- Konu Sahibi peaceful16
-
Ne yapsın adam.. Seni daha iyi şartlarda yaşatabilmek için uğraşıyor. Mesela ben kendimden bahsedeyim. Kendime ve evime bol Zaman ayırabileceğim rahat bir işim var. Ama ben tatmin olmuyorum kendi irademle, daha üst düzey eğitim olanakları, kişisel gelişim alanları, ek işler peşindeyim. Üstelik eşimin maddi geliri gereği benim bu peşinde koştuğum şeylerden elde edeceğim üç kuruşluk kazanca hiç ihtiyacı yok. Şimdi bu adam bana dese ki bunlarla uğraşacağına benle daha çok gez, her gün yemek yap , evimizin işini sen yap, benim gözümün içine bak. Ben cok mutsuz olurdum. Dünyaya bir kez geliyorum. Aşk, evlilik doğru insanla cok güzel ama hayata sadece birilerinin sevgilisi, karısı olmak için gelmedim ki.. Benim başarmak istediğim şeyler, pesinden koştuğum idealler var..Ben filtre isini basaramiyorum, agzimdan cikiyor ne istiyorsam icimde tutamiyorum soyluyorum.. Bugun yurtdisinda seyahatte yalnizim bende isteyim fakat konusmak mesajlasmak istiyorum vakti yok 1 saat sonra cevap yaziyor. bu bendeki ilginin isine kaymis olmasi beni uzuyo. onun benimle ugrasmasi icin biraz zamani olmasi lazim veya benim tepesinde bekliyo olmamam lazim. is seyahatlerinden geldiginde yorgun oluyo ve dinlenmek istiyo bi kac gun disari cikmiyo gezmek degil evde vakit gecirmek istiyo. bense yine eskisi gibi gezelim paylasalim aski yasayalim istiyorum. o ise daha kariyerim isim ev duzeni vs daha farkli yaklasiyo belki daha olgun diyebiliriz.
ama evlendik diye ne oldu artik ask bitti mi veya her dk yasayamazmiyiz ? biz zaten gunde 3 saat goruyoruz birbirimiz ve dedigim gibi ayda veya 2 ayda bir 4-5 gun is seyahatinde oluyor..
evet dogru, ben sadece merak ediyorum ve konusmak istiyorum gun icinde... oda bazen bana ben senin cocugun degilim diyor..Çocuğun gibi nerdesin, kaçta gittin, kim vardı, saat kaçtı gibi soruları eşini tabi ki bunaltır.Velisi değil, eşisin sen onun. O da sende bilmen gerekeni bilin, ayrıntılar gerçekten boğar.
Canım benim 2 ayda bir ne demek benim eşim her hafta bir yerlerde hemen hemen. Hem üst düzey yönetici hem eğitmen. Ya işiyle alakalı bir yerlere gider ya akademiyle. Bunların üçte biri de yurt dışı olur genelde. Yönetici olmadan önce gece 12-1'e kadar çalıştığını, pazar günleri dahi işe gittiğini bilirim. Ben hep destekledim, hep arkasında durdum. Çünkü hem ikimizin hayatı daha güzel olacaktı işinde yükselince hem de benim yüzümden kariyerini ihmal etmesini istemedim. Yarın öbür gün döner dolaşır senin yüzünden diye söylerdi bana çünkü. Ben onun yerinde olsam ben de söylerdim senin yüzünden, sen destek olmadın diye.
Tavrın biraz abartılı geldi bana. Hayatının merkezine eşini koymuşsun. Ne yaptı, ne yedi, ne içti, nereye gitti, kiminle konuştu, beni ne kadar seviyor, benimle az ilgileniyor... Bu çok yorucu bişey. Seni yorduğu gibi eşini de yoruyor.
Adam sıkılıyor. Erkekler bizim gibi sürekli aşk meşk konuşabilen türde değiller. Bunalıyorlar, sıkılıyorlar. Yani bırak erkeği bir kadın bile karşısındaki adamla ilişkisi dışında bişey konuşamıyorsa sıkılır durumdan. Acilen eşinle konuşacak bişeyler bulmalısın bence.
Biz dün akşam bir saat boyunca toyotanın iflasını ve kore hükümetinin toyotayı kurtarma çabalarını konuştuk mesela. Çok ilgilendiğim bir mevzu değil, ama eşim ilgileniyor. O ilgileniyorsa ben de olayı en ince ayrıntısına kadar öğrenir, onunla kritiğini yaparım. Sürekli aşktan, sizden, ilişkinizden, evliliğinizden, gezme tozmadan konuşulmaz ki yavrum.
Peki bu durumdan eşine rahatsiz olduğunu söyledinmi ? Isi zordur yani benim eşimin calişma şartlarida zor . Şuan bankada calisiyor, 2 yillik üniverste okudu suan 4 yila tamamlamaya calisiyor. Hem okul sinavlarina calisiyor, hem de mali müşavirlik için imtihanlara hazirlaniyor , tabiki bunlari ben ve kizim icin yapiyor o yuzden çok fazla uzerine gidemiyorum. Ama pazar gunleri en azindan vaktini bizimle gecirir. Esinle bence bir konusmayi dene. Uzerine cok gitmeden fazla iğneleyici konuşmadan. En azindan 2 saatte olsa vakit ayarabilirsin diye konusmandan yarar var. Ona da ne kaar cok calistigini hissettirki hani ben bu kadar sey yapiyorum gormuyormusun demesin sana.
evet senin odak noktan esin degil , normal olan da bu heralde. nasil degistirebilirim bu bakis acimi ben ?Ne yapsın adam.. Seni daha iyi şartlarda yaşatabilmek için uğraşıyor. Mesela ben kendimden bahsedeyim. Kendime ve evime bol Zaman ayırabileceğim rahat bir işim var. Ama ben tatmin olmuyorum kendi irademle, daha üst düzey eğitim olanakları, kişisel gelişim alanları, ek işler peşindeyim. Üstelik eşimin maddi geliri gereği benim bu peşinde koştuğum şeylerden elde edeceğim üç kuruşluk kazanca hiç ihtiyacı yok. Şimdi bu adam bana dese ki bunlarla uğraşacağına benle daha çok gez, her gün yemek yap , evimizin işini sen yap, benim gözümün içine bak. Ben cok mutsuz olurdum. Dünyaya bir kez geliyorum. Aşk, evlilik doğru insanla cok güzel ama hayata sadece birilerinin sevgilisi, karısı olmak için gelmedim ki.. Benim başarmak istediğim şeyler, pesinden koştuğum idealler var..
Eşini de benim gibi düşün..
ben sizi o kadar iyi anladım ki. evli değilim ama zamanında erkek arkadaşım varken ben de biraz böyleydim :) bugün ne yaptın nereye gittin kimlerle gittin, hatta öğlen ne yedin diye bile soruyordum tıpkı sizin gibiama bunların hiçbiri öyle hesap sorar gibi değil, gününün nasıl geçtiğini neler yaptığını benimle paylaşmasını istiyordum çünkü ben sormazsam anlatmıyordu. istiyordum ki benimle paylaşsın, aramızda boşluklar olmasın, ona kendimi yakın hissedeyim. bilmiyorum ben ancak paylaşarak ve karşımdakinin de benimle paylaşmasıyla mutlu olabilirim.
size tavsiyem, eşiniz bundan çok şikayetçi olduğu için siz de biraz azaltın. en basiti soruları detaylandırmadan mesela sadece bugün günün nasıl geçti canım diyebilirsiniz. diyelim işten geldi telefonla oynuyor. hemen siz de kendinize bir uğraş bulun, internette bişeylere bakının ya da kitap okuyun vs. o zaten bir süre sonra elindekinden sıkılacak size yönelecektir. ona özlemek için fırsat verin.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu.
Evlenince çok şey değişiyor .ne kadar rahatsiz olsamda isini birakamayacagi icin suanda birsey soylemedim, bu yogunlugu yeni basladi islerinde artis oldu daha fazla kisi baglandi ona. sikayet ediyorum genel olarak mesaiye kaldiginda ve seyahatleri ciktiginda ama her seferinde soyledigi sey bizim icin yaptigi ve mecbur oldugu yani sikayet etmek bir cozum degil malesef. esim haftasonunu benimle gecirir oyle ayri gezmesi falan pek yoktur, ama isten dolayi yorgun oldugu icin evde gecirmek istiyor genelde ancak bir kahve icmeye cikiyoruz veya 2-3 haftada bir disari yemege gidiyoruz, o daha cok evde oturalim film izleyelim birlikte, o mac izlesin haberlere baksin vs evcimen biri yani cok. bende gezelim tozalim istiyorum biraz seviyorum disarida yemek yemeyi falan, hem pahali disarisi hemde evde daha guzel diye evde kalmak istiyor esim bazende eger cok yorgun degilse cikiyoruz geziyoruz. Ama eskiye gore hic bisey yapmiyoruz diyebilirim hergun disaridaydik, evlendiktn sonra degisti olay
Hobi edin eşinden bağımsız.. Komple bir spor salonuna yazılsan( yoga, pilates, cross fit, spinning .. Vs dersleri olan) illa birini sever müptelası olursun. Biraz uzaklaşmış olursun eşinden hem zihnen hem bedenen..evet senin odak noktan esin degil , normal olan da bu heralde. nasil degistirebilirim bu bakis acimi ben ?
neden bu kadar cok onemseyip tek hayatim o gibi davraniyorum bilmiyorum, boyle oldugu icin bunaltiyorumda zaten ..
Ki bende calisiyorum isim yogun sayilir, iyi egitimliyim, yurtdisinda egitim gormus, guzelim, iyi bir ailem var, zenginler vs genel olarak istenilen hersey var kisacasi . ama ben ask ve sevgiyle mutlu olan biriyim, paylasimla mutlu oluyorum. bu olmayinca yada 2 ci planda oldugumu hissedince hayati dar ediyorum karsimdakine..
esin benim esimden daha yogunmus.. ne kadar anlayislisin , ne guzel. bu soyledigin tamamen dogru:
Tavrın biraz abartılı geldi bana. Hayatının merkezine eşini koymuşsun. Ne yaptı, ne yedi, ne içti, nereye gitti, kiminle konuştu, beni ne kadar seviyor, benimle az ilgileniyor... Bu çok yorucu bişey. Seni yorduğu gibi eşini de yoruyor.
bugun esim yurtdisinda ve saat 10.30 ta ofisten cikti, bende ne zaman bana zaman ayirabilecegini ve onu, eski eglenceli gezdigimiz gunlerimizi ozledigimi soyledim. surekli sikayet ediyorsun dedi, ne yapayim ikimiz icin calisiyorum anlayisli olman lazim dedi tatile gitmek istiyorsun birikim istiyorsun cocuk yapalim diyoruz 1 sene sonra peki nasi olcak diyor... peki beni kim anlayacak ? anladim isine konsantre oldu artik hedefi terfi almak daha iyi maas kazanmak ve gelecegimiz icin para biriktirmek peki ben bu esnada hep beklemelimiyim ikinci planda? o ne zaman musait olursa diye..
Evet biraz hayata donmem lazim cok fazla ona odakliyim biliyorum , evlendikten sonra iyice artti her hareketini tartar oldum, kesinlikle biraz baska seylerden bahsetmek lazim haklisin, surekli ask mesk konusmak istemiyor bayiyo bi sure sonra :) insallah guzel olur hersey , gurbette olunca bide yalnizim baya.. hani o gitse yurtdisina ama bende turkiyede olsam, annem babam var kardesim var onlarla gorusurum onlarla kalirim hatta.. burada ne kadar calissamda eve gelince derin bi yalnizlik var. onun da etkisi var tabi..
recete icin tesekkur ederim :) Suanda seyahatte ve cok yogun konusamiyoruz, surekli mesaj atiyorumŞimdi reçeteni yazıyorum :)
Asla ve asla öğlen "kiminle" yemek yediğini sorma.Bu gerçekten sorgulama gibi çok abes bir soru.
Seyahate gittiği zaman arama,bırak o özleyip arasın.
Birkaç hafta ona uy,hiç program yapma,evde pinekleyin.Bu arada senin gezelim,romantik olalım baskılarını unutmuş olur.Birkaç hafta sonra şuraya gidelim mi canım pizza çekti gibi bir teklif yapabilirsin.Ama en az 3 hafta sonra olsun bu teklif:)
Kirlilerle savaşmaktan vazgeç.Benim eşim kirli çoraplarını yatağın yanında bırakır,her seferinde ben atarım.O da onun lüksü olsun deyip geçiyorum. Her şey için gerginlik yaratmaya değmez.
Konuşmayı seviyorsun sanırım.Kendine sohbet edecek bir kızarkadaş bulmaya çalış.
Eşini zorla konuşturmak için soru soruyorsan ters tepiyordur.Soru cevap olunca sohbet olmuyor,sorgu havasına giriyor.
eski eğlenceli günleriniz dediğiniz hangi günler?
eşiniz yurtdışna gitmeden önce siz türkiyede birlikte mi yaşıyordunuz? evetse o zaman başka mı davranıyordu? o zamaneşiniz çok büyük dengesizlik etmiş.
birlikte yaşamıyorduysanız, flört eden herkes gibi siz de dışarıda buluşmak durumundaydınız herhalde...e normaldir ki dışarıda buluşurken ile ev hayatı aynı değil..adam haklı. bu durumda siz mantıksız bişey bekliyorsunuz. o zaman neden evlendiniz ki sürekli sevgili olup sürekli dışarılarda buluşup gezeydiniz...
Evlenince çok şey değişiyor .
O zaman bir eve bakmak zorunda değildi.
Yani şuan calisip para kazanip cocuğuna gelecek hazirlayan bir baba değildi. Sorumluluklar artti haliyle bütceler one geçti. Maddi durumda çok sukur iyiz, ama inan bende disarda yemek felan yemeyi sevmem bana boş masraf gibi geliyor. Ama disarda dolasmasini mağazalara bakmasini severim :) Biraz da erkeklerin geninde var eşimle ayni isi yapmamiza rağmen bende daha cok yorgun olurdu ve hala oyle.
Biraz da erkeklerin yapisi geregi sanirim sende benim gibi 1 gunle yetinenlerdensin ☺
Hobi edin eşinden bağımsız.. Komple bir spor salonuna yazılsan( yoga, pilates, cross fit, spinning .. Vs dersleri olan) illa birini sever müptelası olursun. Biraz uzaklaşmış olursun eşinden hem zihnen hem bedenen..
2. Planda tutuyorsa seni, sen neden onu birinci planda tutuyorsun ? Aslında evlilik işi bir sıralama olayı değil. Yani aile, iş, hobiler, kankalar bunlarla kıyaslama kendini.. Hatta kabullen bunlar ara ara hep senin önüne geçiyormuş gibi gözükecek sana..
Önemli olan şu bak; diyelim çok hastasın.. İşini gücünü bırakıp, dünyayı gözü görmeyip sana koşuyor mu? Bu sorununun cevabı Evt ise bir CEp tel ile kendini kıyaslama..
recete icin tesekkur ederim :) Suanda seyahatte ve cok yogun konusamiyoruz, surekli mesaj atiyorumnapiosun nasilsin neden bana hic vaktin yok diye oda cok yogun oldugunu ve musait oldukca yazip aradigini soyledi ve sinirlendi usteledigim ve sikayet ettigim icin.. nasil anlayisli olmak yerine bencil davraniyorsun diyor.
kesinlikle yazdiklarin cok dogru ve cok cok guzel tesekkur ederim. kirliler icin tutamiyorum kendimi coraplari yerde gomlegi kapinin arkasinda vs. bazende atiyor sepete insallah alisir.. konusmayi seviyorum ve onunla konusmayi daha dogrusu onun ilgisini daha cok seviyorum hep boyle romantik olsun bana deger versin gostersin istiyorum. evet sorgular gibi oluyormus onun icin konusturmaya calismalarim.. bu 1-2 hafta zaten plan yapmayi dusunmuyorum biraz dinlensin kendine gelsin ve unutsun. evlendikten sonra bu kadar farkli olacagini dusunmemistim ben..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?