- 13 Nisan 2007
- 33.057
- 100.224
- 1.123
- 45
- Konu Sahibi peaceful16
-
Siz niye bu konuyu açtınız ki buraya?evet bugun yine tartistik, daha dogrusu ben kendi kendime yazdim durdum diyelim. bana vakit ayirmadigini ve hic onemsemedigini soyledim , buna cevap vermedi bile 2 saat once birsuru yazdim mesaj attim ama pek takmadi yani..
isim var bi dur yazmak disinda.
ben fazla sey mi bekliyorum? ben olsam ne olsada en azindan donucem askim falan birsey yazarim onun bu davranislari sanki beni takmiyo gibi oluyo..
hayir tabiki uygulamak icin soruyorum fikirlerinizi. fakat insan 1 gunde degismiyor, olanlari paylasmak istedim sadece.Siz niye bu konuyu açtınız ki buraya?
Burada verilen tavsiyelerin tam tersini yaparak daha çok mutsuz olmak,sonra da ahlanıp vahlanmak mı hoşunuza gidiyor anlamadım ki?
Cok istiyorum iyi anlasmayi tartismadan gecinmeyi ama ayni zamanda ilgi bekliyorm ondan daha sakin sabirli olmak gerekiyo nasi durdurcam kendimi mesajlar atmadan ustelemeden..?Amaca ulaşmak için gidiş yolunuz çok yanlış.
Bakın burada uzak durun nefes aldırın diyenlere inat adama yüklenmişsiniz.
Bu dahada içinden çıkılmaz hal alır.
Zamanla sevgi biter saygı biter ehh seni mi çekeceğim kısmı kalır.
Karşınızdaki insanın kendiniz gibi olmasını beklemeyin.
Uyum denilen şey boş yere söylenmiyor.
Ben olsam saniye durmadan kendimi değiştirmeye çalışırdım.
Daha fazla benimle ilgilenmiyorsun deyip çıldırtmaya değil.
Anladığım kadarıyla çalışıyorsunuz siz de?hayir tabiki uygulamak icin soruyorum fikirlerinizi. fakat insan 1 gunde degismiyor, olanlari paylasmak istedim sadece.
Yemin ediyorum ben okurken bunaldım,eşin yaşarken nasıl bunalmasın.Senin ki ilgi değil,kontrol altına almak.öğlen ne yedin kimle gittin otur kalk ...merhaba,
1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.
genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
nasil cozecegim bunu, sizce ben hatalimiyim? Lutfen fikirlerinizi paylasin
cok tesekkur ederim..
peki nasil bisey paylasicaz esimle? sormadikca o fazla isinden vs bahsetmeyi sevmiyo, kendisi bahsederse eder onemliyse yoksa pek anlatmaz cok ustun koru soyler iyiydi gunum vs diye. yani ben daha derin paylasim olsun istiyorum sadece sohbet edelim konusalim, cunku hep cok yogun bu ara seyahatlari daha cok isi yogun, terfi bekliyor tamamen isine konsantre olmus durumda ve ben hadi bisiler yapalim, hadi beni ara, hadi konusalim gel benimle ilgilen brazcik falan yaptikca yinede ya hali olmuyor yada iste gercekten bunaliyor , yani ona gore o zaten bizim icin calisiyo bi tarafimi yirtiyorum diyo afedersin, bizim icin birikim icin tatil icin vs daha cok benim icinmis oyle diyor, ve kendime bile haftada 2 saatim yok diyor. bencillik olarak goruyo ben ona hadi ara, nie mesaj atmiyosun yazmiyosun falan dedikce, anlayisli olmami ve kendine gelmesini beklememi istiyor. sence haklimi? peki nasil paylasicaz o zaman beklemem lazim duzelmesini, 1-2 ay boyle yogun olacak.. eve 8 gibi geliyor yemek yiyip oturuyoruz. haftasonu da 3 saat kursu var yabanci dil, sonra geziyoruz veya yorgunsa evdeyiz..Yemin ediyorum ben okurken bunaldım,eşin yaşarken nasıl bunalmasın.Senin ki ilgi değil,kontrol altına almak.öğlen ne yedin kimle gittin otur kalk ...
Bunlar çok gereksiz ve yıpratıcı şeyler.Eşim süreksli sorsa,bir süre sonra canım nasılsın dese o bile batar bana.Sizinki de o durum.Kendi haline bırak biraz.Eşini hayatının merkezine koyma.
merhaba,
1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.
genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
nasil cozecegim bunu, sizce ben hatalimiyim? Lutfen fikirlerinizi paylasin
cok tesekkur ederim..
Hayatı paylaşıyorsunuz peaceful..
Evliliğin amacı bu.
Senin yapmaya çalıştığın ise; kocayı mallamak oluyor. Yani paylaşım yok tek taraflı sahip olmaya çalışma söz konusu..bazı erkekler aciziyet ve aşağılık kompleksinden herseye tamam diyor, senin istediğin kıvamda yaşıyor ama seninki o tip bir adam değil.
Böyle devam edersen soğutursun kendinden ve sonunuz ya aldatma ya da boşanma ile biter.
evet bugun yine tartistik, daha dogrusu ben kendi kendime yazdim durdum diyelim. bana vakit ayirmadigini ve hic onemsemedigini soyledim , buna cevap vermedi bile 2 saat once birsuru yazdim mesaj attim ama pek takmadi yani..
isim var bi dur yazmak disinda.
ben fazla sey mi bekliyorum? ben olsam ne olsada en azindan donucem askim falan birsey yazarim onun bu davranislari sanki beni takmiyo gibi oluyo..
hayati paylasma biraz yalnizlik olmuyor mu peki bu sekilde?
yani normalde evli ciftler gun icinde pek mesajlasmaz konusmaz eve gelince yemek tv hafif sohbet fln herkes kendi isine bakar, telefon vs rahat bi ortam yani. benim gun icinde mesaj / arama beklemem abartimi sence? ben cok ustune dustugum icin mi boyle yoksa zaten evlendikten sonra erkekler mi boyle... ?
Sevgili arkadaşım, kendimden örnek vereyim, eşim yurtdışı çalışıyordu, bir süre evdeydi, şimdi de il dışı çalışıyor, biz aynı evde bile olmuyoruz çoğu zaman.
Şimdi bulunduğu ile yaklaşık 10 gün önce gitti; yeni bir ortam, yeni insanlar, yeni bir yaşantı. Hem de bu kez tamamı erkeklerden oluşan bir şantiyede değil, çoğunluğu bayanlardan oluşan bir ofis ortamında çalışıyor. Sormadım bile kaç bayan var, ortam nasıl, nedir diye. Bana anlatmak istediği, kendince ilginç bir şey olursa anlatır. Benim tek sorduğum "günün nasıl geçti hayatım?" sorusudur. Ki bunu da akşam, o yemeğini yiyip biraz rahatladığında konuşuruz.
Gün içinde asla aramam. Kesinlikle. Arıyorsam sıradışı bir şey var demektir, bunu bilir. Ve derhal dönüş yapar bana. Adam çalışıyor yani rahatsız etmenin ne anlamı var?
Sabah uyanınca arayıp günaydın der, birbirimizi sevdiğimizi söyleyip kapatırız, öğlene doğru bir arayıp sesimi duyar, her şey yolunda mı öğreniriz karşılıklı. Bu arada bu konuşmalar ortalama 1 veya 2 dk sürer. Ben mesaim bitip eve geçince de bir mesaj atarım hepsi bu.
Akşam da yorgunluk durumlarımıza göre sohbet eder, iyi geceler dileyip kapatırız.
Siz eşinizi sıkmışsınız bence, eşim bana "işim var, bi dur" dese çok kırılırım, şimdiye dek hiç kullanmadık böyle sözler birbirimize ama ben eşimi bunu diyecek noktaya getirmem. Sürekli sorgu-sual yorar adamı. Büyük ihtimal sizin aradığınızı, mesaj attığınızı görünce "Yine ne diyor?" sorusu geçiyor eşinizin aklından. Kendinizi kıymetsizleştirmeyin, adam için yük haline getirmeyin ilişkinizi.
Eşiniz sizden sıkılır, uzaklaşır. Bu size ikinci mesajım, diğerini görmezden geldiniz, durumunuza üzüldüğüm için tekrar yazmak istedim. Umarım düzeltirsiniz aranızı.
tesekkur ederim. Allah kavustursun. bende cok yoruldum surekli arayanin, mesaj atanin ben olmamdan her bayan gibi esim ustume dussun istiyorum tam tersi olsun degil.. esin seni ariyormus bak, benimki beni aramiyor iste, anca 1 mesaj atar gun icerisinde, veya onemli bir gelisme bisey varsa onu soylemek icin arar, isten cikarken haber verir geliyorum diye boyle yani. kendimi geri cektim bakayim napacak diye saat 2-3 e kadar yazmadigi olur yani.. bugun yazdim aksam birlikteyiz ne guzelll basbasa falan diye insallah yazmis, yani soguk suanda kendini iyice cekmis durumda bu yaptiklarimdan dolayi mi bilmiyorum. nasil tersine cevirecegimi bilmiyorum baya uzuluyorum boyle olmasina.. baya uzak davraniyor normal eski haline gore. napicam? bende mi aramayim hic mesaj atmayayim ? icim icimi yiyo neden boyle sanki ben degersizmisim gibi hep ikinci planda kalabilirmisim gibi davraniyor, benim davranislarim yuzunden mi?
Amin inşallah.
Eşimin beni aramaması için bir neden yok ki. Adam beni işten nefes almak istediğinde, bir mola verdiğinde arıyor.
Kendisi istediği için arıyor, vazifesi olduğu için değil.
Kaldı ki durumu uygun değilse de aramaz yani, ki böyle günlerde ben özellikle daha sessiz olurum, belli ki işi başından aşkın.
Eşinizin yazdığı inşallah, tam bir baştan savma cevabı olmuş gibime geldi, belki de size inşallah yazdı ama içinden "akşam gene sorguya çekecek pffff" demiştir, öyle hissettim ben.
Yazmayın. Önemli bir şey olmadıkça aramayın.
Evlilikten beklentileriniz de önemli bence. Kendinizle ne kadar barışık olduğunuz, tek başınıza vakit geçirmeyi bilip bilmemeniz de önemli.
Ben de sıkılıyorum bazen evde, açıyorum kitap okuyorum, yeni diziler bulup indirip izliyorum, internette dolaşıyorum. Seçenek çok.
Özel olmazsa yaşınızı sorabilir miyim sizin ve eşinizin?
Evet bastan savma yazdigini biliyorum veya dedigin gibi insallah huzurlu bir gece gecirebilirim sorgu sualsiz diye dusundu. bende ustune sordum neyin var soguk konusuyosun mutlu degilmisin falan diye. cevap vermedi...
ben 27 esim 28 yasindayiz.
Bu sabah soyledigi: bu seferki seyahatinde cok fazla ustune gitmisim surekli sikayet etmisim mesajlarla ve isi basindan askin olmasina ragmen anlayissiz davranmisim. boyle bastan savma olmasinin, degersiz davranmasinin sebebi bunlardir belkide. surekli sorguluyorum icimde neden boyle diye. belki akisina biraksam hersey duzelecek ama ben cok gergin tuttugum icin boyle oldu..
Evdeyken eger o tv veya bisi yapmak istiyorsa ben genelde onla bisiler yapmayi tercih ediyorum yani hatta soyluyorumda, o kendi kendinede bisiler yapmayi sever mac izlemek, oyun oynamak gibi.
yani aramizdaki sorun hem cok buyuk hem cok kucuk gibi enteresan nasil cozecegimi bilemiyorum ,surekli dusunuyorum .
yani neden rahat olamiyorum bilmiyorum illaki arayacak musait oldugunda diye, buna izin mi vermiyorum ..
Dogru soyluyosun.. sabir gerekiyor sadece beni ozlemesi ve beklemesine firsat olmuyor cunku cok yogun , ve bende biraz sabredip sonra aramaya basliyorum cunku ben o kadar yogun degilim.. bide ilk onceligim o her zaman icin.. saat 8den once eve gelmiyor, sanki bana gecirdigimiz zaman hic yetmiyor ona fazla geliyor yogunlugundan dolayi heralde.. denicem cok istiyorum duzeltmeyi gercekten uzuluyorum.Peaceful, kaç kişi söylemiş ama.. Bak sen evliliği öyle yorumluyorsun, eşin böyle yorumluyor. Zorla mı aratacaksın kendini ? Ne anlamı kalır zorla olan işin? Ben çok daha naif düşünüyorum senden bilemedim. Biraz da özlenilen, istenilen, beklenilen sen olsana ???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?