Merhabalar;
Naif bir insansınız belli ki. İşsiz kalmak da sizi kompleks sahibi yapmış. Sizi anlıyorum çünkü gerçekten bir süre işsiz kalınca insanın sinirleri çok bozuluyor. Kayinpederiniz münasebetsizlik etmiş, madem eşiniz uzuldugunuzu bile bile müdahale etmiyor, sizin etmeniz gerekiyor. Bunlar birikip birikip patlayacak ve ilerde sonuçları daha üzücü olacak şeyler çünkü. İş mevzusunda kendinizi açıklamaya çalışmayın, öyle uygun gördüm tavrına girin. Ben de başlarda aman kimse üzülmesin kafasında bir kadındım, fakat o hatadan cabuk döndüm ve her şeyi "ben böyle uygun gördüm" tavrıyla yapıyorum. İnanın hayat kalitem arttı. Bir yerden başlayın, kırmadan dökmeden ama net bir şekilde kendinizi ifade etmeye odaklanın. Ha çok gerekirse kırarsınız da çünkü başkalarının hayatına karışan kişiler bence kırılmayı da göze almalı. Kimse kimseye sonsuz tolerans göstermek zorunda değil.
Bunların dışında aile Karadenizli demissiniz. Ben değilim ama Karadeniz'de yıllarca yaşadım nacizane gözlemim şu, dik duran insanı seviyorlar. Kendileri de öyle insanlardır zaten genelde. Çok da severim Karadenizlileri, zor insanlar fakat bir kere anlaşınca gerçekten inanılmaz güzel bir ilişki kuruluyor. Alışık olmayan kişi için üslupları başta biraz sert gelebilir fakat kayınvalideniz hemen kayinpedere karşı sizi korumuş ne güzel "kendisine sordun mu" diyerek. Daha net bir iletişimle sorunların büyük oranda çözüleceğine inanıyorum.