Herkese merhaba,
Ortalama 2 yıldır evliyim. Evliliğimde iletişim ile alakalı sorunlar yaşıyorum. Bu artık çok yıpratıcı ve zor bir sürece girdi.
Eşim iyi zamanlarımızda dünyanın en iyi insanıdır. İlgilidir, pozitiftir. Ev işlerini yapar, siler süpürür ütü yapar temizlik yapar,sorumluluklarını üstlenir, ailesine karşı bana değer verir, aileme değer verir, beni mutlu etmek için çabalar, yüzümü güldürmek için türlü şeyler yapar. Bir talebim olursa yapmak için can atar.
Ama gelin görün ki bir konuda tartışıyorsak o adam gider yerine bir canavar gelir. Sanki o güzel sözleri söyleyen o değil, sanki birlikte çay içip yemek yediğim adam o değilmiş gibi merhametsiz, vicdansız ve çok kötü birine dönüşüyor. Her tartıştığımızda ona " ben senin eşinim, o güzel şeyler söylediğin birlikte yemek yediğin, derdini paylaştığın o insanım. Nasıl bunlar hiç olmamış gibi böyle yabancı ve vicdansız birine dönüşüyorsun" diye her defasında hayretler içinde kalarak söylerken buluyorum kendimi. Böyle zamanlarda ağladığımda, hasta olduğumda ilgilenmez. Ölsem umurunda olmaz diyebilirim. Öyle vicdanını kaybediyor.
Yaşadığım bu ikilemden dolayı ondan çok uzaklaştım. İyi olduğumuz zaman ona yaklaşmak gelmiyor içimden. Benden neden uzaksın diye sorduğunda aklımdan tek bir şey geçiyor. Şuan kötü olsak yapacaklarını düşünmek bile istemiyorum. Bu anlaşmazlık beni de onu da çok yıprattı. Sürekli birbirimizi suçluyor, o tartışma bitince iyiye dönüyor sonra tekrar bir tartışmada çok can yakıcı şekilde birbirimizi kırıyoruz. O çok çok kırıcı oluyor. Boşanmayı düşünüyorum ama belki kurtarılabilir bir şeyler vardır diye de çabalamak istiyorum.
Birlikte psikologa gittik bir kere. Bu tarz konulara çok açık. Evliliğimizi düzeltmek için gelmeye can atıyor. Psikolog öneri ile gittiğimiz biriydi. Çok büyük bir umut ve istekle gittik. Bizi pohpohlasın istemedik kesinlikle ama ilk seansta söylediği şeyler bizi çok demorilize etti. Biz bir şeyleri düzeltme umuduyla gittik ama adam "yaşadığınız şeyler çok ağır, başka çift olsa şimdiye boşanmıştı, birbirinizin gözünde kararmışsınız" gibi çok olumsuz şeyler söyledi. Terapiden çıkınca ağladım. Olmayacak sanırım dedim. Evet bize dürüst olmasını bekliyoruz tabi ki ama terapiye gelmeye karar vermiş ve bir şeyleri düzeltme umudu taşıyan insanlara bu şekilde yaklaşması çok rahatsız ediciydi.
Bir daha oraya devam etmedik. Şimdi yeni bir yer arayışımız var. Sizlere sorum şu; çift terapisi / evlilik terapisi alıp süreci olumlu ilerleyen var mı ? Ayrıca İstanbul Avrupa için memnun olduğunuz bir çift terapisti önerebilir misiniz ?
Yardımcılarına ve deneyimlerinizi paylaşmanıza çok ihtiyacım var.
Teşekkürler,