- 20 Ekim 2016
- 6.441
- 30.251
- 548
- Konu Sahibi peaceful16
-
Hatalarınızın farkındaysanız hala neden akıl istiyorsunuz onu anlamıyorum ben.Merhaba, evet hatirliyorum yorumlarini.
evet kendime aciyorum demisti , bazen hala kavgalarimizda diyor. yaptigim hatalarin farkindayim esimin hayatini huzurunu bozmaya hakkim yok. ne yapmam gerektigini biliyorum ama yapmada sorunum var.
esimde umitsiz ama birlikte yapicaz insallah diyor .
Hatanızın farkındaysanız (ki ben çok da hata olarak benimsemediğinizi düşünüyorum), ne yapmanız gerektiğini biliyorsanız yapma konusunda bizden nasıl bir yardım bekliyorsunuz? Davranışlarınızı değiştirmek istiyorsanız siz değiştireceksiniz, bu da eğer kendiniz başa çıkamıyorsanız uzman yardımıyla yapabilirsiniz.Merhaba, evet hatirliyorum yorumlarini.
evet kendime aciyorum demisti , bazen hala kavgalarimizda diyor. yaptigim hatalarin farkindayim esimin hayatini huzurunu bozmaya hakkim yok. ne yapmam gerektigini biliyorum ama yapmada sorunum var.
Merhaba,
diger konularimi bilenler var. bi suredir yazmiyodum bu konuyla geri geldim.
esimle 1.5 senedir evliyiz yurtdisinda yasiyoruz ikimizde calisiyoruz.
evlendigimizden beri sorunlarimiz benzer, ben ilgi bekliyorum o yogun calisiyor eve geliyor yorgun ben istedigim ilgi goremeyince kapris yapiyorum sinirleniyorum kiziyorum kavga ediyoruz. is yerinde mesaj yazip ariyorum (eskisine gore baya azaltsamda hala yapiyorum) musait olunca donuyor bazen musait degilim yazip gecistiriyor. evde ilgisiz degil ama ben flort donemindeki gibi bana hep vakti olsun ilk onceligi ben olsun istiyorum ve istedigim olmayinca kiziyorum kavga cikariyorum sessizce kabul edemiyorum yani o anda istedigim olmazsa sorun cikiyor. haftasonu yine birseyden tartistik ve bana nerdeyse iki senelik evli oldugumuz ama 700 gunun 100 gunu mutlu gecirebildigimizi yok yere kavga ettigimizi sadece huzur ve mutluluk istedigini soyledi. is yerinde isten baska birseye odaklanamam dedi, is disinda onceligim sensin her zaman diyor.
gercekten yogun calisiyor yukselmek istiyor cocuk yapalim para biriktirelim vs bizim icin istedigini biliyorum fakat bende ilgi istiyorum benim icin orada oldugunu bilmek istiyorum cok mu sey istiyorum ?
esimi mutsuz huzursuz edip iliskimizi tamamen koparmak istemiyorum cunku seviyorum. onun da beni sevdigini dusunuyorum ama iste beklentim cok fazla geliyor ona ve karsilayamiyor. bu sefer bendeki hayal kirikligi ve ofkeyle kavga cikiyor. mesela bi yere gidiyor is icin hemen sorarim kim kim, ne zaman donuceksin, nereye gittiniz, ne zaman kalkiyosunuz vs. yurtdisi seyahati cok oluyor ve bu donemde daha cok tartisiyoruz cunku istedigim ilgiyi goremiyorum, yeteri kadar konusamiyoruz ve kiskanclik yapiyorum.
ne onerirsiniz nasil duzeltebilirim iliskimi ? daha fazla zorlayarak bastirarak olacak bisey degil hatta esim onu kontrol ettigimden, surekli mesaj atip vs veya yurtdisindayken aramalarimdan surekli sorularimdan cok rahatsiz oldugunu ve bunlara gerek olmadigini soyluyor, hatta bunlardan dolayi daha cok sinirleniyor. bana cocuk olmadigimi sirtinda yasamamam gerektigini, sirtindan inip ayaklarim ustunde durmam gerektigini ve esit iliski yasamamiz gerektigini soyluyor.
lutfen akil verin
Merhaba, evet hatirliyorum yorumlarini.
Yapma kısmında sorunun var peki sen
gerçekten değişmek istiyor musun?
Önce kendine dürüst ol.
Sen bunları uyguladığında aslında bir çok şeyin
evliliğinin, ilişkinin düzeleceğinin farkındasın.
Yapamıyorum kısmı bana inandırıcı gelmiyor.
Eşinin isteklerini pekala gerçekleştirebilirsin.
Ama yapmıyorsun.
Sebebi de böyle bir evlilik istememen.
Eşin akşamları tv izlerse
Kitap okursa, bir haftasonu da yatayım aşagı dinleneyim
derse senin için bu tahammül edilemez olur.
Şuan eşinin tahammül edemediği gibi..
Bunu kabullenmek ve bu şekilde iyileştirmeye gitmek
istemiyorsun.
Sana şunu söylim değil eşin hiç kimse senin istediğin gibi
olamaz. Bugun eşin olur, yarın bir başkası
kimse 7/24 iş hayatında, özel hayatında
ev içerisinde sadece peace ile ilgilenmem lazım demez.
Diyemez.
Bekarlığın da evliliğinde ne oldugunu bilen biri olarak yazıyorum bunları.
Elime aldığım tel olsun, kitap olsun
o an o şekilde vakit geçirmek istiyorsam
teli yada kitabı elimden çeken insana karşı hissettiğim tek şey öfke olur.
İnsanız hepimiz, tahammül eşiklerimiz var.
Kiminin fazladır, kiminin az.
Zorlama artık.
dogru soyluyorsun, degismek istememek degil ama oyle bir evliligim olsun istemiyorum, kabullenmiyorum bunu. belki evlenmeden once cok gezdigimiz icin, Turkiyede oldugumuz icin etrafimizda ailelerimiz arkadaslarimiz oldugu icin , suanda hayatimiz cok farkli. ve esim yogun calisiyor yoruluyo haftada 1 zar zor cikiyoruz, bazen evde kalmak istiyor haftasonu hic cikmak istemiyor mesela ben zorluyorum buna ok demiyorum, bi hafta desem diger hafta bi kahvede olsa bi yemekte olsa cikalim dolasalim gelelim diyorum. tahammul edemiyorum bu duruma, ne olur yani bi kahve icse iki dolassa onu cok yoracagini dusunmedigim icin kabul etmiyorum.
diger davranislarimda iste evde bisey yaparken, tv izlerken telefona bakarken ustelemelerim cok yanlis evet .. eskisi gibi yapmiyorum bunlari ama hala sifir degil, yaptigim zamanlar oluyor.
tesekkurler yazdigin icin
Zaten flört,nişanlılık dönemi evliliğe benzemez. Çoğu kişi için geçerlidir bu durum. Evliliğinizde ağırlığınızı göremedim yazdıklarınızda.
Yoğun iş hayatı,maddiyat,günlük hayatın stresleri olduğu halde eşiniz eve geldiğinde size ilgi gösteriyor. Bırakında iş yerinde sizi aramasın biraz özleyin.
Diyorsunuz yurt dışı seyehatleri çok belki eşiniz izinliyken evde vakit geçirmeyi,dışarıda fink atmaktan daha değerli görüyor. Iki kahve yapın oturun balkonunuzda/salonunuzda birlikte.
Başka bir gün çıkarız amaan de geç yanına sarılıver birlikte izleyin ne izliyorsa.Bana kalırsa siz fazla bir inatçı tutum sergiliyosunuz. İş yerinizde de biraz işinize odaklı çalışirsaniz eşinize sarmazsınız.
Bizim de evlenmeden önce daha aktif bir hayatımız vardı.
Yorulmak nedir bilmezdik.
Ordan oraya, üşengeçlik sıfırdı..
Ama o zamanlar sadece haftasonu bir araya gelebiliyorduk.
Akşamları belki 1 gece belki 2 gece çıkılıyordu yada hiç çıkamadığımız
zamanlar oluyordu.
Sonuçta haftada 3 gün 4 gün her neyse bir şekilde ailenle yaşadığın eve
dönüp istediğin kadar uyuyup istediğin kadar dinlenebiliyordun.
Yada çıkmak istemiyordum
Hastayım ben deyip sallıyordum :) Yapıyorduk yani bunları.
Sen evliliği bekarlıkla meç etmeye çalışıyorsun
büyük hata bu.
Artık her akşam aynı eve dönüyorsun.
Aynı tempo da yaşayabilmek imkansız.
İşten gider gitmez uyuduğum olurdu evlenmeden önce.
Sabaha kadar.
Şuan onu yapamadığın için enerji toplayamıyorsun mesela.
Biraz dinlenmek
Kendinle kalmak
tv izlemek, yada çok alakasız bir şeyler yapmayada ihtiyaç duyabilirsin.
Sürekli eşimin eli kolu üzerimde olmamalı.
Film izlemek istemiyorsam ben kahvemi alıp balkona çıkabilmeliyim.
Bunun için sürekli tepemde biri olsa
alır onu yerden yere vururum ne sevmesi :)
20 yaşındaki shapes ile 31 yaşındaki shapes inan aynı değil.
Gece yollara düşerdik, uykusuzluk bana mısın demezdi.
Şimdi sabah 5 de kalk desen kalkamam.
İnsanlar değişir, olgunlaşır ve huzur ararlar.
Huzur vermiyorsun sen. Bir süre sonra eşinin olan ilgisini de
kaybedeceksin.
Önce bunu kabul et.
10 tane evlilik yapsan ben böyle bir evlilik istemiyorum diyorsun ya
10 undada şu beklediklerini bulamazsın.
Üzgünüm ama gerçek bu.
Rica ederim.
benim sorunum burada sıkılıyorum hakikaten, ailem yok is disinda pek gorustugum arkadasim yok, evim 55 m2, esim gibi seyahat etmiyorum o ediyor daha cok yoruluyor falan belki ihtiyac duymuyo benim kadar gezmeye vs.
ben tum sıkıntımı esimle gidermeye calisiyorum. belki Turkiyede olsak, aileler yanimizda olsa, ev-is- aile ziyaretleri derken zaten bu kadar zorlamayada gerek kalmicak. ama iste savunacak bisey yok en sonunda baktiginda surekli kavga edilen huzursuz bir ev ortami olusuyor. esimin acisindan baktiginda " cok yoruluyorum ayda 1 seyahat ediyorum bizim icin cabaliyorum cocuk yapalim para kazanalim diye, karim hala niye ilgilenmiyosun niye aramiyosun niye gezmiyoruz dirdiri ediyor ,doyumsuz , istekleri bitmiyor" olarak gorunuyor. benim acimdan da boyle.
bide evlendik diye artik genellikle herseyi birlikte yapmaliyiz mantigindan cikmaya calisiyorum.
belki baska bi tiple evli olsam coktan bosanmistik belkide. esim sinirli ama sabirli da evlilige inanan bosanmaya cok sicak bakmayan biri olmasininda etkisi var.
evlenmeden once gezmeyi dolasmayi sosyal hayati severdi, buraya geldik , isleri yogunlasti, ortam ulke degisti, bu sebepten baya bi kesildi . evi seviyo evde kalmak istiyo evde yiyelim, takilalim, en fazla supermarkete alisverise gidelim bi kahve icelim falan donelim istiyo. disarda yemegi sevmiyo Cin'deyiz sonucta alisamadi yemeklere, yabanci yerlere gitsek ayda 1 gideriz cok pahali ve guzel degil hakikaten.
esim tam bir yurdum insani :) turkiyede olsak belki boyle olmazdi ondan..
Peacecim,bunların hepsini anlattın daha önce de. Kaldı ki ben sana kısmen de olsa hak veriyorum da sen bu kadar baskı yaptın,adamı bunalttın da eline ne geçti söylesene canım?
Türkiye'de olsaydınız ben çoktan boşanacağınızı düşünüyorum.
Adamın senden gitgide koptuğunu bazı mecburiyetlerden yanında olduğunu düşünüyorum maalesef.
Seni üzmek istemem inan bana,zaten yeteri kadar üzgünsün.
Ama gerçekler çok acı maalesef.
Bence yine kendi düşüncelerinde sabitsin maalesef be canım.Birsey gecmedi ne gecsin, bir mecburiyeti yokki ne olacak yurtdisinda yasamis biri zaten oncedende 4-5 sene kalmis tek basina egitim calisma icin. Evlilige inandigi icin daha cok bence yoksa vazgecebilirdi cidden
Bence yine kendi düşüncelerinde sabitsin maalesef be canım.
Adam maddi olarak sana mecbur olabilir,yalnız kalmamak için sana mecbur olabilir.
Aslına bakarsan, evlilik statüsüne inanmak ve onu zorlamak da bir mecburiyettir. Benim boşanmayı geciktirmem bu sebeptenti mesela.
Diyorum ya Türkiye'de olsaydınız çoktan boşanmıştınız bence.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?