Evliliğime Sıkıştım Kaldım

beyzalp87

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2019
20
3
1
Öncelikle herkese iyi akşamlar dilerim. Nasıl ve nerden başlayacağımı bilmiyorum uzun yazacağım şimdiden kusura bakmayın ama tavsiyelerinize ihtiyacım var. 2 yıllık evliyim 5 yılın sonunda evlilik kararı aldık ve evlendik. 2 yıl boyunca çok çok nadir zamanlar mutlu olduğumu hissettim balayı dahil. Çünkü eşimin ailesi ile bazı sorunlar yaşadık düğün öncesi ve sonrası. Haklı olduğum çok fazla nokta vardı ama eşim ne bana ne ailesine hiçbir şey söylemedi. Hep sessiz kaldı. Onun sessiz kalması başta beni çok sinirlendirse de sonradan benimde bu konuda pasifleşmeme sebep oldu. Kırgın olsamda konuşmama kararı aldım bu konularda. Biz 2 yıldır hiç evli gibi değiliz. Birbirimizi merak etmeyiz daha doğrusu eşim beni bu duruma alıştırdı. Dışarda olsun akşam aramaz, şehir dışında olsun 3 gün sonra arar. Akşamları ayrı odalarda otururuz 2 yılda toplam 6 kere falan dışarda yemek yedik.

Benim de eşimin de okumalar yapması veya çalışması gerekiyor akşamları bu yüzden evde de ayrıyız sıklıkla ama film izlesek bile ayrı odalar ve bilgisayarlarda. Uyanık olduğu saatlerde en fazla 20 dk görüşürüz. Akşam sohbet muhabbet hiçbir bağımız yok. Bu süreçte bazı gelişmelerle yurtdışında 4 yıl kadar kalmam gibi bi durum oluştu. Eşimin de benim de masraflarımız karşılıyorlar, daha doğrusu maaşım iyi olacak ve dönüşte kariyerim için iyi. Eşim bu teklifi kabul etmemi söyledi (sonra mutsuz olursam onu sorumlu tutarım diye) ama kendisi gelmek istemiyor.... Gitme kararı aldıktan sonra aramız iyice açıldı gibi. Bana gitme dahil bişey dese gözünün içine bakıyorum ama sen karar ver diyor, kararım senle gitmek diyorum gelemem diyor. Bu gitme durumu oluşmadan önce de böyleydi. Sevgiliyken Sessizdi ama aşk dolu sevgi doluydu. Birşey yok dese de artık evde saygılı 2 yabancı gibiyiz.

Kafamda neden böyle garip bir adamla evlendim ya da ben mi garip biriyim soruları var. Soruyorum birşey mi var neden böylesin hayır diyor ama inanın ev arkadaşlığı gibi. Zaten kesinlikle çocuk istemiyor.

Sabah kalkıyorum istediklerim oldukça (kariyer anlamında) yapayanlız kalan bir insan gibiyim. Eşimin sigara,alkol gibi huyları yok. Kimseye derdimi anlatamıyorum ama senin eşin çok iyi, sessiz, ahlaklı diyorlar. Hiçbişey paylaşmıyorum bu evlilikte. Neredyse hiçbir özel günü kutlamadı 2 senede sanki masrafları paylaştığı biriyim. Kavga bile etmiyor. Siz de böyle misiniz ben mi abartıyorum? Sanırım ne olduğunu anlayamadığımız yıllarımız böyle geçecek..

Kusura bakmayın biraz karışık anlattım ama ayrıntı vermek istedim.

Son düzenleme:
Eee herşey bitmiş benim ki günde 10 kere arar bide üstüne 50 kere mesajlasiriz niye siz böyle oldunucNm oturup konuşmayı denesen

Bosan git yurtdisina.

Arkadaşım önce sen bu durumdan sıkılmışsan neden ayrı odada televizyon izliyorsun neden ayrı odada oturuyorsun eşin adım atsana eşine yaklaş sana geldnde eşin başkasıyla yaklaşmış olursa 4 yıl ya ve daha 2 yl yeni sayılır Sen eşini yönete yönlendirirsh sen onu

Her olayın bir gelişme süreci oluyor.
İlk başta ailesi ile sorun yaşadığınızı söylemişsiniz ve anladığım kadarıyla eşinizdeki bu değişim sorunlardan sonra ortaya çıkmış. Eğer sebebi bu olmasa ondan önce o denli ilgili olan bir adam bu kadar değişemezdi.

Gerçekten garip bir evlilikmiş ilk defa duydum böyle bişeyi. İnsan evlilikte nasıl yanlız hisseder anlamış olduk:/ kv uzakta mı ne sıklıkla görüşüyorsunuz?
başka şehirdeler bayramlarda arama ya da ziyaret oluyor. O kadar çok iletişim kurmuyorum

benim esim de hemen hemen boyle. sevgiliyken cok ilgiliydi. evlenince 20-30 yillik evlilere dondu. hani 1-2 ay bile soyle evli hissettigim zaman dilimi olsa zamanla yiprandik diyecegim. ama yipranacak kadar bile bir mic micligimiz yada yogun paylasimimiz olmadi. o kadar da esnek biriyim aslinda. ama hala surekli dipdibe oldugumuzu dusunuyor. ki normal evli ciftlerin yuzde 10 u bile degildir bizim birliktr gecirdigimiz zaman.

ben aile gormemesine bagliyorum. babasiyla 10 yasindan beri hic gorusmemis. ogluna bagimli bir annesi var. ayni sekilde esimde ona bagimli. bu sebepten hic evliligi anlamadi. hala ben sevgilisiyim. ayri evlerde yasasak arada bulussak onu tercih eder eminim. yani ayrilmak da istemiyor ama genel anlamdaki evlilik duzeni de fazla geliyor ona.

ben evliligi surdurdugum icin pismanim. devam eder miyim bilmiyorum. siz de iyi gozden gecirin. benim de mesela ilerde yurtdisina bir yil gitme istegim var. hem cocuklar icin de dil acisindan iyi olur. ama gelmem diyor. benim oraya da tek gitmemi bekliyor. nerdeyse cocuklari bile mitoz bölünme ile yaptigimi dusunecegim. o derecede kendimi tek hissettigim bir evlilik. maddi manevi sosyal hayat vs akliniza ne gelirse. cocuklarin bakiminda destek olur. onun disinda tamamen tek basinalik. yada zorlama hersey...

bazı söylemlerinizde kendimi buldum .
mutsuzsaniz iki yıl sonra düzelmeyecek böyle gelmiş böyle gidecek . benim birde bebeğim oldu neden bebekten önce ayrılmamışim diye her an sorguluyorum kendimi .
Çok sessiz sakin bir insan ama ne mutlu olduğunu ne mutsuz olduğunu anlamıyorum. Çok yıpratıcı oluyor bu hayat bizim mi bilmiyorum. 2 farklı hayat gibi.
micmicligi sevmemde sizde komsu gibisiniz...komsumu bile daha cok goruyorum
Komşu gibi bence de... bazı arkadaşlarımla eşimden daha çok görüşüyorum derdimi paylaşıyorum.

bu evlilik bitmis aslinda, resmiyette devam etsede..valla isuteyemeyen adama zorla yaptiramazsin bazi seyleri. zorla beni merak edip ara mi diyeceksin? desende fayda etmez

çok benzer bir aile yapısı var babasıyla uzak annesiyle daha yakın daha dogrusu annesi zorla yakın olmaya çalışır. Uoksa onu da aradığı sorduğu yok. Ayrı evlerde yaşayıp arada buluşmayı tercih ederdi eminim Çok benzermiş evliliğimiz. Size de sabırlar diliyorum. Değişir umudunuz oldu mu?

3 yıllık flört döneminde nasıldı?
Cinselliğiniz yani ortalamalarda bence.

Kimi insan günde 3 arar kimi 3 güne bir arar nr diyim. Şahsen benimde eşim çok aramaz.

Yurt dışı için gitme demesi gerek diyorsun bir yandan da geleceğin için önemli eşin karara karışmamayı seçmiş. Belki o da senden gitmeyeceğim demeni bekledi bilemem.

Ben dışarda yemek yemeyi bir ölçüt olarak görmüyorum. Evde aynı sofrada yiyorsanız sıkıntı yok. Dışarda yemek yiyelim bugün dersen ne cevap veriyor.

Özel günlerede bakınca canım siz 30 yıllık evliliğin yorgunluğuna gelmiş gibisiniz. Ortak paylaşımlarınız üzerinde konuşacaklarınız kalmamış. Biraz çaba göstermek istersen eğer ev ile ilgili dekorasyonlar hakkında fikir almaya çalış bir hobisi felan varsa sende yönel yani ortak karşılıklı konuşacak hatta dedikodu yapacak bir şeyler bulmaya çalış.

Kızan olacak ama çocuk olınca insanları bağlıyor yeni bir ilgi alanı ortak bir konu oluşuyor. Belki onunda eksikliği var gibi. Hiç bir şey olmuyorsa yurt dışına git biraz özleyin bir birinizi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…