• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evliligimi nasil kurtaririm.. yardim edin lutfen

Bırakın kendi haline.. Tam anlamıyla saldım çayıra mevlam kayıra olsun durum.. Siz onu serbest bırakınca bumerang gıbı mutlaka sıze donecektır.. İlgi odagınızda olması bir yerden sonra sıkar tabii..

Madem böyle haliniz var. Keşke bu kadar yoğun bir adamla evlenmeseydiniz.

Size rahat işi olan bir devlet memuru, 15 sa. Ders alan bir öğretmen iyi giderdi.

Biraz başka seylere odaklanın. Yeni hobiler, arkadaşlar bulun lütfen

peki nasil bisey paylasicaz esimle? sormadikca o fazla isinden vs bahsetmeyi sevmiyo, kendisi bahsederse eder onemliyse yoksa pek anlatmaz cok ustun koru soyler iyiydi gunum vs diye. yani ben daha derin paylasim olsun istiyorum sadece sohbet edelim konusalim, cunku hep cok yogun bu ara seyahatlari daha cok isi yogun, terfi bekliyor tamamen isine konsantre olmus durumda ve ben hadi bisiler yapalim, hadi beni ara, hadi konusalim gel benimle ilgilen brazcik falan yaptikca yinede ya hali olmuyor yada iste gercekten bunaliyor , yani ona gore o zaten bizim icin calisiyo bi tarafimi yirtiyorum diyo afedersin, bizim icin birikim icin tatil icin vs daha cok benim icinmis oyle diyor, ve kendime bile haftada 2 saatim yok diyor. bencillik olarak goruyo ben ona hadi ara, nie mesaj atmiyosun yazmiyosun falan dedikce, anlayisli olmami ve kendine gelmesini beklememi istiyor. sence haklimi? peki nasil paylasicaz o zaman beklemem lazim duzelmesini, 1-2 ay boyle yogun olacak.. eve 8 gibi geliyor yemek yiyip oturuyoruz. haftasonu da 3 saat kursu var yabanci dil, sonra geziyoruz veya yorgunsa evdeyiz..
Bunları yapma,kendi haline bırak ilgilenme.Sana ilgi göstermiyorsa,(sürekli ilgi istiyorsan onu bilemem)sen de tavrını al ilgilenme düşme üstüne

Madem böyle haliniz var. Keşke bu kadar yoğun bir adamla evlenmeseydiniz.

Size rahat işi olan bir devlet memuru, 15 sa. Ders alan bir öğretmen iyi giderdi.

Biraz başka seylere odaklanın. Yeni hobiler, arkadaşlar bulun lütfen

Evlenmeden boyle yogun degildiki, yurtdisina tasindik rahat bir isi vardi ilk basta,2 ay once is degistirdi. simdi 7 den 8den once cikamiyor ve ayda bir 3-4 gunlugune yurtdisi seyahatleri var.. umarim terfi alir deger ..

merhaba,

1 senelik evliyim esimle cok severek evlendik yurtdisina gelin geldim burada akraba vs kimsemiz yok. ikimizde calisiyoruz.
benim sorunum esimle surekli didisiyor olmamiz, 3 gunde bir tartismamiz, neredeyse 2 haftada bir buyuk kavga edip kusuyoruz. evlenmeden once birbirini cok seven, ustune titreyen birlikte olmak icin can atan iki insanin bu hale gelmesi cok sasirtici ve uzucu. belki ben sebepleri goremiyorum bana yardim edermisiniz lutfen?
kisaca bahsedeyim, esim onu kontrol ettigimi herseyden sikayet ettigimi ve onu bunalttigimi soyluyor, uzaktan kumandayla yasiyo gibiymis. en basit ornek dun isten gec gelmisti yemek yedik sonra telefonuyla oynuyordu bende dedimki askim biraksana biraz birlikte bisiler yapalim bakma okuma artik. buna sinirlendi iste muduru, evde ben kendisine vakti kalmamis kendine uzuldugunu soyledi, bende cok bozuldum acikcasi cunku kotu bi niyetimde yoktu sadece birlikte vakit gecirelim konusalim edelim biraksin telefonu istedim, eve geldiginde ilgisi bende olsun istiyorum dogru, ve bunu soyluyorum belkide bu yanlis bilmiyorum soylemeden davranarak anlatmak daha dogru belki. talimat verdigimi soyledi ve kizdi uyuduk. sonuc olarak bu tip basit seylerden (benim icin) tartisiyoruz, birbirimizi kiriyoruz. bu tartismalar kavgalar beni de coook yoruyor onu da.

genel olarak sakin konustugumuzda onun sikayetleri: ustune cok gidiyor olmam (bu ne demek tam bilemiyorum ben ayni davraniyorum ama ayni evde kaldigimiz icin mi sorun oldu bu , veya bir sure sonra fazla gelmeye mi basladi) , surekli onu kontrol etmem cok soru sormam, evet soruyorum kimle yemege gitti oglen ne yedi ne yapti kacta gelecek, seyahatleri oluyor cok sik olarak soruyorum kim kim gidiyor ucak kacta vs vs evet cok ilgiliyim. ona yasam alani birakmamam, surekli otur kalk buraya gidelim sunu yapalim telefonu birak vs gibi komutlar veriyor olmam, ev isleriyle ilgili soylenmem (kirlilerini kirliye atmasini istiyorum ve yapmazsa her seferinde soyluyorum ve soyleniyorum tartismaya donuyor) bazen istedigim olmayinca veya benimle ilgilenemiyorsa cok fazla surat asmam. sikintilari bunlar. Ben bunlari nasil cozebilirim bilmiyorum, erkekler cok fazla konusmaktan, paylasmaktan mi hoslanmiyor? ben hissettigim herseyi soyluyorum ona , ilgileniyorum, merak ediyorum hep, gun icinde hep mesaj atarim en az 3-4 kere yazarim. cikiyorken bunlar normaldi pek sikayet etmiyordu ama evlendikten sonra bunlari kontrol olarak goruyor ve kendine hic zaman kalmadigini soyluyor. bencil davraniyormusum surekli benimle ilgilensin bana tapsin istiyormusum.
nasil cozecegim bunu, sizce ben hatalimiyim? Lutfen fikirlerinizi paylasin
cok tesekkur ederim..

kafanızı meşgul edecek bişeyler bulun..üzerine düşmemeye çalışın..kadın halimle ben de hiç sevmem denetlenmeyi ki erkekler daha da hassas bu konuda..bi de burçlarınızı merak ettim

M
kafanızı meşgul edecek bişeyler bulun..üzerine düşmemeye çalışın..kadın halimle ben de hiç sevmem denetlenmeyi ki erkekler daha da hassas bu konuda..bi de burçlarınızı merak ettim

Ben paylasalim konusalim istiyorum denetlemek degil aslinda o ise isyerinde musaitsem yazarim degilsem yazamam surekli arayip yazma diyo.
Ben basak burcuyum esim akrep burcu.

Evlendiğinde herhalde onun annesi gibi davranacağını bekledi
çoğunluk o beklenti içinde ,daha önce bir kadınla aynı evde yaşamayıncı zorlanıyorlar ve bu koca rolüne sancılı geçiş yapıyorlar

Biz de yurtdışında yaşıyoruz ve benim de eşimin işi zaman zaman çok yoğun oluyor. Bu birkaç hafta yahut birkaç ay sürebiliyor. Ben de çalışırken böyle yoğun dönemler geçiriyordum ve gerçekten eve gelince konuşacak dermanım kalmıyordu. Biraz birşeyler okuyup yatmak istiyordum.

Bu durumda, geçici bir süre yoğunluk olacaksa yeni iş değiştirmiş, kendini ispatlamaya çalışan, gerçekten geleceğiniz için uğraşan bir adama biraz müsamaha gösterin, sabırlı davranın. İşte mesajlasma bile bazen lüks olabiliyor yoğun durumlarda, sürekli mesaj atarak cevaplama baskısı altında hissettirmeyin bence.

Ama baktınız adam işkolik, bu bir dönem değil de bir hayat tarzı onun için ve bu şekilde siz mutlu olmayacaksınız, o zaman tabii bunları enine boyuna konuşup radikal adımlar atmayı düşünebilirsiniz. Yalnız geçici bir dönem içinse, evliliğinizi yıpratıp aranızda soğukluk oluşturacak davranışlardan uzak durmanız hem eşiniz nezdinde anlayışınızdan dolayı değerinizi arttırır, hem de vicdan sahibi ise size zaman ayıramadığı için zaten suçlu hissedeceğinden ilerde bunu telafi etmek için elinden geleni yaptırır.

Biz de yurtdışında yaşıyoruz ve benim de eşimin işi zaman zaman çok yoğun oluyor. Bu birkaç hafta yahut birkaç ay sürebiliyor. Ben de çalışırken böyle yoğun dönemler geçiriyordum ve gerçekten eve gelince konuşacak dermanım kalmıyordu. Biraz birşeyler okuyup yatmak istiyordum.

Bu durumda, geçici bir süre yoğunluk olacaksa yeni iş değiştirmiş, kendini ispatlamaya çalışan, gerçekten geleceğiniz için uğraşan bir adama biraz müsamaha gösterin, sabırlı davranın. İşte mesajlasma bile bazen lüks olabiliyor yoğun durumlarda, sürekli mesaj atarak cevaplama baskısı altında hissettirmeyin bence.

Ama baktınız adam işkolik, bu bir dönem değil de bir hayat tarzı onun için ve bu şekilde siz mutlu olmayacaksınız, o zaman tabii bunları enine boyuna konuşup radikal adımlar atmayı düşünebilirsiniz. Yalnız geçici bir dönem içinse, evliliğinizi yıpratıp aranızda soğukluk oluşturacak davranışlardan uzak durmanız hem eşiniz nezdinde anlayışınızdan dolayı değerinizi arttırır, hem de vicdan sahibi ise size zaman ayıramadığı için zaten suçlu hissedeceğinden ilerde bunu telafi etmek için elinden geleni yaptırır.

Tesekkur ederim yorumunuz icin. isi geregi genel olarak yogun olacak ama o isi yeni devraldigi icin cok fazla duzeltecegi sey oldugunu soyluyor duzene koyunca suankinden %30 daha az olacakmis, suanda dediginiz gibi kendini kanitlama cabasi yukselme cabasinda. birde borcumuz var onu bitirip para biriktirmek istiyor. ama gel gor ki hayat boyle geciyor ne kadar surer ne yapariz bilmiyorum ama esim isini seviyor ve ilerlemek istiyor hedefleri var bunu soyluyorda. yani isteyken bana yazabiliyosa yazarmis yoksa bununla yetinmem gerektigini soyluyo. hep bekleyen/ konusmak isteyen , plan yapan benim, birazda ondan gelsin istiyorum.. ama isteyken isine yogunlasiyo eve geldiginde saat zaten 8.30- 9 oluyor,, ki yurtdisinda oldugumuz icin burada akraba falanda yok aslinda ilgisi bolunmuyoda ama yinede yetmiyor bana.. neden ona oyle gelmiyo, cok fazla usteledigim icin mi..

Siz calisiyormusunuz peki? nasil zaman geciriyorsunuz..

M

Ben paylasalim konusalim istiyorum denetlemek degil aslinda o ise isyerinde musaitsem yazarim degilsem yazamam surekli arayip yazma diyo.
Ben basak burcuyum esim akrep burcu.
Ve sende ısrarla her gün ariyorsun
Yahu bırak ta adam seni merak edip arasın
Yazdıklarından ben bile bunladım

Ilgi bekliyor olabilirsin normaldir ama oglen ne yedigine kadar sordugunda karsi taraf normal beklentilerine de onyargili ve tahammulsuz hale gelir..

aramaz yazmazsam o bana yazar veya arar, bazen aramaz isten cikinca haber verir eve gelirken... az geliyor bana, ilgisiz geliyor normalimi bu?
Yav napacak adam her saniyesini rapor mu verecek?
Sen ilgi görmeye, esin de senin kaprisli haline sartlanmis ki, o ne yapsa sen ilgisiz saniyorsun, o da ne yapsan kapris yaptigini bunalttigini dusunuyo.. Ama sen adam adamin dusuncelerini surekli o
Pekistiriyosun..

Sanki siz birazda ikinci planda kalmış hissediyorsunuz kendinizi, ilginizin ve sevginizin karşılığını beklerken. Bende de bu duygu oluşuyor tabii zaman zaman. Ama buna sebebiyet verenin ben olduğumu farkettim. Ne kadar çok ilgi göstersem de, üzerine düşsem de eşimin beyni sürekli dolu olduğu için bunu farkedemiyordu çoğu zaman. Ki bu ilgi ekseri sevgi sözcükleri ile olduğu için, bana geri dönmediğinde sürekli kendimi ilişkimizi sorgularken bulmuştum.

Şimdi bakış açım çok farklı. Eşimin de iş durumundan memnun olmadığı belli, o da çok yoruluyor ve strese giriyor, aslında yanımızdayken (iki de kızım var) çok mutlu ve ilgili, haftasonlarını bize ayırıyor, gündüz çalışmak yerine akşam çocuklar yattıktan sonra uykusundan fedakarlık edip çalışıyor. Yani aslında bizimle ilgilenmek ve zaman geçirmek istiyor ama şu an için bu elinde değil.

Sizinle durumlarımız farklı tabii. Benim günüm çocuklardan dolayı aşırı yoğun geçiyor, afedersiniz bazen tuvalete gitmeye müsade etmiyorlar. Ayrıca eşim çok yoğun olduğu için alışveriş, doktor, banka vs gibi işler hep benim üzerimde. Ben daha çok eşimi çocuklar konusunda destek olması ve biraz daha nefes alıp kendime zaman ayırabilmek için istiyorum ama o da yok işte.

Bu arada çalışmıyorum, ama her an çalışmaya başlama durumum var. Sağlıkçı olduğum için nöbetlerim olacak, giriş çıkış saatlerim değişecek ve eşimin yoğun olması bu konuda da ayrı sıkıntı. Maalesef ben daha çok fedakarlık yapmak durumundayım bu durumda.

Siz de iş, kurs, arkadaş çevresi vs yoğun tutun kendinizi. İlerde çoluk çocuğa karışınca ne eş ne çocuk gürültüsü olmadan kendi kendinizi dinleyerek geçirdiğiniz bu günler çok kıymetli olacak inanın. Bol bol kendinize çalışın. Yürüyün, kitap okuyun, gönüllü birşeyler yapın, dil kursuna gidin, çalışın. Bu eşe sarmalar hep yalnızlıktan ve mutsuzluktan:)

Tatlı dil yılanı deliğinden cıkarır :) eğer bu davranıslarından vazgecemiyorsan söylediklerin hepsini tatlış tatlış söyle ve aradaki tepki farkını ölç genelde olumlu sonuclanıyor ama :)

Tesekkur ederim yorumunuz icin. isi geregi genel olarak yogun olacak ama o isi yeni devraldigi icin cok fazla duzeltecegi sey oldugunu soyluyor duzene koyunca suankinden %30 daha az olacakmis, suanda dediginiz gibi kendini kanitlama cabasi yukselme cabasinda. birde borcumuz var onu bitirip para biriktirmek istiyor. ama gel gor ki hayat boyle geciyor ne kadar surer ne yapariz bilmiyorum ama esim isini seviyor ve ilerlemek istiyor hedefleri var bunu soyluyorda. yani isteyken bana yazabiliyosa yazarmis yoksa bununla yetinmem gerektigini soyluyo. hep bekleyen/ konusmak isteyen , plan yapan benim, birazda ondan gelsin istiyorum.. ama isteyken isine yogunlasiyo eve geldiginde saat zaten 8.30- 9 oluyor,, ki yurtdisinda oldugumuz icin burada akraba falanda yok aslinda ilgisi bolunmuyoda ama yinede yetmiyor bana.. neden ona oyle gelmiyo, cok fazla usteledigim icin mi..

Siz calisiyormusunuz peki? nasil zaman geciriyorsunuz..

Siz de eşinize destek vermek yerine adamı sık boğaz ediyorsunuz yani? Pes doğrusu. Adam ne kadar güzel çalışıyor bir şeyler başarmak istiyor ileride ailenizin durumunu daha iyi yapmak için uğraşıyor daha ne olsun. eşiniz sizi gayet de düşünüyor kusura bakmayın ancak siz abartıyorsunuz. Erkekler böyle zamanlarda stresli oluyorlar bi de çalışıyorsa sürekli aramalardan rahatsız olacaktır. Müsait olunca ararım demiş adam zaten akşam da eve geliyor konuşursunuz işte. İlgisizlik bunun neresinde?

Hem oğrenci değilsiniz ki sürekli beraber takılın ya da sabah akşam mesajlaşın... Gerçi benim başak burcu arkadaşlarım vardı kontrol delisi oluyorlar genelde eh sonunda da mutsuz oluyorlar tabi. Anladığım kadarıyla siz, eşiniz sadece sizinle ilgilensin, kafasında sizden başka bir şey olmasın istiyorsunuz... Onun da kendi sıkıntıları oldugunu görmezden geliyorsunuz. Üzgünüm ama bu huyunuz değiştirmediginiz ve empati yapmadığınız sürece daha çok mutsuz olursunuz siz de eşiniz de

aramaz yazmazsam o bana yazar veya arar, bazen aramaz isten cikinca haber verir eve gelirken... az geliyor bana, ilgisiz geliyor normalimi bu?
Tabiki normal olan bu, bence sizin gerçek hayata dönmeniz lazım artık sevgili değilsiniz eşinin sorumlulukları var her an aşk böcüğü modundan çıkın böyle bi dünya yok malesef

Siz de eşinize destek vermek yerine adamı sık boğaz ediyorsunuz yani? Pes doğrusu. Adam ne kadar güzel çalışıyor bir şeyler başarmak istiyor ileride ailenizin durumunu daha iyi yapmak için uğraşıyor daha ne olsun. eşiniz sizi gayet de düşünüyor kusura bakmayın ancak siz abartıyorsunuz. Erkekler böyle zamanlarda stresli oluyorlar bi de çalışıyorsa sürekli aramalardan rahatsız olacaktır. Müsait olunca ararım demiş adam zaten akşam da eve geliyor konuşursunuz işte. İlgisizlik bunun neresinde?

Hem oğrenci değilsiniz ki sürekli beraber takılın ya da sabah akşam mesajlaşın... Gerçi benim başak burcu arkadaşlarım vardı kontrol delisi oluyorlar genelde eh sonunda da mutsuz oluyorlar tabi. Anladığım kadarıyla siz, eşiniz sadece sizinle ilgilensin, kafasında sizden başka bir şey olmasın istiyorsunuz... Onun da kendi sıkıntıları oldugunu görmezden geliyorsunuz. Üzgünüm ama bu huyunuz değiştirmediginiz ve empati yapmadığınız sürece daha çok mutsuz olursunuz siz de eşiniz de

bana mesaj atsa ilgilense yazsa birazcik ben isini engellemismi olurum ki.. sonucta benim icin bizim icin yapmiyormu, neden beni 2. plana atiyor hep. mesela aksam oldu bugun hic konusmadik daha, sabah cikarken evdeydi daha kolay gelsin dedi ciktim, saat 6 hic sesi cikmadi. yani eve gelince mi konusalim sadece? bu sekilde cok az geliyor bu paylasim bana, ilgisiz geliyor davranisi. eve gelince tv izliyoruz sariliyo falan kavgali degilsek , ama onun disinda isteyken veya disaridayken bana vakti yok ilgilenmiyor. evdeykende oyle asktan bahsedelim romantizm yasayalim seklinde degil sarilir bisiler izleriz, veya telefonunda takilir benle ilgilenmez bazen. maillerine bakar bazen ise devam eder , boyle yani.. ben soylenirsem de tartisiyoruz, bu sekilde devam edersem iliskimizin sonunu gormedigini soyluyor degismemi istiyor bu huyumdan vazgecmemi surekli yazip aramamami ve daraltmamami istiyor.. bende ne istedigimi anlatiyorum ama bu kadar yapabildigini soyluyor

Back