ben karsimdaki benle kavga etsin isterim, sessiz sessiz duracagina. duvarlar dile gelirde boyle herifler gelmez. secim senin ama duzelmez bence
evet biraz hayattan uzak ama karakteri sanırım böyle herkes böyle değil çünküAnladığım kadarıyla sorun senle ilgili değil. Adam böyle. Canım o eşin doktor olmak için hayatının belkide tamamını kitap okuyarak geçirdi. Doktor olmak için çalışanları görüyoruz etrafta hayatla bağını kesip sadece kitap ders ders ders... Öküz dediğiniz okul dönemi ineklikten geliyor
Şimdi senden ricam şu. Canım senin eşin bence yaşamayı bilmiyor. Yani bazı şeylerin güzelliğini tatmamış. Madem yemeğe götürebiliyorsun canlı müziğede götür hatta maçada götür. Ona kitaplar ve işi dışında da bir hayat olduğunu göster. Belkide o hiç görmemiş.
ben konuskan bir insanim bu yuzden boyle bi adamla olmaz. yani insanlar konusa konusa diyorlar..kendini ifade edemiyor gibiahhahaa. aynen ya. benimkine bisi de mesela. su mu olsun bu mu. sen nasil istiyorsan oyle olsun. ben nasil istedigimi bilsem sana sorar miyim zaten. fikir istiyorum yok. cogunluk kavga da etmez.
konu sahibi bu zamanla yabancilasma da yapiyor. bazen esimle sanki hic tanismiyormusum gibi geliyor anlik yabancilasmalar yasiyorum. hatta gecen bir umarsizliginda dedim ki benim bu yabancilasmalarim cok normal. olmamasi anormalmis. su evin kolonu bile daha bana aidiyet hissi uyandiriyor.
bu adamlarin uzun zaman terapi alip once normallesmesi gerekiyor. arkadasim ben boyle anlatinca istanbullu gelindeki ademe benzetmisti. anlamamistim. yeni izlemeye basladim eski bölümleri. tarzlari cok farkli olsa da ruhsal ve gecmise dayali problemleri olan adamlari düzeltemiyorsun. onlardan koca olmuyor. once kendi duzelecek sonra baskasina yar olacak.
Yaşla kesinlikle ilgisi yok biz aynı yaştayız. Dediğiniz gibi 'hatta derim harika bir insansin harika bir sevgiliydin ama berbat bir kocasin diye.' diyorum ben de :) Diyorum ki bazen böyle olsun takılıp gidelim ama insanlar mutlu rolü yapmayıp gerçekten mutluysa (umarım) biz çok boş bir hayat yaşıyoruz. Tekrar teşekkürleruzun uzun gulumsedim. o umutla 9. yila girdik. ama artik anladim ki insanlar bir milim bile degismiyor. ben basindan beri hep bosanmaya yeltendim. Allah kalbimi biliyor gercek anlamda hic istemedim hala istemiyorum. ama hep ciddi olarak-asla blof degildi- bosanmayi denedim. her seferinde degismis gibi davrandi. sonradan da itiraf etti hep beni ikna etmek icinmis iste.
aslinda cok iyi bir insandir. insan olarak cok severim. hatta derim harika bir insansin harika bir sevgiliydin ama berbat bir kocasin diye.
bizim baska bir kac daha temel sorunumuz var. is ve maddi sorunlar. biraz daha beklemedeyim. ileriki zaman diliminde kararimi verecegim. bosanma karari almak uygulamak kolay degil.
sizin icin de hakkinizda hayirlisi olsun. karsi tarafin icinden gelmeden degisim olmaz. distan baskiyla olmuyor. iyi yolu da denedim kotu yolu da. yok degismiyor. hatta ona gore tüm erkekler oyle. sadece rol yapiyorlar. ben de diyorum su dakika yoldan yada kahveden herhangi bir adam cevirsem daha ilgili biri olurdu. yani 60 li yaslarda biri falan bile olsa daha ilgili olurdu. gorucu usulu evlenmis hatta surekli kavga eden annem babam bile daha bizden iyiler.
biz cok kavga etmeyiz. anlayislidir alttan alir falan ama artik kurumaya basladigimi dusunuyorum. gercekten gecen ciddi ciddi bunu dusundum. daha dogrusu hissettim. valla icim kurudu artik. en deli dolu genclik zamanlarim sevgisiz ve ilgisiz gecmis. baska ciftlerin muhabbetini gordukce üzülüyorum. biz de yas farki da var. 8-9 yas farki var. ben bundan dolayi da olabileceğini dusunmustum. demekki yasla da cok ilgisi yok. içi öküz olmasin yeter.
ben de böyleyim hiç birşeyden korkmam evle ilgili herşeyi yaparım2 kişinin getireceği yükü yüklenip eve taşırım:) belimi incittim bu yüzden
çok teşekkürler iyi dilekleriniz içinİnşallah iyi olursunuz. Ayrı kalmak genelde iyi değildir ama belki bir kaç ay için durumlar değişebilir. Ona gittiğiniz yerde iyi bir imkan bulursanız orada olmak cazip gelebilir.. mutluluklar tekrar.. :)
ben konuskan bir insanim bu yuzden boyle bi adamla olmaz. yani insanlar konusa konusa diyorlar..kendini ifade edemiyor gibi
yaaa çok benzer banada onca işinin arasında herşeyi tek başına yapıyorsun diyorlardı düğüne misafir gibi gelme durumu bizde de oldu:) Bi farkla benim eşim aklınca herşeyi ennn iyi bilir. Ama fikrini söylemez.demekki bundan mi oluyor acaba ya. zaten pasif olan adamlari iyice pasiflestiriyoruz heralde.
benim esim zamaninda cok cekmis. hep dertleri olan bir adamdi. ben de onun yukunu almak istedim. bir de benden yana ugrassin istemedim. dogal yapim benimde saf kirilgan falandir. dogalinda uyanik olan tiplerden degilim . ama hayat sartlari hep zorladim kendimi zorlamaya devam ediyorum.
esim icin de hem dugun sirasinda hem evliligin ozellikle ilk uc yili hicbirseye yormadim. evlenirken herkes tek basina herseyi yapiyorsun diyordu. dugun alisverisine falan cagirmadim onlari. ev uzak arabalari yok kv yasli diye yormadim. haliyle adam dugune de misafir gibi geldi nerdeyse. evliligi ilk anlamayisi ordan basladi.
sonra iste paralar bende toplaniyordu. ben yetse de yetmese de bulup bulusturup evi donduruyordum. yetmediginde ailemden borc aliyordum. tamir islerini severim. o da hic anlamaz. o yuzden hep ben yaptim. bir yere gidilse gelinse. anlamaz o zaten hep ben plan yaptim vs vs.
ve artik sanki google oldum onun icin. sacma sapan seyleri bile bana soruyor. bilemeyecegim seyleri. ben google miyim ac bak nete diyorum.
iste bu gibi seyler zaten aktif olmayan adami iyice pasiflestirdi heralde. ama geri durmak icin de yine onun bir adim gitmesi gerekir. yok duruyor oyle. mecbur ben ipleri elime aliyorum. cok ugrastim ama olmuyor. o yuzden gercekten asker arkadasligina donuyor mevzu
yaaa çok benzer banada onca işinin arasında herşeyi tek başına yapıyorsun diyorlardı düğüne misafir gibi gelme durumu bizde de oldu:) Bi farkla benim eşim aklınca herşeyi ennn iyi bilir. Ama fikrini söylemez.
abartılı olmasa da hatırlayıp kutluyordu. Ben de öyle hissediyorum insan ertesi günü hapı alacak kadar çocuk olmasından korkar mı evet ben de yogunum ama çocuk olursa anne olmasını feragat etmesini de bilirim ama işte...Siz çıkarkende böyleymiş ,çıkarken kutluyor muydu özel günleri,
Bence sizi ev arkadaşı olarak bepenip almış ,boşanalım lafının kibarını söylemiş size ben gelemem diyerek ayrılın ,gerek yok beklemeye yolunuza bakın ,hayatınıza dolu dolu sizi mutlu edecek biri çıkar ,
Ertesi gün hapını ancak baçıma çocuk olmasın bu hepten bana dert olur yapışır diyen erkek alır
Yanılıyor da olabilirim ama ayrılık ona çok uzak gibi sanki hayalinde böyle bir evlilik varmış ve kavuşmuş gibi ben gideyim ziyaretime gelsin böyle yakın-uzak ilişki devam etsin. Burda olsamda pek muhabbet etmeyelim herkes özel alanında olmak isterse olsun seviyeli bir ilişki olsun ama bana çok garip geliyor.:)Ev arkadaşlığında bile bir sürü kaliteli paylaşım yapılır. Sizinki o bile değil, evlilik hiç değil.
Çocuk da istemediğine ve kendisi olmadığı halde yurtdışına onay verdiğine göre onun planlarında ayrılık var gibi görünüyor. Hiçbir eş, o kadar uzun ayrılığa dayanamaz. Eşiniz büyük ihtimal boşanmak istiyor.
Ee tabi ki sevgiliyken daha şirin gözükmesi lazım ki evlenin dimiabartılı olmasa da hatırlayıp kutluyordu. Ben de öyle hissediyorum insan ertesi günü hapı alacak kadar çocuk olmasından korkar mı evet ben de yogunum ama çocuk olursa anne olmasını feragat etmesini de bilirim ama işte...
Çok tuhaf geldi konunuz bana eksik yada abartımı var kavrayamadım iki sevgili bile sizden fazlasını yaşar..2 defa okudum bugün frekansım düşük galiba 3 5 kere daha okuyup anlarsam döncem sizeÖncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 yıllık evliyim 5 yılın sonunda evlilik kararı aldık ve evlendik. 2 yıl boyunca çok çok nadir zamanlar mutlu olduğumu hissettim balayı dahil. Çünkü eşimin ailesi ile bazı sorunlar yaşadık düğün öncesi ve sonrası. Haklı olduğum çok fazla nokta vardı ama eşim ne bana ne ailesine hiçbir şey söylemedi. Hep sessiz kaldı. Onun sessiz kalması başta beni çok sinirlendirse de sonradan benimde bu konuda pasifleşmeme sebep oldu. Kırgın olsamda konuşmama kararı aldım bu konularda. Biz 2 yıldır hiç evli gibi değiliz. Birbirimizi merak etmeyiz daha doğrusu eşim beni bu duruma alıştırdı. Dışarda olsun akşam aramaz, şehir dışında olsun 3 gün sonra arar. Akşamları ayrı odalarda otururuz 2 yılda toplam 6 kere falan dışarda yemek yedik.
Benim de eşimin de okumalar yapması veya çalışması gerekiyor akşamları bu yüzden evde de ayrıyız sıklıkla ama film izlesek bile ayrı odalar ve bilgisayarlarda. Uyanık olduğu saatlerde en fazla 20 dk görüşürüz. Akşam sohbet muhabbet hiçbir bağımız yok. Bu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyormus onun da burda düzeni varmıs bu saatten sonra yurtdışına gitmek istemiyormuş, kısmen haklı... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor. Bu gitme durumu oluşmadan önce de böyleydi. Sevgiliyken maddi durumu iyi değildi o yüzden ben pek sıkıştırmazdım görüşelim diye. Sessizdi ama aşk dolu sevgi doluydu. Birşey yok dese de artık evde saygılı 2 yabancı gibiyiz.
Kafamda neden böyle garip bir adamla evlendim ya da ben mi garip biriyim soruları var. Soruyorum birşey mi var neden böylesin hayır diyor ama inanın ev arkadaşlığı gibi. Zaten kesinlikle çocuk istemiyor. Ertesi günü hapı alıp getirmişliği var:) yogunmuşum çocuga nasıl bakacakmışım?
Sabah kalkıyorum istediklerim oldukça (kariyer anlamında) yapayanlız kalan bir insan gibiyim. Eşimin sigara,alkol gibi huyları yok. Kimseye derdimi anlatamıyorum ama senin eşin çok iyi, sessiz, ahlaklı diyorlar. Hiçbişey paylaşmıyorum bu evlilikte. Neredyse hiçbir özel günü kutlamadı 2 senede sanki masrafları paylaştığı biriyim. Kavga bile etmiyor. Siz de böyle misiniz ben mi abartıyorum? Sanırım ne olduğunu anlayamadığımız yıllarımız böyle geçecek..
Kusura bakmayın biraz karışık anlattım ama ayrıntı vermek istedim.
Ee madem ki karari sen ver diyor gitseydin hic dusunmedenBu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyormus onun da burda düzeni varmıs bu saatten sonra yurtdışına gitmek istemiyormuş, kısmen haklı... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?