evlilik aşkı öldürür

diyorum y birikim yaparken ev kirasını ödeyerek zaten destek çıktım ve o birikimden bahsetseydim her ay bişey için ister ve harcanırdı

demekki adamın maaşı sizi geçindirmeye ucu ucuna yetecek bir maaş.
faturalarınız, mutfak/market masrafınız, gezdiğiniz, giydiğiniz, yediğiniz içtiğiniz,
adamın maaşına göre degil ki yetmemiş.

yetmediğinde 300-500 de olsa eksik eksiktir.
olmayan parayı adam şapkadan tavşan çıkarır gibi cebinden mi çıkaracak?

Evlilikte gizli birikimi hiç doğru bulmuyorum.

ayrılacaksan ayrıl diyen bir adam sizi gözden çıkarmış demektir evli kalmanıza gerek yok...Zaten ayrılık döneminde de bir çaba sarf etmemis

diyorum y birikim yaparken ev kirasını ödeyerek zaten destek çıktım ve o birikimden bahsetseydim her ay bişey için ister ve harcanırdı

e kocanızın maaşına göre bir hayatınız yok demekki.
ve de size öyle gelmiyor olabilir ama şu kirayı ödedim destek çıktım, fatura ödedim vs, bu bir lütuf degil
o evi paylaşıyorsunuz, e onda yok, sizde varsa zaten ödeyeceksiniz. bunun lafı mı edilir?

benim geçindirmeye yetecek birşeyi yokki ben zaten kenidme alışveriş yapmıyorum öyle koca parası yiyimde adamı sıkıntıya düşürüyüm bir ip değilim yeri gelir ben kirayı veririm yeri gelir mutfak alışverişini ben yaparım hayır para biriktiriken birde adamdan harcamadımki

adam kumar, iddia vs oynuyor mu?
yada alışveriş bagımlılığı mı var?
parası eve ve ihtiyacları haricinde nereye gidiyor?

Eger sikintili zamanlarda istediyse ve siz de yok dediyseniz kirilmis olmasi cok normal. Oyuzden sordum.
Ayrica kirilsa da size boyle davranmasi kabul edilebilir birsey degil.

Biriktirmissiniz de ne olmus? Neticede aldiginiz arabayi o kullaniyor. Esinizin bu yaptigi biraz nankorce..

Evet ortak hesap acilsa, evin tum giderleri oradan karsilansa, herkes esit oranda bir harclik alsa ve kalani da birikim olarak dursa cok daha iyi olur. Ama bunu yapabilmek icin iki tarafin da adaletli davranmasi gerekir. Bazi kisiler maasini ailesine yediriyor, kimisi luks harcamalar yapiyor, kimisi ickiye, kumara veriyor. Oyuzden herkes yapamaz bu ortak hesap isini.

Son düzenleme:
Ben seni haklı buldum ve buraya yazanları da anlayamadım kadın zor zamanlarında eşine destek çıktığını zaten söylüyor ayrıca 1 2 Bin lira da borçtan sayılmaz ikinizde zaten calisiyormussunuz napsaydi yani tüm birikimini verseydi de yiyip yiyip üstüne birde nankörlük mu etseydi hem biriktirmiş yine evine katkıda bulunup araba almış araba almak kolay mı bu zamanda. Kocan çok nankör bir insan almış arabayı geziyor birde git başımdan diyor siz de fazla alttan almayın bence yol yakınken bırakın bu adamı siz kendi kendinize yetersiniz bence ihtiyacınız yok böyle bir insana.
2. Konunuza gelecek olursak eğer geri doneceksen bir daha baba evine gitme bence ne aileni üz ne de eşinin gözünde amaan daha önce de gitti geri geldi bidaha giderse geri gelir nasıl olsa izlenimi bırakma. Gideceksin madem geri gelmeyeceksin

Bence mesele para olmaktan çıkmış.Eşin senden soğumuş Olabilir.Ya da sakladığı birşeyler mi var acaba.Allah yardımcın olsun.

teşekkür ederim yorumunuz için Allah razı olsun

+1500

Evlilik sorumluluğunu kaldıramamış bir erkek ve sizi suçlayıp kendini haklı çıkartmaya çalışması tamamen saçmalık.Kendinizi hiçte suçlu görmeyin ve alttan alıp durmayın.Geçinmeye gönlü yoksa,açıkça söylesin.Para biriktiripte kötü birşey mi yapmışsınız sanki?O kadar canı sıkıldıysa araba aldırmayaydı madem.Utanmadan hem arabayı kendi kullanıp,hem de halen laf söylüyor.Eşiniz güven vermedi.Sizi çok rahat yarı yolda bırakabilecek bir insan gibi duruyor.

evet size katılıyorum ne yapsam yaranılmıyor

Evlilik aşkı öldürmez öncelikle bunu soyliyeyim . Aşk uzun süren bişey değil evlilikte sağlıklı olan aşkın yerini sevgi ve saygıya bırakmasıdır. Ben evlilikte gizli saklı iş yapmayı doğru bulmuyorum. Bu şöyle bir durum ben eğer eşim benden gizleyerek biriktirdiği bir hesabı varsa öğrenince çok kırılırdım. Çünkü ben çok para harcayan ,gereksiz harcayan bi insan değilim. Onun beni nasıl gördüğünü düşünürdüm bunu neden yapmış olabilir diye muhasebe ederdim.
Sizin durumunuz biraz daha farklı geldi bana . Ekonomik zorlugunuz nasıl bir durumdu tam bilmiyorum ama ben ekonomik olarak zorlanınca eşime hayatım hiç sıkılma baktık olmuyor bileziklerimi bozdururuz öyle kapatırız dedim. Yani evlilikte destek olmak her anlamda çok önemli. Niye sizin durumunuz farklı geldi çünkü sanki eşiniz zaten paranın saklanması gereken bi adammış gibi geldi tabi sadece bu olay üzerinden degerlendiriyorum. Ayrıca bazen erkeklerin içlerine döndüğü dönemler olur o süreçlerde çok fazla üstlerine gitmemek lazım ama haber vermeden arkadaşlarıyla plan yapmak saat bilmem kaçta gelmek evliliğe kesinlikle aykırı bi durum.
Bir süre gözlemde kalın durum şöyle de olabilir. Evli bi erkek herkes bilir ki başka bir iş bulmadan ayrılmaz. Yani işten kendi isteğiyle değil çıkartılmış bu süreçte kendini kötü hissetmiş ve bi şekilde sizin yaptıklarınızı görmezden gelip hangi durum ona kendini iyi hissettirecekse gerçeğin o olduğuna inandırmaya çalışıyo sizi de.

evet doğru anlatmışsınız teşekkür ederikm

Konu sahibi o kadar haklısın ki. Senin eşin kusura bakma ama bence nankör.
Aklıma şey geldi, kuaför bir arkadaş var, para biriktirmiş kendi işinden, sonra eşine söylemiş para birikimini, eşi bunu tekme tokat yerlerde sürükleyerek dövmüş, parasını da elinden almış tabii. Böyle pislik insanlara zor zamanda yardımcı olsan da anlamaz,

Eski zamanlarda babamın işten çıktığı bir dönemde, annem biriktirdiği bozuk para, kağıt para ne varsa babamın önüne koymuş zor zamanmış, babam çok sevinmiş ve yıllar geçti hala söyler bunu hüzünlenerek.

Size gelince siz zaten gerekli şeyleri yapmışsınız, kaldı ki zor zamanda değilmiş, biriktirdiğiniz para sizindir bu eşinizi alakadar etmez, ben olsam bankaya koyardım, araba bile almazdım, çünkü sizin eşiniz sizi hak etmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…