Evliliğimi kurtarmak için bir konuşma yapacağım eşimle, siz ne düşünüyorsunuz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Zubeyde54

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2022
42
15
Bugün eşimle aramda bir konuşma gerçekleşecek ve sonucunda boşanıp boşanmicamızı anlayacağız, en azın kendi tarafımdan bu böyle. Özetle, eşimin benimle, evle veya çocuk olsaydı çocukla ilgisiz olması gibi bir sorunum yok. Aramızda normal şartlarda iyi. Ama bunlar ben uysal olduğum sürece var, çünkü bir birimizden tarif edemeyeceğim şekilde farklıyız. 1 yıllık evliyim, sevgililik dönemim olmadı, görücü usulu gibi oldu ama sevdik birbirimizi. Ama artık çok zorlanıyorum, çünkü onun hayatını yaşıyorum, ayak uydurmaya çalışıyorum, onun istediği şeyleri yapıp sevmediklerini yapmıyoruz. Mesela bütün gün evdeyiz, hiç daha beraber kahvaltıya çıkmadık. Bir kaç kere konusu geçti hep vaz geçti, sen heveslendin diye gaza geldim diyor en küçük örnek. Ben bunları yaptığımdan artık ilgi duymuyorum, sen arkadaşlarınla plan yap böyle şeyleri onlarla yap, onlarla gezmeye git diyor. Ona anlatmak istediğim şey, gezmeye, yemeğe vs gibi aktiviteleri beraber kaliteli zaman geçirelim diye yapmak istiyorum. Sirf gezmeye gitmek için değil, evlenmeden önce zaten her hafta sonu birşey yapıyordum arkadaşlarımla veya başka bir ülkeye tatil için gitmişliğim var. Bunları hala arkadaşımla yapacaksam, bağımsız biri olup çıkacağım bunu kesin hissediyorum, soğuyacağım eşimden. Evlilik sorumluluk almak evet, şuan büyük sorumluluk altında değiliz fakat olsak ne fark eder, evlilik beraber ikimizinde mutlu olacağı şeyleri bulmak yapmak değil mi? Ama hep kendimi taviz veren tarafta hissediyorum, onun sevipte benim sevmediğim ama mutlu olsun diye yaptığım dahada yapacağım şeyler var ben açık görüşlü biriyim. Ama aynı hassasiyetin onun için geçerli olduğunu düşünmüyorum. Eşime bunları anlatıp konuşacağım ama onu tanıdığım için büyük ihtimalle çok birşey değişmeyecek hatta bana benimle empati kuramadığını gösteren cümleler söyleyecek ve ben bundan sonra beni anlaması, kendimi anlatmak için çok yorgun olacağım.

Siz ne düşünüyorsunuz, böyle sorunlarınız var mı? Abartıyor muyum? Eşimle konuşurken haklıysam eğer hiç olmazsa kendi cinsimden kişilerden destek almış olurum.

Yine çoğu üye okuduğunu anlamamış. Benim kocam da kahvaltı sevmez ama şunu bunu yapar şuraya gelir diyor çoğunluk. Sanki kadının derdi kahvaltı.

Kadın diyor ki bir senedir hiç bir şekilde sosyalleşmedik, bir kahvaltıya bile gitmedik. Adam seksenlik bastonlu dedeler gibi kıçını kaldıramıyor koltuktan. Evde de sadece onun sevdiği şeyleri yapıyoruz birlikte diyor. Bunun sizin kahvaltı sevmeyen ama brunch, öğle yemeği, akşam yemeği seven kocalarınızla bir ilgisi yok!

yine dekoder gibi yetiştin :)
bunun ödülü olmalı ya :)

Alkollu, rahat olan aile niye tehdit etsin, başörtülü kiz ile evlenmeyi? Cocuk niye onun sevdiği ortamlarda rahat olmayan biri ile evlensin? Kiz niye başortüsünden rahatsiz olan biri ile evlensin? Kizin ailesi buna niye göz yumsun?

Zerre inanmiyorum. Bu o kutsi dizisi vardi, ondan. O kadar alakasiz, sifir inandirici şeyler ki. Herşeyi geçtim, kimse birden, hele sadece 1 yilda değişmez.

aile öyle değil. çocuk onların istemediği bir hayat düzeninde olduğu için kendilerince çocuğu "batalıktan" kurtarıp adam etmek adına uygun gördükleri bir kızla evlenmeye zorlamışlar.
kızın ailesi de zengin oldukları için "kp nin malı deniz, yemeyen keriz" mantığı ile 19 yaşında vermişler kızı.

yine dekoder gibi yetiştin :)
bunun ödülü olmalı ya :)
Anlamıyorlar mı yoksa böyle konuları koca övme fırsatı olarak mı görüyorlar bilmiyorum ama çok saçma.

Yiiaaa benim gocam da öylee ama beni hep yemeğe götürür, hudff benimki de böyle ama bıraaaanç diye konuya dalmayı çok iyi niyetli bulmuyorum açıkçası.

bir şey sorucam, elbette herkesin görüşüne saygım var ama gerçekten 1 sene boyunca eşle gönül rahatlığı ile bir sosyal aktivite yapamamış olmak önemsiz bir sorun mu ?
yani bu toparlayabilecek bir insan bence 1 senede toparlardı.
Aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum büyük bi sorun ama bu sorun kadından kaynaklanıyor çoğu zaman eğer erkekte genel olarak tek sıkıntı buysa. Ben kendi adıma söyliyim eşim her aktiviteye kardeşini katardı ve evde başbaşa bile dışardan yemek yemezdik. Abartmıyorum evde yemezdik o yemeği gider kardeşinde yerdik. Sürekli eleştirir neden birlikte vakit geçirmiyoruz derdim sürekli kavga ederdik. Şimdi ise hadi kocanla ilgilen nerdesin gel diyor. Peki ne yaptım ? Kendime döndüm. Eleştirmeyi bıraktım bağımı güçlendirdim. İyi davrandım eşime net oldum ifade ettim isteklrimi. Elhamdulillah şuan onca sıkıntıya rağmen biz çok dışarı çıkar yemek yeriz. Canın mı çekti hayatım gideriz der. Konu sahibine de söyledim tek çözümü eleştirmeden üzerinde durmadan kendine dönücek. Süslenicek gezmeye gidicek. Bitanem seni çok seviyorum birlikte yürüyelimmi dicek. İstemezse adam kendi gidicek belli süre sonra dikkatini çekicektir kocasının.

Asıl problem bu bence.
Kadınların çoğu isteklerini sağlıklı şekilde dile getiremiyor. Ya dolaylı yollara başvurup manipülatif bir yol seçiyor yada dayanabildiği yere kadar dayanıp sonrasında patlama yaşıyor. Bu patlama da okb, kaygı bozukluğu, depresyon, tansiyon, şeker, fibromiyalji gibi yollarla oluyor maalesef. Yine kendi içine doğru bir patlama.
Ben de o patlamayı -nispeten erken- yaşayıp aydınlanan bir kadın olarak tavrımı değiştirdiğimde ilişkimin nasıl olumlu yönde değiştiğini gördüm. Değişmese biterdi, ama yine de ben mutlu bir şekilde hayatıma devam etmiş olurdum. Kaybetme korkusuyla insan kendinden feda etmemeli.
Ben kendime bunu evliliğimin ilk 3 5 ayı yaptım.. çok korkunçtu. Aklıma geldikçe elim ayağım titriyor. Tam tersni yapınca daha değerli olmama hala şaşırıyorum. Hala annem aman kızım ses çıkarma huyunu suyuna git der. Ah anneler ah.

Yine çoğu üye okuduğunu anlamamış. Benim kocam da kahvaltı sevmez ama şunu bunu yapar şuraya gelir diyor çoğunluk. Sanki kadının derdi kahvaltı.

Kadın diyor ki bir senedir hiç bir şekilde sosyalleşmedik, bir kahvaltıya bile gitmedik. Adam seksenlik bastonlu dedeler gibi kıçını kaldıramıyor koltuktan. Evde de sadece onun sevdiği şeyleri yapıyoruz birlikte diyor. Bunun sizin kahvaltı sevmeyen ama brunch, öğle yemeği, akşam yemeği seven kocalarınızla bir ilgisi yok!
Görücü usulü olmuş. Bu tür evliliklerde şey oluyordu sanki, iki insan bir araya gelip birbirini tanımaya çalışıyorlar, evlilikten eşten beklentilerini ortaya döküyorlar, uyuyorsa devam uymuyorsa güle güle. E burda evlilikten beklentisi uyuşmayan 2 kişi var, talihe bak ki evlendikten sonra ortaya çıkıyor.

Görücü usulü olmuş. Bu tür evliliklerde şey oluyordu sanki, iki insan bir araya gelip birbirini tanımaya çalışıyorlar, evlilikten eşten beklentilerini ortaya döküyorlar, uyuyorsa devam uymuyorsa güle güle. E burda evlilikten beklentisi uyuşmayan 2 kişi var, talihe bak ki evlendikten sonra ortaya çıkıyor.
Görücü usulünse alel acele oluyor her şey. Zaten aileler ilişkinin her anında içlerinde. Baştan konuşup da anlaşacak gibiyiz hadi 1 sene nişanlı kalalım birbirimizi tanıyalım diyen sayısı yok denecek kadar az. 3 5 pastane buluşmasında kendini ne kadar anlatıp karşındakini ne kadar tanıyabilirsin ki..

Görücü usulünse alel acele oluyor her şey. Zaten aileler ilişkinin her anında içlerinde. Baştan konuşup da anlaşacak gibiyiz hadi 1 sene nişanlı kalalım birbirimizi tanıyalım diyen sayısı yok denecek kadar az. 3 5 pastane buluşmasında kendini ne kadar anlatıp karşındakini ne kadar tanıyabilirsin ki..
Bunu biliyorum, ama hiç mi konuşulmamış, telefonda da mı, mesaj da mı atmamışlar?😀 Hiç sohbet edilmemiş mi, plan yapılmamış mı, hayal kurulmamış mı? Artık aileler o kadar sıkmıyor da, daha serbest oluyor bazı şeyler.

Bunu biliyorum, ama hiç mi konuşulmamış, telefonda da mı, mesaj da mı atmamışlar?😀 Hiç sohbet edilmemiş mi, plan yapılmamış mı, hayal kurulmamış mı? Artık aileler o kadar sıkmıyor da, daha serbest oluyor bazı şeyler.
Valla eş kişisi çekyatta yayılıp naber yeğeenim diyecek dayı modundaysa eskiden beri mesajlaşma telefonda uzun konuşmalar falan da sıkmıştır onu.

Anlamıyorlar mı yoksa böyle konuları koca övme fırsatı olarak mı görüyorlar bilmiyorum ama çok saçma.

Yiiaaa benim gocam da öylee ama beni hep yemeğe götürür, hudff benimki de böyle ama bıraaaanç diye konuya dalmayı çok iyi niyetli bulmuyorum açıkçası.

yani evet çoğu örneğin hiç alakası yok. ben de anlamadım.

Aynı şeyleri yaşamış biri olarak söylüyorum büyük bi sorun ama bu sorun kadından kaynaklanıyor çoğu zaman eğer erkekte genel olarak tek sıkıntı buysa. Ben kendi adıma söyliyim eşim her aktiviteye kardeşini katardı ve evde başbaşa bile dışardan yemek yemezdik. Abartmıyorum evde yemezdik o yemeği gider kardeşinde yerdik. Sürekli eleştirir neden birlikte vakit geçirmiyoruz derdim sürekli kavga ederdik. Şimdi ise hadi kocanla ilgilen nerdesin gel diyor. Peki ne yaptım ? Kendime döndüm. Eleştirmeyi bıraktım bağımı güçlendirdim. İyi davrandım eşime net oldum ifade ettim isteklrimi. Elhamdulillah şuan onca sıkıntıya rağmen biz çok dışarı çıkar yemek yeriz. Canın mı çekti hayatım gideriz der. Konu sahibine de söyledim tek çözümü eleştirmeden üzerinde durmadan kendine dönücek. Süslenicek gezmeye gidicek. Bitanem seni çok seviyorum birlikte yürüyelimmi dicek. İstemezse adam kendi gidicek belli süre sonra dikkatini çekicektir kocasının.

ya ben kendi adıma taktik yapayım ilgilensin mevzularından hoşlanmıyorum. doğal bir şekilde uyumun gelişmesi bana güzel geliyor.
dışarı çıkıp hayattan keyif almak için "tamam ya ne halin varsa gör" diyip kendime odaklandığım noktaya gelmişsem zaten o evliliğin yada ilişkinin anlamı kalmaz benim için.

Niye kadın koca beyi ikna etmek için bu kadar çaba sarfetmek zorunda?

Valla eş kişisi çekyatta yayılıp naber yeğeenim diyecek dayı modundaysa eskiden beri mesajlaşma telefonda uzun konuşmalar falan da sıkmıştır onu.
Öyle olmuş bu. 😂 Ya bi evleneyim artık, akşam eve gittiğimde beton duvarla karşılaşmayayım, evde biri dolansın, bi kapıyı açanım olsun diye evlenmiş adam.

Pandemiye denk gelmiş nişan evreleri, tanımadan evlenmişler 🤷🏻‍♀️

Niye kadın koca beyi ikna etmek için bu kadar çaba sarfetmek zorunda?
İkna etmek değilde dişilik olarak bakıyorum ben olaya. Her insan farklıdır alışma evreleri hevesleri olabilir teşvik gerekebilir. Ben mesela evle uğraşmayı sevmem eşim bayılır tutturdu duvar kağıdı yapalım diye ona göre ben olumsuz vakayımdır örnek veriyorumdur ama kötü değilim ikna edebilir kendini ifade edebilir. Konu sahibide kendinden ödün vermeden yapabilir bunu. Altını çiziyorum adamın başka kabul edilemez sıkıntıları yoksa. Ben bu ikna etmeden ziyade diğer yöntemi daha mantıklı buluyorum. Kendiyle ilgilenmek ve özgüven kasmak. Sonra zaten ikna etmeye gerek kalmıyor ☺️

ya ben kendi adıma taktik yapayım ilgilensin mevzularından hoşlanmıyorum. doğal bir şekilde uyumun gelişmesi bana güzel geliyor.
dışarı çıkıp hayattan keyif almak için "tamam ya ne halin varsa gör" diyip kendime odaklandığım noktaya gelmişsem zaten o evliliğin yada ilişkinin anlamı kalmaz benim için.
Bakın aslında bu da çok güzel bir bakış açısı lakin kişiye göre değerlendirelebilir. Bazı durumlar için zaman gerekebiliyor alışkanlıklar kazanımlar farklı olabiliyor. Konu sahibi sorunu çözmek istiyor çözüm odaklı yaklaştım bende yoksa tabi ki de adam umursamazsa kalsın öyle umursamazlığıyla.

çok haklı buldum sizi
böyle bir hayat asla bana göre değil
ben hayata karışmak isterim yanımda sevdiklerimle
kendi başıma tek başıma çıkmayı da severim ama kışın sıcak bi kahve içmeye gitmeyeceksek yazları açık havada dostlarımızla masalar kurmayacaksak, yeni yemekler yeni mutfakları birlikte keşfetmeyeceksek, ne anladım o evlilikte . hiç bir şey yapmak istemese bile benzer ortamı evinde kurar insan. adamın sizinle vakit geçirmeye meramı yok. rahata ermek için evlenmiş bence huyunuzun iyi olması da işine gelmiş.

Alkollu, rahat olan aile niye tehdit etsin, başörtülü kiz ile evlenmeyi? Cocuk niye onun sevdiği ortamlarda rahat olmayan biri ile evlensin? Kiz niye başortüsünden rahatsiz olan biri ile evlensin? Kizin ailesi buna niye göz yumsun?

Zerre inanmiyorum. Bu o kutsi dizisi vardi, ondan. O kadar alakasiz, sifir inandirici şeyler ki. Herşeyi geçtim, kimse birden, hele sadece 1 yilda değişmez.

Hayır erkek tarafı geleneksel insanlar. Hani gelin başörtülü olsun, oğlu içki vs içmesin. O sebeple gittiler güzel bir kızla evlendirdiler.
Tabi inanmamak sizin tercihiniz.
Dizi izlemek gibi bir alışkanlığım yok ama hayatın içindeyim. Olanı anlattım. Bu kadar.

İkna etmek değilde dişilik olarak bakıyorum ben olaya. Her insan farklıdır alışma evreleri hevesleri olabilir teşvik gerekebilir. Ben mesela evle uğraşmayı sevmem eşim bayılır tutturdu duvar kağıdı yapalım diye ona göre ben olumsuz vakayımdır örnek veriyorumdur ama kötü değilim ikna edebilir kendini ifade edebilir. Konu sahibide kendinden ödün vermeden yapabilir bunu. Altını çiziyorum adamın başka kabul edilemez sıkıntıları yoksa. Ben bu ikna etmeden ziyade diğer yöntemi daha mantıklı buluyorum. Kendiyle ilgilenmek ve özgüven kasmak. Sonra zaten ikna etmeye gerek kalmıyor ☺️
Bir insan için bu kadar çaba sarfetmek gerektiğini düşünmüyorum ben. İlişkiler çabalamadan tereyağından kıl çeker gibi ilerlemeli. Aksi halde bir sıkıntı vardır o ilişkide. Bana hiç mantıklı gelmiyor bu taktik mevzuları açıkçası. Olmamışsa olmamıştır o ilişki, önümüzdeki ilişkilere bakarız 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X