Evlilik çok zormuş...

Yani ben eşime yanlarında iyi davransam davranmasam bu değişecek bişey değil, kadın rahatsız. Hep hep beraber olcaz olalım, sizsiz boğazımızdan geçmez şeklinde de duygu sömürüsüylede yapıyo hep. Ne zorluklarla bu mesafeyi aldım, ama eşimin bunu bozmasına izin vermicem asla! Benim sayemde, annemin sayesinde biraz uzak tutmaya yeni bir aile oldugumuzu benimsetmeye çalıştım hala da çalışıyorum. Yani ben ve annem bunu yaptık yinede. Eşime kalsa hayır diyemiyordu. Kı-ra-mı-yor-muş.

ama hala annesinin yüzüme baka baka bana sormadan seneye bayrama memleketine beraber gideriz şeklinde direk emrivakisine tahammulum yok hele ki bunca şeyden sonra.
evet demediğim halde eşimin ordaki akrabalarına gitmemiz gerektiğini anlatan cümlelerine tahammul edemiyorum artık!
eşimin odasını gösterip burası sizin odanız deyip havlumu göstermesine tahammulum yok.
Gidip kalkamamak zorunda değilim. Orada yatmam için psiolojik baskı görmek zorunda değilim.
Hala biraz iyi olsam bunları yapıyor. Sabah kahvaltısına çağırıyor kahvaltıdan sonra bırakmıyor, eşimi mutfaga götürüyo akşam için yaptıgı yemekleri gösteriyo şaka gibi. İyide eşime diyorum sen benden sonra git 10 saat otur napıyosan yap. Eşimse yalnız gittiğinde daha az oturuyor, bu benim sorunum değil ki?

Hatta annesi eşimle mutlu oldugumuzu görünce daha bir üzerimize geliyor, onlarla olmamız hep beraber olmamız için, gittiğimizde kalkmamamız için.

Nişanlıyken de yanımda oğlum oğlum diye sanki oğlunu ilk defa görmüş gibi öpüyordu bende şaşırıyordum, oğlu zaten o evde, aynı evde yaşıyolardı yani, ben misafirdim.
Böyle bi kadındı. Şimdi eşime sürekli kendini iyi göstermeye çalışıyor, hiçbirşey yapmıyorda ben yanlış anlıyomuşum gibi gösteriyor.

Çok sinsi çok sinir oluyorum gercekten annesine. Eşimde buna izin veriyorsa defolsun gitsin artık.
Ama derdi oğlunu görmekse görüyor zaten, ben engellemedigim halde benim huzurumu bozmaya ne hakkı var hemde bile bile.
Biliyo zaten herşeyi annesi, ona guvenmediğimi, eşim için görüştüğümü herşeyi biliyor.
Hala bana baskı yaptırmak neden? Buna izin veren bi adamlada benim işim yok, artık hiç de konuşmuyorum eşimlede, ne hali varsa görsün.
gömleklerinide annesi ütülesin, yemeginide annesi yapsın.
madem öyle ben bana onca haksızlık yapan canımı acıtan ailesine elimden geldiği kadar yine de onun için görüşeyim, karşılıgında bu baskıyı emrivakileri göreyim.
Bitmiştir. Gitsin annesinde yesin yemeğini, ben yemek dahi yapmıyorum.
Yeter madem onların yaptıgını silip atabiliyor, bana yükleniyor unutamadım diye, o zaman bende hiç görüşmem gerekirse, gider mahkemede anlatır derdini.

Son düzenleme:
Evime benden habersiz yatılı misafir gönderiyor. Yeni yaptı bunuda. Eşimin kuzenlerini bana gönderiyor,benim telefonumu onlara veriyor, beni aratıyor, benim haberim olmadan pijamalarını giyip yatıya kaldılar,
bana sormadan. Bunu kim yaptırabilir lutfen söyleyin? Zaten kendileride söyledi, kaynanam vermiş telefonumu.Yengenizi arayın gidin demiş. Yoksa beni özel günlerde bile aramıyor kuzenleri.
Gidin yatın dememişse , abinizin evi sizin eviniz dememişse, nasıl bunca rahatlıkla hiç haberimiz olmadan, misafirlik diye gelip, bana danışmadan yatıyolar.

Eşim annesini arayıp söyleyince aaaaa benim haberim yok yatttılarmı diyor? ben arattırmadım diyor? numaramı o vermese eşimi ararlar, ki onlar hep eşimi ararlar. İnkar ediyor kendini masum gösteriyo inkar ediyor düşünebiliyomusunuz? Ben nasıl bu kadına yüz verebilirim daha? Ne zorluklarla o mesafeyi koymaya çalışıyorum ama en ufak biraz sık görüşsek halim bu oluyor. Bunu da anlatamıyosam eşime çeker gider, defolsunda gitsin gerçekten bende kurtulurum

evime geldiğinde sürekli eltilerinin bana gelmek istediğini söylüyor, gelsinler diyorum, arayıp haber verirler, musaitsek gelirler diyorum.
defalarca tekrar ediyo, defalarca her geldiğinde.
bana sen çağır diyemediği için bu yolu buluyor. Bunalıyorum sürekli aynı şeyi söylemekten.
2 yıldır evime gelmeyen insanları ben neden çağırayım, musait olduklarında gelsinler diyorum yine kurtulamıyorum

O görev edinmiş gibi evime geldiğinde başka akrabalarınıda getiriyor, görsünler diye, Kendileri görev edinmiş bunuda. Gelmek görmeyen insanlar gelir zaten.

Bu mesafeyi koydugum halde yaptıkları, yapıyor, hele ki mesafeli olmaya çalıştııgım halde.

Son düzenleme:
canım benim demekki neler yaşadın o kadar dolmuşsun seni çok kararlı gördüm halbuki mutlu olmak çok kolaydı ama şimdi hem sen hem eşin hem annesi herkez mutsuz halbuki herkes duracağı yeri bilse
insanlar bu hayatı bu kadar zorlaştırmayı nasıl beceriyor offf
senin hakkında hayırlısı
halbuki sorunlarınız çözülebilecek şeyler ama iş eşinde bitiyor

Esocial, seni o kadar iyi anlıyorum ki. Okudukça çok üzülüyorum. Hem sana hem kendime. Yaşadıklarımız birebir aynı. Nasıl bu kadar benzerlik olur hayret ediyorum.

Keşke senin içln yapabileceğim birşey olsa, elimden gelen birşeyler olsa. Dua ediyorum. Allahım yardımcın olsun. Yuvana huzur, mutluluk versin...

ailesiyle ayrı dünyalardayız evet, ama işte anormal olmasa annesi yine idare ediyordum bi şekilde. ama yetmiyor farkındayım. eşimi dolduruyor, yok şu seni sordu bu seni sordu neden gelmiyor dedi, bunlar seni sizi özledi ,herşeyi bahane edip çağırıyor tamam eşim gitsin asla karışmam ama eşimde bazen gitmek istemiyor,sende gel beraber olalım diyor, ama bende gitmek istemiyorum, ama annesinin eşime ısrar etmesi baskı yapması çok yanlış.ailesi bunları yapmasa biz mutluyduk, eşim bana düşkün oldugu için, annesi benimde halimi bildiği için aramızı bozmak için kendini ortaya atıyor, bilerek yapıyor. pazar günü görüşsek çarşamba hemen eşimi arıyor,, o hafta olmasa öbür hafta kendini hatırlatıyor beni yokluyor. sürekli derdi bizimle.ama eşimde beni zorla hiç bana dahi sormadan götürmesi çok zoruma gitti,eşimden de sayesinde soğudum başardı gerçekten.

aynı durumdayız okurken kendimi buldum resmen tamam ortada adamın kötü alışkanlıkları yok yada maddiyat yok anladığım kadarıyla ama o psikolojik baskı varyaa işte o hepsinden beter yaşamayan bilmez alttan al ailesidir herşeyi kötü yorumlama der ama ben seni çok iyi anlıyorum benimkide kafayı bize takmış durumdaydı eşime anlattıkça bu kez benim ailemde eksikler bulmaya çalıştı oda ve sonunda başardı..şimdi ailemle görüşmüyo bende onlarla bide cezalandırıyo beni görüşmüyorum diye 2 ucu .. değnek misali..Allah yardımcımız olsun...

canım benim demekki neler yaşadın o kadar dolmuşsun seni çok kararlı gördüm halbuki mutlu olmak çok kolaydı ama şimdi hem sen hem eşin hem annesi herkez mutsuz halbuki herkes duracağı yeri bilse
insanlar bu hayatı bu kadar zorlaştırmayı nasıl beceriyor offf
senin hakkında hayırlısı
halbuki sorunlarınız çözülebilecek şeyler ama iş eşinde bitiyor

cahillikleri yobazlıkları sabitlikleriyle batırıyolar...

Evlilik iki kisi arasinda olursa sorunlar daha az olur..yani isin icine aileler girerse bu is arap sacina donusur..tek tavsiye edilecek sey her iki taraftan da uzak kalmak..uzaklarda yasamak..

ayıp ettin cnm telefon ne güne duruyor::)telden müdahale diye bir şey var uzağa gitmek çare değilki adam adam olup ben evlendim artık eşim o benim buda bizim hayatımız demediği sürece istersen nere gidersen git:)

sürekli onlara uygun olup olmadıgımı yüzüme sorguladı.sürekli psikolojik baskı yaptı, biz böyle kalabalıgız sende böyle olcaksın iç içe olcas diye. Evimi sahiplenmeye başladı, evime akrabalarını doldurup ben yokken yerleştirmek istedi, yardım istersem çağırırım dediğim halde sürekli mudahale etmeye çalıştı. Evimde kendi evinde yaşadıgı gibi yaşayalım istedi. Akrabalarını sık sık çağırayım, bi hafta onlarda bi hafta bizde, hatta yatalım gittiğimizde, onlarda bizde yatsın.

Ilk gece için ihtiyacım olurmuş diye bezler koydurmuş akrabalarına o kadar söylüyorum, o kadar utandım ki gördüğümde.ben çocuk değili baş edebilirim kendimle.
Bu kadar da iç içe olunur mu? Bu kadar olurmu.
Ilk gecede onlarda yatmamız için teklif etti kaç kez.

Onlar gibi kimsemiz yok diye akrabalarımız fazla yok diye aşağılandık, arkadaşım yok diye bile aşağılandım.
Beni üzüp daha yeni evliyken sürekli baskı yapıp rahatlık vermedikleri için üzüntüden aileme gittiğimde bile ,eşimin haberi oldugu halde, eşimden habersiz gitmişim diye iftira attı babası ve benim kötü kadınlar gibi oldugumu söyledi anneme.
Nişanlıyken her zaman akrabalarına saygı gösterdiğim halde, benden yaşça küçük kuzenleri içerdeyken bi kez odada oturdum diye laf söz ettiler ,hemde evlendikten sonra bunu laf söz ettiler.
Akrabasını gönderdi bizle konuşması için, isteklerini kabul ettirmek, beni yontmak için.
Annesi yine yeni evliyken bizim ayrılacağımızı beklediğini söyledi anneme. Bana zaten hep onun gibi yaşamam için baskı yaptı annesi. Evlenene kadarmışım ben, ikiyüzlüymüşüm. Senet imzalamıştım sanki:KK43:
daha hatırlayamadığım bir sürü baskı, laf söz.

öğrencilik hayatı yaşadım tabi, ailemle ilişkilerimiz özgürdü, hiçbizaman beni hiçbişeye zorlamadı,hep arkadaş oldular bana.
O ayıp bu gunah ,onu laf ederler böyle yapma vs şeklinde yetişmedim ben.

Ben evlendiysem oda evlendi, ben onları kabul edeceğimde onlar neden benim yaşama yetişme tarzımı kabul etmedi
olmaz böyle bişey, değiştirmeye çalışıp bana baskı yapmaya hakları hiç bi zaman yoktu!
Beni bu hale getirdikten sonra bal kaymak getirseler olmuyo işte:KK43:
ki zaten huyları yine zaman zaman çıkıyor. Yani illa anlaşmazlık oluyor.

Haftada iki akşam demişsin, zaten 80 km oraya gidiş geliş, haftada iki akşam nasıl gidebilirim.
Ayrıca ben ayda bir bile gitsem zor dayanıyorum 2-3 saatten sonra iyice samimi olup plan yapmaya başlıyor, emri vaki yapıyor bırakmıyor. Haftada 2 akşam gidecek olsam onlarla yaşardım zaten. Ayrıca kayınvalidenle aynı şehirde bile olmadıgını söylüyorsun. Böyle uzaktan söylemek bilmiyorum kolay ama yaşadıktan sonra öyle olmuyor kırdıklarında ayakların gitmiyor:KK43: teşekkür ederim

bir de ailemle aynı şehirde de olsam eşime gel demezdim ben kendisi gelmek isterse gelirdi de zaten, bende sık gitmezdim zaten, sık gideceksemde kendim giderim, hala bile öyleyim. Hep kendi yuvam dedim eşim dedim. Ailemi bıraktım başka şehre geldim hatta. Bende ailemde onlar gibi değiliz biz. Asla onu zorlamazdım, ki benim ailem ona hiç karışmadı baskı yapmadı üzmedi, onu değiştirmeye çalışmadı. Sorun burda zaten. Onun bide ailemle benim gibi yaşadıkları olsaydı hele asla ağzımı açmazdım ben utanırdım. Ben ailem uzakta oldukları halde ki onu gittiğimde zorlamıyorum, hiç bi zamanda zorlamadım.

sen haklısın kim ne dersin haklısın yaşamayan bilmezzz..

Senin için herşeyin hayırlısı olsun demekten başka birşey yok maalesef...üzme kendini...kitap oku, değişik uğraşlar bul kendini oyalayacak...kavga da etme, yıpratıyor çünkü bu insanı...bir müddet ilgilenme bakalım kimseyle, ne eşinle ne ötekilerle...

canım seni çok iyi anlıyorum aynı şeleri yaşıorum,ve bu tarz şeler yaşayan çok tanıdığım var,kardeşimde,kayınvalidesi,yüzünden boşanma derecesine gldiler,gerçektende,karışmasalar ewliliklerimiz çok iyi olucak,,nolcak sonlarımız halimiz Allah yardımcımız olsun...

Okurken icim daraldi. Canim sen cok bunalmissin belli. Ayri dunyalarin insanlari deyimine uyan bir ciftsiniz esinle(ailesiyle daha cok). Senin yetistigin ortam farkli, esinin yetistigi ortam belli.
Sen esinle degil de esinin sulalesiyle evlenmissin.
Sana duzelir sabret diyebilmeyi cok isterdim inan. Duzelmesi icin tek care esinin seni alip, mumkun oldugu kadar uzak bir sehre goturmesi.
Ailesiyle hatta sulalesiyle bir arada yasaman senin acindan zor gibi gorunuyor. Yipratirlar seni.
Hakkinda hayirlisi olsun. Hayat senin, karar senin.

Tüm Türk erkek anneleri aynı arkadaşlar.Oğulları dünyanın en iyi insanı ...arasak oğulları gibi dünyada bulamayız...ama unuttukları birşey var.bizde ailemizin değerli kızıyız.ama kız ailesi o kadar mütevazi bir tutum ile yaklaşıyorki bu erkek ailelerine ne yazık ki bunun kiymeti de bilinmiyor.Valla evliliğim neredeyse bitiyordu .ailesi yüzünden 2 ay 5 günlük bebeğimi düşürdüm.ama kocamı seviyorum.ailesine de iyi davranıyorum.ama gerçekten beni istemediklerini biliyorum.bunu bilerek yaşamak cok zor.Oğullarını Kanuninin kızı Mihrimah olsa yine layık görmezler yine layık görmezler....sorun bu..

X