Evlilik böylemiydi..?

Bence sen çok hassas ve alınganlık yapıyorsun Karadenizli gelinsen pat pat cevap vereceksin fikirlerini söyle çalışan kadın daha güçlü görünüyor maalesef bende iç mimarım çalışmadan önce ve sonra çok değişti herkes

Benim eşim de karadenizli, tanidigim hicbir aile uyesinin kufurlu konustugunu duymadim. Babasi bazen agzindan kaciracak gibi oluyor ama hemen afedersin diyor.
Dedem agzi cok duzgun bir adammis,babam da arada biz kucukken agzindan kacardi ama genel bir normallestirme durumu yok,hele torunlar da olunca o da kalmadi:)

Ayrica,konu sahibi,baska bir iste de olsa calismalisiniz bence,fakat kendiniz icin,güçlü olun madden,manen,baksaniza esiniz de sessiz kaldigina gore onlar gibi düşünüyor,yakinda yediginiz ictiginiz de gözüne batmaya baslar,bir cok insan kendi dalinin disinda calisiyor zaten...

Şahsen kayınbabanda kötü niyet görmedim ben. Düşüncesiz olabilir belki ama siz çok duygusalsınız bu konuda bana öyle geldi. Belki Mimar olduğunuz için gururlanıyordur herkese söylüyordur falan. Dediğim gibi bana anormal gelmedi. Kaynana görümce zaten yapılarında olan bir şey de sizin UZAK DURAN GELIN olmak istememeniz asıl garip olan bu. Gitmeyin istediklerini desinler daha çok ezilirsiniz böyle yaparak. Virüs falan da dinlemiyormușsunuz.

Siz iş bakıyorum demeden böyle konuşması çok cahilce ve kaba. Ama çalışmak kötü bir şey değil. Eşiniz niye demiyor eşim çalışmayı düşünmüyor diye?

Büyük ihtimal mimar olmanı kıskanıyorkar ve kendılerınce sen okumus ev işinden anlamayan pek becerıklı olacagını düşünmedikleri bir kızsın . Bende bi karadenizliyim ve nası bi aile olduklarını kestirebiliyorum etrafımda ne yazıkkı böyle insanlar var . Üzgünüm ama sen ne yaparsan yap onlar değişmicekler araya bir tık mesafe koyabilirasin çünkü onlarla anlaşmak istiyorsan onlar gibi olman gerekiyor .. yani seninde" ay ben bunu çok iyi yaparım ben öyleyim ben böyleyim " gibi söylemlerde bulunsan aileye hoşgeldin gelin hanım olursun ama karakterine uygun değil iyikide değil . Üzgünüm ama eşinin ailesi hiçbir sey bilmediği halde herşeyi bildiğini zanneden insanlar ve karsısındakini asla beğenmicek olan insanlar karadenizlilerin tarif edemeyeceğim farklı bir kibri olabiliyor ne yazıkkı (bende karadenizliyim kötülemek için söylemiyorum ) ve eşininde ailesiyle bu konuyu konustuguna eminim diyebilirim . Kendini üzmene değmez canım umursamamaya çaliş zaten aradan yıllar geçip sen kendını bu konuda üzüp harap ettikten sonra keske bu kadar takmasaydım diyeceksin bosverrr onlar değişmez

So
Sonunda yazmasanız direkt soracaktım ailesi Karadenizli mi diye. Hepsi için demiyorum ama genelinde gözlemlediğim durum bu hiçbirşey beğenmezler. Sırf bu yönden büyük konuştum asla evlenmem Karadenizli ye dedim başıma da geldi çok şükür mutluyum eşimle de geçiniyorum ama eğer o kültüre uzaksanız gerçekten çok yadırgıyor insan net olun ben öyle yapıyorum

Şimdi, ilk başta bana kayınpederin çok itici gelmedi nedense. Sanki aslında senin mesleğinle övünüyormuş gibi geldi yani "bakın benim gelinimin de mesleği bu, ama sektör kötü olduğu için çalışamıyor" m vs... Bilemiyorum benim kayınvalidem de bize sürekli câlisin der. İlk başta dedim herhalde bu da çalışmamı istiyor diye düşünüyordum ama zamanla anladım ki gençken kendisi çalışmak istemiş ama izin verilmemiş. Kendi ayaklarınız üzerinde durun, kendi paranızı kenarda biriktirin manasindaymis dedikleri. Kız kardeşi ile konuşup bana maziyi anlattıklarında anladım bunu... Şimdi görümcem çalışıyor ve ona da sürekli aynı şeyi söylüyor. Bazen yanlış anlayabiliyoruz belki de dedigin gibidir kayınpederin bilemem ama nedense bana itici gelmedi çalışma ve mesleğin hakkinda konuşması.....
He görünceye gelirsek, evet sanırım hepsinde aynı huy var. Bana doğumum sorulur hop görümce oradan atlar kendi doğumunu anlatmaya kocasının onu kapılarda nasıl beklediğini, doktorların ona maşallah ne kadar iyi doğurdun dedigni falan o konuda seni anlıyorum. Ama şöyle ki, yalnızım falan demişsin. Yalnız değilsin, ailen var. Ailenin dibinde olması ile bilmem kaç km uzakta olması senin yalnızlık seviyede değişiklik yapmaz. Senin ailen var. Ki ayrı bir şehirde hayat arkadaşınla birliktesin.. burcun balık ya da yengeç falan mı gerçi ben bogayim ama yeniliklere açık olmadığım için ilk 9-10 ay ailemin eşine gıcık olmuştum sonradan alışıyorsun
Otomatik düzeltme yüzünden yaptığım yazım yanlışları için kusura bakmayın

Kayınpederin çalışmanızı istemesinde bir anormallik göremedim ben, bence iyi tarafından bakin olaya biraz, ayrıca çalışırsanız kendinize de biraz güven gelir, keşke benim kayınpeder de beni bu kadar düşünüp işimin peşinde koşsa, kayınvalide görümce konusuna gelince çok kafaya takmışsınız, onların sizin yaptığınız şeyleri begenmesine gerek yok, önemli olan eşinizin beğenmesi, bana eşim hep derdi annemin yemekleri gibi hayatta yapamazsın, simdi annesinin yemeklerini begenmiyo, bu algiyi kirmak sizin elinizde, kendinizi iyi ve farkli hissedeceginiz hobiler edinin derim

Kendini toparla hepsini de görmezden gel net. Ne istiyorsan da onu yap kimse seni hiç bir şeye zorlayamaz .
Sorunun cevabı da evet aynen öyle evlilikte oluyor böyle şeyler yavaş yavaş da basa çıkmayı öğreneceğiz. Benzer şeyleri hepimiz yaşıyoruz benim k.p de seninkinin tam tersi adam çalışmamı istemiyor beni yiyecekler ya iş yerine.
Tövbe tövbe sen canın ne istiyorsa onu yap kendini sakinleşir bu duygusallığı onlara harcama yoksa çok çok üzülürsün yazık etme kdnine.

Ver cevaplarını geç onlarla mi uğraşıcaksın Allah aşkına mütevazi olayım derken sinirli pasif kendine güvenini yitirmiş bi insan olacaksın.Sakın ama sakın sana bunları yapmalarına müsaade etme gerekirse kendini biraz çek geri.Sen ruhunu hasta etmeden onlar sinir olsun otursun.Hiç hatır gönül bilmez bu tipler hele bi de okumuş tahsilli elindende her iş geliyorsa kuduruyorlar.Bende gördüm böyle muamele.Ne yaptım biliyomusun eşimle girdim mutfağa bişey yapmasa bile yapıyormuş gibi fotoğraf çektim attım whatsap a .Yaptığım Yemekleri attım nispet değil mi alasını yaptım.Kestiler ondan sonra.Sende kendini yücelt varmı senden bi daha.Geri de gelmeyecek bu yaşların.

Eşinizin yorum yapmaması veya susturmaması ''çalışmanızı istiyor ama söyleyemiyor'' gibi anladım ben. Allah yardımcınız olsun. her şeye yorum yapan ve karışan ailelerle çok zor

Benim kayınpeder de böyle hep bana iş bulma çabasında. Eşim başka şehirde olduğu için işimi bırakmam gerekmişti evlendikten sonra kayınpeder nerdeyse ağlayacaktı gerçekten ayrıldın mı işten diye. Oğlundan ayrılsam o kadar üzülmezdi. Ben sallamıyorum.

Senin hatan insanlara yaranmak için kendinden ödün vermek olmuş. Yapma. Tepkini göster elimden geleni yapmamış olsan neyse ama her şeyin aktigi bir yol vardır

Kp nin tavrı çok rahatsız edici
Hiç çalışmayı düşünmüyorum baba uzun zaman niyetim de yok de
Kestirip at bence
Niyeti kötü gibi gelmedi ama hassas bir konu bu kadar müdehale etmemeli.
Kv ile de aranıza mesafe koyun.
Bu kadar çok içli dışlı olmayın.
Zaten şu an virüs var bahane bulun hep gitmeyin.

Uzaklara taşının kurtulun hadsizlerden, yemeğe bile laf eden saygisizlar ,hemen bir iş bulun kendinize güveniniz gelsin hayatınızla ilgili kimseye de laf ettirmeyin yeri geldiğinde sizde onların açıklarını yüzlerine söyleyın gülerek ,uzak olun muhattap olmayın,bayramdan bayrama ziyaret edin ...

Yapacağınız tek şey takmamak.Lafınızı da esirgemeyin saygılı bir şekilde fikirlerinizi belirtin.iş bulmak kolay değil,hele bu süreçte .
Üzmeyin kendinizi.insanları değiştiremezsiniz.

İşin kötüsü eşimin ailesi haftanın 2-3 günü oraya gitmemizi bekleyen bir aile.şu virüs günlerinde bile her hafta gittik.Gitmesem uzak duran gelin konumuna düşücem.
Amaan.. uzak duran gelin konumuna düşüverin ne olacak. Uzak dur soğuk dur ne kaybedersin ? Eşin de uzaklık olduğunda ilk 3 ay arada mırın kırın eder sonra normalleşir bu durum. Niye gidip de aldığın çiçek saksısına kadar eleştirilmeye göz yumuyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…