Evliliğimle ilgili zor ve kararsız bir dönemdeyim.Fikirlerinize ihtiyacım var

size danışılmaması doğru değil ama bu düşünce yapısını da sağlıklı bulmuyorum ben.
bu durumda sizin çocuğunuz evlendiğinde de sizi arkasında bırakıp sadece kendi ailesine odaklanmalı anlamı çıkıyor.
eş başkadır, anne-baba-kardeşle olan ilişki başkadır.
siz yokken onlar vardı ve siz boşansanız, ölseniz yani bir şekilde evliliğiniz sona erse gene onlar var olacaklar.
bebeği sadece eşinizi kendinizce eve bağlamak için istediğinizi düşündüm. yaşı bahane etmeyin derim, zira tıp ilerledi, 29 dediğiniz yaş eğer kadının sağlık sorunu yoksa hamilelik için hiç de geç değil.
son diyeceğim de, bu şekilde kadın kocasını eve çeksin diye sahip olunan çocuklar asla ama asla o aile birliği denen şey konusunda çözüm olmuyor. aksine sorumluluklar yüzünden sıkıntılar artıyor ve olan çocuğa oluyor.
hiçbir evliliği çocuk kurtarmaz yada iki kişiyi çocuk aile yapmaz.
çocuğu olamayan ama çocuklu ailelerden çok daha iyi / güzel aile olan, 2 kişi mutlu mesut yaşayan insanlar var.
sizin probleminiz hayata bakışlarınızın ayrı oluşu ve bunu düzeltme sorumluluğu bir bebeğe ait olamaz.
istediğiniz sevgiyi, ilgiyi, sıcaklığı göremiyorsanız hayatı zorlaştırmak yerine kolaylaştırarak ayrılmak çok daha doğru bir yaklaşım olacaktır.

Siz yazdığınızı anladınız mı? Gerçek ailesinin kim olduğunu anlamasi İÇİN çocuk istiyorum demediniz mi?
Evet kim olduğunu anlaması için şuan istiyorum ama öncesinde zaten bu olay yaşanmadan önce bebek yapmaya karar vermiştik.Bu olay yaşanınca geri durdum 3 ay geçti aradan ve kardeşi bu seferde çalışmaya geldi.Artık kardeşinindir peşinden koşmasın çocuk çalışıyor amcasında kalıyor artık eşime ne ?abi kardeş geçinirler gelirler giderler bu konu huzurumu bozmasın istediğim için çocuk konusuna geri dönüş yapmayı düşünüp buradaki insanlara sordum.Siz hariç herkes herşeyi anlıyorsa dönüp bi aynaya bakın.Bu kadar kötülük Art niyet zararlı

Yani şu konuda bile konu sahibine hak verilmiyor ya sözün bittiği yer.

Konu sahibi ev sizin, evlilik sizin istememek en doğal hakkınız. Ben olsam bende istemem. İsterim diyen buyursun sülale ile bir arada yaşasın.

Yani boyle kafasına göre ikinizin yaşadığı eve uzun süreli birini bu kim olursa olsun bence fark etmez davet etmesi dogru değil.
Önceden danışsa ben boyle dusunuyorum sen ne dusunuyorsun gibi belki sizinde tavriniz daha farkli olurdu.
Çocuk konusunu kesinlikle ertelemelisiniz eşiniz sizinle aynı evde yaşadığının bile farkında degil henüz..

Bebek fikrini rafa kaldır, ben bu konuda size çok hak verdim, evimde zorunlu haller dışında , sürekli kalacak birini istemezdim bende.
Eşiniz size kardeşime ev tutup bunalınca orada kalırım diyorsa bunun sonu iyiye gitmez. Siz sakin kalın, birikim yapmaya çalışın , tüm haklarınızıda koruyun, zamanın ne göstereceğini bekleyin.

Konu sahibi ev sizin, evlilik sizin istememek en doğal hakkınız. Ben olsam bende istemem. İsterim diyen buyursun sülale ile bir arada yaşasın.
Çok teşekkür ederim…İşte bu yüzden toplum olarak gram ilerleyemiyoruz hala bi geri kafalılık…Çocuk evlendiğinde anne baba ve kardeşlerine arkasını çeviremezmiş sanki ben çevirsin dedim…Yapacaklarını makul ölçülerde yaparsın.örnek veriyorum kardeşinin paraya ihtiyacı var ama aynı zamanda çocuğunuzda ihtiyaçları var o zaman çocuğuna ayırırsın o bütçeyi.Anna baba ve kardeşlere bekarken yaptığım yardımların tamamını yapamazsın.Bu herkes için geçerlidir.Bazı insanlar cidden şaka gibi…

Bence haklısınız ki ileriyi görüp okumak değil çalışmak istediğini ve sizde uzun süre kalacağını bile tahmin etmişsiniz. Ben tesettürlü değilim ama ben de rahat edemezdim evimde. Çocuk fikrini şuan düşünmeyin bu adamın kafası değişmez gibi.

Ya ben sizin hakkınızı nasıl ödeyecem, öyle güzel güldürdünüz ki beni
Yazdığım hiçbir satırda kelime oyunu yapmadım, sizin kafanız karıştıysa anlayamadıysanız yapabileceğim birşey yok
İğnelendiniz mi, nerede?
Ben ihraç etmek kelimesini siz kullandınız mı dedim? Bilakis ben kullandım, bilinçli bir şekilde kullandım, birşeyleri anlayın diye kullandım, nafile….
Evet hayal dünyam çok gelişmiştir ama sizin gibi kanımın bana tecavüz edeceği ihtimalini kuracak kadar değil
Herkes sizi anladı, bir siz beni anlamadınız
Hadi beni aydınlatın, hangi alanlarda bilgi eksikliği tespit ettiniz bende ve bu tespiti ne sıfatla yaptınız?
Bakın birilerine laf yetiştirecem diye uğraşabilirsiniz bunu anlarım ama insanca konuşmak yerine aşağılamaya çalışmak, hakaretvari laflar etmek yakışıyor mu size? Yakışıyorsa devam edin tatmin olana kadar hakaret edebilirsiniz. Birini aklınızca kendinizce aşağıladığınızda siz yücelmiyorsunuz aklınızda olsun

Ha sunu da belirteyim sizin yerinizde olsam bende istemezdim.
Evime öğrenci alayım benimle kalsın ben bakarım mertebesine henüz erisemedim erismem de mumkun degil zira kendime ve cocuklarima anca bakıyorum
Gerçekten ben de aynı durumdayım.Kendime ve eşime zor bakıyorum hem çalışıyor olmak hem ev gerçekten yorucu ve zahmetli bişey.

Asıl aşağılayıcı konuşan sizsiniz…Çok komik ya…Kendi yaptıklarınızı ben yapmışım gibi anlatıyorsunuz insan hiç mi kendini görmez pes !!Sizi aydınlatabileceğimi sanmıyorum zira boşa kürek çekmekten hoşlanmam

Çok gençsiniz ve evlilik çok yeni
Onca lafı sayıp sonra da sinirle söyledim diyen insan en sevmediğim tiplerdendir. O kavgadan sonra barışmasaydık demek, sen benim hayatımdaki vazgeçilebilir ilk insansın demek... İstemediğinizi bildiği halde olay bir türlü kapanmıyor, sürekli şekil değiştirerek önünüze geliyorsa bilin ki size saygısı yoktur. Bu evlliliğe çocuk düşünmek büyük hata, annenin sayılmadığı yerde çocuk kıymetli mi olacak sanıyorsunuz. Evde biri kalır kalamaz meselesi değil bu ailesiyle göbek bağını koparamamış, eşine saygı duymayan bir erkek meselesi o yüzden doğru algılayın ve kökünde hasar olan bu evliliğe bir de çocuk eklemeyin derim

Size yazdığım sorduğum hiçbir şeye cevap vermeyip uzatıp duruyorsunuz
Devam….

Yaş geldi diye çocuk yapılmaz. Hele ki şu koşullar altında, daha evliliğiniz oturmamışken çocuk fikrini erteleyin derim.

Evinize yatılı misafir kim gelecekse önceden size bilgi vermeliydi eşiniz. O noktada size hak veriyorum. Sizi eleştirdiğim nokta ise şu senede 5 gün kalmaktan bile rahatsızsınız. Ailesini bilerek evlendiniz eşinizle. Aranızda kültür çatışması olmaması mümkün değil.

Burda çok görüyorum açıların konuların nerdeyse yüzde 80inde konu sahibi şehirde kocası köyde yatışmış. Hayır köyde büyümüş adamı bu kadar şehirleşmiş bir ülkede nerden nasıl buluyorsunuz ona şaşırıyorum.

Aynen şaka gibiler ve bu tartışmanın kime ne yararı varsa ille de bu doğru diyorlar. Bu hayat sizin mi o zaman bunun açıklamasını eşiniz hariç hiçbirinize açıklama yapmak gibi bir yükümlülüğünüz bile yok.

anlaşılmayan şey böyle danışılmadan tasarlanan kalma durumu değil ki. gerçek ailesini anlasın diye çocuk yapma zihniyeti.
kim olsa kendisine sorulmadan eve birinin hem de 1 yıl gibi bir süre gelip kalmasını istemez. ama çocuk yapayım da eve odaklansın tutumu o çocuğa haksızlık bana göre.
problem koca kişinin düşüncesizliği, saygısızlığı.. çocuk olunca karakteri değişmeyecek bu adamın.

bence çoğu kişide "evlenince değişecek" mantalitesi olduğu için evlilik öncesi bu gibi farklılıklar önemsenmiyor. evlendikten sonra doğal olarak değişim gerçekleşmeyince de sıkıntılar başlıyor.

Aynen öyle. Evlenince göze gelmeyen veya sineye çekilenler evlendikten sonra sorun oluyor. Bu sefer genellikle diyorlar ki evlendikten sonra çok değişti. Kimse değişmiyor bence

Bin tane de çocuk dogursaniz adam benim ailem bunlar demez boşuna çocuğa da yazık etmeyin sınırlarınızı çizin evet çaresiz bir durum ama düşünmesi gereken siz değilsiniz çocuğun annesi babası var hoş onların da umrunda değilmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…