Evlilik çok zormuş...

Allah yardımcın olsun.Neyse ki en azından,uzak bir semtte oturuyormuşsun.
Bence sen işe girme planını bir an evvel uygula.İşe girmek,seni bu kıskaçtan biraz uzak tutar.
En azından işteydim arayamadım,haftasonu temizlik yapıcam gelemeyiz vs...
Ve dediğin gibi,bir düzelme olmazsa işin dayanağın olur.

O zamana kadar kendi sınırlarından taviz verme derim.
Sitemlere karşılık özürler oluşturma.Mesela gelmediniz derlerse şöyleydi de böyleydi de diye mazeret açıklamalarına girmeyin.
Senin için haftada 2 aramak normalse,haftada 2 ara vs...

Evleneceklere önerim : Akraba gezmesi haricinde kekiendi sosyal hayatı,arkadaş çevresi,gezmesi tozması olmayan kayınvalidelerden sakının:)

Benim kv'min sosyal hayati, gezmesi tozmasi masallah ama konu sahibinin kvsi gibi bunaltici çunku yerinde duramiyor surekli biseyler yapmak istiyor ve tatillerde bile pesimize takilmak istiyor
Hatta kayinim dugunden sonra bizimle yurt disinda tatil yapmak istedigini soyledi, esim de olur mu oyle sey yalniz gidin dedi, kv'm ben de gelirim dedi ! ogluyla geliniyle balayi komik degil mi, ama soz konusu gezme tozma, tatil olunca ne ayip'i biliyor ne gururu kaliyor çunku o gezme istegi herseyden baskin
Bunun aksine esimin yengesi var hayati kv ve kp le evde geçmis hep yemek temizlik ne gezme ne tozma, oglu evli, misafir olarak gitmeye çekinir gençler rahatsiz olur diye

Son düzenleme:
Merhaba,

Tanıdık dertlerin var.. Bu açıdan bir şeyler yazmak istedim;

Madem işin olunca "ayrılmayı" düşünüyorsun, o halde aklının bir köşesine yerleştirdiğin bu düşünceni lehine kullan... Bir çözümün var "İş bulmak"... Ardından yapman gerekenler "Nasılsa ayrılmaktan korkmuyorum, o halde karakterimden taviz vermeden deneyeceğim sürdürmeyi" demek... Neden mi? Eşinin seni ne kadar sevip ve ne kadar sevmediğini anlaman için bu şart.. Karakterinden taviz verme ve hatta çok dürüst oyna... Kayınvalidene bir kez daha hatırlat hareketlerinden ne kadar rahatsız olduğunu ve "neden" rahatsız olduğunu... Seni yetiştiren ailenin ne kadar farklı olduğu ve eşinin de bunu bilerek seni aldığını özellikle vurgula.. Alışmak zorunda olmadığını ama asgari müştereklerde herkesin hatırı için katlanabileceğinin de altını çiz... Eşini çok sevdiğini, kendisini de sırf eşini çok sevdiğin için sevmeye gayret ettiğini de söyle...

Olmuyor mu? Bu anlattıkların yüzünden terbiyesizleşiyor mu?
Eşin de onun tarafında mı?

Sen zaten ayrılmaya karar vermiş ve bunun için adımını atmıştın... İstediğin vurucu "Son Söz" ü söylerek bırakıp gidebilirsin...

Birileri seni sevecek diye didinip değiştirdiğin karakter (eşler için yaptığımız fedakarlıktan bahsediyorum) aslında sen değilsindir... Yani seni sevmiyordur eşin.. ona verdiğin "Huzuru" seviyordur... Almaya kalktığın an hiçsindir çoğunlukla... Peki sen kimsin? Kendine sahip çıkmalısın evlilikte... Seviyorsa eşin, "Seni sevsin"....

Son düzenleme:
mrb, ben 2 yıllık evliyim,çocugum yok, anne ve babasının aşırı düşkün ve anormal olması dolayısıyla da çocuk dahi istemiyorum. Hiç nefes alamayacağımı biliyorum çünkü o zaman. Eşim tek çocuk. Daha 1 aylık evliyken eşimin ailesi yüzünden ayrılma noktasına gelmiştik baskıları aşırı istekleri beklentileri yüzünden. Yeni evliyken dahi oğullarını benimle 2 gün dahi paylaşamadılar. Çok kötü şeyler yaşadım. Sürekli (her gün) aramamı aramamızı,onlara sık sık gidip gelmemizi, onları ve kalabalık sülalesini sık sık çağırmamı, akrabalarına onların istediği sıklıkta gitmemizi, iç içe olmamızı,arada onlarda yatmamızı, onlar gibi yaşamamızı istediklerini dile getirdiler. Aileme kendilerinden yaşça epey büyük yaşlı babama, herşey istedikleri gibi olmayınca beni şikayet ettiler. Beni çok ağlattılar, çok ileri giderek, annemin kalbini kırdılar, annem bu yuzden bayramda dahi onları aramıyor, ama onlar ararsa laf icabı 2 cümle konuşuyor. En kötüsü anneme benim hakkımda çok ağır laflar ettiler, onlar gibi kalabalık bir aile değiliz diye bizi aşağıladılar, onlar gibi içli dışlı olmuyorum diye oğlunun benden ayrılmasını istediklerini dahi anneme karşı dile getirdiler. Benim ailem şehir dışında olmasına rağmen, asıl ben yurdumu ailemi bırakmama rağmen, benim ailem onların yaptıgı gibi asla yapmadı.
Ki nişanlılık döneminden itibaren zaten idare ediyordum elimden geldiğince,o zamanda aşırılıklarını farketmiştim ama eşim evlenince ben izin vermem, annemin istediği gibi olmaz deyip beni ikna etmişti, güvendim.
Beni annem savundu, annem dahi sinir krizi geçirecekti. Eşim ailesine karşı sinirlenmedi.sustu, kendi kendine düzelmelerini bekledi. Hep benim zorumla ufak tefek uyardı ama fayda etmediğini gördüğünde kendi kendine uyarmadı. Ailesinin anneme benim hakkımda söylediklerini duyduktan sonra 1-2 cumle konuştu

Bu olaylardan sonra çok soğudum eşimden ve ailesinden. Defalarca eşime halimi anlatmak zorunda kaldım, bayramlarda görüşeceğimi ve arada da mesafeli şekilde görüşmek istediğimi belirttim. Bu olaydan sonra evime yine kaç kez geldiler hizmet ettim, bayramlarda eşimin hatırına ellerini öptüm.Lafçı sözcü tüm akrabalarına da gittim. Ama annesi yine ve sürekli olarak zorla baskıyla çağırdığında bana sormadan tamam geliriz dedi beni hiçe sayarak. Böyle yapmamasını söyledim,ama üst üste kaç kez yaptı. Halimi durumumu bildigi halde.Ben eşime sen git gör ne zaman istersen dedim. Ama kendisi de sık sık gitmek istemediğini söyledi. Ben ailemi 6 ay bile görmediğim halde, ailem bizim huzurumuzu hiç bi zaman bozmadı. Hatta babam bile bana ''kızım sık sık gelme evine yuvana alış'' dedi. Ama onlar 2-3 hafta görmese rahat vermemeye başlıyor gelin diye diye. Biraz görüşülse sürekli didikliyor bizi annesi, cumartesi günleri bizi yokluyor.Sürekli beraber olalım diyor, kalabalık olalım, gidelim. Hep derdi bu.

Eşimi dost bilip dürüst oldum ben. Çünkü yapamıyorum rahatsızlanıyorum, beni çok kırdılar,düzelmiyor, yani ben elimden gelen neyse onu yapabiliyorum. Ama geldikleri zaman yüzlerine gülüyorum hizmet ediyorum ama ben bu kadarını yapabiliyorum, zaten onlar istediklerinde geliyor, görüşülüyor bi şekilde zaten ben yapabileceğim kadarını yapıyorum ama şu aralar annesi yine yavaş yavaş yine istediği kıvama getirmek istiyor, yaptıklarım yetmiyor sıklaştırmaya çalışıyor , gerçekten zor:KK43: onunla telefonda da görüşmemi istiyor, samimi olmamı istiyor, zorla olabilecek bişey mi hele ki beni bu kadar incitmişken kırmışken:KK43: o böyle yapınca eşimde bana ne var arasan ,sen adım atsan vs demeye başlıyor, bizi birbirimize düşürüyor.
Elimden geleni zaten yaparken eşimin bana sen de adım at , kincisin vs demesi beni çok incitti. Sırf annesi baskı yapıyor diye bana sormadan ,beni hiçe sayarak tasma takmış köpeği gibi götürmesi çok zoruma gitti. bana yaptıklarından sonra hatta çok iyi davranıyorum yine de onlara eşim için. Hatta sonradan kendimle kaldıgımda vicdan azabı çekiyorum ,çok içim yanıyor.

Ben eşime karşı en ufak bir baskı vs yapmadım ailemle ilgili. Ailemde öyle. Benim ailem uzakta oldugu halde bayramlarda hep onun ailesine gittim kendi aileme bile gitmedim, eşim aileme 2 yıldır 1 kez gitti o da el öpmeye, daha sonrada annem babam geldi 2 sefer o da bi kaç gün kalıp döndü.2 yılda 3 kez gördü ailemi. Bense bu halimde o kadar kırgınken kızgınken onun hatırına yine defalarca görüştüm ama o kadına yetmiyor sürekli bizimle uğraşıyor. Gerçekten evlilik çok zormuş, çok ama çok zor. Erkek ailesi bırakmıyor sahipleniyor, zorluyor istedigi gibi olması istediği şekle getirmek için uğraşıyor huzur bozuyor. Eşimin ailesi aile apartmanında yaşıyor, hep içli dışlı yaşıyorlar, onlar gibi olmamızı bekliyorlar. Evimiz semt olarak allahtan uzakta oldugu halde huzurumuzu bozmaktan yine de vazgeçmedi, vazgeçmiyorlar.İşim olup çalışırsam ben ayrılmayı düşünüyorum, üzerimdeki bu baskının kalkması için, yeniden özgür hissetmek için kendim için ayrılmak istiyorum artık. Kaldıki ben içi dışı bir olan bir insanım, oyun yapamıyorum,politik olmaya çalışsamda rahatsız oluyorum . Bimiyorum ama maddi açıdan durumum iyi oldugu zaman ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü ben onlarla aile hisetmiyorum kendimi. Bu kadar kırgınlıkla bu kadar zaman yaşadım ama içimi bir ben bilir bi allah. Gerçekten çok zormuş evlilik.Onlar böyle yapmasa ,bizi didiklemeyip bize bunları yapmasalardı biz mutluyduk çok mutlu da olurduk.

allah hayırlısını versınn ..nısanlıykenn keske bunları daha net görebılseydınız...sızın hıkayenız örnek olsun nısanlıyken sorun yasayan arkadaslara...evlenınce öyle olmaz hıkayesını cok duydukama degısenbısey yok..esınızle ve aılesıyle cıddı cıddı konusunn..önce esınızle konusunnn nekadar kararlı cıddı oldugunuzu anlasın..sonra aılesıyle konusun ama yanlız degıl sızın aılenızle beraber...bu sekılde evlılıgınze bır sans verın ..eger olmuyorsa yapacak bısey yok maalesef..cocuk yapmamanız gayet yerınde bır kaarar olmus...aklı basında bırısınız bence bunun ustesınden geleceksınız..keske baska bır sehırde yasasanız belkı bu kadar olmazdı ...allah ınsanlara vıcdanversın yaa kötu kaynananlarda var gelınlerde maaaleseff....ınsanlar efendılıgı saygıyı ezmek zannedıyorlar ustune geldıkce gelıyorlar heralde..hakıkında hayırlısı olur ınsallah canımmm hersey allahtan..

Yazdiklarinda kendimi gordum desem yeridir. Aynilarini hatta daha kotulerini yasadim. Uzun yillar birlikte oldugum biriyle nisanlandim. İki yil nisanlilik donemi iskence gibiydi. Sanki nisanlanmadan once tanidigim adamla bu adam ayni degil. Benimkide tek cocuktu. Ve o kadar zorki. Oglunu paylamamasini arti olarakda genlik hevesi beni kiskanmasi bana cok duskundu ve kadin buna dayanamadi. Cok cok olaylar oldu bende yapmacik olamadim hep uyardim. Hep duzelivek dedi hep. Evlilik hazirliklari basladi. Ama icim hic istemedi ayri bir sehire gidicektim. Ailemden uzak onun ailesinin dibine. İki yilda ne krizler gecirdim. Ailem hep arkamdaydi hep. Hep guzel yolla benim mutlulugum icin sakin davranmaya calistilar. Ve dugun hazirliklarinda evlenmemize bir ay kala kadin yapti yapacagini. Bana bir ton seylernsoyledi zaten iki yilin yorgunlu ve ayrildim. Hemen iptal ettiler herseyi o kadar meraklilarmiski. Ben oyle kaldim. Ama hakkimi o kadina hic helal etmedim. Nisanlim hep duzelicek dedi iki yilda hep duzelicek diye tuttu beni. Herkes evlenince karisamaz dedi. Ama ben o kadar korktum o kadar psikolojim bozulduki o son konusmlarinda konusmalari bile dinlemeden tek dusundugum ben buraya gelip bunkadinla napicam dedm ve bitirdm. Cok aci cektim cok. Emek verilen bir iliski cok sevmistim. Suan pisman ve evlenmek istiyor hersey duElicek kimse karisamaz anladim herseyi diyor. Ama ben tabi ki inanmiyorum artik. Burda es o kadar onemli ki. Kayinvalide ne kadar kotu olursa olsun esin seni sahiplendikten sonra hic bir soun cikmaz. Kotu niyetlimi hayir ama pasif ana kuzusu. Hakkinda hayirlisinolsun. Kendimi cok yiyip bitirdim hastalil sahibi oldum. Bunu kendine yapma. Dogru karari ver bu senin hayatin ve kimse icin bu kadar eziyet cekmeye degmez.

canımya cok uzuldum neden kendı halınıze bırakmadılar sızı yazık olmus....yazdıklarınızı okudum da aklıma su geldı bu denlı sogudugunuzu hatta ayrılmayı dusundugunuzu esınıze anlatsanız toplar mı bıraz acaba kendını hanı ne bıleyım belkı bu denlı tahrıbata maruz kaldıgınızı gormuyordur denedınız mı bılmıyorum ama deneyın derım ben rabbım yardımcınız olsun

Yazdiklarinda kendimi gordum desem yeridir. Aynilarini hatta daha kotulerini yasadim. Uzun yillar birlikte oldugum biriyle nisanlandim. İki yil nisanlilik donemi iskence gibiydi. Sanki nisanlanmadan once tanidigim adamla bu adam ayni degil. Benimkide tek cocuktu. Ve o kadar zorki. Oglunu paylamamasini arti olarakda genlik hevesi beni kiskanmasi bana cok duskundu ve kadin buna dayanamadi. Cok cok olaylar oldu bende yapmacik olamadim hep uyardim. Hep duzelivek dedi hep. Evlilik hazirliklari basladi. Ama icim hic istemedi ayri bir sehire gidicektim. Ailemden uzak onun ailesinin dibine. İki yilda ne krizler gecirdim. Ailem hep arkamdaydi hep. Hep guzel yolla benim mutlulugum icin sakin davranmaya calistilar. Ve dugun hazirliklarinda evlenmemize bir ay kala kadin yapti yapacagini. Bana bir ton seylernsoyledi zaten iki yilin yorgunlu ve ayrildim. Hemen iptal ettiler herseyi o kadar meraklilarmiski. Ben oyle kaldim. Ama hakkimi o kadina hic helal etmedim. Nisanlim hep duzelicek dedi iki yilda hep duzelicek diye tuttu beni. Herkes evlenince karisamaz dedi. Ama ben o kadar korktum o kadar psikolojim bozulduki o son konusmlarinda konusmalari bile dinlemeden tek dusundugum ben buraya gelip bunkadinla napicam dedm ve bitirdm. Cok aci cektim cok. Emek verilen bir iliski cok sevmistim. Suan pisman ve evlenmek istiyor hersey duElicek kimse karisamaz anladim herseyi diyor. Ama ben tabi ki inanmiyorum artik. Burda es o kadar onemli ki. Kayinvalide ne kadar kotu olursa olsun esin seni sahiplendikten sonra hic bir soun cikmaz. Kotu niyetlimi hayir ama pasif ana kuzusu. Hakkinda hayirlisinolsun. Kendimi cok yiyip bitirdim hastalil sahibi oldum. Bunu kendine yapma. Dogru karari ver bu senin hayatin ve kimse icin bu kadar eziyet cekmeye degmez.

düzelecek olsa çokktaann düzelirdi sizinkisi. evlendikten sonra karışmaz diye bişey yok asıl evlendkten sonra çıldırır kv. o kadar uğraştım yine de evlendiler der ve iyice çileden çıkarırdı seni. nişanlın da senin yokluğuna dayanamıyordur şu aralar. ama bence değişen hiçbişey olmııcak evlendiğinde. hatta elin kolun artık mahkum diye kv n de eşin de daha rahat olcaklar.
hakkında hayırlısı olsun. rabbim güzel günler göstersin.

düzelecek olsa çokktaann düzelirdi sizinkisi. evlendikten sonra karışmaz diye bişey yok asıl evlendkten sonra çıldırır kv. o kadar uğraştım yine de evlendiler der ve iyice çileden çıkarırdı seni. nişanlın da senin yokluğuna dayanamıyordur şu aralar. ama bence değişen hiçbişey olmııcak evlendiğinde. hatta elin kolun artık mahkum diye kv n de eşin de daha rahat olcaklar.
hakkında hayırlısı olsun. rabbim güzel günler göstersin.

kesinlikle bende öye düşünüyorum. anlayamıyorum bir anne evladının mutluluğunu isteyeceği yerde nasıl kendi bencillikleriyle yuvaları yıkıyorlar. bizde insanız sonuçta ailemiz var. onların ki evlatsa bizde evladız.

yarın 2.yıl dönümümüz, ama hiçbişey hissetmiyorum artık buz gibi oldum, bir anda buz oldum, bi anda bitti içimdekiler.
inanın oldu, bi anda kaskatı oldu kalbim, hiçbişey hissetmiyorum. zaten hissetmiyordum ama en azından böyle de değildim.
iyi tarafları cok diyee yinede ona şefkat hissediyordum,üzülüyordum, bu kadar katı değildim, iyi taraflarını dahi göremiyorum artık,
yarın akşam o eve geldiğinde de ben dışarda olucam, hiçbişey yapmıcam onunla.
o kadar üzdü ki beni, anlatamadıgım cok şey de var burda...
dua ettim allahta onları üzsün diye, evet beddua ettim:KK43:
sizide zorlasınlar baskı altında yaşamak zorunda bıraksınlar diye...
yapabildiğim kadar yapayım desem bile, o bile fazla gelirken eşim için yine yaptım.
yapmadıgımda ise kinci oldum, ruh hastası oldum.
olmuyor olsadaa bi odaya gidip pişmanlık gözyaşımı döküyorum
onca laf söz edip bunları sonradaa affetmeye zorlasınlar. bu zorla olucak bişey mi:KK43:
sevmediğin ,gözlerinin görmek dahi istemediği kişilerle yaşamak zorunda bıraksın seni rabbim dedim:KK43:
özgür hissetmiyorum kendimi:KK43: evlenmemeliydim, ben o kadar güçlü değilmişim.
ama şartlarımdan dolayı mecbur idare etmek zorunda kalıcam biraz daha.
ben sevmiyorum artık onu hiç sevmiyorum, cok ciddiyim sevmiyorum
oluyomuş yaa oluyomuş başardılar. soğuttular beni bitirdiler
hazır oldugum zaman hayatım ölümüne yalnızlıkla geçeceksede geçsin
yapayalnız olayım amaa bunlar olmasın hayatımda olmasınlar, hiç olmamalıydılar.
ellerine sağlık...

Son düzenleme:
o eve gelmeden bugun akşam biraz dışarı çıktım, bugun 2. yıldönümümüzdü ,akşam sinema seansına gittim vs, durmadım evde, eve geldiğimde de konuşmadım, kendisi çiçek falan almış mutfak masasında gördüm ,hiçbişey söylemedim,çiçeğini suya dahi koymadım içimden gelmedi. 1 aydır gecmedi öfkem. öfkeden cok duygusuzluğa döndü bendeki.
demekki birikim böyle bişeymiş, en kötü şey demek ki birikimmiş.
Normal bi gün gibi geçirdim bugunu, hiç canım da yanmadı., o yansın benim duygularımı kaybettiğime.
bugun de böyle geçti kızlar
babama üzüldüm biraz, gelmiş bana siz iyiyseniz ben iyi olurum deyip duygu sömürüsü yapıyor, yani biz anlaşamayıp ayrılırsak onun hasta olmasına sebep olurmuşuz? böyle bişey olabilir mi ya lütfen söyleyin,ben babam annem mutlu olsun diye mi devam ettiricem ,bana psikoliik bi baskı hissettim o böyle deyince, zaten ayrılırsam da sürekli annemin evinde kalmıcam, bi süre kalırım belki
hoş zaten 1-2 yıl ayrılamıcamda.
kendimi böyle idare etmek zorundayım zaten bir süre kendi ayaklarım üstünde durana kadar.
bir daha asla değer vermicem eş dediğim adamada,
yılda 4 kez gidicem ailesinede , onun haricinde kendileri zaten gelmek isteyince geliyor, bana emrivaki yaparak zorla götüremicek ,bana kinci diyemeyecek artık, isterse desin bi daha!
yeter biriktim artık. ben emrivakileri zorlamaları haketmedim, onun için o kadar yinede ailesinin yaptıklarını kenara atıp idare, etmeye çalışırken zorlamaları ,emrivakileri, daha fazlasını yapmamı istemelerini haketmiyorum ben, yapamıyorum dedikçe tepeme binmeye çalıştı eşimde, yavaş yavaş beni kıvama getiriirim şeklinde oda ikiyüzlü oynadı bana, hiç affetmicem onu.

Son düzenleme:
Temiz bir sevgiyi daha tüketen bu adamı tebrik ediyorum.
Maddi manevi 5 kuruş faydası olmayan insanlar için sırf dünyaya getirdiler
anamdır babamdır diye karısını ezen, saygı yoksunu insanlar için kendini yırtıp,
eşini yıpratan, evliliğinden geçen bu adamlar yüzünden evlilik=kölelik aşk=pişmanlık:KK14:

Ne desem bilemedim ki. İşte aslında bu söz nişan döneminde çok iyi gözlem yapmak lazım. Mesela ben eşimden benim için saçını uzatmasını istemiştim annesi beğenmiyor diye gidip kestirmişti. Basit geliyor belki ama şimdinin sinyallerini vermiş aslında ama ben anlayamamışım.

Bir evlilik danışmanı aile sözünden çıkmayan eşe karşı en ideal tutumun onun ailesiyle olan ilişkiyi minimuma indirmek olduğunu öneriyordu. Yani küsmek değil ama olabildiğince muhatap olmamak. Zor biliyorum ama denemek lazım. Ben evlilikte sona gitmeden her yolun denenmesi taraftarıyım. Dua ile...

eşim dün bi daha asla beni zorlamayacagını, onları benden uzak tutacağını,
annesi ısrar ederse de ısrar etmemesi için konuşacağını söyledi.
onların derdi benimle, ben gider görürüm dedi.
benimle beraber bayramlarda gideceğini söyledi.
evliliğimizi kurtarıcam dedi, özür diledi
onun dışında ailem zaten gelmek isteyince geliyorlar kabul ediyorsun dedi.
yemin etti.
hakkımda hayırlısı olsun

Son düzenleme:
mrb, ben 2 yıllık evliyim,çocugum yok, anne ve babasının aşırı düşkün ve anormal olması dolayısıyla da çocuk dahi istemiyorum. Hiç nefes alamayacağımı biliyorum çünkü o zaman. Eşim tek çocuk. Daha 1 aylık evliyken eşimin ailesi yüzünden ayrılma noktasına gelmiştik baskıları aşırı istekleri beklentileri yüzünden. Yeni evliyken dahi oğullarını benimle 2 gün dahi paylaşamadılar. Çok kötü şeyler yaşadım. Sürekli (her gün) aramamı aramamızı,onlara sık sık gidip gelmemizi, onları ve kalabalık sülalesini sık sık çağırmamı, akrabalarına onların istediği sıklıkta gitmemizi, iç içe olmamızı,arada onlarda yatmamızı, onlar gibi yaşamamızı istediklerini dile getirdiler. Aileme kendilerinden yaşça epey büyük yaşlı babama, herşey istedikleri gibi olmayınca beni şikayet ettiler. Beni çok ağlattılar, çok ileri giderek, annemin kalbini kırdılar, annem bu yuzden bayramda dahi onları aramıyor, ama onlar ararsa laf icabı 2 cümle konuşuyor. En kötüsü anneme benim hakkımda çok ağır laflar ettiler, onlar gibi kalabalık bir aile değiliz diye bizi aşağıladılar, onlar gibi içli dışlı olmuyorum diye oğlunun benden ayrılmasını istediklerini dahi anneme karşı dile getirdiler. Benim ailem şehir dışında olmasına rağmen, asıl ben yurdumu ailemi bırakmama rağmen, benim ailem onların yaptıgı gibi asla yapmadı.
Ki nişanlılık döneminden itibaren zaten idare ediyordum elimden geldiğince,o zamanda aşırılıklarını farketmiştim ama eşim evlenince ben izin vermem, annemin istediği gibi olmaz deyip beni ikna etmişti, güvendim.
Beni annem savundu, annem dahi sinir krizi geçirecekti. Eşim ailesine karşı sinirlenmedi.sustu, kendi kendine düzelmelerini bekledi. Hep benim zorumla ufak tefek uyardı ama fayda etmediğini gördüğünde kendi kendine uyarmadı. Ailesinin anneme benim hakkımda söylediklerini duyduktan sonra 1-2 cumle konuştu

Bu olaylardan sonra çok soğudum eşimden ve ailesinden. Defalarca eşime halimi anlatmak zorunda kaldım, bayramlarda görüşeceğimi ve arada da mesafeli şekilde görüşmek istediğimi belirttim. Bu olaydan sonra evime yine kaç kez geldiler hizmet ettim, bayramlarda eşimin hatırına ellerini öptüm.Lafçı sözcü tüm akrabalarına da gittim. Ama annesi yine ve sürekli olarak zorla baskıyla çağırdığında bana sormadan tamam geliriz dedi beni hiçe sayarak. Böyle yapmamasını söyledim,ama üst üste kaç kez yaptı. Halimi durumumu bildigi halde.Ben eşime sen git gör ne zaman istersen dedim. Ama kendisi de sık sık gitmek istemediğini söyledi. Ben ailemi 6 ay bile görmediğim halde, ailem bizim huzurumuzu hiç bi zaman bozmadı. Hatta babam bile bana ''kızım sık sık gelme evine yuvana alış'' dedi. Ama onlar 2-3 hafta görmese rahat vermemeye başlıyor gelin diye diye. Biraz görüşülse sürekli didikliyor bizi annesi, cumartesi günleri bizi yokluyor.Sürekli beraber olalım diyor, kalabalık olalım, gidelim. Hep derdi bu.

Eşimi dost bilip dürüst oldum ben. Çünkü yapamıyorum rahatsızlanıyorum, beni çok kırdılar,düzelmiyor, yani ben elimden gelen neyse onu yapabiliyorum. Ama geldikleri zaman yüzlerine gülüyorum hizmet ediyorum ama ben bu kadarını yapabiliyorum, zaten onlar istediklerinde geliyor, görüşülüyor bi şekilde zaten ben yapabileceğim kadarını yapıyorum ama şu aralar annesi yine yavaş yavaş yine istediği kıvama getirmek istiyor, yaptıklarım yetmiyor sıklaştırmaya çalışıyor , gerçekten zor:KK43: onunla telefonda da görüşmemi istiyor, samimi olmamı istiyor, zorla olabilecek bişey mi hele ki beni bu kadar incitmişken kırmışken:KK43: o böyle yapınca eşimde bana ne var arasan ,sen adım atsan vs demeye başlıyor, bizi birbirimize düşürüyor.
Elimden geleni zaten yaparken eşimin bana sen de adım at , kincisin vs demesi beni çok incitti. Sırf annesi baskı yapıyor diye bana sormadan ,beni hiçe sayarak tasma takmış köpeği gibi götürmesi çok zoruma gitti. bana yaptıklarından sonra hatta çok iyi davranıyorum yine de onlara eşim için. Hatta sonradan kendimle kaldıgımda vicdan azabı çekiyorum ,çok içim yanıyor.

Ben eşime karşı en ufak bir baskı vs yapmadım ailemle ilgili. Ailemde öyle. Benim ailem uzakta oldugu halde bayramlarda hep onun ailesine gittim kendi aileme bile gitmedim, eşim aileme 2 yıldır 1 kez gitti o da el öpmeye, daha sonrada annem babam geldi 2 sefer o da bi kaç gün kalıp döndü.2 yılda 3 kez gördü ailemi. Bense bu halimde o kadar kırgınken kızgınken onun hatırına yine defalarca görüştüm ama o kadına yetmiyor sürekli bizimle uğraşıyor. Gerçekten evlilik çok zormuş, çok ama çok zor. Erkek ailesi bırakmıyor sahipleniyor, zorluyor istedigi gibi olması istediği şekle getirmek için uğraşıyor huzur bozuyor. Eşimin ailesi aile apartmanında yaşıyor, hep içli dışlı yaşıyorlar, onlar gibi olmamızı bekliyorlar. Evimiz semt olarak allahtan uzakta oldugu halde huzurumuzu bozmaktan yine de vazgeçmedi, vazgeçmiyorlar.İşim olup çalışırsam ben ayrılmayı düşünüyorum, üzerimdeki bu baskının kalkması için, yeniden özgür hissetmek için kendim için ayrılmak istiyorum artık. Kaldıki ben içi dışı bir olan bir insanım, oyun yapamıyorum,politik olmaya çalışsamda rahatsız oluyorum . Bimiyorum ama maddi açıdan durumum iyi oldugu zaman ayrılmayı düşünüyorum. Çünkü ben onlarla aile hisetmiyorum kendimi. Bu kadar kırgınlıkla bu kadar zaman yaşadım ama içimi bir ben bilir bi allah. Gerçekten çok zormuş evlilik.Onlar böyle yapmasa ,bizi didiklemeyip bize bunları yapmasalardı biz mutluyduk çok mutlu da olurduk.

canım çok üzüldüm.. zaten bir duygusalım bugün.. ne umutlarla evleniyoruz.
bir yemek yiyim geleyim okkalı bir yorum yapacağım sana.

En son yaşadıklarımı anlatmak istedim:KK43:

daha 15-20 gün olmuştu onlar bize geleli, 1 ay önce teyzesinin kaynanası ölmüştü, eşim arayıp baş sağlıgı dilemedi 1 aydır, ama annesi arayıp mevlid var gel deyince gitmek istedi gitsin bişey demedim, tabi sen git dedim, gitti, babasında da böbrek taşı varmış, baban çok kötü diye, onun içinde çağırmış. Ki eşimde de oluyor böbrek taşı, biz ailesini çağırmıyoruz. Yani babasında da yeni olan birşey değil. Hem mevlide gider hem babamı görürüm dedi. Tamam dedim. Ama beni arayıp babasıyla beraber evde erkekler vs maç seyrediyoruz deyince şaşırdım hastaysa nasıl maç seyrediyor diye. Aslında böyle bişey de bekliyordum annesini tanıdığım için. Baban kötü demeseydi mevlide de gitmezdi ta burdan oraya eşim.

Ondan yine 10 gun sonra annesi bi daha çağırdı tamam sen git dedim ama bu bile suç, babasıyla oturup eve eniştelerini vs çağırıp maç seyrediyolar, ben neden maç seyredeyim, hasta dedikleri adam maç seyreder mi, sırf beni götürmek için zorlamak için durumu ağır vs diyolar. Beni yine zorlamak istedi. Onunla gidecekmişim. Bu son gittiğinde de maç seyretmişler iyi ki gitmemişim:KK43: Babasının böbrek taşı alındıgında eşim telefonda konuştugunda bende geçmiş olsun derdim, ama şimdi gitsem nolucak, maç seyredicemm:KK43: Annesinin neden sürekli çağırdıgınıda anlamıyorum:KK43: Gitti zaten geçmiş olsuna.
Benim annem ameliyat oldu da hiç haber dahi vermedi ya, sonradan öğrendik. Annesine noluyor anlamıyorum oğlunu görmek de yetmiyor, annesi de benim gitmek istemediğimi bile bile yapıyor. Ben daha yeni görüşmüşüm, neden hala benide zorluyorlar. Hiç vazgeçmeyecekler.

En son karışmıcam sana demişti ama yine beklentisi oldu. Bana baskı yaptı yine, arada bir ( 10 gun önce kendisi gitti, ama 10 gun sonra bi daha gittiğinde bende gidecekmişim hemde yine zorla) benle geleceksin, sen kincisin, ruh hastasısın dedi yine.
Şu anda da benle konuşmuyor, bense hiç konuşmucam.. Hala annesinin dolduruşuna geliyor.

gerçekten çok üzgünüm:KK43:( evlenmez olsaydım eşimin ne olduguda ailesinin ne olduguda belliydi:KK43: O benim ailemle görüşmezken , ona hiçbişey yapılmazken, sürekli ben onun ailesiyle muhattap olmak zorundayım, elimden geleni yapsamda, istemediğim zamanlarda zorlanmaktan, hiçe sayılmaktan bıktım:KK43:(((

Son düzenleme:
ne günlere kaldık yaaa ne olacak bu bayanlara zorbalar psikolojik baskılar...off off yazıklar olsun..seviyorum ölüyorum yaşayamam diye getirme ozaman günahına girmeee girmeee gurbet bi taraftan aile bi taraftan zor Allah yardımcımız olsun..

bence işe kesinlikle girmelisin hem hayatını garantiye almak için hemde bu laflardan,gelip gitmelerden uzak olursun.evde olunca sürekli olumsuz düşünceler seni yer bitirir.eminimki çok gençsin neden elinde çalışma fırsatın varken değerlendirmiyorsun.onlar olmasa mutlu oluruz diyorsun biraz uzaklaşmak evde olmamak sana iyi gelicektir.eşinin ailesi sanırım canları sıkılıyor sürekli gelip gitmeler bu sebepten.çalışmış olsan eve gelemezler sende onları düşünmek yerine hafta sonu hangi bir işimi yapsam diye düşünürsün.

bence işe kesinlikle girmelisin hem hayatını garantiye almak için hemde bu laflardan,gelip gitmelerden uzak olursun.evde olunca sürekli olumsuz düşünceler seni yer bitirir.eminimki çok gençsin neden elinde çalışma fırsatın varken değerlendirmiyorsun.onlar olmasa mutlu oluruz diyorsun biraz uzaklaşmak evde olmamak sana iyi gelicektir.eşinin ailesi sanırım canları sıkılıyor sürekli gelip gitmeler bu sebepten.çalışmış olsan eve gelemezler sende onları düşünmek yerine hafta sonu hangi bir işimi yapsam diye düşünürsün.

canım psikolojim bozuk, zaten insan sevmediği insanlarla görüşmek istemiyor, bilmiyorum öyle değil midir:KK43: Çok laf söz ettiler bana unutamıyorum:KK43: iki yüzlü olamıyorum ben:KK43: bide korkularım var, çünkü ne zaman ben adım atsam daha fazlasını bekliyor annesi.Sabah kahvaltısına çağırsa gitsek , akşam yemeğinide hazırlıyor ki kalkmayalım gitmeyelim, bırakmıyor:KK43: havluları çıkarıyor gösteriyor ki yatalım:KK43: en kötüsü ben gittiğimde zorla kalkmak istemiyorum ,sıkıldıysam artık kalkıp evime gitmek istiyorsam gitmeliyim. Öyle olmayınca hiç gitmek istemiyorum. Eş dediğim adam zaten pasif, kalkalım artık demiyor, sürekli benim ağzıma bakıyor. Geriliyorum bende böylece. Bide annesinin evi aile apartmanı. Dedesine zaten onlara gittiğimde hep gidiyorum. Amcalarıda var onlarada gitmemi annesi bekliyor. Zor yani o baskı bitiriyor zaten beni, hiç gidesim olmuyor:KK43: zaten kırgınlıklarım var o sokağa girince elim ayagım titriyor hastalanıyorum anlatamıyorum:KK43: elimden geleni yapıyorum yapıyodum zaten yine:KK43:

Ben 3 kuruşa çalışmakta istemiyorum kpssye hazırlanıyorum 1,5 yıl kaldı sınava, dersaneye başlıcam 5 ay sonra. Bilmiyorum belkide düzgün bi iş bulursam orayada başlarım:KK43: Benim için sadece eşim vardı hayatımda, ona adadım kendimi, kendim için kariyerim için hiçbişey yapmadım yani. allah yardım eder kurtarır beni rabbim değil mi:KK43:(Bi daha asla eşimede değer vermicem kaybetti beni bitti.

Son düzenleme:
eski olanların üzerine bir sünger çekip tekrardan başlayamazmısın.

tamam gerçekten zor ama eskiyi unutamıyorsun. aslında eşinin bile gitmesini istemiyorsun. tek gittiği her zaman belki dolduruyorlar eşini. sende gidersen kesilir bu. 10 gün kısa bir süre değil aslında. özlüyorlardır eşini.

biz ailelerle aynı şehirde olmamıza rağmen eşim annesini her gün sabah akşam arar.. bende kendi ailemi ararım. istek gelirse bende onun annesini arayabilirim. ayrıca her hafta 1 gün mutlaka onlara gideriz. yadırgamıyorum özlüyorlar...

X