Evliliğime Sıkıştım Kaldım

bu evlilik bitmis aslinda, resmiyette devam etsede..valla isuteyemeyen adama zorla yaptiramazsin bazi seyleri. zorla beni merak edip ara mi diyeceksin? desende fayda etmez

neden merak etmiyorsun başıma bişey mi geldi diye diyorum? Cevap yok:)

aslında mesele git ya da kal demesi de değil hiçbir tercihimin onun için birşey ifade etmediğini hissetmek. Sanki gitsem de kalsam da bir gibi. Bu 6 yemeği de ben istedim ama baktım benimle zaman geçirmek gibi derdi yok vazgeçtim plan yapmaktan. Akşamları yemek yaparım çağırırım bazen katılır bana bazen sonra yiyeceğim der bazen akşam mesaisi olur orada olur hafta da 3 en fazla yemek yediğimiz gün sayısı. Evet hiç genç çiftlere benzemiyoruz vakit geçirme yok.

uzun uzun gulumsedim. o umutla 9. yila girdik. ama artik anladim ki insanlar bir milim bile degismiyor. ben basindan beri hep bosanmaya yeltendim. Allah kalbimi biliyor gercek anlamda hic istemedim hala istemiyorum. ama hep ciddi olarak-asla blof degildi- bosanmayi denedim. her seferinde degismis gibi davrandi. sonradan da itiraf etti hep beni ikna etmek icinmis iste.

aslinda cok iyi bir insandir. insan olarak cok severim. hatta derim harika bir insansin harika bir sevgiliydin ama berbat bir kocasin diye.

bizim baska bir kac daha temel sorunumuz var. is ve maddi sorunlar. biraz daha beklemedeyim. ileriki zaman diliminde kararimi verecegim. bosanma karari almak uygulamak kolay degil.

sizin icin de hakkinizda hayirlisi olsun. karsi tarafin icinden gelmeden degisim olmaz. distan baskiyla olmuyor. iyi yolu da denedim kotu yolu da. yok degismiyor. hatta ona gore tüm erkekler oyle. sadece rol yapiyorlar. ben de diyorum su dakika yoldan yada kahveden herhangi bir adam cevirsem daha ilgili biri olurdu. yani 60 li yaslarda biri falan bile olsa daha ilgili olurdu. gorucu usulu evlenmis hatta surekli kavga eden annem babam bile daha bizden iyiler.

biz cok kavga etmeyiz. anlayislidir alttan alir falan ama artik kurumaya basladigimi dusunuyorum. gercekten gecen ciddi ciddi bunu dusundum. daha dogrusu hissettim. valla icim kurudu artik. en deli dolu genclik zamanlarim sevgisiz ve ilgisiz gecmis. baska ciftlerin muhabbetini gordukce üzülüyorum. biz de yas farki da var. 8-9 yas farki var. ben bundan dolayi da olabileceğini dusunmustum. demekki yasla da cok ilgisi yok. içi öküz olmasin yeter.

Arkadaşları var mı yanında zaman geçirmekten mutlu olduğu. Dışarı başkalarıyla çıkmayı sever mi? Özel değilse mesleği ne?

Evlenmeden önce nasıldı ?

Arayıp sormama , ayrı odalarda takılma noktasına nasıl gelindi , geçmişi hiç yokladınız mi , kim başlattı ? Keşke müsaade ermeseydiniz.

Buna dur demelisiniz. Sizi kaybedebilecegini bilsin.
Madem bu kadar ayrısınız, 4 yıl büyük fırsat, boşanıp gitmek daha mantıklı gibi.

Birlikteliklerinizde ilk kim yaklaşıyor ?

Arkadaşları var mı yanında zaman geçirmekten mutlu olduğu. Dışarı başkalarıyla çıkmayı sever mi? Özel değilse mesleği ne?
Hafta 1 kere akademik bir toplantı var ona gidiyor. onun dılında pek görüştüğü arkadaşı yok. doktor

Bu tarz durumlar çift taraflı yaşanıyor. Yani ilişkide ikinizde soğuk kalmissiniz.

Bizde de benim eşim sessiz sakin olan taraftır genel anlamda. Gelip muhabbet etmez, sarılıp öpmez filan ama ben hep sirnasirim.

Evlendigimizden beri çalışmam gereken derslerim oluyor, gündüz ikimizde işte çalışıyoruz ama birbirimizi görüntülü arar konuşuruz. Ama bunları başlatan hep benim.

Evliligimin başında buna gocunmadim. Seviyorum bu adamı ve mutlu olmak istiyorum dedim. Ondan beklemedim. İşin açığı bekledigimde de açık açık dedim. Bana bugün hediye al, çiçek al filan diye ama "alacaksın!" Diyerek degilde cilveyle :))

Sonrasında o arar oldu, o da sirnasir oldu, kendi çiçek alıp geldiği oldu. Ama ben başlattım.
Cooook yoğun dersim varken bile oturup sırf onla olayın diye hiç sevmedigim maçları izledim. İnan bazen çok da içimden gelmese de birlikte oldum. Sonrasında mutlu olan biz olduk. Çok şükür.

Yurtdışı işleri her daim insanın önüne çıkmaz. Ben de eşimle tanistigim için amsterdam daki bir üni.den davet almistim, gitmedim. Keşke gidip gelince evlenseydim diyorum. Şimdi imkanım olursa eşimle gitmek isterim. Ona da orada imkan bulup birlikte gitmeye çalışın derim. Ama bunu aşkla yapıp aşkla isteyin.

Boşanmak için bir sebep değil bence asla. Cozulemeyecek hiç bir durum yok gibi iliskinizde. Sadece birinizin bunu aşmayı istemesi lazım. Seviyorsanız bu neden siz olmayasiniz...
Çok uzattim, kusura bakmayın ...
Mutluluklar diliyorum ..

nasıl olduğunu anlayamadım ayrı odalarda takılma olayının.. ama genelde o yaklaşıyor

o merak etmeme olayi da birebir bizde var. bir acidan rahatim ozgurum. hic mesela izin alma durumu diye birsey yok bizde. goruyorum cogu kisi esine soruyor oyle gidiyor bir yerlere falan. biz de bu yok. gece 12 de de gelirim falan. ama insan bir merak etmez mi ya. uzun zaman kalayim baska yerde asla aramaz ben ararim.

ben daha ona gore becerikli herseyi bilen kisi kaliyorum. o yuzden nasil olsa rak a birsey olmaz herseyi halleder diye dusunuyor. biraz kocaya karsi aptali beceriksizi oynamak gerekiyor. o gelemez gidip alip getireyim diye dusunmesi gerekiyor. erkege muhtac olmak onun da egosunu oksuyor. hatta bununla ilgili birseyler okumustum. oyle olmasaniz bile oyle olun esinize karsi gibi birseyler.

mesela annesini hic mola vermeden 24 saat yol suren memleketine goturdu ayni yolu geri dondu. goturme sebebi annesi tuvalet icin otobusten inmezmis. taniyormus onu inmezmis. ya tuvalet bu mecnur bir yerde sıkışacak. icinde patlayacak degil ya illa gider. yok dedi asla ikna olmadi. otobusle o yolu gitti hic orada kalmadan tekrar otobusle geri dondu. bense hep ne gerek var. ben nasil olsa geliyorum iki kere neden masraf olsun diye hic beni gel al falan demedim herhangi bir zamanda.

bu olaydan sonra biraz ayiktim. hamile oldugum icin ve surekli sehir disina git gel yapmam gerektigi icin en azindan otogara cagirip beni karsilamasini istedim. otogardan birlikte donduk. ona kalsa gelmezdi aklına gelmez. ben talep ettim.

yorumunuz için teşekkür ederim boşanmak gibi bir düşüncem yok ama sanki rutin bir döngüye sıkıştım gibi ne yapacağımı bilmeden sürükleniyorum gibi. Genelde onun olduğu odaya gidip çalışma yapmıyorsa konu açarım sırnaşmaya çalışırım ama pek istekli olmaz genelde ben degittiğime pişman olurum genelde. Bende birşeyleri isteyeyim bari bakalım alışkanlık olur mu:) sanmıyorum ama

Anladığım kadarıyla sorun senle ilgili değil. Adam böyle. Canım o eşin doktor olmak için hayatının belkide tamamını kitap okuyarak geçirdi. Doktor olmak için çalışanları görüyoruz etrafta hayatla bağını kesip sadece kitap ders ders ders... Öküz dediğiniz okul dönemi ineklikten geliyor

Şimdi senden ricam şu. Canım senin eşin bence yaşamayı bilmiyor. Yani bazı şeylerin güzelliğini tatmamış. Madem yemeğe götürebiliyorsun canlı müziğede götür hatta maçada götür. Ona kitaplar ve işi dışında da bir hayat olduğunu göster. Belkide o hiç görmemiş.

ben de böyleyim hiç birşeyden korkmam evle ilgili herşeyi yaparım 2 kişinin getireceği yükü yüklenip eve taşırım:) belimi incittim bu yüzden

İnşallah iyi olursunuz. Ayrı kalmak genelde iyi değildir ama belki bir kaç ay için durumlar değişebilir. Ona gittiğiniz yerde iyi bir imkan bulursanız orada olmak cazip gelebilir.. mutluluklar tekrar.. :)

Pardon siz neden evlendiniz ki o zaman iki bekâr takılsaydınız daha iyiydi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…