Evliliğimi kurtarmak için bir konuşma yapacağım eşimle, siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zubeyde54

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2022
42
15
Bugün eşimle aramda bir konuşma gerçekleşecek ve sonucunda boşanıp boşanmicamızı anlayacağız, en azın kendi tarafımdan bu böyle. Özetle, eşimin benimle, evle veya çocuk olsaydı çocukla ilgisiz olması gibi bir sorunum yok. Aramızda normal şartlarda iyi. Ama bunlar ben uysal olduğum sürece var, çünkü bir birimizden tarif edemeyeceğim şekilde farklıyız. 1 yıllık evliyim, sevgililik dönemim olmadı, görücü usulu gibi oldu ama sevdik birbirimizi. Ama artık çok zorlanıyorum, çünkü onun hayatını yaşıyorum, ayak uydurmaya çalışıyorum, onun istediği şeyleri yapıp sevmediklerini yapmıyoruz. Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor. Ona anlatmak istediğim şey, gezmeye, yemeğe vs gibi aktiviteleri beraber kaliteli zaman geçirelim diye yapmak istiyorum. Sirf gezmeye gitmek için değil, evlenmeden önce zaten her hafta sonu birşey yapıyordum arkadaşlarımla veya başka bir ülkeye tatil için gitmişliğim var. Bunları hala arkadaşımla yapacaksam, bağımsız biri olup çıkacağım bunu kesin hissediyorum, soğuyacağım eşimden. Evlilik sorumluluk almak evet, şuan büyük sorumluluk altında değiliz fakat olsak ne fark eder, evlilik beraber ikimizinde mutlu olacağı şeyleri bulmak yapmak değil mi? Ama hep kendimi taviz veren tarafta hissediyorum, onun sevipte benim sevmediğim ama mutlu olsun diye yaptığım dahada yapacağım şeyler var ben açık görüşlü biriyim. Ama aynı hassasiyetin onun için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Eşime bunları anlatıp konuşacağım ama onu tanıdığım için büyük ihtimalle çok birşey değişmeyecek hatta bana benimle empati kuramadığını gösteren cümleler söyleyecek ve ben bundan sonra beni anlaması, kendimi anlatmak için çok yorgun olacağım.

Siz ne düşünüyorsunuz, böyle sorunlarınız var mı? Abartıyor muyum? Eşimle konuşurken haklıysam eğer hiç olmazsa kendi cinsimden kişilerden destek almış olurum.

Dinlediğim psikologlardan edindiğim bilgilerle yardımcı olmaya çalışayım. Arkadaşlarımla plan yapsam soğuyacağım diye işte tamda bunu yapmalısınız. Isındırmak için uğraşıcaktır. Siz kendinize kendi alanınıza dönünce adam sizin alanına girmek için çaba sarfedicek. Siz kendinizeen taviz verdkçe kıymetiniz olmaz istediklerinizde yapılmaz. Bende ilk başlarda sizin gibiydim eşimle vakit geçiremez sitem ederdim hep onun dediği olurdu. Sonra kendime döndüm. Arkadaş çevremle sosyalleştim. Sonra kocam neden benle gelmiyorsun gezmiyorsun ilgilenmiyorsun demeye başladı herşey tersine döndü yani. Bir de daha netim. İstemiyorsam istemiyorumdur. Artık o benim için uğraşıyor :)
+1
Konuşmadan önce kendinize dönüp isteklerinizi dile getirmeye ve ona bağlı olmadan istediğiniz gibi yaşamaya başlayın. O size uyar zamanla.
Cinsel uyumunuz nasıl? Bence ilk senede odaklanmanız gereken bu. Görücü usulü evlenmişsiniz, aranızdaki bağı güçlendirirken bir yandan da kendi bireyselliğinizi besleyin. Bunlar çözülmeyecek şeyler değil.
Isteklerini dile getirmeyen, aşırı uyumlu ve fedakar bir insan olduğunuz sürece kimle evlenseniz aynı şeyleri yaşarsınız.
Konuşmada boşanmayı dile getirmek yerine, ben seninle daha fazla şey paylaşmak istiyorum, ortak bir aktivite mi bulsak gibi daha pozitif bir yaklaşım sergileyebilirsiniz.

Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor.

her yere tek başına gidecekseniz neden evlisiniz? Birlikte vakit geçirmiyorsanız evli olmanın ne alemi var?
pek ortak noktanız olduğunu düşünmüyorum, keşke evlenmeden önce iyice tanısaydınız

Boşanmayı değil konuşmayo düşünün. En küçük uyuşmazlıkta boşanmayı düşünecekseniz olmaz ki. Daha çok yeni evlisiniz bunun gibi uyuşmazlıklar tabi ki olacak. Belirli bri yaştan sonra biri ile aynı evi, hayatı paylaşmak sanıldığı gibi kolay değil bana kalırsa. Evli değilim ama böyle düşünüyorum.

Mesela sevgili olsanız neyse ayrılırız dersiniz ama bu evlilik, nihayetinde bir ağırlığı var. Küstüm gidiyorum gibi bir şey değil ki bu. Bize anlattığınız gibi tüm sadeliğiyle tartışmadan güzelce eşinize anlatın durumu. Kavgaya dönmesin. Küsme değil iletişim yolu tercih edin.

ay aklıma geldi bizim bir tanıdıkta başka bir tanıdığın kızını ayıla bayıla oğluna istedi. herşeyi yaptı. o da çok güzel bir kızdı. iki tarafta mutaassıp olduğundan sevgililik olmadı, direkt isteme-söz diye ilerledi.
meğer oğlu bağımlıymış.
evlendikten bir kaç ay sonra anladı kız ama o arada hamile kalmıştı.
kızın ailesi çok kötü oldu, boşansın istediler direkt.
oğlanın annesi pişkin pişkin "napıyım oğlumun hayatı kurtulsun istedim" dedi.
şu an ayrılar, kız ailesiyle ama çok zor zamanlar geçirdi.
çocuk peşini zor bıraktı.

Ay vicdansızlık ya. Ölür müsün öldürür müsün o pişkinliğe.
Benim ablam da evlendi işte bir ay olmadan boşanma kararı aldı, çocuğun psikolojik rahatsızlıklarını gizlemişler. Maksat "evlensin iyi olur" düzelmezse olan gencecik kadına olsun. Eve girdikleri anda bambaşka biri çıkmış içinde adamın.
Toplum da maalesef o kadar kötü örnekler var ki.
Bazen öyle gizleniyor ki. Ben eğitimciyim, dezavantajlı bir kesimle çalıştım uzunca bir müddet. Baksanız asla bağımlı demezsiniz, senelerce sevgilisinde farketmediği evlenince şizofren olduğunu anlamış falan filan..
O yüzden en güzel dua Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. İyi insan karşıdakine kötülük yapmaya niyetlenmez bile.
Siz de psikolog muydunuz yanlış mı hatırlıyorum?

Ay vicdansızlık ya. Ölür müsün öldürür müsün o pişkinliğe.
Benim ablam da evlendi işte bir ay olmadan boşanma kararı aldı, çocuğun psikolojik rahatsızlıklarını gizlemişler. Maksat "evlensin iyi olur" düzelmezse olan gencecik kadına olsun. Eve girdikleri anda bambaşka biri çıkmış içinde adamın.
Toplum da maalesef o kadar kötü örnekler var ki.
Bazen öyle gizleniyor ki. Ben eğitimciyim, dezavantajlı bir kesimle çalıştım uzunca bir müddet. Baksanız asla bağımlı demezsiniz, senelerce sevgilisinde farketmediği evlenince şizofren olduğunu anlamış falan filan..
O yüzden en güzel dua Allah hepimizi iyilerle karşılaştırsın. İyi insan karşıdakine kötülük yapmaya niyetlenmez bile.
Siz de psikolog muydunuz yanlış mı hatırlıyorum?

yok psikolog değilim ama ilgim olduğundan okuyorum bu tip yazıları ve kitapları.
gerçekten inanılmaz hikayeler var.
bir insanın çocuğu iyileşsin diye başka bir çocuğu yok edecek hareketlere girişmesi patolojik bir durum kesinlikle.

bir şey sorucam, elbette herkesin görüşüne saygım var ama gerçekten 1 sene boyunca eşle gönül rahatlığı ile bir sosyal aktivite yapamamış olmak önemsiz bir sorun mu ?
yani bu toparlayabilecek bir insan bence 1 senede toparlardı.
Bu durum bence sorun. Ama karşıdaki kişinin de sorun olarak görüp evet bende hata var dur bir toparlanayım demesi lazım. Yani eşi belki de bunu çok normal gördüğü için böyle davranıyor. O yüzden konu sahibi önce enine boyuna konuşup kendini güzelce anlatmalı. Buna rağmen hala düzelme çabası yoksa karşı taraf kendi yaptığını normal buluyorsa benim gözümde boşanma sebebi.

bir şey sorucam, elbette herkesin görüşüne saygım var ama gerçekten 1 sene boyunca eşle gönül rahatlığı ile bir sosyal aktivite yapamamış olmak önemsiz bir sorun mu ?

Bence önemli bir sorun.

Bence çok büyük bir sorun adamın sadakatinden bile şüphe duyarım

Bu durum bence sorun. Ama karşıdaki kişinin de sorun olarak görüp evet bende hata var dur bir toparlanayım demesi lazım. Yani eşi belki de bunu çok normal gördüğü için böyle davranıyor. O yüzden konu sahibi önce enine boyuna konuşup kendini güzelce anlatmalı. Buna rağmen hala düzelme çabası yoksa karşı taraf kendi yaptığını normal buluyorsa benim gözümde boşanma sebebi.

yorumlara göz attım, çok kişi bunlar zamanla geçer demiş ama ne biliyim insan neden düzelsin diye 3-4 sene beklesin ? geçen yıllara yazık günah değil mi ?

Bence çok büyük bir sorun adamın sadakatinden bile şüphe duyarım

yani o da bir mantık. ne biliyim, tabi insan konuşmadan iletişim kurmadan bunun için pat diye ayrılmaz ama karşıda 1 sene hiç empati yapmamış, karısının taleplerini önemsememiş bir adam var. bir konuşma ile aydınlama nasıl yaşanacak ?

yani o da bir mantık. ne biliyim, tabi insan konuşmadan iletişim kurmadan bunun için pat diye ayrılmaz ama karşıda 1 sene hiç empati yapmamış, karısının taleplerini önemsememiş bir adam var. bir konuşma ile aydınlama nasıl yaşanacak ?
bilmiyorum insan eşiyle dışarıya hiç mi çıkmaz birlikte görülmekten rahatsız mı oluyor diye düşünürüm

Siz bilirsiniz ama ben olsam boşanmazdım böyle bir durumda. konuşup orta yolu bulabileceğiniz bir sorun var bence su an. Benım eşim de sevmez hic kahvaltıya gitmeyı falan, bız de su sekilde bir yol bulduk kahvaltıya ben arkadaşlarımla gidiyorum haftaıcı, haftasonu da birlikte brunch a gidiyoruz hem onun sevdiği tür yemekler yiyecekler de oluyor hem de daha geç saatte oluyor. Yani bu bir örnek, Benım de çözemediğim cok fazla sorun var yoksa, ama bazı konuları ben bile Halledebildiusem herkes eder gibi geliyor...

çünkü mesele dışarı çıkıp büyük paralar harcamak değil bi kahvaltı yı her ay gitmezsin üç ayda bir yaparsın mesela ne bileyim parka gidersin nasıl hiç biri olmaz tuhaf

evet evet. yani belli yerlere gitmek normalde de hoşuna gitmez ama alternatif üretirsin. bi de yeni evli bir erkeğin "ben çok gezdim, sen kız arkadaşlarınla gez" demesi de tuhaf cidden. aksine hem de sevgililik dönemleri olmamış, daha çok tadını çıkarmak ister insan eşiyle.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X