Buradaki en büyük sorun eşinizin tavrı: yani, sizi ailesiyle yüzgöz olmak zorunda bırakması. Ailesini sizden üstün tutması... Onların sizi incitmesine fırsat verecek davranışları, görmezliği, sabrı ve anlayışı birtek sizden ailesine karşı bekleyişi...
Sizi sahiplendiğini, yani kendisi için çok değerli ve vazgeçilmez olduğunuzu ailesine göstermesi gerekiyor. Ki, onlar da size karşı daha usturuplu davransın.
Tabi bunun tersini de yapması lazım, size de onları nasıl sahiplendiğini, onların kendisi için nasıl değerli olduğunu...
Kimse "ben daha önemliyim, beni seçmeli, beni korumalı, beni haklı bulmalı..." gibi bir karşılaştırmaya girmemeli. Bu eşinize haksızlık olur.
Dengeyi kurmalı. Herkese karşı tarafa kendi hatırına (kendisi sevip değer verdiği için) usturuplu davranmak zorunda olduğu mesajını iletmesi lazım.
Ama eşiniz de ailesi ve sizin aranızda "sizi annem-babam-kardeşim olarak seviyorum, seni de eşim olarak seviyorum" bunlar aynı türden sevgi değil, hiçbiri diğerini azaltıp eksiltmez.
Doğru birşekilde onlara sizi sevdiğini, size de onları sevdiğini hissettirmesi sorunu büyük ölçüde çözer kanaatimce... .