kazana atmalı yandım gelin dedikce altına odun atmalı hakediyorsa :jeyyar:

hmm :uhm:

evlilerden annesinin hatalarını eşine söylemeyin diye ikazlar geliyorsa demekki söylemeyecekmişiz

ben çatır çatır söylüyorum :roflol:

Haceeer tut çeneni bundan sonra :roflol:

hmm :uhm:

evlilerden annesinin hatalarını eşine söylemeyin diye ikazlar geliyorsa demekki söylemeyecekmişiz

ben çatır çatır söylüyorum :roflol:

Haceeer tut çeneni bundan sonra :roflol:

asla yapma canım.bende derdim çatır çatır söylüyorum nişanlımda hak veriyo diye.ama evlenene kadar söyletir sonra kendi söyler :KK43:((

ben de 1.5 yıllık evliyim sanırım eskidim artık :1rolleyes:
benim ilk söyleyeceğim şey evlilikte saygıyı asla
ve asla yitirmeyin...saygı olduğu sürece, herşey yolunda gider bana göre.kavganız da tartışın gerekirse bağırın birbirinize ama
ağzınızdan kötü bir söz çıkmasın aassla örneğin salak manyak bile demeyin asla eşinize....bunu söylüyorum çünkü
çevrem de bi kaç örnek var,eşine ağıza alınmayacak hakaretlerküfürler savuran,ve bununla beraber evliliiği çekilmez haller alan....
saygı bi yerden sonra biterse eğer bana göre o evliliğin bi anlamı kalmamıştır...

yemek bilmemek çok büyük bi sorun değil bana göreben biliyordum ama et yemediğim için et ile ilgili yemek yapmışlığım
yoktu açıkçası ama şimdi her türlü et yemeğini yapıyorumve eşimden çok büyük iltifatlar alıyorum:dance:
evlendikten sonra internet,telefon ve yemek kitapalrı aracılığıylaen az 3 ay içersinde iyi bir ahçı olabilirsiniz bence....

en önemli şeylerden bir tanesi de eşinizin ailesini ona şikayet etmeyin..nasıl onun size
ailenizi şikayet etmesi hoşunuza gitmeyecekse, kiii erkekler bu konuda
daha da hassastır bu onların hiç hoşuna gitmeyecektirarada bir kırıldığınız noktaları güzel bir dille anlatmaya
çalışabilirsiniz aileni çok seviyorum ama
bu konuda onlara çok kırıldımtarzın da yumuşak bir dille aktarırsanız sorun olmayacaktır
yani ben her zmaan böyle yaptığım içinhiç bir şekil de eşimden tepki almadım...

evlilik dışardan görüldüğü kadar kolay birşey değil yani tozpembe hayellere kapılıp eşinin koynun da uyanmak
onunla özel dakikalar geçirmek, ilgi görmek ilgi göstermek...hergün onu görmek...yani tabiki bunlar çok güzel şeyler ama
herşey bunlardan ibaret değil, anne ,baba ,kardeşlerle bir evin
içinde yaşamak nasıl bir şeyse buda öyle birşeyyani bir yerden sonra aile kavramı oluşuyor flört şeklinden
çıkıyor olay..sorumluluklar bunun farkına vardırıyor sizi...
tabiki çok özel şeyler yaşıyor ve paylaşıyorsunuz ama bunun yanın da sorumluluklarınızı da fazlasıyla sırtınız da
taşıyorsunuz....asla neden evlendiim ben demedim pişman olmadım
ama sadece özlem duyduğum zamanlar oldu,aileme eski yaşanmışlıklara..ama bunun için illla evlenmiş olmak
gerekmiyor hangimiz geçmişe çocukluğumuza özlem duymuyoruz ki???
eş seçimi çok çok çok öenmli evlenmeden önce en az
2 sene flört geçirmek onu ölçüp tartmak iyice tanımak gerek bu benim evleneceğim adam diyebilmeliyiz...en ufak bi tereddüt
varsa eğer biraz zaman vermeliyiz ilişkimize... çok büyük beklentileriniz olmasın hiç bir zaman
kiii aksini yaşadığınız da hayal kırıklığına uğramayasınız..

hayallerinizi küçük tutun ki onlara ulaşmanız kolay olsun..kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

bu arada eşimi çok seviyorum çok güzel bir evliliğim
var,eşim benim ikizim gibi her konuda çok iyi anlaşıyoruz
:nazar::içelim: ben ruh eşimi buldum darısı sizlerin başına
:jeyyar:

Son düzenleme:
Oda biseymi...
4 sene olacak nerdeyse evleneli....
Ben hala bilmiyom :1ninca:

zati halilovic seni hala niye boşamadı anlayabilmiş değilim :nazar:
büyü müyü yapmadıysan cocuga ben de bişi bilmiyom :1no2:

kızlar çızma nası :eek:

lux2w02vk6.jpg