Evlilik böylemiydi..?

Ben de çalışmıyorum ama bu kimseyi ilgilendirmez, benzer bir durum yaşamıştım kayınpederim le yeni evliyken bir kaç kere sonra şey dedim, ben iş mi arıyorum ki birilerine söylüyorsunuz? Ben çalışmayı düşünsem kendim bulurum(bu kısmı özgüvenli durmak için söyledim) her zaman dik dur gözlerin falan dolması seni hep aciz gösterir, aciz insana kimse saygı duymaz eşin dahil. Bir süre sonra iş bulamıyor bana mecbur duygusuyla tepene çıkmaya kalkar herkes. Mimarlık yapmam şart değil maksat para kazanmaksa her türlü kazanırım ama evli bi kadın olarak şu an evimle ilgilenmek istiyorumm hiç çalışmak gibi bir düşüncem yok diyeceksin. Yıllardır kimse tek bir kelime diyemedi bana. Denendi.
Bu insanlar ev sorumluğunu işleri temizliği yemeği Aa nedirki onlar canım diye küçümseyen tipler.Ben çoğu kere bütün gün ayakta iş yaparım tek oturduğum akşam 1-2 saatlik zaman.Buna rağmen napıyosun evde.sıkılmıyomusun diyen tipler.Yok ev iş güç uğraşıyoruz deyince ne işi ? diyen tipler.
İnanın öyle saçma muhabbetlere dahil oldum ve onların baskın karakterinden kendimi ifade edemedimki....en çok kendime kızıyorum.onlar çok hazır cvp hiç beklemediğin anda laf vuran tipler.Bende ailemde böyle insanlar değiliz.Bi daha bişey derlerse şu cevabı vereceksin diye içimden geçirip sonra yine aynı kuyuya düşüyorum.İlk defa bugün moralimin bozulduğu sesimin titrediğini belli ettim.Elimde olmadan çok büyük bi sabrın sonunda..

Yaptığınız herhangi bir şeyi eminim onlardan iyi yapıyorsunuzdur ama bu insanları asla ikna edemezsiniz. En iyi yemek onların yaptıkları, en iyi baharat onların sarmaya dolmaya koydukları, en iyi hobi onların uğraştıkları. Siz hep gereksiz işler yaparsınız, onlar kadar iyi yemek yapamazsınız hiçbir işte onlar kadar iyi olamazsınız. Siz değil kimse olamaz.

Bu tip ruh emiciler kendilerine asla fikir sorulmadığı halde her konuda fikir beyan ederler, durup dururken olmadık kıyaslara girerler. Çünkü kompleksliler de ondan. Hak edene asla hakkını vermezler. Kendi eksik yanlarını çeneleriyle kapatınca herkesi o şekilde ikna edebildiklerini düşünürler. Eşiniz gibiler de bu insanların sürekli kendini överek başkalarını manipüle etmesine alet olurlar.

Onlardan daha mantıklı düşünemezsiniz, her şeyi iyi niyetli yaparlar sizi rahatsız etmesi önemli değil. Onların düşündükleri doğru olan. Nasıl ve neden rahatsız olabilirsiniz ki? Eşinizi de asla sizin düşündüğünüzün doğru olduğuna inandıramazsınız, her zaman sizin tavrınızı saçma bulacak maalesef.

Çözümü yok bunun, tek yol bu ruh emicilerden mümkün olduğunca uzak durmak.Yaptığınız beğenilmedikçe kendinizi ispatlamaya çalışıyorsunuz belki de. Ya da zaten fıtratınız bu ama alttan almayın. Böyle yaptıkça daha çok üstünüze gelirler.

Bir de senin kayinpederin farklidir belki ama ben genel bir gozlem yaptim kendileri zamaninda is hayatinda cok basarili olamamis ebeveynler garip bir sekilde kendi basarisziliklarini tatmin etmeye calisiyor. mesela bak mimar olmus ama is bulamiyor (halbuki sen tabi ki is bulacaksin ve calisacaksin harika bir meslegin var). Ara sen bana is baba de. Bulsan bulsan sen bulursun fln de gazla gitsin::) yav fazla ciddiye aliyoruz zor ama biraz duymucan gormicen kocisini alip daglara vurcan kendini. Bir de arkadaslarinizla fln gorusun bol bol. her haftasonu aile ziyareti delirtebilir.

matemm matemm oncelikle Allah yardimciniz olsun. cok sabretmissiniz masallah.. olgun davranan siz olmussunuz. iyi yapmissiniz.

ben de karadenizli bir aileyi misafir etmistim. kimse uzerine alinmasin lutfen tecrubemi soyluyorum. bizim yorenin binbir zahmetli ozel yemegini, bir ev dolusu misafire yaptim. bizim yoreliler taktir etti cok begendi. karadenizliler asiri seviyesiz sekilde sesli yorum yaptilar. yaptigima yapacagima pisman oldum. bir kac gun sonra onlara gittigimizde icinde misir taneleri bakla yuzen bir su getirdiler corba diye bayila bayila yediler biz yutamadik bile..

size tavsiyem; sezdirmeden yavas yavas ayaginizi kesin. bir anda degil. haftada ikiye indirin gitmeleri.. sonra bire.. sonra on gunde bire.. hep bir bahane uretin. hep bir is cikarin evde oyalanin. hastalanin vs vs.. gitmek istemiyor gibi gozukmeyin esinizin gozunde agzinizda gidelim, gidince sunu yapalim vs laflari olsun ama fiiliyatta uzaklasin yavas yavas..

ne kulturleri ne seviyeleri size uygun.. bir basinasiniz. bir aile dolusu insanla mucadele edemezsiniz. belli ki kotu olmaya da hazirlar. esiniz yapilan muameleyi gormuyor, goruyorsa da illa ustunu orterler ne alaka derler bizler de yasiyoruz benzer konulari..

bastan gevsek davranmissiniz bu bir gercek. bohca yemek degil ya bayatlamiyor.. uc gun sonra gitsin bes gun sonra gitsin.. dugun ertesi ne kosa kosa gittiniz o tarafa.. varsin adiniz gelmeyen uzak duran gelin olsun.. boyle yarandiniz mi ki oyle adinizin kotuye cikmasindan korkuyorsunuz..

yuzunuze bunu yapan arkanizdan atanamiyor vs neler diyorlar kim bilir.. diger onerim ben calismak istemiyorum esimin kazanci bize yeter Allah isteyene versin deyin bir dahakine insan icinde kayinpederi bozun.. bir daha derse yuzsuz bir daha deyin calismayacagim diye. insanlara calistim atanamadim, istiyorum ama is yok vs demeyeceksin bu devirde..

Yaptığınız herhangi bir şeyi eminim onlardan iyi yapıyorsunuzdur ama bu insanları asla ikna edemezsiniz. En iyi yemek onların yaptıkları, en iyi baharat onların sarmaya dolmaya koydukları, en iyi hobi onların uğraştıkları. Siz hep gereksiz işler yaparsınız, onlar kadar iyi yemek yapamazsınız hiçbir işte onlar kadar iyi olamazsınız. Siz değil kimse olamaz.

Bu tip ruh emiciler kendilerine asla fikir sorulmadığı halde her konuda fikir beyan ederler, durup dururken olmadık kıyaslara girerler. Çünkü kompleksliler de ondan. Hak edene asla hakkını vermezler. Kendi eksik yanlarını çeneleriyle kapatınca herkesi o şekilde ikna edebildiklerini düşünürler. Eşiniz gibiler de bu insanların sürekli kendini överek başkalarını manipüle etmesine alet olurlar.

Onlardan daha mantıklı düşünemezsiniz, her şeyi iyi niyetli yaparlar sizi rahatsız etmesi önemli değil. Onların düşündükleri doğru olan. Nasıl ve neden rahatsız olabilirsiniz ki? Eşinizi de asla sizin düşündüğünüzün doğru olduğuna inandıramazsınız, her zaman sizin tavrınızı saçma bulacak maalesef.

Çözümü yok bunun, tek yol bu ruh emicilerden mümkün olduğunca uzak durmak.Yaptığınız beğenilmedikçe kendinizi ispatlamaya çalışıyorsunuz belki de. Ya da zaten fıtratınız bu ama alttan almayın. Böyle yaptıkça daha çok üstünüze gelirler.
valla bravo..

Ayriyeten koca aikesine yaranmaya çalışmak dolma sarma yapıp takdir beklemek nedir ya muhtemel yaşınız küçük koskoca mimar kadınsınız size saygı duyacakkar bunu aklınızdan çıkartmayın. Assla yapmayacaksin gereken yere bi yerden alıp götüreceksin ve söyleyeceksin ben yapmayi sevmiyorum çok güzel hazırları var.
Aynen öyle böyle tiplere asla yaranamszsin çünkü. O kadar emek verip götürücrm bir de eleştirecek haspam. Böyle gelin bulmuşlar el üstünde tutacaklarina bik bik fitne fesat peşindeler. Bariz art niyetli fesat insanlar. Kayınbaba da aynı şekilde. Sözde iyilik yapıyor ama asla samimi değil. Ona mı kalmış iş dilenmek. Canı çalışmak istemiyor belki sana ne be adam. Ay bu çalışan gelin sevdası da yeni çıktı zaten. Herkes mi maddeci ya. Ama dedim ya asıl eş istiyor çalışmasını ama aileye pasliyor. Yoksa çok mu zor size ne karışmayın demek. Ben olsam bundan sonra kılımı kıpırdatmam bunlara. Arada bir gider mecburi iki laf eder dönerim. Çalışma konusuna da çalışmak istemiyorum şu an için biraz evliliğimin tadını çıkarıcam derim

Arkadas da yazmisya ruh emiciler diye.
Hic umursamazdim teyzeler vardi ben 30 yasinda evlendim her gorduklerinde evlenmiyo musun derlerdi. Bigun bitanesine sen kac yasinda evlendin teyze dedim, 21 yasinda dedi aaa dedim ama o zamana gore cok gecc..Benim babannem 16 yasinda evlenmis sen niye oyle oldun ki? kendini nasil savunmaya calisti kem kum. ya dedim iste boyle..

Karsindaki senin nasil hissettigini anlayana kadar, sen sinirini cizene kadar sana saldirmaya (bilerek veya bilmeyerek) devam ediyor eger cok kendini bulmus bir insan degilse.

eşimle bi defa konuştum iş tartışmaya döndü.onlar senin iyiliğin için konuşuyor dedi.tamamda dedim benimle hiç konuşulmadan fikrim sorulmadan böyle dile getirilmesi doğrumu.Ne alakası var söylicem bi daha sana bişey söylemesinler dedi..o günden sonra anladımki ben bu yolda yapayalnızım.
biz de bazi konularda yalniziz emin olun. herkesin imtihani farkli. erkekler idare edilecek cocuk gibi. sezdirmeden yonlendireceksin. illa bir aileye dusuyorlar. en soguk olan en anneyi babayi aramayan evlendikten sonra degisiyor. ya bizim aradigimizi gorup armaya basliyorlar akillarina geliyor. ya da aileler oglumuzu kaybettik diye yapisiyorlar ogullarina..

Bu insanlar ev sorumluğunu işleri temizliği yemeği Aa nedirki onlar canım diye küçümseyen tipler.Ben çoğu kere bütün gün ayakta iş yaparım tek oturduğum akşam 1-2 saatlik zaman.Buna rağmen napıyosun evde.sıkılmıyomusun diyen tipler.Yok ev iş güç uğraşıyoruz deyince ne işi ? diyen tipler.
İnanın öyle saçma muhabbetlere dahil oldum ve onların baskın karakterinden kendimi ifade edemedimki....en çok kendime kızıyorum.onlar çok hazır cvp hiç beklemediğin anda laf vuran tipler.Bende ailemde böyle insanlar değiliz.Bi daha bişey derlerse şu cevabı vereceksin diye içimden geçirip sonra yine aynı kuyuya düşüyorum.İlk defa bugün moralimin bozulduğu sesimin titrediğini belli ettim.Elimde olmadan çok büyük bi sabrın sonunda..
Canım benim, evimle ilgilenmek istiyorumm dediğim kısım dan kasıt zaten ev işi değil ki, onları da yapmıyorum kadın ariyorum yardımcı diyeceksin, evimle ilgilenmek istiyorumm dediğim kısım eşimle ilgilenmek, kendinle ilgilenmek atıyorum spora gidiyorum çok fazla gelemem diyeceksin, bu arada eşinin sessiz kalmak dışında çok bi hatası olduğunu düşünmüyorsan ailesi yüzünden ona soğuk yapma, onunla aranı her anlamda sıcak tut . İlgilen ama özgüvenli ol. Bir de babandan gelen paradan bahsetme diğer aileye, kızını eksikli görülüyor işsiz diye, kızını verdi üzerine de para veriyor mantığında olur böyle inanlar, iyilik bilmezler.

Ayriyeten koca aikesine yaranmaya çalışmak dolma sarma yapıp takdir beklemek nedir ya muhtemel yaşınız küçük koskoca mimar kadınsınız size saygı duyacakkar bunu aklınızdan çıkartmayın. Assla yapmayacaksin gereken yere bi yerden alıp götüreceksin ve söyleyeceksin ben yapmayi sevmiyorum çok güzel hazırları var.

altina imzami atiyorum. Nasil kiymetli olursun biliyo musun..

Burdaki hata sizde. Anladığım kadarıyla naif ve ince düşünceli birisiniz. Ancak acilen bu tavrınızdan vazgeçmelisiniz ki (biraz kaba tabir olacak ama) adam yerine koyulasınız . Sizin ne emeklerle okuduğunuzu bilmeyenler böyle ileri geri konuşur, kaldı ki çalışmamak da tercihiniz olabilirdi. Eşinizle sizin aranızdaki bir mevzudur bu . İkiniz dışında kimseyi ilgilendirmez. Eşinizin ses çıkarmaması bana biraz eşinizin de kp ile aynı fikirde olduğunu düşündürttü. Ama sizin kırılıp yanlış anlayacağınızı düşündüğü için size demiyor eşiniz belki de. Babası söyleyince de sessizce sizin de gaza gelip iş aramanızı bekliyor.

Öncelikle kesinlikle gitme sıklığınızı azaltın, varsın kötü gelin desinler arkanızdan. Siz böyle aman laf etmesinler arkamdan konuşmasınlar diye kendinizden ödün verdikçe kıymetiniz olmayacak. Üstüne birde ezmeye üzmeye devam edecekler. Onlar kaba ve patavatsızca konuşuyorlarsa sizde hak ettiklerini verin. Kp bir daha konu açarsa ben şuan çalışmayı düşünmüyorum baba bu konuda üstüme gelmeniz beni rahatsız ediyor deyip eşinize dönün ve sorun benim çalışmamam seni rahatsız ediyorum ediyor mu canım diye. Bir hepsi kalsın öylece .Kp ni kalabalık ortamda bozman lazım yoksa o adam her defasında daha da üstüne gelecek gibi. Eşinizin cevabına göre bakarsınız duruma. Sizi sert ve güçlü durduğunuzu görünce artık durmaları gereken yeri anlarlar. Sarma falan yapıp da götürmeyin, bir şey derlerse getirmiyorsun falan diye size bir şey beğendirmek zor en güzelini kendiniz yapıyormuşsunuz o yüzden boşverin benim dolmaları deyip gülüverin. Yani biraz tatlı sert olup cevapları yapıştırın ki bir dank etsin hadlerini bilmeleri gerektikleri. Bu durumların sonunda eşinize sizi şikayet edebilirler yada eşiniz size tepki koyabilir o zaman da eşinizin tavırlarına bakarsınız. Sizi koruyup ezdirmemek için ailesine tavrını koyacak mı yoksa sizi mi sindirmeye çalışacak. Esiniz biraz aileci gibi geldi bana , çoğu erkek gibi. Gitme sıklığınızı acilen azaltmanız ve istemiyorum yeni evliyiz biraz yeni ev kurduğumuzu anlayalım diye eşinize güzellikle söyleyin. Ayrıca zorlarsa da kendi ailemi hiç görmüyorum bu kadar sık benim aileme sen de gitmek istemezdin dersin eşine.

Son düzenleme:
Öyle ama gerçekten. Birkaç tane var çevremde bu tiplerden. Cevaplarını vermeme rağmen hadsizliklerine sinirimden ölüyordum. Sinirlenmeyi bırakıp gözlemlediğimde acımaya başladım onlara.

Mesele bir işi en güzel yapmak, en doğru olanı yapmak değil. İstiyorlar ki kendilerinden başka kimse yapamasın. Görümce sanıyor ki matemin dolmasına güzel derse kendi dolması çirkin olacak bir anda. Hasetlikten, kibirden içleri kapkara olmuştur. Acımayayım da ne yapayım?

Sınırlarınızı iç denetiminizle kendiniz çizebilin. Ki başkaları dış denetimle sizin için kararlar almasın/alamasın.
Sevilen gelin olma çabasını bırakın, kendiniz olun. İsteyen sevsin, istemeyen sevmesin. Fakat sevse de sevmese de sizden saygı görsün, saygı göstersin... ...haddi aşıp saygısızlık edecek hadsizlik yapamasın.

ben de artik bu kafadayim. ben ki yurtdisinda yasiyorum. yemin ederim her gittigimde maddi manevi ne para harcadim. hepsine cifter cifter ne hediyeler.. o onu sever o bunu ister.. kimi burun buktu kimi tesekkur dahi etmedi. bir de bazi tatsizliklar oldu. dedim bundan sonra ne kadar ekmek o kadar kofte.

gereken kadar aliyorum. gereken yerde ariyorum. cenaze mi var, arayip basin sagolsun anne baba.. bayram mi geldi, hayirli bayramlar.. hasta mi var, gecmis olsun.. bir tane fazla adim atmiyorum gerekenden sadece gerektigi kadar.. simdi de sen soguksun seviyelisin demeye basladilar. sicak davraninca bildiniz de kiymetimi..

ben de artik bu kafadayim. ben ki yurtdisinda yasiyorum. yemin ederim her gittigimde maddi manevi ne para harcadim. hepsine cifter cifter ne hediyeler.. o onu sever o bunu ister.. kimi burun buktu kimi tesekkur dahi etmedi. bir de bazi tatsizliklar oldu. dedim bundan sonra ne kadar ekmek o kadar kofte.

gereken kadar aliyorum. gerkeen yerde ariyorum. cenaze mi var, arayip basin sagolsun anne baba.. bayram mi geldi, hayirli bayramlar.. hasta mi var, gecmis olsun.. bir tane fazla adim atmiyorum gerekenden sadece gerektigi kadar.. simdi de sen soguksun seviyelisin demeye basladilar. sicak davraninca bildiniz de kiymetimi..
soğuk gelin, tüm koca ailelerinin istisnasız en sevdiğidir,:))) deve diken hep işe yarar.

bir de onerim esinizle oturup kavga etmeden elele konusun bu is mevzusu.. ne istiyor ondan duyun. sbeepleri sonuclari, memleketin halini is bulma durumunu onunla konusun.. belli ki arkanizdan konusuluyor.. onlara dert olmus sizin bu is meselesi..

soğuk gelin, tüm koca ailelerinin istisnasız en sevdiğidir,:))) deve diken hep işe yarar.
kotu gelin de diyemiyorlar.. konustugumuz zaman candan konusuyorum.. uygulamaya gelince seviyeli davraniyorum. yuzgoz olmuyorum. daha bana cocugunuz olmuyor mu ne durumdasiniz vs sormadi soramaz kv. sinirlarimi cizdim. her konuda benimle yuzgoz olamayacaklarini bellettim.

Ayrıca konu sahibi anladığım kadarıyla artık iyiden iyiye sinirlerin bozulmaya başlamış, patlama noktasına gelmişsin.

Eğer laf cambazlığı yapabilecek kadar kurnaz değilsen asla bulaşma onlara. Çelik gibi sinirlerin olması lazım bu tarz insanlarla uğraşabilmek için. Mücadeleye girersen seni kışkırtıp kışkırtıp kendi seviyelerine çekerler ne olduğunu anlamadan sen çirkef gelin olursun, onlar mağdur görümce, kayınvalide, kayınpeder olur. Yine sen üzülürsün. Bir anda kestirip atman lazım cevaplarınla. Öyle bir durumun yoksa yarışa girme, sen onlara göre çok naifsin.

X