- 17 Aralık 2016
- 1.454
- 4.687
- 133
- Konu Sahibi lokmatatlisiyim
-
Çekilecek çilemiz varmışBence tam olarak alın yazısı değil. Karşımıza çok insanlar çıkıyor, seçim bizim. Şuan mutsuz evlilik yaşayan bir kaç arkadaşım var, nişanlıyken 100de 100 ayrılmaları gerektiğini biliyorlardı. Ben bile çok ısrar etmişdim zamanında ayrıl diye. Ama ayrılmadılar, kendi kararlarıyla. Şimdi de kısmet böyleymiş diyorlar. Anlamıyorum. E kendi seçimin, insan bilerek kendini ateşe atıyorsa kısmet napsın?
hah iste ben bu hikayeleri merak ediyorum... ozel degilse olaylar nasil akil sir erdiremediginiz sekilde gelisti :')Hem elimizde hem değil
Yani karşılaşmak tanışmak kader belki ama o kişiyle ilişkiyi yürütmek senin seçimin tercihin. Tanıştığın kişilere kötü davranıp zaten kaderimse evlenirim bununla diyemezsin. Ama hala akıl sır erdiremediğim bi şekilde olaylar bu yönde gelişti ilerledi kendimi evlenmiş buldum
Bir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.Bence tam olarak alın yazısı değil. Karşımıza çok insanlar çıkıyor, seçim bizim. Şuan mutsuz evlilik yaşayan bir kaç arkadaşım var, nişanlıyken 100de 100 ayrılmaları gerektiğini biliyorlardı. Ben bile çok ısrar etmişdim zamanında ayrıl diye. Ama ayrılmadılar, kendi kararlarıyla. Şimdi de kısmet böyleymiş diyorlar. Anlamıyorum. E kendi seçimin, insan bilerek kendini ateşe atıyorsa kısmet napsın?
Aynen. Suçlayacak birini de bulmuşlar : Kader. Yazık ama ömür gidiyor. Hayata bir defa geliyoruzÇekilecek çilemiz varmış
Benim de kaderim buymuş
Napalım nasip böyleymiş vs vs
Bi yerden sonrası aptallığa giriyor
E zaten öyle. Kendim ettim kendim buldum diyenini görmedimBir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.
Allah yukaridan puuh ne biçim anlamış hele diyordur.
5 yıllık ilişkimi ağlaya ağlaya annesi yüzünden bitirdim ve birdaha anneci biriyle olmayacağıma dair çok büyük yeminler ettim.hah iste ben bu hikayeleri merak ediyorum... ozel degilse olaylar nasil akil sir erdiremediginiz sekilde gelisti :')
Allah da yukardan puuuh diye tepki veren bir varlık değil. Zaman ve mekandan münzezzeh olduğuna inanırız. Böyle bir nitelendirme hoş değil inanmıyorsan da.Bir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.
İnançla dalga geçince çok komik mi oluyorBir de sığındıkları şey var, Allah sevdiği kulunu imtihan edermiş. Yani Allah beni seviyor, bu dertleri o yüzden layik gördü diye inanıyorlar.
Bir saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.Allah da yukardan puuuh diye tepki veren bir varlık değil. Zaman ve mekandan münzezzeh olduğuna inanırız. Böyle bir nitelendirme hoş değil inanmıyorsan da.
Inancla dalga geçmedim. Din konusmak yasak oldugu icin susuyorum. Gormek istediginiz yer buysa buradan görürsünüz.İnançla dalga geçince çok komik mi oluyor
Net saygısızlık. Düşünmeyebilirsin. Ben görünenini söyleyeyim.Bir saygısızlık ettiğimi düşünmüyorum.
Yasak olmasa neler söylersiniz düşünemiyorum bile.Inancla dalga geçmedim. Din konusmak yasak oldugu icin susuyorum. Gormek istediginiz yer buysa buradan görürsünüz.
Din konusmak yasak oldugu için çok bir şey söylemiyorum. Herkes begenmedime basmadı nihayetinde benim yazdigimi benim bakış açımla okuyan da var. Neyse uzatıp ban yemek istemiyorum.Net saygısızlık. Düşünmeyebilirsin. Ben görünenini söyleyeyim.
Benim aklımda evlilik vardı ama bunun için çabam yoktu. Hiç sevgilim olmadı. Ancak buna rağmen birkaç evlenme teklifi aldım. Eşimle tanışmadan önce rüyamda tanımadığım bir adam bana tektaş taktı. Rüyadan 1 hafta sonra eşimle tanıştım ve evlilik teklif etti. Ben onu iyi tanımadığım için reddedecektim ama ağzımdan evet çıktı. Hala nasıl evet dedim, hayret ederim.Her iliskim husranla bittigi icin sizlere danismak icimi bosaltmak istedim... Kk'nin evlenmis kadinlarina sormak istiyorum. Sizce evlilik alin yazisi midir? Yani dogmadan once kiminle evlenecegimiz belli midir? Hani derler ya 3 sey dogmadan bellidir ailen, evlenecegin kisi(ler), ölum gunun.
Basina tuhaf olaylar gelmis olan var mi bunu kanitlayacak? Mesela hic sevmedim basta ama o cok istedi evlendik yada tam evlenecektim baskasiyla evlendim nasip vs seklinde.
Benim annem is arkadasini bi komsusunun ogluyla gorusturecekmis kiz da biri var olmazsa olabilir abla demis sonra ortaya cikmis ki o oglanla annemin aklindaki oglan ayni kisi. o kadar yakin bi cevreleri de yok ustelik.
Ben bu evlilik konusunu taktim nedense cevremde herkes evleniyor diye. Sizce tamamen bize mi kalmis bu isi yapmak biz oturursak kaderde alnimizda biri yok mudur?
Umarim aciklayici olmustur...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?