Evlilik böylemiydi..?

Maalesef insanımızda sınır diye bir kavram yok. Bu yüzden biraz sert çıkmak gerekiyor. Ben bekarım. Günlük yaşamımda ne zaman bir tanıdıkla karşılaşsam çalışıyor musun sorusuyla karşılaşıyorum. Bayramları korkuyla beklerdim çünkü her gelen bu soruyu sorardı. Bir bayram artık tak etti canıma ve bu konuyu konuşmak istemiyorum, dedim. En azından bayramları biraz daha rahat eder oldum.

Demek istediğim kp, kv, görümce hatta eş ile laf yarışına girmeniz onlar gibi olmanız gerekmez. İstediklerinizi net bir şekilde ifade edip kararlı olmanız kafi. Hala devam ediyorlarsa müsaade isteyin ve o ortamdan ayrılın pranga ile bağlı değilsiniz sonuç olarak.

Öncelikle sizin icin cok uzuldum. Allah yardimciniz olsun... soyle bir fikir vermek istiyorum.kp belli ki anlamiyor veya anlamak istemiyor. Atanamiyorum vb dediniz ya ekleyin zaten artik calismayi da pek düşünmüyorum. Ileridr belki deyip surekli soylemesine belki engel olabilirsiniz. Calismak isteyip is bulduğunuzda vazgectim dersiniz.
Kv ve gorumce madem birsey begenmiyor. Ornegin dolmaya sunu koyunca daha iyi oluyor mu dedi.. ayyy anne bende öyle hic sevmiyorum diceksin. Soyle daha mi iyi oluyor derse ayyy abla ben böyle alismisim ya bende oyle sevmem ki. Falan deyin. Onlarin sevdiğini begendigini begenmek zorunda degilsiniz. Ki bunlarin ki zaten huy olmus. Sevdigi begendigi de bisey olsa ayni yorumu yaparlar.. lutfen boyle insanlari kafaniza takacaginiza sizde icinizden onlari begenmeyip takmayin..

Konu başlığına cevabım: Evet canım böyleydi. Aramıza hoşgeldin..

Öncelikle sen fazla naifsin, üzerindeki o hanımefendi elbisesini çıkar ve
hislerini çat çat söylemekten çekinme. Eşinden hayır yok belli ki..
Seni üzmelerine son vermek sana düşüyor.
Yemeklerine olumsuz yorum yapıyorlar madem elin boş git, en kötü hazır paket al götür.
Emek verme, boşuna kötü hissetmemiş olursun.
Hazır cevap ol.
Kp'e ben hayatımdan bu şekilde memnunum eşim de öyle.
Siz tasa etmeyin diyeceksin.
Görümceye ''Ne akıl ama 8 aylık hamile cam sildiğini başka yerde anlatma, gülerler vallahi.'' diyeceksin.
Şu yemek böyle yapılır diye akıl verene ''Ee herkesin damak tadı başka tabi, bana da sizinki fazla baharatlı geliyor. '' deyip susturacaksın.

Öyle gözlerini kızartıp, burnunu çekersen üzen çok olur bacım.

Not: Karadenizliyim, evet ağzımız bozuktur kendi aramızda yalan yok :)
Bu size tuhaf gelebilir anlıyorum.

Ailecek size psikolojik şiddet uyguluyorlar farkındamısınız ? Görümcesi ayrı vuruyor,Kaynanası ayrı,Yeğeni,kayınbabası resmen hepsi size yumruk atıyor.Şiddet sadece fiziksel değildir bu da bir şiddettir.Bende 2 yıldır atanamıyorum sizi anlıyorum.Eşinizin sizin kırıldığınızı bu konuyu açmamaları gerektiğini anlatması lazım.Bence bir süre gitmeyin bırakın uzak gelin olun.Eşinizin teyzesine yemek falanda götürmeyin bir daha bulmuşlar sessiz sakin kızı vurmuşlarda vurmuşlar.Bırakın gitmeyin ya bir grup sosyopatın ne düşündüğü sizin ruh sağlığınızdan önemli mi ?

Valla kendim de atanamadığım için bu konu çok sinirime dokundu sanki siz evlenmeden önce çalışıyordunuzda evlendikten sonra işten çıktınız.Hep biliyorlarmış sizin atanamadığınızı çalışmadığınızı bile bile evlenipte sonradan laf sokmak nedir ya ? Ben olsam Kayınpeder öyle konuşurken oğlunuz benimle evlenirken işsiz olduğumu bilerek kabul etti evin giderlerini karşılayan o şimdi varsa şikayeti,pişmanlığı söylesin derdim herkesin ortasında.

Fazla duygusalsınız
Karşınızda patavatsız, beğenmemeye kodlanmış insanlar varsa mesafenizi açın, yok sarma yok pasta ne gerek var zıkkımın kökünü yesinler, gitmeyin sürekli
İş konusuna gelince özel sektörü deneyin, kpss için yıllarını heba etmeye değmez. 25 yıl özel sektörde çalıştım, gayette iyi idame ettirdim hayatımı, ille de devlet işi olsun diye beklemeyin. Hem çalışırsanız aileye mesafe koymak daha kolay olur

Ya bakın aklıma ne geldi babanız eşinizi sıkıştırsa her gittiğinde damat terfi alamadın mı ? damat maaşın yükselmedi mi bak bilmem kimin damadı şu pozisyona gelmiş şu kadar kazanıyormuş falan ezse baya bir o zaman anlar laf söyletmez size bence

Ben ilk okuduğum lisansı bırakıp çok genç yaşta evlendim.
Daha sonra evliyken tekrar sınava girip okul öncesi öğretmenliğini kazandım.
Sınav sonuçları açıklanana kadar iki tarafa da sınava girdiğimi söylemedik.
Sonucu öğrenince iki aileye de bahsettik.
Kvm; ne gerek var şimdi tekrar okul işlerine? gibi bir yorum yaptı.
O zamanlar ben de eşimin ailesine karşı daha pasiftim, çok genç ve tecrübesizdim.
Kvm de sağ olsun bırakın aileyi tüm sülaleyi yönetiyordu.
Benden önce eşim; 'Anne biz sana Derin okula başlasın mı diye sormuyoruz, Eylül'de başlayacak onu haber veriyoruz' dedi.

Okul bitti, özel sektörde iş bakıyorum, yaz ayları, memlekette sayfiyedeyiz,
kvm yine başladı; 'ne gerek Var'a.
Normalde de aramız iyidir, birbirimizi severiz ama kendisi çok dominanttır, zengin ve tanınmış bir ailenin kızı.
'Millet oğlumun kazancı yetmiyor, gelin çalışmaya başlamış' diyecek diye dertleniyor.
O daha lafını bitirmeden eşim 'Anne senden izin istemiyoruz bu yaz Derin'in iş görüşmeleri var çok kalamayacağız yazlıkta onun için bilgi veriyoruz' dedi.
Ardından ben 'Anne ben o kadar sene boşuna okumadım, çalışacağım.' dedim aradan geçen dört yılda artık susmamayı öğrenmiştim.
önce şaşırdı ve sustu sonra 'hakkında hayırlısı olsun kızım' dedi.
Bir daha da bu konulara hiç karışmadı.
Kısacası üzülüp ağlamak yerine karşınızdakine cevabını verin ki benzeri tavırlar tekrarlanmasın.
Siz kimseye tepki vermeden sesinizin titremesinden, dudağınızı ısırmanızdan rahatsız olduğunuzu anlasınlar diye bekliyorsunuz böyle devam ederseniz çook beklersiniz.
Azıcık dişinizi gösterin.

mimar gelinimizz var bari çalışsın da eşine destek olsun diye düşünüyolar ve eşiniz de bunu istiyor bence.. çalışmamanız onlara batıyor.. görücü usulü mü evlendiniz?

Okurken ne hissettim biliyor musunuz siz büyük bir yalnızlığın içindesiniz oraya o insanlara ait değilsiniz sahnede eşiniz yok...siz bunları yaşarken bu kadar mutsuzken evlendiğiniz adam nerede ne yapıyor? Kaynana kayınpeder görümce tırı vırı bunlar... iş, sizde (güçlü, havalı, kimseye eyvallahı olmayan cinsten olacaksınız) ve kocada (her şartta yanınızda olmalı, kimseye laf düşürmemeli, aile-eş dengesini sağlamalı) biter.

Kıyamam ya sen elinden geleni yapmışsın kendini sevdirmek için ama hiçbiri kıymet nedir bilmemiş. Çoğu lisans bölümleri zor özellikle mimarlıkta zor bölümlerden birisi projesi jürisi vs derken insanlar ne zorlukla okuyor emeğinin karşılığını alamadığı zaten üzgün eşinin ailesi de daha çok üstüne geliyor. Ben bu tavırlardan sonra araya mesafe koyardım. Eşimle de güzelce konuşurdum. Babasını savunsa bile böyle iş muhabbetini çekmek istemediğimi söylerdim o da Bi zahmet ailesini uyarsın. Bence iş sende bitiyor tavrını koy. Neden ezik olasın kendine güven. Şu ara tüm meslek gruplarında işsizlik sıkıntısı var. Kendine inan ve kimseye kendini ezdirme

Sizin adınıza çok üzüldüm, gerçekten... Anlayışsız ve bir o kadar da kaba ve cahil insanlarla muhattapsınız. Maalesef ki eşiniz de destekçiniz değil. Yapmayın hiç bir şey; hayat felsefemdir: yapıp kötü olacağına yapma kötü ol! Sonuç hep aynı çünkü. Haklı olduğunuz bu kadar net bir konuda dahi eşiniz yanınızda durmuyorsa evliliğinizi sorgulamanızı tavsiye ederim. Saygınızdan sesinizi çıkarmayışınızı çok güzel kullanıyorlar. Eşimin ailesi benden bir kez emrivaki bir şey istedi; kendi evimde yapmadığım işi burada yapamam dedim. Ve ilk ve son isteyişleri oldu yapmış olsaydım da eminim ki takdir edilmeyecekti. Dolayısıyla insanların beklentilerini, isteklerini kendinizin önüne koymayın lütfen, hele de eş ailesininkini...

o kadar sinir bozucu durum ki çok iyi anlıyorum.bende henüz okuyorum bitince çalışmayı düşünüyorum ama daha okul bitmeden kaynatam çalışma lafları yapıyor işte flancanın gelini çalışıyomuş dan benm gelinimide çalışcak inşallah a getirip laf soluyor.kayınvalidem durtuyor deme dye ama inatla söyluyor.ben lafı içimde tutamam öyle dışım gülüp içim ağlayamaz direk suratım düşer en son yine çalışma olayını soylediğinde boşuna okumuyoruz heralde baba dedm sert bir şekilde.O gun bugundur ses yok.ayrıca adım gibi eminim eşinizde size söylemese bile çalışmanızı istiyor bu yuzden ailesine karşı bir söz sölemiyor.benmkide oyle cunku daha destek çıkarak evet evet çalışacak falan.yani bunları dile getirmeye ne gerek var ki ben geçiniyomuyum geçiniyorum okuyomuyum okuyırum ister çalışırım ister çalışmam ama ne yazıkki karışmadan edemiyorlar.

İçinize niye bu kadar atıyorsunuz.
Ben çalışmayı düşünmüyorum, biz böyle karar verdik, böyle mutluyuz , deseniz.
Hasta olursunuz böyle , kimseye birşey olmaz.

Adimizi cikarma nomu:)
O her ailenin dinamigine gore sekillenir,biz de karadenizliyiz fakat agzimiz hic bozuk degildir:)
Oyle konusan tanidiklar da var ama yakin cevremiz temizdir,ornegin memleketten gelen bir kadinin konusmalari karsisinda kucuk dilimizi yutmustuk

COk gidip gelmeyin sıze tavsıyem ve ıs bulmaya calısın durumunuz ıyı olabilir ama ne olur ne olmaz onlar dedı diye degıl kendiniz ıcın calısın

Benım kp de bana telefonda diyip diyip yatma kpss calıs demıstı biz zaten uzagız onlar gelemiyor yaslılar bende bir daha gitmedim ne bayrama ne seyrana benden uzak olsunlar

Konu sahibi her mesajın çok tanıdık seni çook iyi anlıyorum. Ama benim kendi ailem böyle, sen böyle bi aileye gelin geldin. Allah yardımcın olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…