Evlilik böylemiydi..?

İnsanları sınıflandırmak istemem ama Karadeniz ailesiyle geçinmenin zor olduğunu söyleyen 2 Karadeniz gelini arkadaşım oldu ve biri boşandı sonradan.Devam etmek istiyorsanız duymazdan gelmelisiniz,onların değişeceğini sanmıyorum.
Bir Karadenizli olarak kendi akrabalarıma katlanamıyorum. Kendi tarafımızı seçemiyoruz ama eş olarak düşünenler 2 kez düşünsünler.

Offf offf offf kendini biraz seviyorsan uzaklaş.sevgilimle evlenicem ailesiyle mi evlenicem sanki ,,,,,bak bunlar hepsi yalannn nolur bana inan aile çok önemli aileylede evleniyosun.herhangi bı çatışma yasadinizda bu eşinle sanada yansıyacak.mutli olmucaksin .lütfen arkana bile bakmadan kacc uzaklas

Merhabalar;
Naif bir insansınız belli ki. İşsiz kalmak da sizi kompleks sahibi yapmış. Sizi anlıyorum çünkü gerçekten bir süre işsiz kalınca insanın sinirleri çok bozuluyor. Kayinpederiniz münasebetsizlik etmiş, madem eşiniz uzuldugunuzu bile bile müdahale etmiyor, sizin etmeniz gerekiyor. Bunlar birikip birikip patlayacak ve ilerde sonuçları daha üzücü olacak şeyler çünkü. İş mevzusunda kendinizi açıklamaya çalışmayın, öyle uygun gördüm tavrına girin. Ben de başlarda aman kimse üzülmesin kafasında bir kadındım, fakat o hatadan cabuk döndüm ve her şeyi "ben böyle uygun gördüm" tavrıyla yapıyorum. İnanın hayat kalitem arttı. Bir yerden başlayın, kırmadan dökmeden ama net bir şekilde kendinizi ifade etmeye odaklanın. Ha çok gerekirse kırarsınız da çünkü başkalarının hayatına karışan kişiler bence kırılmayı da göze almalı. Kimse kimseye sonsuz tolerans göstermek zorunda değil.

Bunların dışında aile Karadenizli demissiniz. Ben değilim ama Karadeniz'de yıllarca yaşadım nacizane gözlemim şu, dik duran insanı seviyorlar. Kendileri de öyle insanlardır zaten genelde. Çok da severim Karadenizlileri, zor insanlar fakat bir kere anlaşınca gerçekten inanılmaz güzel bir ilişki kuruluyor. Alışık olmayan kişi için üslupları başta biraz sert gelebilir fakat kayınvalideniz hemen kayinpedere karşı sizi korumuş ne güzel "kendisine sordun mu" diyerek. Daha net bir iletişimle sorunların büyük oranda çözüleceğine inanıyorum.

Ortadoğu’ya hoşgeldiniz..
Ortadoğuda kadına saygı yoktur. Yurtdışında kadının erkek annesiyle gerekli olmadıkça görüşmediğini ve hatta bazen hiç görmediğini biliyor muydunuz? Yurrdışında kadınlar kendine güvenir bir evliliği yürütmek için bu kadar kendini ezdirmez erkeklerde bunun farkındadır ve ona göre davranır onlara.
Bu coğrafyada kadınlarsa öyle gördüğü içinde sürekli katlanmaya çalışır, her fırsatta el kızı hitabıyla eş ailesi ezer dışlar veyahut özeline karışır.
Ana fikir; kendine bunu yapma.

Siz kendinizi savunmazsaniz kimse savunmaz.
Savunmaktan kastim kendinizi ifade etmeniz degil.
Yeri geldiginde herkesin cvbini verebilmeniz.
Oyle aglamakli mahzun durarak hicbir seyi onleyemezsiniz.daha fazla uzmeye calisirlar.
Okumus mimar kadinsiniz.
Ozguvenli olun.icinizde firtinalar kopsada kimseye belli etmeyin.guler yuzlu olun ama sinirinizida belli edin.

Hepimiz iyi gelin olalim bizi sevsinler vs diye ilk basta cok naif oluyoruz ama maalesef karsindaki bunu anlamiyorsa,o naifligi ezmeye basliyorsa cizgi cekmek zorundasiniz.

Bu akşam yaşadığım üzücü durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.Yaklaşık 10 aylık evliyim ve eşimin ailesinin kaba davranışlarından o kadar yoruldumki..
ben mimarlık mezunuyum uzun süre iş arayıp kpss deneyip olmadıktan sonra evlendim.Çalışmadan evlenmek istemiyorum deyip 29 yaşında evlendim.Düğünün ertesi günü eşimin ailesine gittik.Normalde gitmezdim ama eşim bohçaları bırakalım vs deyince ilk günden gelmek istemiyorumcu olmayayım dedim.Daha o akşam kayınbabam bi misafir adama bizim matemede bi iş bak aklında bulunsun dedi pat diye.O an o kadar şaşırmıştımki hiçbi samimiyetim yokken daha çalışmaktan hiç bahsetmediğim kayınbabam benim adıma bunu dile getirdi..Hatta kayınvalidem sen niye diyosun belki mateme sordunmu! dedi.hatta söylediği adam o hoo daha dün bir bugün iki ne acelen var dedi kayınbabama.Bense yaşadığım şokla sonra konuşuruz baba bu konuyu deyip geçiştirdim.Sonra bu konu kapandı bi süre..

Daha sonra defalarca kez kayınbabam ortamlarda bak bizim gelinimizde mimar ama çalışmıyor sektör kötü ama bi yerden başlamak lazım gibi imalarda bulundu.herdefasında benim adıma hiç talep etmediğim halde yapılan bu konuşmalar o kadar can sıkıcı ki..hatta görümcemde konuya dahil olup çalışan kadınlardan dem vururdu yanımda.Eşim çalışıyor ve maddi bi sıkıntımız yok.Ayrıca babamda maddi olarak her ay destek olur bana kızım bi ihtiyacın olur diyerek..

Bi süre sonra anladımki eşimle baştan konuştuğum bu konu aslında problem onlar için.İnsanlar kaç iş başvurusunda bulunduğunu kaçından elendiğini...kpss den 90 üstü alsan dahi açıkta kalma ihtimalini gözyaşlarını bilmeden sadece yargılayıp dururlar.Hatta bigün malesef bizim durumumuz böyle 92 alan arkadaşım bile atanamadı yeniden hazırlanıyor dediğimde hımm yaa deyip sonra yine aynı konuyu defalarca açtılar.Bide suratıma bakıp tavrımı gözlemliyorlar..sürekli herşeyde gözetleniyorum en ufak mimiğime kadar.
Dünse yine aynı konu açıldı.Kayınbabam bi yeğeniyle konuşup insan bi yerden başlayacak ( kendisi eski mütahit.sektör kötü olunca çalışmayı bırakmış yıllardır.) hiddetle heyecanla bak bizim gelin şu bu deyip beni konuya dahil ediyor...
Bi an o kadar üzüldüm ve modum düştü ki..tv ye bakmaya çalışıyor moralimin çok bozulduğunu belli ederek ağlamaklı bi sesle baba benim mezun olduğum dönemden arkadaşlarımın %70 i işsiz dedim.kpss ye hazırlananlarda bi umut diye çalışıyor.vs deyince sesimin kısıldığını ordaki herkes farketti.Adam gözümün içine bakıp ağlayacağımı farketti.çok küçük duruma düştüğümü düşünüyorum.Ağlamamak için dakikalarca dudağımı ısırıp durdum.Ben şuan hiç çalışmayı düşünmeyen biride olabilirdim.Uzun süre iş aradığımı bulamadığımı bildikleri halde bu kaba sözleri duyuyorum.Eşimde orda hiç tepki vermeden dinledi.telefona baktı vs.Daha önce bi kez neden baban benim çalışmamı bu kadar istiyor deyince ne alakası var deyip savunmaya geçti.Asla beni anlamıcağını anladım.Akşam vedalaşırken hiçbişey olmamış gibi davransamda adamın bana nasıl içten içe kızdığını farkettim.

İşin kötüsü eşimin ailesi haftanın 2-3 günü oraya gitmemizi bekleyen bir aile.şu virüs günlerinde bile her hafta gittik.Gitmesem uzak duran gelin konumuna düşücem.Ailem başka şehirde uzakta tek başımayım ve kendimi çok yalnız hissediyorum...
Birde ben ne zaman kendimle ilgili iyi bişey yaptığımı söylesem hep aşağılayıcı eleştirel sözlerle karşılaşıyorum.Çiçek ekmek için saksı aldım dediğimde kayınvalidem alaycı bi gülüşle amaaan napcan onu dedi.bende yok anne seviyorum ben toprakla uğraşmayı dedim.ordaki herkes benim nasıl aciz kaldığımın farkındaydı.Hani şu herşeyin en iyisini kendisi yaptığına inanan kadınlar vardır.kayınvalidemde görümcemde öyledir.Sigara böreğim çok güzel olmasına rağmen ben onu şöyle sararım daha güzel.ben şunu şöyle yaparım.8 aylık hamileydim camları sildim.vs diye sürekli kendini öven tipler..Sarma sarıp evlerine götürüyorum görümcem bu pişmemişmi sanki diye söyler.diğerleri yoo pişmiş.Yüzüme bunu senmi sardın diyerek bakarlar.Yok hazır aldım demek gelir içimden ama gülümseyerek evet ben sardım diyorum..sonra eşimin teyzesi ameliyat oldu diye yemek yapar götürürüm.orda görümcem yine dolmaya şu baharatı koysan güzel olmuyor diye söylenir...
Velhasıl o kadar doluyumki...konuları karıştırmış olabilirim.Eski bi konum daha var hatta.orda daha net anlaşılır..
Hanımlar..gerçekten evlilik eşinin ailesiyle bunları ve daha nicelerini yaşamakmı...Kendime güvenimi kaybettim onların baskın bi şekilde fikirlerini savunup seni yetersiz hissettirmelerinden bıktım.Mesela bişey yaptım diyorum pasta vs. hımm güzel oldumu diye sorup evet deyince inanmayan gözlerle bakan tipler.Karadenizli bi aile ve malesef hiç alışık olmadığım küfürlü konuşmalar dönüyor.Daha ilginci onların sohbet diye adlandırdıkları bi araya gelince sürekli başkalarının dedikodularını dinliyorum.Hep bi eleştiri halindeler ailecek.Şu çirkin bu güzel yok şu tembel şu pis şu zengin vs. hiç tanımadığım insanların gıybetini duydum sesimi çıkaramadım.Kendime olan güvenimi kaybettim inanın pısırık birine dönüştüm..Sizce ben ne yapmalıyım..çok aciz ..yalnız ve çaresiz hissediyorum.
Canım benzer şeyleri ben de yaşıyorum ama ben karadenizliyim eşim tarafı Anadolu bunun yöreyle ilgisi yoktur ama genelde karadenizli insanlar çok sıcakkanlı pozitiftir ben öyle bir aileden soğuk bir aileye düştüm. Etrafa olduğu kadar birbirlerine de saygıları yok 🤷‍♀️ Sadece eşimle meşgul olup gerçeği kulak artı etmekte buldum çareyi. Çok şükür eşim iyi ve bir çok konuda yanımda oldu ama başlar da çok şey yaşadım doğruyu görmesi 2 yıl sürdü... Ne kadar üzüldüğümü gördü ve düzeldi. Siz de eşinizle olmaya bakın zor olsa da umursamamayı deneyin kendinize olan saygınızı kaybetmeyin gerekirse açık sözlü olun 🙏

Şuradaki yazilari okuyunca kaynanaya, kayinpedere ne gerek var dedim içimden. 😂 Kadin calişayim mi calismayayim mi diye sormadigi halde şu konuda bile "ben çalismayan kadin sevmem, kadin calismali" diye araya laf tikiştiranlar var. Sizin sevip sevmemeniz çokta umurundaydi milletin yani... 🙄
Kendin, kendin istedigin icin calisirsin, calişmak senin icin yeme içme gibidir ok çaliş ölene kadar calis hiç durma kimse elini ayagini baglamaz ama calismayandan sanane?

Baskasinin iş hayati niye milletin zoruna gidiyor bu kadar anlam veremiyorum, siz mi cebimize para koyuyorsunuz. 😂😂😂

Kp kotu niyetli olsun olmasin, konu sahibiyle konuşmadan kafasina gore iş bakmasi ve bunu emrivaki millet icinde soylemesi hoş degil. Yalnizken konuşulur, konu sahibi istiyorsa o zaman iş konusunda yardimci olunur.

Kp'in istemediğin halde yardım! etmeye çalışması hiç hoş değil,cevap vermelisiniz mutlaka.Anlattığınıza göre eşinizden de bir destek gelmiyor,kendi sınırlarınızı kendiniz çözmeniz gerekiyor.(Araya mesafe koymaya çalıştığınızda tepki vermeyen eş kişisi büyük ihtimalle size tepki verecektir :/ )

Çalışmamayı düşünmek diye bir şey olamaz, bu birey olmayı reddetmektir.
+1

mesela dün saksıda çiçek soğan vs. yetiştireceğimi söylediğimde alaycı bi gülümsemeyle yüzüme baktılar.k.valide aman ne uğraşcan kendine iş çıkarcan babında aşağılayıcı bi bakış attı.sonra hangi balkona koycan dedi? oturma odası deyince niye mutfak değil diye sordu.çünkü orda çamaşır seriyorum dedim.En sonunda anne ben seviyorum toprakla uğraşmayı deyip gülümsedim ama nasıl çaresizce söylenmiş bi laftı bu.Bazen sen sınır koysanda karşıdakinin sınırı yoktur.Şunu farkettim görümcemde k.validemde birileri kendilerinden iyi bişey yaptığında hep bi eleştiri buluyorlar.Hani nasıl desem senmiiii...nasıl yaptınkiii..becerebildinmikiii...diye bakan tipler
Şimdi eminim ki hayatım bunlarin içinde mi geçecek diye buhranlara giriyorsunuzdur. Çok iyi anlıyorum sizi, eşinizle oturup bu konuyu annesine ve kardesine kötü bir laf etmeden güzelce anlatmayı deneyin. Bak hayatım belki art niyetleri yoktur böyle böyle söylüyolar ben çok üzülüyorum ister istemez uzaklaşıyorum gibisinden. Bir de hayat geçmez öyle insanlarla görüşmenizi azaltma imkanınız yok mu?

Hani şu herşeyin en iyisini kendisi yaptığına inanan kadınlar vardır.kayınvalidemde görümcemde öyledir.
Düzenlediğim yerleri, peşimden gelip tekrar kendi kafasına göre düzenleyen ve bunu benim evimde yapan kayınvalidem geldi aklıma sebepsizce.

İlk zamanlar ben de kayınvalidemle ilgili her şeye duygusal bakıyordum. O seninki gibi değil de arada o da laf söylemeyi sever. Çoğunlukla alınıp içime atıyordum ve uzun süre görüşesim gelmiyordu. Halbuki düşündüğümde çok basit bir olay ama sürekli içime attığım için büyüyordu. En sonunda eşim dedi yeter içine atıp durma, o an karşılık ver bitsin dedi. (En önemli nokta eş faktörü aslında, her zaman her koşulda karısı önce gelmeli.) Şimdi hiç saygı çerçevesini bozmadan samimi bir şekilde söylüyorum istediğimi. Gayet samimi, arkadaş gibi olduğumuz için kayınvalidem de kırılmıyor. Ben senin yerinde olsam kayınpederimle konuşurdum özel şekilde. Babacım size saygısızlık etmek istemiyorum ama iş konusunu bu kadar sık dile getirmeseniz olmaz mi diye. Kayınvalidenin yemeklerine vs yaptığı yorumlara da tabii anne en güzelini sen yapıyorsundur eminim de gül geç. Görümceni hiç takma bile... Ama en önemlisi sen eşine söz geçiremiyor musun? Bu dönemde haftada 2 kere gitmek ne demek? Bu dönemi de geçtim, genel olarak çok fazla bu. Eşini al karşına konuş. Ben kendi anneme gitmiyorum her hafta. İnsan kayınvalidesine niye gitsin?

Böyle konuların %99'unda olduğu gibi sizde de asıl mevzu eşinizde iş olmaması. Ailesinin çenesini öyle bir kapatabilirdi ki, bir daha yanınızda on düşünüp bir konuşurlardı ama adam bunca saygısızlığa duyarsız kalıyor, konfor alanından çıkmaya üşeniyor sanırım. Valla yerinizde olsam aynı ortamda bulunmamaya özen gösteririm. Aynı muhabbetlerle karşılaştığımda da ağlayacak gibi olmak yerine "size ne, işinize bakın, çenenizi de kapayın" temalı kısa ve öz bir konuşma yaparım. Üzgünüm, bunu hakaret olarak söylemiyorum ama çok ezik davranıyorsunuz. Bu dünya sizin gibileri bulunca yüklenerek kendi egosunu şişirmeye çalışan insanlarla dolu. Biraz dişinizi göstermeniz gerekiyor.

Kayınvalidemden bugün çok bahsettim kulakları çınlıcak :KK51::KK51::KK53:
Benim kayın pederim yok ama kayınvalideme gitmiştim Mevlüt vardı ortada fır dönüyorum, annemde orda Hatta.. döndü herkese e bizim gelinde doğumlara gidiyormuş Hemşire kendisi, ama bize geldi geleli çalışmıyor rahata alıştı dedi bide üstüne espri yaptığını sandı güldü:olamaz: annemde evliliğe alışmaya çalışıyor diyelim biz ona dedi ama çalışmıyor sonuçta bari çocuk yapsa dedi herkesten çıt çıkmadı o an bende sabırsız bi insan olduğumdan; kocam saolsun elimi sıcak sudan soğuk suya sokmuyor, ama durumun seni bu kadar rahatsız ettiğini bilseydim, çalışır para getirirdim dedim.
ay yok kızım falan diye kem küm ettti kendi kendini rezil etti bi daha da hiç hemşirelik konusu onlar tarafından açılmadı o yüzden sende lafını söyle kim surat asarsa assın. laf söylemezsen daha da fena oluyorlar bi an önce kendini savunmayı öğrenmelisin

işte istediğin kadar oku eline mesleğini al karakter olarak biraz yumuşak isen hemen bi aşağılamalar bi tepeden bakmalar Nuri Bilge Ceylan'ın dediği gibi "Bir ortamda mütevazı olmaya kalkarsanız, saygı hemen azalmaya başlar, hissedersiniz" .

Neden iletişimde sürekli çaresiz acınası kırılgan zayıf vs vs şeklinde niteliyorsunuz kendinizi ? Her paragrafta mutlaka geçiyor. Dudaklarınızı ısırmanız gözlerinizin dolması ne oldu yani bebeğinizi yoğun bakıma mı koydunuz Allah korusun nedir ? İş var da çalışmıyor muyuz millet işsizlikten intihar ediyor , bana layık iş bulun da çalışayım , demek yerine neden en minik sigara böreği ile gönüllere girme sevdası ?

Kvde de
Bu akşam yaşadığım üzücü durumu sizlerle paylaşmak istiyorum.Yaklaşık 10 aylık evliyim ve eşimin ailesinin kaba davranışlarından o kadar yoruldumki..
ben mimarlık mezunuyum uzun süre iş arayıp kpss deneyip olmadıktan sonra evlendim.Çalışmadan evlenmek istemiyorum deyip 29 yaşında evlendim.Düğünün ertesi günü eşimin ailesine gittik.Normalde gitmezdim ama eşim bohçaları bırakalım vs deyince ilk günden gelmek istemiyorumcu olmayayım dedim.Daha o akşam kayınbabam bi misafir adama bizim matemede bi iş bak aklında bulunsun dedi pat diye.O an o kadar şaşırmıştımki hiçbi samimiyetim yokken daha çalışmaktan hiç bahsetmediğim kayınbabam benim adıma bunu dile getirdi..Hatta kayınvalidem sen niye diyosun belki mateme sordunmu! dedi.hatta söylediği adam o hoo daha dün bir bugün iki ne acelen var dedi kayınbabama.Bense yaşadığım şokla sonra konuşuruz baba bu konuyu deyip geçiştirdim.Sonra bu konu kapandı bi süre..

Daha sonra defalarca kez kayınbabam ortamlarda bak bizim gelinimizde mimar ama çalışmıyor sektör kötü ama bi yerden başlamak lazım gibi imalarda bulundu.herdefasında benim adıma hiç talep etmediğim halde yapılan bu konuşmalar o kadar can sıkıcı ki..hatta görümcemde konuya dahil olup çalışan kadınlardan dem vururdu yanımda.Eşim çalışıyor ve maddi bi sıkıntımız yok.Ayrıca babamda maddi olarak her ay destek olur bana kızım bi ihtiyacın olur diyerek..

Bi süre sonra anladımki eşimle baştan konuştuğum bu konu aslında problem onlar için.İnsanlar kaç iş başvurusunda bulunduğunu kaçından elendiğini...kpss den 90 üstü alsan dahi açıkta kalma ihtimalini gözyaşlarını bilmeden sadece yargılayıp dururlar.Hatta bigün malesef bizim durumumuz böyle 92 alan arkadaşım bile atanamadı yeniden hazırlanıyor dediğimde hımm yaa deyip sonra yine aynı konuyu defalarca açtılar.Bide suratıma bakıp tavrımı gözlemliyorlar..sürekli herşeyde gözetleniyorum en ufak mimiğime kadar.
Dünse yine aynı konu açıldı.Kayınbabam bi yeğeniyle konuşup insan bi yerden başlayacak ( kendisi eski mütahit.sektör kötü olunca çalışmayı bırakmış yıllardır.) hiddetle heyecanla bak bizim gelin şu bu deyip beni konuya dahil ediyor...
Bi an o kadar üzüldüm ve modum düştü ki..tv ye bakmaya çalışıyor moralimin çok bozulduğunu belli ederek ağlamaklı bi sesle baba benim mezun olduğum dönemden arkadaşlarımın %70 i işsiz dedim.kpss ye hazırlananlarda bi umut diye çalışıyor.vs deyince sesimin kısıldığını ordaki herkes farketti.Adam gözümün içine bakıp ağlayacağımı farketti.çok küçük duruma düştüğümü düşünüyorum.Ağlamamak için dakikalarca dudağımı ısırıp durdum.Ben şuan hiç çalışmayı düşünmeyen biride olabilirdim.Uzun süre iş aradığımı bulamadığımı bildikleri halde bu kaba sözleri duyuyorum.Eşimde orda hiç tepki vermeden dinledi.telefona baktı vs.Daha önce bi kez neden baban benim çalışmamı bu kadar istiyor deyince ne alakası var deyip savunmaya geçti.Asla beni anlamıcağını anladım.Akşam vedalaşırken hiçbişey olmamış gibi davransamda adamın bana nasıl içten içe kızdığını farkettim.

İşin kötüsü eşimin ailesi haftanın 2-3 günü oraya gitmemizi bekleyen bir aile.şu virüs günlerinde bile her hafta gittik.Gitmesem uzak duran gelin konumuna düşücem.Ailem başka şehirde uzakta tek başımayım ve kendimi çok yalnız hissediyorum...
Birde ben ne zaman kendimle ilgili iyi bişey yaptığımı söylesem hep aşağılayıcı eleştirel sözlerle karşılaşıyorum.Çiçek ekmek için saksı aldım dediğimde kayınvalidem alaycı bi gülüşle amaaan napcan onu dedi.bende yok anne seviyorum ben toprakla uğraşmayı dedim.ordaki herkes benim nasıl aciz kaldığımın farkındaydı.Hani şu herşeyin en iyisini kendisi yaptığına inanan kadınlar vardır.kayınvalidemde görümcemde öyledir.Sigara böreğim çok güzel olmasına rağmen ben onu şöyle sararım daha güzel.ben şunu şöyle yaparım.8 aylık hamileydim camları sildim.vs diye sürekli kendini öven tipler..Sarma sarıp evlerine götürüyorum görümcem bu pişmemişmi sanki diye söyler.diğerleri yoo pişmiş.Yüzüme bunu senmi sardın diyerek bakarlar.Yok hazır aldım demek gelir içimden ama gülümseyerek evet ben sardım diyorum..sonra eşimin teyzesi ameliyat oldu diye yemek yapar götürürüm.orda görümcem yine dolmaya şu baharatı koysan güzel olmuyor diye söylenir...
Velhasıl o kadar doluyumki...konuları karıştırmış olabilirim.Eski bi konum daha var hatta.orda daha net anlaşılır..
Hanımlar..gerçekten evlilik eşinin ailesiyle bunları ve daha nicelerini yaşamakmı...Kendime güvenimi kaybettim onların baskın bi şekilde fikirlerini savunup seni yetersiz hissettirmelerinden bıktım.Mesela bişey yaptım diyorum pasta vs. hımm güzel oldumu diye sorup evet deyince inanmayan gözlerle bakan tipler.Karadenizli bi aile ve malesef hiç alışık olmadığım küfürlü konuşmalar dönüyor.Daha ilginci onların sohbet diye adlandırdıkları bi araya gelince sürekli başkalarının dedikodularını dinliyorum.Hep bi eleştiri halindeler ailecek.Şu çirkin bu güzel yok şu tembel şu pis şu zengin vs. hiç tanımadığım insanların gıybetini duydum sesimi çıkaramadım.Kendime olan güvenimi kaybettim inanın pısırık birine dönüştüm..Sizce ben ne yapmalıyım..çok aciz ..yalnız ve çaresiz hissediyorum.
kvde dediğimiz organizma genelde elestirmek icin var.Agzınla kus tutsan ,kanadı dısarda kaldı derler genelde.
İstisnalar vardır ama bize denk gelmedi🤣
Sorun su ki needen ciddiye alıyorsunuz?
He diyip gecmeli
Yemegimi begenmeyene isim yok sarma sarcam😏
Birde sorun kpder,kvdede değil esinizde.
Tavrını koyacak.
Calısmak istemiyorm bitti.
Calısmak isteyip illa kpss diye diretmek bnaa mantıklı gelmiyor sadece.

Bu durumlara duygusal yaklaşmak en büyük sorun bence. Gayet realistik yerinde cevaplar vermek lazım.
İş konusunu açınca ülkenin bu durumunda ben iş bulamadım, baba evlendiğimizden beri sende bana iş bakıyosun bak sende bulamadın. Mesleğime uygun iş bulundu da çalışmadım mı? De bitsin.
Sarmayı sen mi sardın? Tabi ben sardım, elime kimse su dökemez valla bu konuda.
Bunun baharatı şöyle mi olsaydı? Onu da yaptım da eşim bunu seviyo. Bizim ailede sarmalar bundan sonra böyle yapılacak yani. Koçişim ne seviyosa o.
Hafif gülerek soruyu yandan alıp direkt onlara değil ortaya söyle sözlerini.
Duygusal olsan, ağlasan hiç bir şey geçmez eline.

Boyun eğmeyerek başlayacaksın. İş konusu mu açıldı ben çalışmak istemiyorum ne işi? Diyeceksin.
Sigara böreği, sarma, pasta, yemek yapmayacaksın önüne geleni yiyip kalkacaksın ellerine sağlık bile deme bu insanlara.
Bi akrabası ameliyat olduğunda yemek götürme mesela anlamazlar. Bu arada bende karadenizliyim hepsi öyle değil. :/

X