eski olanların üzerine bir sünger çekip tekrardan başlayamazmısın.
tamam gerçekten zor ama eskiyi unutamıyorsun. aslında eşinin bile gitmesini istemiyorsun. tek gittiği her zaman belki dolduruyorlar eşini. sende gidersen kesilir bu. 10 gün kısa bir süre değil aslında. özlüyorlardır eşini.
biz ailelerle aynı şehirde olmamıza rağmen eşim annesini her gün sabah akşam arar.. bende kendi ailemi ararım. istek gelirse bende onun annesini arayabilirim. ayrıca her hafta 1 gün mutlaka onlara gideriz. yadırgamıyorum özlüyorlar...
sünger bu kadar çekebiliyorum, mesafeli olmak istiyorum.
benim ailem de bir aile, onlarda ana baba , üstelik farklı şehirdeler, aylarca görmedikleri oluyor beni, ben evlat değil miyim.Benim ailem ana baba değilmi.
yanlış anlamışsınız ben asla eşimin gitmesini istemiyor değilim, aksine ona özletme git diyorum, o kendini özletiyor sonrada beni sürüklemeye çalışıyor peşinde. Ben nişanlıyken annesinin içli dışlı olma hallerine onay vermedim, eşimede söyledim, ben okadar içli dışlı yaşayamam diye, kendisi kabul etti. Madem öyle keşke yanlarında oturacak bir kız alsalardı.Biz kendilerine semt olarak da yakın değiliz istanbulda yaşıyoruz, her hafta vs zaten gidemeyiz, burda kolay değil.Ama her hafta da çağırıyorsa gitsin ben gitme demem.
tabi kendi ailenide görmeye gitmelisiniz. madem eşin hadi annemlere gideceğiz diye tutturuyor. tatil dönemlerindede sende tuttur...
ayrıca kahvaltıya gittikten sonra kalmanız için birşeyler planlıyorlarmış. eşin kalkalım demeli. evden çıkmadan önce bir işarette anlaşın. sen onu yapınca eşinde kalkalım desin. demesse kıyamet koparmakta haklısın... tek gitme konusunda da sorun olur. eşini doldurabilirler.
örnek; "bir karına söz geçiremedin, onu getiremiyorsun" gibi... eşin eve geldiğinde kavga edersiniz...
sünger bu kadar çekebiliyorum, mesafeli olmak istiyorum.
benim ailem de bir aile, onlarda ana baba , üstelik farklı şehirdeler, aylarca görmedikleri oluyor beni, ben evlat değil miyim.Benim ailem ana baba değilmi.
yanlış anlamışsınız ben asla eşimin gitmesini istemiyor değilim, aksine ona özletme git diyorum, o kendini özletiyor sonrada beni sürüklemeye çalışıyor peşinde. Ben nişanlıyken annesinin içli dışlı olma hallerine onay vermedim, eşimede söyledim, ben okadar içli dışlı yaşayamam diye, kendisi kabul etti. Madem öyle keşke yanlarında oturacak bir kız alsalardı.Biz kendilerine semt olarak da yakın değiliz istanbulda yaşıyoruz, her hafta vs zaten gidemeyiz, burda kolay değil. oraya gidiş geliş 80 km uzaktayız. Ama her hafta da çağırıyorsa gitsin ben gitme demem.
onların istedikleri gibi her özlediklerinde gidersek kesilmiyor devamı geliyor ardı kesilmiyor, o yuzden bu haldeyim ben zaten. O yuzden bu hale getirdiler beni. Eşim de dolduruşa gelmesin o zaman. dolduruşa gelinecek bi durum da yok zaten ama duramıyorlardır huzur vermemek için.
o kendini özletiyor sonrada beni sürüklemeye çalışıyor peşinde demişisn ya, bu piskolojiyi biliyorum. bu bende de oldu. ben de aileme tek gitmek istemediğim için tuttum kendimi. eşimel gitmek istedim. ama ailem için değil kendimi daha iyi hissetmek için. senin eşin de yanında olmanı istiyor sanırım. bu eşin için gurur ve güven verici bişey.
tamam annesi kötü olabilir, ama sen eşinin yanında olmaya çalış bence. yani her seferinde değilse de 2 gidişinden birinde git eşinle ama çok kalma. sensizken isteidği kadar otursun sen le gittiğinde sıkılmana fırsat bermeden kalksın. annenelerden sonra şuraya da gidelim, şunu alcam çıkmışken oraya da uğrayalım. biraz vakitli kalkalım da birlikte bi hava alalım gibi şeyler söyle. akşam yemeğine kalmayalım annen ısrar etmesin olur mu de. sen söyle annene de. beni yanlış anlamasınlar de. insan eşine kızgınken böyle yapıcı yapıcı yön veirci bi şeklde konuşmakta zorlanıyor biliyorum. ama zaten 80 km çok uzak. benim kv ler 8 dk lık mesafede. bir de beni düşün. şnan farkımız yok. arkamdan atıp tutmuş ben oğluma şöyle bakardım bilmem ne bana olmuyorsa boşanın bile dmeiş biri o kadın. ama yine de dışardan bakılınca durumlara eşinin yanında olmak maksat. ama eşime de çok kzıgınım. bir defa gitmiştik. oturduk oturduk oturdukkk h. içiydi. teyzesi gelmişti. ortam sessiz herkes yorgun hala eşim oturmakta ısrar ediyor. mutfağa gittim eşim de arkamdan geldi. kalakalım artık desem sonra burnumdan getircek kalakalım die tutturuyon die, o da kalkalım demiyor ama o da sıkılmış ve yorgundu sırf teyzesine gösteriş olsun annesinin gönülleri olsun die oturduuk oturrrdukk oturrrduk. kalktığımızda kavga ettik. dedim mutfakta gördüğünde bi sorsaydın en azından ya da az daha oturalım da kalkalım olur mu geç oldu biliyorum ama teyzem gelmiş ya bu defalık idare et yorgunsun biliyorum falan dese sorun olmııcak. ama ben gelinim ya mecburum eziyet çekmeye. ses .çıkartmamaya böyle oldukça daha da batıyor insana herşey.
yani eşler şunu bize hissettrse söylese herşey düzelecek. mecbur değilsin tabi ki ailemle sürekli görüşmeye falan filan ama ben yanımda olmanı istiyorum çoğu zaman giderken benim için benim hatırım için falan dese. ama yoooooook mecbursunnnnnnn sen gelinsin !!!!!!
eşinle gitmelisin dememin sebebi evliliği yürütmek istiyorsun diye düşünmemdi. ama sen eşinden soğumuşsun...
hep aileden dolayı tartışıyormusunuz, başka sorunlarında mı var. hani onların gelip gidin yada misafir ağrıladığın durumlar dışında...
sürekli eski olanları unutmazsan, evliliğini yürütemezsin. o annem bunları dedi bunları yaptı diye gün içinde kendini kuruyorsan, ya uğraş bul kendine, ya da.....
Merhaba cnm;
Evlilik zor gerçekten haklısın. Bendede aksi sıkıntılar oldu biliyor musun? Bende kayınvalidem gelsin gitsin arasın sorsun istedim :) tuhaf değil mi?
Bunun dışında yani sık sık gidip gelmek çok içli, dışlı olmak dışında eşin ve ailesinin sana yaptığı şeyler var mı? Yani kötü söz, hakaret ne biliyim gerçekten onur kırıcı bir davranış, para esirgeme, dışlama vs...?
Eğer yoksa bu kadar üzme kendini bence. Öğrencilik hayatı yaşadın mı bilmiyorum ben ailemden uzakta okumuştum ve bir süre sonra gerçekten bağımsızlığa alıştığımı hissettim bu yüzden her türlü zorunluluk beni sıkmaya başlamıştı. Evliliğimizdede bunun etkilerini gördüm halada görüyorum :)
Evliliğin getirdiği sorumluluklardan biriside yeni bir aile olmak yani eşinin ailesiylede. Şimdi şöyle düşün eğer kendi ailenle birarada olsaydın yani aynı şehirde hangi sıklıkla görüşürdünüz? Kendi akrabalarını hangi sıklıkla ziyaret eder anneni hangi sıklıkla arardın?
Şimdi eşinin ailesininde bir parçasısın ve onlarada benzer şekilde davranmaya çalışmalısın gerçekten zor biliyorum bende yaşıyorum benzer şeyleri ama başka çare yok gibi görünüyor.
Benim kv de aynı şehirde yaşamak istiyor işimden memnun olmasam bir derece giderim ama oraya gitmem için ciddi fedakarlıklar yapmam lazım buda korkutuyor beni.
Bence boşanmayı düşünme karşına çıkacak diğer bir kişinin daha iyi olacağının garantisi var mı cnm? Yok. O yüzden sorunlarımızı halletmek için kendimize ve evliliğimize zaman vermeliyiz. Dedim ya bende benzer bir süreçten geçiyorum aslında ama bu sefer daha farklı davranmaya çalışacağım diğer türlüsü olmadı çünkü.
Hep söylüyorum bir evliliği sonlandırmayı düşünmeden önce her yol denenmeli çareler tükenirse tmm yoksa devam :)
Sakin ol. Eşinin ailesine sen git bence mesela haftada iki akşam birer ikişer saat gidin zaman ve günü sen belirle. Elin dolu git büyüklerinin gönlünü yap yakın ve içten dur.
Evine geldiğinde eşin yine olur olmaz bir zamanda gidelim derse şu şu programım var bugün olmaz ama şugün olur de. Böylece eşin zamanla bu programa alışabilir diye düşünüyorum.
Sonuçta ailesi cnm birde tek çocuk yapacak bişi yok bu arada yazdıklarım sadece öneri sen yaptında mı biliyorsun dersen hayır :) ama artık bende daha ılımlı davranmaya çalışıyorum ileride sonuçları paylaşacağım. Sevgiler...
Cnm evlilik zor tabi ama bana öle gelioki evlikl kadınları dahada yıpratıo bence şans felan verme onlar öle gelmiş öle gider değişmezler ve sen daha kötü olursun çocukta yokken bitsin derim tabi dile kolay ama kendinden daha öneml deil hçmise ben buna benzer şeyler yaşadım anlıyorum seni ve eşinede coook kızıyorum bi insan sevdiği birinin acı cektğini nasıl anlamazki
bence okdar sorumsuzki rabbim hakkında hayırlısını nasip etsin
istisnalar vardır tabi siz istisnasınız sanırım ama genelde sosyal hayatı akraba çevresine odaklanmış, sadece kalabalık evde toplanalım birbirimize gidip gelelim dışında kendine ait bir sosyal aktivitesi bir uğraşı olmayan kaynanalarda daha cok yaşanıyor bu sorun.Benim kayınvalidemde aynen böyle. Benim kayınvalidem hala okuma yazma bilmiyor, bunu küçümsemek için söylemiyorum, eline alıp bir kitap okumuşluğu yok dolayısıyla varsa yoksa akraba akraba beraber olalım beraber olalım. Bu durumda da işte başkalarının hayatına mudahale ediyor, başka işi yok çünkü. Arkadaş desen o da yok, eşiylede bir yere gittikleri yok market dışında. Varsa yoksa akraba. Ben bunu nişanlıyken gördüm ayrılmakta istedim ama eşim engelledi, ben konuşurum idare ederim dedi ama bu koca bir yalandı. Yine annem kaynanayla konuştu kaç kez ama bu insanlar konuşmaktan anlamıyor. Neyse bildiği onu yapıyor ve asla değişmiyorlar. Ben değiştim mesafe koydum anlatmaya çalıştım ama yinede o bildiği yörüngede dolaştıgı için bizide bir şekilde bugun olmasa yarın olur diye illa sokma yoluna giriyor.
Bende yavaş yavaş mesafemi artırmayı düşünüyorum artık zaten, eşim için de istemediğim kadar çok alttan aldım idare ettim, ama yavaş yavaş çekilicem, istemediğim bişeyse asla eşim için taviz vermicem.Teşekkür ederim.
Ya ben ne yapayım cnm 12 dairleik bi binada eşimin yengerli eltim kaynvaldm hepsiyle ouryorm bi ara kfayı yemek üzreydim hatta konu bile açtım aile aprtmanı sıkıntısı die..ama allha sükür kaynanamdan bi şikayetim yok kapımı açmaz bende sık gitmem eşimde hiç sormaz rahatım o yönden ama seni okadar cok anlıyorumki bence kötü gelin ol ozaman değer kıymet görürsün...
kafamda planlarım var, allah yardımcım olursa, kendimi alıştırmaya çalışıyorum ayrılıga, zamanla daha cok sindireceğim, alışacağım, hazır oldugumda sessizce kopup gideceğim. Baştan olmuyorsa ne kadar zorlarsa zorla olmuyormuş
bu arada lineum arkadaşım demiş başka biriyle evlenirsen onla daha mı iyi olcak diye. ben ayrılırsam evlenmeyide başka birinide düşünmüyorum. Zaten düşünmüyordum eşim kandırdı, ben idare ederim, vs dedi, ama benle uğraşmalarına seyirci kaldı, bu kadar kırıldıktan sonrada unut diye baskı yapmaya başladı.
Yani ben kimseyle evlenmem canım, evlilik bitmiştir benim için , büyük konuşmuyorum, allah göstermesin bi kez daha evlendiğimi bana. Kediyle köpekle yaşarım ömür boyu yalnız kalırım yine evlenmem.
Dunyasini sirf akraba cemberinin icinde sinirlamis insanlar biraz gorgusuz de oluyorlar, yanlismiyim?:)
Sen verdikce onlar daha fazla isterler, bir sure sonra verdiklerinin kiymeti de olmaz.
Kimse icin degmedigini anliyorsun zamanla. Insanlar cok nankor.
seni anlamadığımı sanma.. bende bazı şeyler yaşadım. eşimin ailesiyle çok yakındı evimiz. hatta çarşıyada çok yakındı. gelin gidin. neden gelmiyorsunuz. beni karın aramıyor vs. bir sürü şeyde söyledi. annemle araları limoni oldu hep. ev yerleştirmede tartışmışlar. babama felan laf söylemiş. şat kapı gelirlerdi evime. uygunmuyum değilmiyim önemli değil. hadi geldin teyzeleri felanda gelirdi... ben evimi belli zamanlarda temizletiyorum. kendim temizleyemediğimi bildiği halde. örneğin bir gün ben evde şortla geziyorum, onlar geldiğince paldur küldür giyinmek için uğraşıyordum. birgün giyinmeyeyim öğle görüp utansınalr dedim. sonuç neoldu dersin. aa "anne kucukpisi şort giymiş gel sende bak", gülermisin ağlarmısın...
uzağa taşındık. kafam daha rahat... gene gelip gidiyoruz. ama onlar çat kapı gelemiyorlar... şimdi kendi ailemle yakınız ama onlara dedim gelmeden önce arayın. eşimin yanında dedim. belki utanır diye.... çok şükür daha huzurluyum...
kararını kesin ver. kendine dert edip durma. eşinin ailesiyle konuşacağını sanmıyorum. misal şu çat kapı olayında benim eşim söyleyemedi annesine...
senin eşinde annesine söz söyleyemez. çok nadir öle erkek...