evliligimi nasil kurtaririm.. yardim edin lutfen

vallahi buluyorum, gun icindede surekli mesaj attigim icin kavga edecek zamanim oluyor.. malesef yani.
Evet dogru , cenemin cok dusuk oldugunu soyluyor.. yani buraya yazdiklarim belki yasadiklarimizin %10 u bu kadar mi kotu gorunuyor oradan??
Kötü değilde boş şeyler .
Biraz eşinin suyuna git o zaman daha kolay olur hersey. Yani sende kendini boşuna yipratmamiş olursun.

katiliyorum. Ayrica benimle ilgilen demeninde bi uslubu vardir. Emir verir gibi olmamali, birz yanasirsin, istedgini belli edersin felan.

evet 1 senelik evliyim, zamanla anlayisli olunuyor yani.. ama birazda benim yapim geregi boyle yapiyorum fazla usteliyorum.. aksamlari yarim saat birlikte yemek yiyoruz o esnada sohbet ediyoruz sonra bazen film dizi izliyoruz birlikte veya bisiler bakiyoruz onun disinda iste son zamanlarda esim kendi takilmak istiyo telefonunda falan oyle eskisi gibi uzun sohbetler falan yok yani.. belkide hergun birlikte oldugumuz icin boyle evlilik bu yani? ben sanirim hala tam kavrayamadim veya inanmak istemiyorum... cok dogru soyluyorsun konustugumuz zamanlari da kavga ve tartismayla geciriyoruz cunku ben birlikte tatil plani yapalim, haftasonu ne yapabiliriz onu konusalim, vs kisacasi sohbet etmek istiyorum ve hala kabullenmis degilim bu yeni halimizi.. evlendik ve hergun birlikteyiz diye artik konusacak birseyimiz de mi yok.. eskiden gunde 3-4 saat sohbet eden biz..

isyerindeki kisilerdenmi kiskaniyorsun? ben 1 senelik evliyim, esime guveniyorum fakat yinede merak ediyorum sorguluyorum..

evet muhakkak, inaniyorum benden cok daha tecrubelisiniz ben 1 senelik evliyim ama bu 1 sene nasil gecti inanki anlayamadim, hala kabullenemedim bu sekilde olacagini.. icimde bir umit belki eski sevgi dolu halimize geri doneriz..bunda benim daraltmamin da etkisi vardir tabi

evet evlendigimden beri baya bi kilo aldim kilolu degilim hala normalim ama onceden zayiftim, esime haber vermeden gezmem pek mumkun degil benim oyle rahat bi iliskimiz yok yani bide soyledigin gibi cok dar vs giyinmiyorum. ama diger dediklerini uygulayabilirim :)

ev ici islerde vazgecmeyi pek dusunmuyorum zaten, o kadar dirdirdir yapmakta istemiyorum ama beklentimi azaltmicam bende calisiyorum ve bi sure sonra evde herseyi yapiyo olmaktan bunaliyorum..
dogru soyluyorsun ama o emegi zorla alamamki iste, bide duygusalim ben oyle oynayamiyorum yoneteyim akilli davranayim gibi direk belli oluyo ne hissettigim ne yapmaya calistigim, cok direktim yani.. ama dirdir ve sikayetten vazgecmem gerektiginin farkindayim kesinlikle yapici bi etkisi olmuyo. insallah yapabilirim tesekkurler tavsiyelerin icin.
demiyorumki beni sevmiyo artik ama yani evlenmeden once bana olan ilgisi ve ozenli davranislari , romantikligi vs 10 ise suanda 6 ve bu beni sasirtiyo yani el ustunde tutulan ben, hergunumuzu birlikte dolu dolu geciren dort gozle evlenmeyi bekleyen biz nasil boyle oluverdik 1 senede evliligin bu yanini kabullenemedim ben.

Kötü değilde boş şeyler .
Biraz eşinin suyuna git o zaman daha kolay olur hersey. Yani sende kendini boşuna yipratmamiş olursun.

peki ben suyuna gidicem ama o ne yapacakki benim icin... ben cok mu bisey istiyorum? sadece eski ilgiyi ve sevgiyi istiyorum insan evli olup hep ayni sevgiyle karsindakinin gozunun icine bakamazmi, ayni anlayislilikla sevecenlikle davranamazmi, yine eglenemezmi birlikte..?

esimden ozelim ne olabilir ornek verebilirmisiniz? Evlilik aski yok ediyor gercekten bi sinir bi mesafemiz kalmiyor fazla bi icli disli olduk, benim soylenmelerim ve herseyi konusmam mi bu hale getirdi? soylemek yerine icimde mi tutmaliym?
Evet olmalı .. Herşeyden öte filtreniz olmalı. Her aklınıza geleni yapmamalı ve ona söylememelisiniz. Birşey istediğinizde/ söylediğinizde hedefe ne kadar ulaşır, amaca ne kadar hizmet eder hesap etmelisiniz. Cep tlfdan kafayı kaldır benle ilgilen dediğiniz de yapıyor mu? Hayır. Yapan erkek yoktur zaten, ya da yapan da dırdır çekmemek için " buyur karıcım" diyordur. Amaç burda yönetmek değil, eşle kaliteli vakit geçirmek olmalı. Bu tarz bir isteğiniz varsa ya nüktedan olacaksınız ya da ilgisini çekecek bir tarz/konu bulacaksınız. Yani komut verir gibi dense bana ben de eşime sinirlenirim ve asla dediğini yapmam.
Ayrıca evlilik bir ömürlük diye başlanır; iliskinizi birbirinizi ekonomik kullanın :) evet kendinize ait özel alanınız( hobi/ arkadaş/ kendinizi geliştirebileceğiniz alanlarınız / görüşleriniz) mutlaka olsun. Biraz da o uğraşsın siz onla ilgilenin diye:) üstüne düşmeyin bu kadar.

isyerindeki kisilerdenmi kiskaniyorsun? ben 1 senelik evliyim, esime guveniyorum fakat yinede merak ediyorum sorguluyorum..
Aynen. Ilgi çekici bir tip kendisi. Ben gerekli cevabı veriyorum diyor ama yine de kıskanıyorum. Bensiz gittiği yerlerde de doğal olarak sorguluyorum veya gitmesini istemiyorum

Yok zamanla anlayışlı olunmuyor. Karşılıklı anlayış varsa iyi yoksa kötü bir evliliğin oluyor sadece.
Sen adama seninle ilgilenebilmesi için fırsat vermiyorsun anladığım kadarıyla. Bırak bi saat telefonuyla ilgilensin, sonra eninde sonunda donecek seninle ilgilenecek.
Tatil planları candir, rutin olarak yapmaya çalış. Bir gece de olsa bir yere gitmek iyi gelir ikinize de.
Her anını her şeyini bildiğin insanla uzun uzun sohbet etmek zor. Aşktan meskten gelecek planlarindan konuşmak sıkıyor insanı bir yerden sonra. Ama ortak ilgi alanları varsa uzar sohbet. Biz çok konuşuruz mesela, gündüz bi makale okurum onu akşam anlatırım üzerinde kritik yaparız. Ya da izlediğimiz dizi hakkında saatlerce konuşuruz mesela. Konuşmaktan çok konuşmanın içeriği önemli bence. Adamı sıkıyor musun acaba?

Elbet oda elinden geleni yapar.
Sonuçta üzerine gitmeyince sende bir değisiklik oldugunu anlayip sana yonelenebilir. Ama tabiki eşinin yapisida onemli . Burda tek fedekarliğida sen yap demiyorum yanliş anlama.

o zaman gezeceğini haber et doya doya eğlen eşini hiç takma canım

suanda yurtdisinda mesela, ayda - 2 ayda 1 4-5 gun seyahati oluyor ve geldiginde cok yorgun oluyor , seyahatteyken musterilerle oldugu icin gun icinde pek mesajlasamiyoruz, ben yazsamda 1-2 saat sonra donuyor bana, aksam ariyor konusuyoruz. bu donemlerde cok zor geciyo benim icin, ne kadar calisiyo olsamda evde yalniz oluyorum onu ariyorum gun icinde bir kac defa yine mesaj atiyorum merak ediyorum ve ilgi istiyorum acikcasi. bu konuda nasil anlayisli olabilirim. siz olsaydiniz esinizin yukselmesi daha iyi para kazanmasi icin 2 ayda bir 4-5 gun seyahat etmesini istermiydiniz ve geldikten sonra pek gezip tozmaya hali olmuyo anca 1 hafta sonrasinda kendine geliyor. belki onemsiz sizin icin ama ben isin benim yerimi almasini hazmedemedim hala bu sekilde goruyorum yani eskiden bendim ilk onceligi suanda isi, kariyeri.
tatil planlari hep yapiyoruz ve evet uzun uzun sohbet etmek zor gercekten bide icimde biraz kirginim ben ona bu oncelik meselesinden. ona bahsettigimde napayim isi birakayim onceligim sen ol ama evde mi oturayim sen mi bakmak istiyosun bize diyor. hayir ama bu kadar da degil ama napayim isi birak mi diyeyim ona :) elimde degil yani hic bisey..
Adami sıkıyor muyum, yani en son tartismamizda bana konustugum seylerin sadece ask mesk ilgi, nereye gidicez , ve onun nerede oldugu naptigi oldugunu soyledi. baska biseylerle pek ilgilenmiyomusum yani bi tartisma esnasinda bunlari soylemisti.
Benim sikintim ben onun onceliginin is olarak degistigini ve benim artik daha onemsiz oldugumu dusunuyorum. buna tahammul edemiyorum neden ben arka plana kaydim.. olarak goruyorum

Elbet oda elinden geleni yapar.
Sonuçta üzerine gitmeyince sende bir değisiklik oldugunu anlayip sana yonelenebilir. Ama tabiki eşinin yapisida onemli . Burda tek fedekarliğida sen yap demiyorum yanliş anlama.
yapar ama sorun suki onun pek vakti yok bana suanda, cok yogun bir isi var. yine seyahatte suanda yalnizim ben.
yani bu onceliginin benden kariyerine ve isine kaymis olmasi bana dokunuyor gercekten. evlendikten sonra neden boyle oluyor bilmiyorum/. belki evet bizim icin daha cok kasiyor para kazaniyor ama yinede ben onunla bisiler yapmak ilgisinin bende olmasini istiyorum.. bunun icin ustune gitmemek anlayisli olmak gerekiyorsa nasil olacagimi bilmiyorum

Ben filtre isini basaramiyorum, agzimdan cikiyor ne istiyorsam icimde tutamiyorum soyluyorum.. Bugun yurtdisinda seyahatte yalnizim bende isteyim fakat konusmak mesajlasmak istiyorum vakti yok 1 saat sonra cevap yaziyor. bu bendeki ilginin isine kaymis olmasi beni uzuyo. onun benimle ugrasmasi icin biraz zamani olmasi lazim veya benim tepesinde bekliyo olmamam lazim. is seyahatlerinden geldiginde yorgun oluyo ve dinlenmek istiyo bi kac gun disari cikmiyo gezmek degil evde vakit gecirmek istiyo. bense yine eskisi gibi gezelim paylasalim aski yasayalim istiyorum. o ise daha kariyerim isim ev duzeni vs daha farkli yaklasiyo belki daha olgun diyebiliriz.
ama evlendik diye ne oldu artik ask bitti mi veya her dk yasayamazmiyiz ? biz zaten gunde 3 saat goruyoruz birbirimiz ve dedigim gibi ayda veya 2 ayda bir 4-5 gun is seyahatinde oluyor..

Canım benim 2 ayda bir ne demek benim eşim her hafta bir yerlerde hemen hemen. Hem üst düzey yönetici hem eğitmen. Ya işiyle alakalı bir yerlere gider ya akademiyle. Bunların üçte biri de yurt dışı olur genelde. Yönetici olmadan önce gece 12-1'e kadar çalıştığını, pazar günleri dahi işe gittiğini bilirim. Ben hep destekledim, hep arkasında durdum. Çünkü hem ikimizin hayatı daha güzel olacaktı işinde yükselince hem de benim yüzümden kariyerini ihmal etmesini istemedim. Yarın öbür gün döner dolaşır senin yüzünden diye söylerdi bana çünkü. Ben onun yerinde olsam ben de söylerdim senin yüzünden, sen destek olmadın diye.

Tavrın biraz abartılı geldi bana. Hayatının merkezine eşini koymuşsun. Ne yaptı, ne yedi, ne içti, nereye gitti, kiminle konuştu, beni ne kadar seviyor, benimle az ilgileniyor... Bu çok yorucu bişey. Seni yorduğu gibi eşini de yoruyor.

Adam sıkılıyor. Erkekler bizim gibi sürekli aşk meşk konuşabilen türde değiller. Bunalıyorlar, sıkılıyorlar. Yani bırak erkeği bir kadın bile karşısındaki adamla ilişkisi dışında bişey konuşamıyorsa sıkılır durumdan. Acilen eşinle konuşacak bişeyler bulmalısın bence.

Biz dün akşam bir saat boyunca toyotanın iflasını ve kore hükümetinin toyotayı kurtarma çabalarını konuştuk mesela. Çok ilgilendiğim bir mevzu değil, ama eşim ilgileniyor. O ilgileniyorsa ben de olayı en ince ayrıntısına kadar öğrenir, onunla kritiğini yaparım. Sürekli aşktan, sizden, ilişkinizden, evliliğinizden, gezme tozmadan konuşulmaz ki yavrum.

Peki bu durumdan eşine rahatsiz olduğunu söyledinmi ? Isi zordur yani benim eşimin calişma şartlarida zor . Şuan bankada calisiyor, 2 yillik üniverste okudu suan 4 yila tamamlamaya calisiyor. Hem okul sinavlarina calisiyor, hem de mali müşavirlik için imtihanlara hazirlaniyor , tabiki bunlari ben ve kizim icin yapiyor o yuzden çok fazla uzerine gidemiyorum. Ama pazar gunleri en azindan vaktini bizimle gecirir. Esinle bence bir konusmayi dene. Uzerine cok gitmeden fazla iğneleyici konuşmadan. En azindan 2 saatte olsa vakit ayarabilirsin diye konusmandan yarar var. Ona da ne kaar cok calistigini hissettirki hani ben bu kadar sey yapiyorum gormuyormusun demesin sana.

Ben şahsen evde iş yapmayan kocayı kendim boşarım hele kirlisini bile atmayanı ikinci gün koyarım da kapıya madem sizin sorununuz yok ev işleriyle tek yapmanız gereken kendinizi geri çekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…