bu evlilik bitmis aslinda, resmiyette devam etsede..valla isuteyemeyen adama zorla yaptiramazsin bazi seyleri. zorla beni merak edip ara mi diyeceksin? desende fayda etmez
aslında mesele git ya da kal demesi de değil hiçbir tercihimin onun için birşey ifade etmediğini hissetmek. Sanki gitsem de kalsam da bir gibi. Bu 6 yemeği de ben istedim ama baktım benimle zaman geçirmek gibi derdi yok vazgeçtim plan yapmaktan. Akşamları yemek yaparım çağırırım bazen katılır bana bazen sonra yiyeceğim der bazen akşam mesaisi olur orada olur hafta da 3 en fazla yemek yediğimiz gün sayısı. Evet hiç genç çiftlere benzemiyoruz vakit geçirme yok.3 yıllık flört döneminde nasıldı?
Cinselliğiniz yani ortalamalarda bence.
Kimi insan günde 3 arar kimi 3 güne bir arar nr diyim. Şahsen benimde eşim çok aramaz.
Yurt dışı için gitme demesi gerek diyorsun bir yandan da geleceğin için önemli eşin karara karışmamayı seçmiş. Belki o da senden gitmeyeceğim demeni bekledi bilemem.
Ben dışarda yemek yemeyi bir ölçüt olarak görmüyorum. Evde aynı sofrada yiyorsanız sıkıntı yok. Dışarda yemek yiyelim bugün dersen ne cevap veriyor.
Özel günlerede bakınca canım siz 30 yıllık evliliğin yorgunluğuna gelmiş gibisiniz. Ortak paylaşımlarınız üzerinde konuşacaklarınız kalmamış. Biraz çaba göstermek istersen eğer ev ile ilgili dekorasyonlar hakkında fikir almaya çalış bir hobisi felan varsa sende yönel yani ortak karşılıklı konuşacak hatta dedikodu yapacak bir şeyler bulmaya çalış.
Kızan olacak ama çocuk olınca insanları bağlıyor yeni bir ilgi alanı ortak bir konu oluşuyor. Belki onunda eksikliği var gibi. Hiç bir şey olmuyorsa git biraz özleyin bir birinizi.
mal iste...neden merak etmiyorsun başıma bişey mi geldi diye diyorum? Cevap yok:)
ben de bazen diyorum basiretsiz mal diye ama içimdeeeeen::)mal iste...
çok benzer bir aile yapısı var babasıyla uzak annesiyle daha yakın daha dogrusu annesi zorla yakın olmaya çalışır. Uoksa onu da aradığı sorduğu yok. Ayrı evlerde yaşayıp arada buluşmayı tercih ederdi eminimÇok benzermiş evliliğimiz. Size de sabırlar diliyorum. Değişir umudunuz oldu mu?
ben karsimdaki benle kavga etsin isterim, sessiz sessiz duracagina. duvarlar dile gelirde boyle herifler gelmez. secim senin ama duzelmez benceben de bazen diyorum basiretsiz mal diye ama içimdeeeeen::)
defalarca konuştum her evlilik birbirine benemek zorunda değilmiş.Eee herşey bitmiş benim ki günde 10 kere arar bide üstüne 50 kere mesajlasiriz niye siz böyle oldunucNm oturup konuşmayı denesen
Boşanıp, yurtdışına gidin..eğer bu konuları konuştuğunuz halde çözüm bulmuyorsa..
Hafta 1 kere akademik bir toplantı var ona gidiyor. onun dılında pek görüştüğü arkadaşı yok. doktorArkadaşları var mı yanında zaman geçirmekten mutlu olduğu. Dışarı başkalarıyla çıkmayı sever mi? Özel değilse mesleği ne?
nasıl olduğunu anlayamadım ayrı odalarda takılma olayının.. ama genelde o yaklaşıyorEvlenmeden önce nasıldı ?
Arayıp sormama , ayrı odalarda takılma noktasına nasıl gelindi , geçmişi hiç yokladınız mi , kim başlattı ? Keşke müsaade ermeseydiniz.
Buna dur demelisiniz. Sizi kaybedebilecegini bilsin.
Madem bu kadar ayrısınız, 4 yıl büyük fırsat, boşanıp gitmek daha mantıklı gibi.
Birlikteliklerinizde ilk kim yaklaşıyor ?
yorumunuz için teşekkür ederim boşanmak gibi bir düşüncem yok ama sanki rutin bir döngüye sıkıştım gibi ne yapacağımı bilmeden sürükleniyorum gibi. Genelde onun olduğu odaya gidip çalışma yapmıyorsa konu açarım sırnaşmaya çalışırım ama pek istekli olmaz genelde ben degittiğime pişman olurum genelde. Bende birşeyleri isteyeyim bari bakalım alışkanlık olur mu:) sanmıyorum amaBu tarz durumlar çift taraflı yaşanıyor. Yani ilişkide ikinizde soğuk kalmissiniz.
Bizde de benim eşim sessiz sakin olan taraftır genel anlamda. Gelip muhabbet etmez, sarılıp öpmez filan ama ben hep sirnasirim.
Evlendigimizden beri çalışmam gereken derslerim oluyor, gündüz ikimizde işte çalışıyoruz ama birbirimizi görüntülü arar konuşuruz. Ama bunları başlatan hep benim.
Evliligimin başında buna gocunmadim. Seviyorum bu adamı ve mutlu olmak istiyorum dedim. Ondan beklemedim. İşin açığı bekledigimde de açık açık dedim. Bana bugün hediye al, çiçek al filan diye ama "alacaksın!" Diyerek degilde cilveyle :))
Sonrasında o arar oldu, o da sirnasir oldu, kendi çiçek alıp geldiği oldu. Ama ben başlattım.
Cooook yoğun dersim varken bile oturup sırf onla olayın diye hiç sevmedigim maçları izledim. İnan bazen çok da içimden gelmese de birlikte oldum. Sonrasında mutlu olan biz olduk. Çok şükür.
Yurtdışı işleri her daim insanın önüne çıkmaz. Ben de eşimle tanistigim için amsterdam daki bir üni.den davet almistim, gitmedim. Keşke gidip gelince evlenseydim diyorum. Şimdi imkanım olursa eşimle gitmek isterim. Ona da orada imkan bulup birlikte gitmeye çalışın derim. Ama bunu aşkla yapıp aşkla isteyin.
Boşanmak için bir sebep değil bence asla. Cozulemeyecek hiç bir durum yok gibi iliskinizde. Sadece birinizin bunu aşmayı istemesi lazım. Seviyorsanız bu neden siz olmayasiniz...
Çok uzattim, kusura bakmayın ...
Mutluluklar diliyorum ..
ben de böyleyim hiç birşeyden korkmam evle ilgili herşeyi yaparımo merak etmeme olayi da birebir bizde var. bir acidan rahatim ozgurum. hic mesela izin alma durumu diye birsey yok bizde. goruyorum cogu kisi esine soruyor oyle gidiyor bir yerlere falan. biz de bu yok. gece 12 de de gelirim falan. ama insan bir merak etmez mi ya. uzun zaman kalayim baska yerde asla aramaz ben ararim.
ben daha ona gore becerikli herseyi bilen kisi kaliyorum. o yuzden nasil olsa rak a birsey olmaz herseyi halleder diye dusunuyor. biraz kocaya karsi aptali beceriksizi oynamak gerekiyor. o gelemez gidip alip getireyim diye dusunmesi gerekiyor. erkege muhtac olmak onun da egosunu oksuyor. hatta bununla ilgili birseyler okumustum. oyle olmasaniz bile oyle olun esinize karsi gibi birseyler.
mesela annesini hic mola vermeden 24 saat yol suren memleketine goturdu ayni yolu geri dondu. goturme sebebi annesi tuvalet icin otobusten inmezmis. taniyormus onu inmezmis. ya tuvalet bu mecnur bir yerde sıkışacak. icinde patlayacak degil ya illa gider. yok dedi asla ikna olmadi. otobusle o yolu gitti hic orada kalmadan tekrar otobusle geri dondu. bense hep ne gerek var. ben nasil olsa geliyorum iki kere neden masraf olsun diye hic beni gel al falan demedim herhangi bir zamanda.
bu olaydan sonra biraz ayiktim. hamile oldugum icin ve surekli sehir disina git gel yapmam gerektigi icin en azindan otogara cagirip beni karsilamasini istedim. otogardan birlikte donduk. ona kalsa gelmezdi aklına gelmez. ben talep ettim.
yorumunuz için teşekkür ederim boşanmak gibi bir düşüncem yok ama sanki rutin bir döngüye sıkıştım gibi ne yapacağımı bilmeden sürükleniyorum gibi. Genelde onun olduğu odaya gidip çalışma yapmıyorsa konu açarım sırnaşmaya çalışırım ama pek istekli olmaz genelde ben degittiğime pişman olurum genelde. Bende birşeyleri isteyeyim bari bakalım alışkanlık olur mu:) sanmıyorum ama
Pardon siz neden evlendiniz ki o zaman iki bekâr takılsaydınız daha iyiydi.Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 yıllık evliyim 5 yılın sonunda evlilik kararı aldık ve evlendik. 2 yıl boyunca çok çok nadir zamanlar mutlu olduğumu hissettim balayı dahil. Çünkü eşimin ailesi ile bazı sorunlar yaşadık düğün öncesi ve sonrası. Haklı olduğum çok fazla nokta vardı ama eşim ne bana ne ailesine hiçbir şey söylemedi. Hep sessiz kaldı. Onun sessiz kalması başta beni çok sinirlendirse de sonradan benimde bu konuda pasifleşmeme sebep oldu. Kırgın olsamda konuşmama kararı aldım bu konularda. Biz 2 yıldır hiç evli gibi değiliz. Birbirimizi merak etmeyiz daha doğrusu eşim beni bu duruma alıştırdı. Dışarda olsun akşam aramaz, şehir dışında olsun 3 gün sonra arar. Akşamları ayrı odalarda otururuz 2 yılda toplam 6 kere falan dışarda yemek yedik.
Benim de eşimin de okumalar yapması veya çalışması gerekiyor akşamları bu yüzden evde de ayrıyız sıklıkla ama film izlesek bile ayrı odalar ve bilgisayarlarda. Uyanık olduğu saatlerde en fazla 20 dk görüşürüz. Akşam sohbet muhabbet hiçbir bağımız yok. Bu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyormus onun da burda düzeni varmıs bu saatten sonra yurtdışına gitmek istemiyormuş, kısmen haklı... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor. Bu gitme durumu oluşmadan önce de böyleydi. Sevgiliyken maddi durumu iyi değildi o yüzden ben pek sıkıştırmazdım görüşelim diye. Sessizdi ama aşk dolu sevgi doluydu. Birşey yok dese de artık evde saygılı 2 yabancı gibiyiz. Cinsellik en başından beri haftada 1 en fazla 2..
Kafamda neden böyle garip bir adamla evlendim ya da ben mi garip biriyim soruları var. Soruyorum birşey mi var neden böylesin hayır diyor ama inanın ev arkadaşlığı gibi. Zaten kesinlikle çocuk istemiyor. Ertesi günü hapı alıp getirmişliği var:) yogunmuşum çocuga nasıl bakacakmışım?
Sabah kalkıyorum istediklerim oldukça (kariyer anlamında) yapayanlız kalan bir insan gibiyim. Eşimin sigara,alkol gibi huyları yok. Kimseye derdimi anlatamıyorum ama senin eşin çok iyi, sessiz, ahlaklı diyorlar. Hiçbişey paylaşmıyorum bu evlilikte. Neredyse hiçbir özel günü kutlamadı 2 senede sanki masrafları paylaştığı biriyim. Kavga bile etmiyor. Çok bıktım ne yapacağım ben bu evliliğe sıkıştım kaldım çok az mutlu olduğum an varSiz de böyle misiniz ben mi abartıyorum? Sanırım eşim de benimle mutsuz. Ve ne olduğunu anlayamadığımız yıllarımız böyle geçecek..
Kusura bakmayın biraz karışık anlattım ama ayrıntı vermek istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?