• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligimi nasil kurtaririm.. yardim edin lutfen

Ben de şunu anlamıyorum o zaman normal bir evlilik nasıl oluyor. Erkek işten gelecek yemeğini yiyecek karısıyla ilgilenmek isterse ilgilenecek istemezse telefonuyla oynayacak. Hiç bir şey sormayacak gezdirmek isterse götürecek. Böyle anlatsan da erkek bencil dersiniz. Merak ediyorum gerçekten. Ben de ciddi ciddi su hamile halimle bosanmayi düşünür oldum. O beni seviyor ben onu ama aynı şikayetler onda da var, Beni hiç bir şey mutlu etmiyormuş. Dizimin dibinde oturursa ancak mutlu olacakmışım halbuki ben o kadar sıktığımı düşünmüyorum.

esiniz ayni esim gibi konusmus, esimde istersen dizinin dibinde oturayim sen calis bak bize diyor. hic birsey mutlu etmiyor seni doyumsuzsun diyor. Aslinda sadece paylasmak konusmak aski yasamak istiyorum ben evlenmeden onceki gibi , ama zorlama ve dirdirla hic birsey kazanmadim.. siz hamileymissiniz bence boyle ufak seyleri icin bosanmaya vardirmayin, biraz hormonlarinda etkisi sanirim

O sizin eşiniz, çocuğunuz değil.
Komutlarınızı, ne yapması gerektiğini (ev düzeni hariç) söylemeyi bırakın, canı nasıl istiyorsa öyle zaman geçirsin.
Seyehatlerinde ilgilenmeniz, aramanız normal ama gün içerisinde sürekli arayıp mesaj atmak ya da akşam eve geldiğinde adamın ne yaptığını tek tek sormak gerçekten can sıkıcı.
Bu davranışları düzeltirseniz, sorun kalmayacak.
tesekkurler yorumunuz icin, ev duzeniyle ilgili istesemde soylenmekten vazgecemiyorum zaten.. cani nasil istiyorsa oyle zaman gecirsin ama bende birlikte film izleyelim, gezelim, konusalim istiyorum. bunun disinda insanin kendine de vakit ayirmasi lazim dogru ama ben sanirim tum vaktimi onunla gecirmek istiyorum.. aksam sormalarimda sohbet etmek icin ve bazen evet kiskancliktan soruyorum napti ne yedi nereye gitti kiminleydi...

Esiniz, bana talimat veriyorsun kontrol ediyorsun rahatsizim diyorsa buna inanin. Sizin yaptiginiz size normal gelse onun hosuna gitmiyor demek ki..onun gözünden kontrolcu gözüküyorsunuz demek ki. Onun dediklerine kulak verin ..birbirinizin sevmedigi huylarini davranislarini karsilikli konusun ve daha mutlu bir iliski adina dikkate almaya calisin.
Birbirinizi asagi cekmeyin yukari cekin hos tutun mutlu edin. Esinizi, cevap vermek icin dinlemeyin anlamak icin dinleyin ozaman tartismalar azalir.
tesekkurler yorumunuz icin. evet dikkat etmeye calisiyorum fakat merakimi yenemiyorum, ne yapti nasil gecti vs anlatsin konusalim istiyorum, yani ona odakli yasamam kotu mu? ilgileniyorum fena mi diyorum ona bu ilgi degil kontrol diyor.. ilgi nasil olurki..

Sorun acik secik ortada. Adami bunaltmissin. Herkesin, eslerin bile ozel alani vardir, olmalidir.
Annenin bile asiri ilgisi cocugu bunaltiyorsa gerisini siz dusunun.
Kimse ozgur hissetmedigi, baski altinda oldugunu hissettigi bir yerde bulunmak istemez.
Ben bile okurken bunaldim.
Kendinize esinizden baska ilgi alanlari bulun her saglikli bireyin yapmasi gerektigi gibi.

Burdan ben bile bayıldım :)

ev ve düzen uyarılarınız harici haklı yanınız yok. Eşimin bunları bana yaptığını düşünemiyorum bile. Hep söylüyoruz burda ; bir düzeniniz, özeliniz olsun eşinizden ayrı..
Evlilik bu yüzden aşkı yok ediyor. Haklı dahi olsanız ilgi isteme şekliniz çok yanlış. İmza atınca görev ve sorumluluklar zaruriyet gibi beyne kazınmıyor eşler arasında..

Erkekler kadınlardan daha başarılı bu konularda.. Sıkmıyor, bunaltmıyorlar; eşlerini dünyanın merkezine koymuyorlar ..

Size tavsiyem; eşiniz size Nasıl davranıyorsa öyle davranın; eşiniz Nasıl yaşıyorsa öyle yaşayın. Kazançlı çıkarsınız.

esimden ozelim ne olabilir ornek verebilirmisiniz? Evlilik aski yok ediyor gercekten bi sinir bi mesafemiz kalmiyor fazla bi icli disli olduk, benim soylenmelerim ve herseyi konusmam mi bu hale getirdi? soylemek yerine icimde mi tutmaliym?

İçine anne kaçmış bir eş olmayın.
Şu yaptıklarınızı eşim bana yapsa ben de sıkılırım, bunalırım.

Telefonu bırak benimle sohbet et diyorsunuz da ne konuda sohbet ediyorsunuz ya da etmek istiyorsunuz mesela?

Genel olarak benimle ilgilensin birbirimizle ilgilenelim konusalim sohbet edelim istedim bi konu yoktu o anda aklimda, bu monotonluktan cikmak istedim sadece o ise cok yorgundu isten gec gelmisti , bu istegime tam tersine sinirlendi ve kontrol etmeye calsitigimi soyledi, is yerinde mudurunun evde de benim talimatlarimla hayati geciyormus

adam bekarlığa alışmış, artık evli bi adam ilgi sevgi bekleyen bi kadın var evde sabahtan akşama kadar işiyle ilgilencek eve gelince kendine vakit ayırcak e evdeki kadını eve hizmetçi diye mi aldı. Gün içinde kocasının ne yaptığını öğrenmek nereye kimlerle gittiğini öğrenmek hakkın tabiki. Bu tarz adamları salıvermemek lazım kendi başlarına kalmak işlerine gelir ipin ucunu hiç yakalayamazsın ama bu şekilde de olmaz tabiki biraz arayı bulmak lazım mesela gün içinde devamlı mesaj atma iki kere arama saatin olsun nasılsın de seni seviyorum de kapat evde ona 1 saat ver bi saat kendinle ilgilen sonra bielikte vakit geçirelim seni özlüyorum de. Yani neden herşey adamların işine geldiği gibi olmak zorunda ki
tesekkurler yorumun icin, ona sorsan zaten o fazla birsey istemiyordur belki de sadece kendi biseyle ilgileniyoken saygi duyup susmami istiyo bende birlikte bisi yapmak istiyosam onun da istedigi zamanda olurmus ancak, benim talimatlarimla degil.
ben ne zaman sen bisi yaparken biraktirdim diyo. bende o gun is-ev - yemek bulasik -tv ve telefon monotonlugundan cikmak ve birbirimizle ilgilenmek istedim, fakat ters tepti.

merhaba,

1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.

genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
nasil cozecegim bunu, sizce ben hatalimiyim? Lutfen fikirlerinizi paylasin
cok tesekkur ederim..
Canm bence üstüne gitmeeee hoş giyinn...parfm sıkkkk ve de geldiği zamn gozlernn içine bak gulumse seslenmeeeee.......ev işi yappppp .....mutfaga gitttg....birseylerle uğraş...azda olsa kstçrşısında oyalan..birşey sorma .yuzune baksrsa gull...bekle o senn ysnıns gelirrrr...sıkılırrr......kızdır ma kıskandıgonı belli etmeeee ...işteyken azdrıcı mesajlar....atttttrtrt

Ev düzeni hariç tutumunuz sıkıcı.

Telefonu bırakta sohbet edelim diyeceğinize, bir sohbet açın, ilgisini size verince zaten telefonu kendisi bırakır.

Ama sohbet konusu ne yedin, ne içtin, kiminleydin vs. Olursa yine kaybedersiniz.

Evlilik görev, ödev demek değildir, evet sorumluluğunuz olur birbirinize ama bunlar görev değildir. Beklentilerinizi abartmanızın karşılıklı olarak evliliğinize ve size hiç faydası olmaz. Artık biz evliyiz, şöyle sohbet etmeli, şöyle ilgilenmeli, her an sevmeli, çalışma saati dışında ve içinde herşeyi bilmeli, hayatının tek anlamı o ve ben olmalı vs. Uzar gider ama evlilik dediğiniz bence bu değil.

Şahsen gün sonunda eve geldiğimizde eşim ve ben mutlaka susma hakkımızı bir süreliğine kullanır ve deşarj oluruz kendi içimizde. Ekstra Zor ve uzun iş günlerinde ise ben bugün sadece kendimle kalmak istiyorum diyerek bazen elimde bir kadeh içkiyle evde, bazen bir yere gidip kafama esen neyse onu yaparım. Eşiminde bunu yapmaya hakkı var bana göre. Olsun zaten yoksa bende mutsuz olurum.

Eşimin ünlü sözüdür, yanında hiç konuşmadan, susarak bile rahat ettiğim ve anlaştığım, sıkılmadığım tek kadınsın der bana.

Nerede, kimle, ne zaman sorularınız ise tamamen sizin özgüven eksikliğiniz ile ilgili bu konuda kendinizi geliştirin. Aldatacaksa aldatır zaten siz bunu soru sorarak anlayamazsınız ki.

Tesekkurler yorumunuz icin.

dogru kesinlikle o anda icimden ne gecerse soyluyorum, sonunda onu kontrol etmis ve talimatlarimla bogmus oluyorum.
Gorev olarak degil ama is disinda evde sadece birbirimizle ilgilenelim istiyorum. belki diceksinizki zaten hergun birliktesiniz, ama nedense bana yetmiyor, aksam 3 saatimiz var birlikte, 1 saati bulasikla evi toplama yemekle gecsin geri kalaniyla birlikte bisiler yapalim istiyorum bu yuzden soyleniyorum fakat ters tepiyor farkindayim.

Ozguven eksikligi sorununa da katiliyorum bazen kiskanclik yapiyorum ki ben guzel bir bayanim , yani kendimi ovmek icin degil anlatabilmek icin belirttim :)) yani boyle bir sorunum var biraz irdeleyip kiskanclik yapiyorum merak ediyorum. cunku esim her detayi anlatmaz ne yapti neredeydi gun icince nasil gecti, ben musterileri kimdi bayan erkek vs herseyi bilmek istiyorum bu cok fazla dimi?

Hem calişip hemde bu kadar kavga etme enerjisini nasil buluyorsunuz ?. Yani tipik erkek modu erkekler evlendikten sobra ne yazik ki huylari neticesinde çok rahat U dönüşü yapabiliyorlar ... Evliliği kurtarmanin yolu şu paranoyak hallerden kurtulup çeneye biraz ayar vermek eminim cok mutlu olursunuz :) Kanimca

vallahi buluyorum, gun icindede surekli mesaj attigim icin kavga edecek zamanim oluyor.. malesef yani.
Evet dogru , cenemin cok dusuk oldugunu soyluyor.. yani buraya yazdiklarim belki yasadiklarimizin %10 u bu kadar mi kotu gorunuyor oradan??

Ev işleri konusunda haklısınız yılmayın görevlerini yapsın kesinlikle arkasını toplamayın baştan nasıl alışırsa öyle gider çünkü.
Ama diğer konularda çok haklısınız diyemem çünkü ben de işten gelince sessizce kafamı dinlemek isterim.
Siz belki paylaşmayı seviyorsunuz ancak o daha sakin bi insan demek ki.
Karşılıklı olarak birbiriniZe saygı duyarsanız aşılamayacak şeyler değil bunlar.
Bence biraz sessiz kalmalı ve evde kendi başınıza aktiviteler bulmalısınız.

tesekkurler yorumunuz icin, evet o kendiyle vakit gecirmeyi seviyor , mac izlemek veya oyun oynamak , haberlere bakmak istiyo bazen, bende o anlarda ilgisi bende olsun diye zorlarsam ters tepiyor iste kontrol ediyosun beni rahat birakmiyosun diyor. bunaliyor

Eşin haklı bence. Tam gün çalışıyorsa evde kendine vakit ayırmak isteyebilir. Benim eşim bana sürekli yemeğe kiminle gittin diye sorsa bende bunalırım. Birde ben şusunu şuraya attı, yok busunu buraya attı diye dert eden birisi değilim. Bir tane adam, ne olacak ki yani?

Merhaba tesekkurler yorum icin. hergun sormuyorum ne yedigini ne yaptigini ama haftanin 2-3 gunu sorarim naptin oglen kimle yemek yedin vs.. o bana pek sormaz cok nadirdir yani.... evde daginikmidir esiniz? calisiyormusunuz peki? ben soylenmeden edemiyorum nasi basariyosunuz herseyi toplayip ses etmemeye?

Sorun acik secik ortada. Adami bunaltmissin. Herkesin, eslerin bile ozel alani vardir, olmalidir.
Annenin bile asiri ilgisi cocugu bunaltiyorsa gerisini siz dusunun.
Kimse ozgur hissetmedigi, baski altinda oldugunu hissettigi bir yerde bulunmak istemez.
Ben bile okurken bunaldim.
Kendinize esinizden baska ilgi alanlari bulun her saglikli bireyin yapmasi gerektigi gibi.

Ben dengeyi saglayamadim sanirim, evet herkesin kendine ozel alani olmalidir fakat biz evlenmeden once surekli birlikteydik tum gun, ayni sirkette calistigimiz icin kahvalti ogle aksam yemekleri , haftasonu hergun birlikteydik ve bundan cok mutluyduk. belki o zaman ayri evlere dagilip kafa dinliyorduk , bilmiyorum ama suanda ayri sirketlerde calisiyoruz, eve gelip yemek yiyoruz ve sonrasinda konusalim paylasalim bisiler yapalim istiyorum. o ise kendine vakit ayirmak istiyor bazen, ben niyeyse kisisel algiliyorum bunu ve ustune gidiyorum

Genel olarak benimle ilgilensin birbirimizle ilgilenelim konusalim sohbet edelim istedim bi konu yoktu o anda aklimda, bu monotonluktan cikmak istedim sadece o ise cok yorgundu isten gec gelmisti , bu istegime tam tersine sinirlendi ve kontrol etmeye calsitigimi soyledi, is yerinde mudurunun evde de benim talimatlarimla hayati geciyormus

Sen çalışmayı düşünmüyor musun?
Hayatı yaşama hızınız birbirine uymuyor. Sen bütün gün evdesin, yorulmuyorsun, muhtemelen çok kimseyle konuşmuyorsun o gelince seninle ilgilensin istiyorsun.
O ise bütün gün çalışıyor, koşturuyor, millete laf anlatmaya çalışıyor. Eve geldiğinde yorgun oluyor, dinlenmek istiyor.
Sen enerji doluyken onun pili bitmiş oluyor.
Çalışman ikinize de iyi gelir. Hiç bişey yapamıyorsan kursa falan git oyala kendini biraz.

Edit: çalışıyormuşsun zaten. Yorulmuyor musun peki? Rahat mı işin?

Sen çalışmayı düşünmüyor musun?
Hayatı yaşama hızınız birbirine uymuyor. Sen bütün gün evdesin, yorulmuyorsun, muhtemelen çok kimseyle konuşmuyorsun o gelince seninle ilgilensin istiyorsun.
O ise bütün gün çalışıyor, koşturuyor, millete laf anlatmaya çalışıyor. Eve geldiğinde yorgun oluyor, dinlenmek istiyor.
Sen enerji doluyken onun pili bitmiş oluyor.
Çalışman ikinize de iyi gelir. Hiç bişey yapamıyorsan kursa falan git oyala kendini biraz.

Edit: çalışıyormuşsun zaten. Yorulmuyor musun peki? Rahat mı işin?

merhaba, evet calisiyorum :)) calismadigim zamanlarda cok daha zordu benim icin, burada ne akraba ne arkadas kimsem yoktu yalnizdim dedigin gibi eve gelince ona sariyodum.
calisiyorum suanda isimden cok memnunum pek rahat bir isim yok, ama esimle kiyaslayinca hic sayilir, ben hizli hizli islerimi yapip aksam 5.30 6 gibi cikiyorm 6.30 gibi evde oluyorum evi toparlayip yemek hazirliyorum. esim mudur pozisyonunda ona bagli 30 kisilik ekibi var birkac ulkede, 2 ayda 1 seyahat ediyor farkli ulkelere ekiplerini gormeye ve musterileriyle, isten 7den erken cikamiyor. saat 8- 8.30 gibi evde oluyor yemek yiyoruz sonrasi anlattigim gibi bazen hali oluyor bazen olmuyor kendi takilmak istiyor... bense kabullenemiyorum onceliginin is olmasini, yerimi almis gibi hissediyorum..

merhaba, evet calisiyorum :)) calismadigim zamanlarda cok daha zordu benim icin, burada ne akraba ne arkadas kimsem yoktu yalnizdim dedigin gibi eve gelince ona sariyodum.
calisiyorum suanda isimden cok memnunum pek rahat bir isim yok, ama esimle kiyaslayinca hic sayilir, ben hizli hizli islerimi yapip aksam 5.30 6 gibi cikiyorm 6.30 gibi evde oluyorum evi toparlayip yemek hazirliyorum. esim mudur pozisyonunda ona bagli 30 kisilik ekibi var birkac ulkede, 2 ayda 1 seyahat ediyor farkli ulkelere ekiplerini gormeye ve musterileriyle, isten 7den erken cikamiyor. saat 8- 8.30 gibi evde oluyor yemek yiyoruz sonrasi anlattigim gibi bazen hali oluyor bazen olmuyor kendi takilmak istiyor... bense kabullenemiyorum onceliginin is olmasini, yerimi almis gibi hissediyorum..

Ama onun kadar yoğun çalışsan senin de kıpırdamaya halin kalmazdı inan ki.
önceliği iş olmazsa ne olacak? Evde seninle ilgilense, geç yatsa, yorulsa ertesi gün işte verimsiz olacak. Bu birilerinin gözüne batacak belki işinden olmaya kadar gidecek. Ki gider emin ol, o zaman da sen çok daha mutsuz olursun.
Yeni evlisiniz sanırım. Ondandır bu hallerin, fazla ilgi beklemen. Zamanla her şey rutine biniyor. Benim eşim masa başı çalışıyor en geç 7 de evde olur. Buna rağmen bazı akşamlar kanepeden totosunu kaldırmıyor. İki üç kelime ediyoruz tvye gömülüyor. Bazen saat 9'da sızıyor. Hiiç ses etmiyorum. Anlıyorum ki o gün çok yoğun geçmiş, kafası çok dolu, boşaltmaya, dinlenmeye ihtiyacı var.

Evlilik böyle bişey canımcım. Her dakika mıçmıç birbirimizle ilgilenemeyiz ki. Akşamları (her akşam olmasa da) birlikte yarım saat geçirebiliyorsan, hafta sonları bir gün de olsa kendinize ayırabiliyorsanız yeter. Ne kadar zaman geçirdiğin değil, o zamanı ne kadar verimli geçirdiğin önemli. İletişimde olduğunuz zamanı söylenerek, kavga ederek geçirmeyin. Uzaklaşırsınız.

Ve sana bir abla tavsiyesi. Eşinin bişey yapmasını istiyorsan güzellikle tatlı dille söyle. Söylenme, kızma. İnan çok daha etkili oluyor öyle yapınca.

esiniz ayni esim gibi konusmus, esimde istersen dizinin dibinde oturayim sen calis bak bize diyor. hic birsey mutlu etmiyor seni doyumsuzsun diyor. Aslinda sadece paylasmak konusmak aski yasamak istiyorum ben evlenmeden onceki gibi , ama zorlama ve dirdirla hic birsey kazanmadim.. siz hamileymissiniz bence boyle ufak seyleri icin bosanmaya vardirmayin, biraz hormonlarinda etkisi sanirim
Yani evet hamileliğin etkisi var. Bir de çok kıskanıyorum onu. Yılların birikmisligi. Evliliğimizin ilk yılı bir kaç ay calismamisti benimle atandigim şehre geldi. Ne yalan söyleyeyim daha rahattım ama öyle de olmuyor malesef . Siz kaç yıllık evlisiniz

aradigim ve mesaj attigim icin neden annesi gibi oluyorum.. o da bazen ben senin cocugun degilim diyor bazi tartismalarimizda ben senin sus kopegin degilim diyor. sizin yorumunuzda sasirtti beni bu sekilde gorunuyor disaridan yani.. ben cikiyorkende ayni sekilde arar sorardim ama ona sorsan diyorki nisandan sonra cok degismisim kontrolcu olmaya baslamisim. esleri hic arayip sormamak mi lazim karsi taraftan mi beklemek lazim yani, ben kotu niyetle yapmiyorum eskisi gibi iletisimde olalim konusalim istiyorum

Hic arama sorma demiyorum mesela gun icinde bi kere mesaj atip gunun nasil geciyor canim filan diyebilirsin ama tutup saat basi isyerindeyken mesajlasmaya kalkarsan biraz fazla olur. Biz esimle is saatleri icinde onemli bisey olmadigi surece konusmuyoruz. Sadece cok bogma, inan hersey duzelir, tecrubeyle sabitlenmistir!

merhaba,

1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.

genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
cok tesekkur ederim..
öncelikle kendine bak ve süper bakımlı ol. eşin işteyken git gez eğlen. ama eşine hiç haber verme. o neden söylemedin derse üstüme çok geliyosun özgür alan bırakmıyosun de. dar kıyafetler giy. eşin geldiğinde sadece hoşgeldin de. o sessizce oturduğunda sende al eline bir kitap okumaya başla. o konuşana kadar hiç konuşma. senin böyle uzaklaştığını görünce eşin zamanla mum gibi olacak

merhaba,

cok tesekkur ederim..
Bakma sen erkeklerin üstüne gidilmeye gelmez diyenlere.
Daha yeni evlisiniz, eşin evde sorumluluk almak istemiyor ama belli ki yapmaya mecbur olduğunu hissetmeye başlamış. İşi inada bindirip, şikayetlerlerle aba altından sopa gösteriyor.
Her zaman yaptığın şeylerden şikayet etmesi de tipik öküz akıllarından kaynaklı.
Hatun artık benim, E bende, benim. Evlendik biz, gün içinde mesajlaşmaya be gerek var ki artık. Kesin bu beni kontrol ediyor diyor yani. Sevmiyorsa mesaj sayısını düşür.
Ama ev içi işler için bence geri adım atma.
Kimse kusura bakmasın, kadın olsun erkek olsun çocuk olsun üstünden çıkardığı kirli çamaşırı bir zahmet sepete atacak. Durumu acilse, makineye yollayıp eve haber verecek, bilmem ne renk çamaşır attım yanına atmamı istediğiniz bir şey yoksa yıkıyorum diye.

Evet, herkesin kendine özel Zaman geçirmeye ihtiyacı var. Herkesin hobileri olmalı, ama Eşe k.çını dönüp bik bik bik elinde telefonla oynamak hobi değil. Evlilik emek ister ve insan en çok emeğini sever. Ama bizim yurdum erkeği evlenmeden önce, hertürlü eziyete maruz bırakılıyor. Yok şu kadar altın biriktir, eşya parası, düğün parası, yüz görümlüğü, kızı odaya kapattık bahşişi, bıçak kesmez, makas dürtmez, kurdele düştü, arabanın kapısı kilitli, koş evrakları hazırla, gerdeğe girecen al buda son dakika golü zumzuk.
Aferim evlendin şimdi kral sensin. Hiç bir naneye el sürme. Sonra ayyy çok sıkıldım.
Bu evlilik beni boğuyor. İşte müdür evde sen. Hani ben kraldım. Kral değil, eğitim zaiyatı.

Kısaca geri adım atmıcan. Sabırlı olucan, dırdır etmiycen, anası gibi poh pohlayarak eğiticen. Şikayet ederse kale almayıp haklısın deyip. Bir daha yapınca daha yumuşak tonda uyarıcan.

Eğitim sırasında hertürlü ilgi ve münasebet, serbest.
Gazan mübarek olsun.

Back