• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evliliğime Sıkıştım Kaldım

Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 yıllık evliyim 5 yılın sonunda evlilik kararı aldık ve evlendik. 2 yıl boyunca çok çok nadir zamanlar mutlu olduğumu hissettim balayı dahil. Çünkü eşimin ailesi ile bazı sorunlar yaşadık düğün öncesi ve sonrası. Haklı olduğum çok fazla nokta vardı ama eşim ne bana ne ailesine hiçbir şey söylemedi. Hep sessiz kaldı. Onun sessiz kalması başta beni çok sinirlendirse de sonradan benimde bu konuda pasifleşmeme sebep oldu. Kırgın olsamda konuşmama kararı aldım bu konularda. Biz 2 yıldır hiç evli gibi değiliz. Birbirimizi merak etmeyiz daha doğrusu eşim beni bu duruma alıştırdı. Dışarda olsun akşam aramaz, şehir dışında olsun 3 gün sonra arar. Akşamları ayrı odalarda otururuz 2 yılda toplam 6 kere falan dışarda yemek yedik.

Benim de eşimin de okumalar yapması veya çalışması gerekiyor akşamları bu yüzden evde de ayrıyız sıklıkla ama film izlesek bile ayrı odalar ve bilgisayarlarda. Uyanık olduğu saatlerde en fazla 20 dk görüşürüz. Akşam sohbet muhabbet hiçbir bağımız yok. Bu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyormus onun da burda düzeni varmıs bu saatten sonra yurtdışına gitmek istemiyormuş, kısmen haklı... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor. Bu gitme durumu oluşmadan önce de böyleydi. Sevgiliyken maddi durumu iyi değildi o yüzden ben pek sıkıştırmazdım görüşelim diye. Sessizdi ama aşk dolu sevgi doluydu. Birşey yok dese de artık evde saygılı 2 yabancı gibiyiz.

Kafamda neden böyle garip bir adamla evlendim ya da ben mi garip biriyim soruları var. Soruyorum birşey mi var neden böylesin hayır diyor ama inanın ev arkadaşlığı gibi. Zaten kesinlikle çocuk istemiyor. Ertesi günü hapı alıp getirmişliği var:) yogunmuşum çocuga nasıl bakacakmışım?

Sabah kalkıyorum istediklerim oldukça (kariyer anlamında) yapayanlız kalan bir insan gibiyim. Eşimin sigara,alkol gibi huyları yok. Kimseye derdimi anlatamıyorum ama senin eşin çok iyi, sessiz, ahlaklı diyorlar. Hiçbişey paylaşmıyorum bu evlilikte. Neredyse hiçbir özel günü kutlamadı 2 senede sanki masrafları paylaştığı biriyim. Kavga bile etmiyor. Siz de böyle misiniz ben mi abartıyorum? Sanırım ne olduğunu anlayamadığımız yıllarımız böyle geçecek..

Kusura bakmayın biraz karışık anlattım ama ayrıntı vermek istedim.

Bu işi daha fazla uzatmanın anlamı yok gibi. Çünkü siz evli değil sadece aynı evde yaşıyorsunuz.

Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 yıllık evliyim 5 yılın sonunda evlilik kararı aldık ve evlendik. 2 yıl boyunca çok çok nadir zamanlar mutlu olduğumu hissettim balayı dahil. Çünkü eşimin ailesi ile bazı sorunlar yaşadık düğün öncesi ve sonrası. Haklı olduğum çok fazla nokta vardı ama eşim ne bana ne ailesine hiçbir şey söylemedi. Hep sessiz kaldı. Onun sessiz kalması başta beni çok sinirlendirse de sonradan benimde bu konuda pasifleşmeme sebep oldu. Kırgın olsamda konuşmama kararı aldım bu konularda. Biz 2 yıldır hiç evli gibi değiliz. Birbirimizi merak etmeyiz daha doğrusu eşim beni bu duruma alıştırdı. Dışarda olsun akşam aramaz, şehir dışında olsun 3 gün sonra arar. Akşamları ayrı odalarda otururuz 2 yılda toplam 6 kere falan dışarda yemek yedik.

Benim de eşimin de okumalar yapması veya çalışması gerekiyor akşamları bu yüzden evde de ayrıyız sıklıkla ama film izlesek bile ayrı odalar ve bilgisayarlarda. Uyanık olduğu saatlerde en fazla 20 dk görüşürüz. Akşam sohbet muhabbet hiçbir bağımız yok. Bu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyormus onun da burda düzeni varmıs bu saatten sonra yurtdışına gitmek istemiyormuş, kısmen haklı... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor. Bu gitme durumu oluşmadan önce de böyleydi. Sevgiliyken maddi durumu iyi değildi o yüzden ben pek sıkıştırmazdım görüşelim diye. Sessizdi ama aşk dolu sevgi doluydu. Birşey yok dese de artık evde saygılı 2 yabancı gibiyiz.

Kafamda neden böyle garip bir adamla evlendim ya da ben mi garip biriyim soruları var. Soruyorum birşey mi var neden böylesin hayır diyor ama inanın ev arkadaşlığı gibi. Zaten kesinlikle çocuk istemiyor. Ertesi günü hapı alıp getirmişliği var:) yogunmuşum çocuga nasıl bakacakmışım?

Sabah kalkıyorum istediklerim oldukça (kariyer anlamında) yapayanlız kalan bir insan gibiyim. Eşimin sigara,alkol gibi huyları yok. Kimseye derdimi anlatamıyorum ama senin eşin çok iyi, sessiz, ahlaklı diyorlar. Hiçbişey paylaşmıyorum bu evlilikte. Neredyse hiçbir özel günü kutlamadı 2 senede sanki masrafları paylaştığı biriyim. Kavga bile etmiyor. Siz de böyle misiniz ben mi abartıyorum? Sanırım ne olduğunu anlayamadığımız yıllarımız böyle geçecek..

Madem çocuk da yok boşan.
Zaten teksin, yalnızsın, boşanmış gibisin.
Evrak üstü bi evlilik kalmış ki o da insana bazı sorumluluklar yüklüyor, onu da bitir hepten kurtul..

peki nasıl bir tavsiye vermemizi istiyorsun?
yani bu normal canım hepimiz böyleyiz dersek mutlu mu olacaksın?
senin mantığında bu şekilde yaşam "normal"i tanımlar mı?

Merhaba, umarım hakkınızda hayırlısı olur. Anladığım kadarıyla eşinizin yapısı bu şekilde ne yapsanız değişmez. Ama inşallah mutlu olursunuz, afedersiniz ben sizin mesleğinizi merak ettim 4 yıl deyince ☺
kusura bakmayın işte vaktim olmadı mühendisim ben özel bir şirkette. Şirketin yd merkezine gideceğim

Benim de eşimin de okumalar yapması veya çalışması gerekiyor akşamları bu yüzden evde de ayrıyız sıklıkla ama film izlesek bile ayrı odalar ve bilgisayarlarda. Uyanık olduğu saatlerde en fazla 20 dk görüşürüz. Akşam sohbet muhabbet hiçbir bağımız yok. Bu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar, daha doğrusu maaşım iyi olacak ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyor.... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor. Bu gitme durumu oluşmadan önce de böyleydi. Sevgiliyken Sessizdi ama aşk dolu sevgi doluydu. Birşey yok dese de artık evde saygılı 2 yabancı gibiyiz.

Kafamda neden böyle garip bir adamla evlendim ya da ben mi garip biriyim soruları var. Soruyorum birşey mi var neden böylesin hayır diyor ama inanın ev arkadaşlığı gibi. Zaten kesinlikle çocuk istemiyor.

Kesinlikle gitmelisin. Şu an evli değilsiniz zaten. Sadece kağıt üzerinde. Evlilik paylaşmaktır. Hicbir şey paylaşmadığın bir adam için böyle bir fırsatı kaçırma.

Hala aşık mısınız? Yoksa devam etmenin bir anlamı kalmamış ki. Zaten eşinizde çoktan bitmiş bazı şeyler.

Sessiz atin tekmesi pek olurmuş. Sessiz sakin olması mutlu olacaginiz anlamina gelmiyor disardakilerin laflarini onemsemeyin

Cinsellik sürdüğüne göre en azından sizin açınızdan duygularınız bitmemiş.
Kadının duyguları bittiğinde cinselliğin biteceğine inanıyorum ben.

Ve hala sizinle gelmesini bekliyorsunuz.
Eşinizden beklentileriniz var.
Nasıl bu noktaya geldiniz?
Sadece aile sorunları ile olması tuhaf?

Hadi o aramadı, ilgilenmedi.
Siz nasıl bıraktınız?

El birliğiyle bu düzeni kurmuşsunuz.
Nasıl rahat etti içiniz?

Kavga yok, küslük yok, anladığım kadarıyla inat falan da yok.
Öylesine yaşamışsınız bu zamana.
Çok zor olmalı.

Kavga edin, iki bardak kırın daha iyi yahu.
Bu ne zulüm?

hiç normal değil..
zaten evli gibi değilsiniz ki..
kağıt üzerinde kalmış evlilik.

Yerinde olsam boşanıp giderdim.
Anlattığınıza bakılırsa ev arkadaşı olmuşsunuz siz.

Ev arkadası olmuşsunuz devam etmenin ne anlami var ki? Evliliginiz coktan bitmis zaten resmi olarak da bitirip yurt disina gidin bence

Biraz uzaklaşmayı deneyin.
Siz kaçınca kovalayacak mı?Bir görün.
Bu anlamda yurtdışındaki iş büyük fırsat.
Sizinle gelirse evliliğiniz için çabalayın,
gelmezse en azından iş-kariyer geliştirme fırsatını kaçırmamış olursunuz.

Her evliliğin dinamikleri birbirinden farklıdır bununla birlikte sizin evliliğinizde paylaşım yok.
Arkadaşlar 30 yıllık evliliklere benzetmişler.
Biz eşimle 25 yıldır evliyiz,ne akşamları ayrı odada otururuz,ne de ayrı yemek yeriz.
Gün içinde en az bir iki defa birbirimizle haberleşiriz.

Bence eşiniz,evlilik kurumunun gereklerinin farkında değil.

Back