Senin konularini görmüştüm cnm bende 29 una girmis genc ama ruhu yasli bir kadinim ben 8 senedr cekiyorum gecimsiz huysuz negatif karisina deger vermeyen bir es.vara yoğa sinirLenir küfürler hakaretler asagilamalar elestiriler bela okumalar bitmedi gitti yillardr.tabi bana boyle yapinca bende dayanamayp ona kizip bagryodm agzini bozma diye anlasn diye bende bozdm sustum konustum defalarca evi terk ettim yok yok yok.is ciddiye binince ozur diler yalvarir sonrasinda dönünce bir ay sonra yine ayni.herseye karisir bide utume ew supirmeme camasir asmama banyoda kalma sureme (ki en fazla yarm saat) böyle aptalliklar iste.sonucta onca iğrenç laftan sonra biten sewgim..saygi zaten hiç olmadi..yasanmadan bilinmiyo cook zor gunler gecirdm.sadece son bir senedr 10 seye sinirlenp karisiyosa 6 ya indirdi gbi hakaret kotu soz yine var ama o igrenc kufurler yok.bu bi kâr mi simdi? Mesela dun evi supuruyordum o disardaydi geldi senin Allah belani versin gerzkli daha dun degil onceki gun supurdun yine mi supuryorsn diye esdi gürledi gitti.ruh hastası.Eşin nasıl biri biraz anlatır mısın? Boşanma sonrasını nasıl atlatacağın birazda eşinin sana şu anki davranışlarına bağlı. Napıyor sana mesela?
Çok şükür ki o günlerin geride kaldı. Inşallah hep ve daha cokk mutlu olursun. Eden bulur. Gerek bu dünyada gerek ahirette. İnanıyorum bunaEn bastan baslarsak:
Henuz 18yasinda okulunu bile bitirmemis sozlenmis (kactim istedim sevdim ailem asla dedi bende kactim soz yapildi) 19yasinda evlenmis yasadigi ulkeyi sevdigi adam ugruna terk etmis okulunu ailesini arkadaslarini birakip gitmis
Gitmis ama mutlu musmutlu olacak sanarak gel gorelimki sorunlar henuz evliligin 2.ayi dolmadan baslamis
Kaynana gorumce evde yasayan herkesin sozunden cikmayan otur de otur kalk de kalk hakaret saygisizlik sevgisizlik oyleki birisi bise yapsa umurlarinfa bile olmayan bir es bir gelin oldum
Gururum onurum hersey ayaklar altindaydi beni asalamak onlar icin artik bi boyun borcuydu.. Hi diyeceksin napti kimbilir edepsizmi ahlaksizmi zamane genclik
Hani varya su siyah beyaz filmlerde kaynanaya ese hizmet hormet saygi onlar asagilasalarda sen mecbursundur ya ondan bi farkim yoktu
Mecburmuydum hayir ailem var yasadigim ulkem vardi herseyi elimin tersiyle itip gidebilirdim ama yok bosanma olmaz hemen herseyde hele bi cabala belki duzelir
Birak gorumce kaynanayi ben eski esimin arkadaslarinin camasirini yikadim utusunu yaptim neler neler dedim ya siyah beyaz filmelerden dusun artik
Ben yatak dosek yatarkzn hastalikdan, bir doktora goturmeyip iki tel taktiklari altinlari zevkelerine gore harcarkzn dr goturelim demediler. Aradan 6ay gecer hic bise duzelmez ama adam cocuk isteerr ben bi umit bi sevinc hamile kalirim bebegi bir kere olsun merak etmez kac aylik bilmez doktor yolumu bilmez istermi bu kadin bise dmez cnm bise cekmeye hakkim yoktur zaten
4aylik olurum beni evden atmaya yelkenlenirler ama bir guc kalirim belki dogunca hersey duzelir kole oldum kole baska aciklamasi yok KOLE
Bebek dogar yoktur bi eksigi varmi istedigi varmi biz lohusalik gormedik sukur (heleki gor) eve gelmisim dogumun 6.gununde evi temizleyememism dikislerde aciklik var agrilar var dmediklerini koymadilar dinlemediler bile
Gel gor cocuk buyur iyi maasi vardir beyzfendinin ayni evinde yasadigimiz anaya verilir para ben ise cocuga gelen cocuk parasiyla ay bitirmeye calisirim (cok az bi miktr)
Oyleydi boyleydi derken beni evden 6aylik bebegimle atarlar
Kucagima alir yasadigim yere donerim annemlere
Ev tutar doserim bebegim 1yasina gelene kadar her gece aglamaktan gozlerim siser
Sukur okuluma baslarim cocugumu krese birakirim okul biter (biter ama cektifim acilar kara gunler zorluklar Allah sahit anlatsm yalan gelir abarti gelir) inandim ya icimde bi guven var Allahim var okul biter asagiladiklari kole okulu bitirip DEVLET DAIRESINE girer calisir evini alir ama oyle ama boyle cocugumu biseyden eksik etmedim sukur ettiysemde elimden gelmeyen sebeplerdir
Ha su an o evden kacmis kiz vardi ya millet ayiplardi parmakla gosterilen saygidegzr keske bize gelin gelsen bi bayan oldu
Kisacasi bu benden cnm
Hatani hatalarla kapatma Allaha sigin herseyde vardir bi hayir buna inan yolunda durust ol
Çok kötü günler geçirmişsen iyi günler aklına dahi gelmiyor. En azından ben çok mutluyum:)Bunu cok merak ediyorum.insan kendini i kandiriyor yoksa gercekten mutlu olunabiliyor mu? Yoksa bu seferde başka dertler mi başlıyor?(bosanmadan kaynakli)
Aynen kayiliyorum ömrümüz u israf ediyoruz.kendimize saygımızı yitirip acizligimize sasiriyoruz.sizin nedeniniz neydi? Yani aldatma ve dayak varsa kadına gitmekten baska çare kalmiyor tabi.ama hakaret kufur sinirli bir es de cook zor ruhun ölüyor yaralaniyor.fiziksel siddetin farki bedenininde yara alması.ama görünürde birşey olmayinca (darp yada baska bir kadin) boşanmak acaba luks mu diye düşünüyor insan toplum tarafindan öyle dusundurtluyor daha dogrusu.adamin saygisi yok kadin yerine koymuyor deger vermiyor yok sayiyor..ama işi düşünce boyle biriyle ayni yataga gir ölmüş ruhunla kolaysa..Boşanmak eğer imkanların uygunsa mümkün. Maalesef geliri olmadığı, ailesi sahip çıkmadığı, yalnız kalacak yeterliliği olmadığı için boşanamayan ve katlanmak zorunda olanları hepimiz biliyoruz. Ve boşanmak asla özendirilecek, teşvik edilecek bir durum da değil.
Bu hayatı bir kez yaşayacağız. Eğer evliliğimizin her türlü sıkıntısını çekemiyorsak, biz de çirkinleşiyor ya da ezilip bir kenarda kalıyorsak, bize verilen sınırlı yaşam süresini sadece ağlayıp, pişmanlıklarla geçiriyorsak, ömrümüzü israf ediyoruz demektir.
Ben pişman olmadım. Yaklaşık 2 yıl olacak. Ama ben evlenmeden önce yalnız yaşadığım için yalnız kalırım korkum olmadı. Ve çok uzun süre düşündüm. Anlık bir öfkeyle alınmış bir karar değildi. Mutsuz değilim ama göğsümü gere gere mutluyum da diyemiyorum ama kendimden çok emin bir şekilde evet doğru bir karar vermişim diyebiliyorum. Çünkü benim geleceğe dair umudum olmalı, o zaman bu kalmamıştı ama şimdi var. :)
Canım ben neden ayrıldığımı anlatmak istesem, ona da haksızlık etmemek için uzatmak zorunda kalırım. Ama aldatma ve dayak değildi. Büyük konuşmak istemem, Allah göstermesin, hakaret eden, saygı duymayan, kadın yerine koymayan, değer vermeyen, yok sayan bir erkekle neden evli kaldığınızı siz yanıtlamalısınız? Ve bu erkekle iyi bir yatak ilişkisi olabilir mi?Aynen kayiliyorum ömrümüz u israf ediyoruz.kendimize saygımızı yitirip acizligimize sasiriyoruz.sizin nedeniniz neydi? Yani aldatma ve dayak varsa kadına gitmekten baska çare kalmiyor tabi.ama hakaret kufur sinirli bir es de cook zor ruhun ölüyor yaralaniyor.fiziksel siddetin farki bedenininde yara alması.ama görünürde birşey olmayinca (darp yada baska bir kadin) boşanmak acaba luks mu diye düşünüyor insan toplum tarafindan öyle dusundurtluyor daha dogrusu.adamin saygisi yok kadin yerine koymuyor deger vermiyor yok sayiyor..ama işi düşünce boyle biriyle ayni yataga gir ölmüş ruhunla kolaysa..
Cok şey yapmak isterdim tabi daha faydali olmak adına ama maddi gelirim yok.4 sene dışardan zar zor esimi ikna edip butun bu stresler icinde lisans btrdm ama kpss engelini henüz asamadim her sene deniyorum.yeni eş kesinlikle dusunmuyorum cunku kimseye guvenemem.benim bir kizim var bosanmak onada hakszliklmis gbi geliyor kendimi sorumlu hissediyorum gidersem baba evine gideceğim kizimla orda nasil bir hayatım olur hic bilemiyorum.daha gecen gun evi supuruyorum diye bana bela okuyup agzini bozan bi adam.sadece bu haksizliga tahammül edemiyorum tahammül edersemde kendimi affedemiyorum nasil bu kadar hakareti yutuyorsun sen bunlari hakediyor musn diye kiziyorumCanım ben neden ayrıldığımı anlatmak istesem, ona da haksızlık etmemek için uzatmak zorunda kalırım. Ama aldatma ve dayak değildi. Büyük konuşmak istemem, Allah göstermesin, hakaret eden, saygı duymayan, kadın yerine koymayan, değer vermeyen, yok sayan bir erkekle neden evli kaldığınızı siz yanıtlamalısınız? Ve bu erkekle iyi bir yatak ilişkisi olabilir mi?
Ben şöyle düşünmeye çalşıyorum. Benim bu hayatta yapabileceklerim eğer 10 ise ama evliliğim beni tükettiği için ben 1'de kalıyorsam 9 ziyandayım demektir. Eğer boşanırsam 10 olabilir miyim? Yoksa eksiye mi düşerim. Ya da evli kalarak nasıl kendimi 10'a çıkarabilirim. Asıl mesele zorluklara rağmen dirençli olabilmek. Yani siz evliliğiniz dışında başka ne ile uğraşıyorsunuz? Bırakın biraz onu ve siz ölmeden önce geride ne bırakacaksınız buna odaklanın. Boşansanız nasıl bir hayatınız olacak? Yeni bir eş mi bekleyeceksiniz yoksa bu hayatta yapmak istediğiniz çok hayırlı işler var da eşiniz mi bunlara engel?
Canım ben böyle zor durumlarda belli bir süre koyuyorum kendime. Diyelim iki yıl. Bu zaman içerisinde ben anlayışlı, iyi niyetli, sevecen, makul...vb. davranmaya çalışırım. Ama hakaret ettiğinde bundan çok rahatsız olduğumu net bir şekilde söylerim ama kavga etmem. Keşke mümkün olsa bir büyüğünüz sizin ile konuşsa ya da terapiste gidebilseniz. Yani insanlığa yakışmıyor eşinin yaptıkları. Bu şekilde seni kendinden tamamen soğutacak. Kızının böyle bir babayı görerek büyümesi ne acı. Erkek aşağılar kadın katlanır diye öğrenecek ve ileride ona sövecek erkeleri tercih edecek. Allah korusun, böyle olmasın inşallah.Cok şey yapmak isterdim tabi daha faydali olmak adına ama maddi gelirim yok.4 sene dışardan zar zor esimi ikna edip butun bu stresler icinde lisans btrdm ama kpss engelini henüz asamadim her sene deniyorum.yeni eş kesinlikle dusunmuyorum cunku kimseye guvenemem.benim bir kizim var bosanmak onada hakszliklmis gbi geliyor kendimi sorumlu hissediyorum gidersem baba evine gideceğim kizimla orda nasil bir hayatım olur hic bilemiyorum.daha gecen gun evi supuruyorum diye bana bela okuyup agzini bozan bi adam.sadece bu haksizliga tahammül edemiyorum tahammül edersemde kendimi affedemiyorum nasil bu kadar hakareti yutuyorsun sen bunlari hakediyor musn diye kiziyorum
Amin cok teşekkür ederim.sozune deger verdigi biri yok herseyin en iyisini o bilir.kimler konusmadiki.benim ailem arkadas cevremiz.konusulunca anladi ama bor ay en fazla sonra aslina donuyor sanirim can cikar huy cikmaz dedikleri dogru.babasina cok duskun babasi konusmustu ogluyla ben evi terk edince tamam duzelecem dedi beni arayp dondum ama birca sonra ayni.bu kisir döngü 8 senelik evliligimde 6 kere falan yasandi(evi terk etmem).bundan daha fazla kendinden sogutamaz diye dusunuyorum onu sevmiyorum artk cinsellikden mumkun oldugunca kaciyorum elimde degil.iste zamaninda o dediginizi yapamadim bana agzini bozdukca duyduklarim karsisinda sok oldum kavga ettim.ama bir haftanin 5 gunu kötüydü. Gripten halsiz hasta bi sekilde yatarken bile yerlerde surukledi beni kalk diye o kadar haksizlik yaptiki bende hircinlastim.simdi onu sevebilmem icin agzindan cikana muhakkak dikkat etmesi lazm ama yapmiyo.artk bktm bende cogunda susuyorum.evlilik terapistine gidecek durumumuz malsef hic yok.ama psikologa gitme şartı sunmustm bir evi terk ettigimde.kabul etti 2 kere gitti birakti ilacini da kesinlikle kullanmak istemiyor.zaten kızım adına cok uzuluyorum boyle sevgisiz saygisiz ortamda buyuyor.ne igrrnc laflara sahit oluyor.buda icimi ayri acitiyo.ama babasida bende ayri zamanlarda kizimla konusuyorz gidiklliyorz falan.yani o banada babasinada duskun.Canım ben böyle zor durumlarda belli bir süre koyuyorum kendime. Diyelim iki yıl. Bu zaman içerisinde ben anlayışlı, iyi niyetli, sevecen, makul...vb. davranmaya çalışırım. Ama hakaret ettiğinde bundan çok rahatsız olduğumu net bir şekilde söylerim ama kavga etmem. Keşke mümkün olsa bir büyüğünüz sizin ile konuşsa ya da terapiste gidebilseniz. Yani insanlığa yakışmıyor eşinin yaptıkları. Bu şekilde seni kendinden tamamen soğutacak. Kızının böyle bir babayı görerek büyümesi ne acı. Erkek aşağılar kadın katlanır diye öğrenecek ve ileride ona sövecek erkeleri tercih edecek. Allah korusun, böyle olmasın inşallah.
Bence sen kızın da olduğu için düzeltmek adına elinden gelen her şeyi yapmalısın. Eşini hasta kabul et, tedavisi için uğraş ama asla ona sen yanlışsın diye hissettirme. İncelik burada zaten. Onu suçladıkça daha saldırganlaşacaktır. Belki bu konularda daha çok okuyup, araştırabilirsin ama dediğim gibi yaşça ondan büyük, sözüne değer verdiği biri ona yanlış yaptığını söyleyebilse ne iyi olurdu.
Senin ona kafanda verdiğin süre dolunca da konuyu tekrar değerlendirirsin. Allah yardımcın olsun.
Hemen cevap veriyorum, evet çok mutluyum. Bu kararı ilk aldığımda bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bir daha asla mutlu olamam başkasını sevemem güvenemem bunca şeyin altından kalkamam sanıyordum. Fakat korkularımın yersiz olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim. Şimdi başka biriyle evliyim hem de 10 yıldır ve çok mutluyum.Bunu cok merak ediyorum.insan kendini i kandiriyor yoksa gercekten mutlu olunabiliyor mu? Yoksa bu seferde başka dertler mi başlıyor?(bosanmadan kaynakli)
Sanırım psikiyatriste gittiniz o da ilaç verdi. Demek ki eşiniz ruhsal olarak hasta ve tedavi edilmesi lazım. Bu aslında ayıp değil, günah değil. Yeter ki kendisi durumunu farketsin ama bunca olaydan sonra farketmediyse daha ne olmasını beklemek gerekir bilemedim. Çocuklar elbette anne-babaya düşkün oluyorlar. O zaman çocuğunuzu kullanın. Eşinize deyin ki; Kızının ileride senin gibi küfreden bir kocası olmasını ister misin? Sen bana bağırınca kızım çok üzülüyor. Kızımız bizim evliliğimizi örnek alırsa sence nasıl bir eş seçer? Ona eşi hakaret etse sen bir baba olarak ne yapardın?...vbAmin cok teşekkür ederim.sozune deger verdigi biri yok herseyin en iyisini o bilir.kimler konusmadiki.benim ailem arkadas cevremiz.konusulunca anladi ama bor ay en fazla sonra aslina donuyor sanirim can cikar huy cikmaz dedikleri dogru.babasina cok duskun babasi konusmustu ogluyla ben evi terk edince tamam duzelecem dedi beni arayp dondum ama birca sonra ayni.bu kisir döngü 8 senelik evliligimde 6 kere falan yasandi(evi terk etmem).bundan daha fazla kendinden sogutamaz diye dusunuyorum onu sevmiyorum artk cinsellikden mumkun oldugunca kaciyorum elimde degil.iste zamaninda o dediginizi yapamadim bana agzini bozdukca duyduklarim karsisinda sok oldum kavga ettim.ama bir haftanin 5 gunu kötüydü. Gripten halsiz hasta bi sekilde yatarken bile yerlerde surukledi beni kalk diye o kadar haksizlik yaptiki bende hircinlastim.simdi onu sevebilmem icin agzindan cikana muhakkak dikkat etmesi lazm ama yapmiyo.artk bktm bende cogunda susuyorum.evlilik terapistine gidecek durumumuz malsef hic yok.ama psikologa gitme şartı sunmustm bir evi terk ettigimde.kabul etti 2 kere gitti birakti ilacini da kesinlikle kullanmak istemiyor.zaten kızım adına cok uzuluyorum boyle sevgisiz saygisiz ortamda buyuyor.ne igrrnc laflara sahit oluyor.buda icimi ayri acitiyo.ama babasida bende ayri zamanlarda kizimla konusuyorz gidiklliyorz falan.yani o banada babasinada duskun.
Amin insallahÇok şükür ki o günlerin geride kaldı. Inşallah hep ve daha cokk mutlu olursun. Eden bulur. Gerek bu dünyada gerek ahirette. İnanıyorum buna
Allah mutlulugunu daim etsin ne guzel.peki cocugunuz varmiydi, ozel değilse sebep neydi?Hemen cevap veriyorum, evet çok mutluyum. Bu kararı ilk aldığımda bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmayacak bir daha asla mutlu olamam başkasını sevemem güvenemem bunca şeyin altından kalkamam sanıyordum. Fakat korkularımın yersiz olduğunu bizzat yaşayarak öğrendim. Şimdi başka biriyle evliyim hem de 10 yıldır ve çok mutluyum.
Bunlari da soyledim bana senin gibi olursa kocasida ona öyle yapar hakli olarak diyo.lafta söylüyor bunu yoksa bence kesinlikle kabul edemez.Allah gostermesin.ya benim bi evliliği bu noktaya getircek hic bir seyim yokki ufak yefek seyler olabilir ama bunlari aslaaa haketmiyorum.siz düşünün yaa evi supursem bela isitiyorm cocuk hastalansa gerzkli hasta ettin uvey anne senden iyi bakar (ki herkes takdir etti biyuturken kizimi cok dikkat ettim) asagiladi hep yillarca.cok sinirli.ben herkele uyum saglayabilen uysal bi insanim (sahsima aileme hakaret olmadigi surece).dediklerinizi yinede aklimda tutacagm.cok tesekkürler.Sanırım psikiyatriste gittiniz o da ilaç verdi. Demek ki eşiniz ruhsal olarak hasta ve tedavi edilmesi lazım. Bu aslında ayıp değil, günah değil. Yeter ki kendisi durumunu farketsin ama bunca olaydan sonra farketmediyse daha ne olmasını beklemek gerekir bilemedim. Çocuklar elbette anne-babaya düşkün oluyorlar. O zaman çocuğunuzu kullanın. Eşinize deyin ki; Kızının ileride senin gibi küfreden bir kocası olmasını ister misin? Sen bana bağırınca kızım çok üzülüyor. Kızımız bizim evliliğimizi örnek alırsa sence nasıl bir eş seçer? Ona eşi hakaret etse sen bir baba olarak ne yapardın?...vb
Çocuğum yoktu özellikle yapmadım bekledim düzelmez de boşanırsam çocuk arada yıpranmasın diye. Eski eşim sorumsuzdu çalışmıyordu çalışmadığı gibi lüksünden de vazgeçmiyordu hacizsiz günümüz yoktu üstüne bir de ihanet girdi araya. Sonra bir sabah bu böyle gitmemeli diyerek boşanma kararı aldım. İyi ki gençliğime yazık etmemişim. Ben bu kararı almasam evliliğimiz daha uzun yıllar sürerdi çünkü o hayatından gayet memnundu ve kesinlikle boşanmazdı.Allah mutlulugunu daim etsin ne guzel.peki cocugunuz varmiydi, ozel değilse sebep neydi?
. Bende merak ediyorum dayak benzeri şeyler olmadan bosananlar mutlumuu nasıl.çünkü annem esin dayak yok içki kumar yok bosanmak olmaz diyor bana.her insanının bi kusuru var kimse dört dörtlük değil diyoor.ama ben mutsuzum istee değersizlik ilgisizilgisizlik kaba olmasi dayanamiyorm..Yani aldatma ve dayak gbi bisey olmadan hakaret küfür asagilama sevgisizlik saygisizlik deger gorememe gbi nedenlerle ve kendi istegiyle bosananlarin pişman olup olmadigini merak ediyorum
Bosanmak icin illaki dayak kumar ickimi olmali. Bende merak ediyorum dayak benzeri şeyler olmadan bosananlar mutlumuu nasıl.çünkü annem esin dayak yok içki kumar yok bosanmak olmaz diyor bana.her insanının bi kusuru var kimse dört dörtlük değil diyoor.ama ben mutsuzum istee değersizlik ilgisizilgisizlik kaba olmasi dayanamiyorm..
Mutsuz isen ya mutlu olmanın yolunu arayacaksin ya da Bosanacak sin. .. Bende merak ediyorum dayak benzeri şeyler olmadan bosananlar mutlumuu nasıl.çünkü annem esin dayak yok içki kumar yok bosanmak olmaz diyor bana.her insanının bi kusuru var kimse dört dörtlük değil diyoor.ama ben mutsuzum istee değersizlik ilgisizilgisizlik kaba olmasi dayanamiyorm..