evliligim, lutfen akil verin

bir sıkıntı var .
okuduklarıma göre yorumluyorum.
konuya sürekli bi hakim olma , onun davranışlarına hakim olma. yaptıklarından haberdar olma gibi bi çaba görüyorum sizde.
o sizin kendisini hiç bir zaman rahat bırakmayacağınızı biliyor . en normal zamanlarınızda bile sorduğunuz sorular ona kuşku sebebiyle sorulmuş sorular gibi geliyor. biraz da yine içiniz rahat değil ve sorguluyorsunuz zaten . bunu da hissediyor doğal olarak , biraz sormamayı ve sorgulamamayı deneyin

Tam olarak arkadaşın yazdığı sebeple eşinin sana tahammülü yok Peace. Ardından bombardıman geleceğini bilip önünü kesiyor. Ve yapma diyoruz sana, iki kere aynı soruyu sorma. Senin sormanın nedeni ne ki? Çok gereksiz, rahatlaman ve rahat bırakman lazım..

dogru, ogrenmek istiyorum konusmak , iletisimde olmak istiyorum, napiyo nasi geciyo gunu, plani ne. gibi.. kisitlama daraltma degil amacim, haberdar olmak bilmek, dedigin gibi hakim olma belkide.
bu bir sure sonra normal olmuyo heralde . ama bana sorsa bunlari ben rahatsiz olmadan anlatirim benimle ilgilendigini dusunurum , merakli ilgili gorurum..

benim sormam merak, ilgi, bilme istegi, napiyo, plani ne, napicak, nasi geciyo gunu. iletisim kurmak , ilgilenmek , konusmak.. bunlar aslinda ama sordugum sorular veya ifade edis tarzim sorguya cekmek gibi duruyo galiba. veya fazla kontrolcuyum. esime gore cok fazla kontrol etme istegim oldugu kesin bunu bi kac kez soyledi bana.
konulari uzatmiyorum , daraltmiyorum, kisa kesiyorum artik baya bir gelisme gosterdim bunlarda :)
ama hala merakim gecmedi, sorularim veya iletisim kurma istegim gecmedi.

Bir kere sormana eşin bişey demiyor ki ama, sen aynı soruyu tekrara geçiyorsun ve eşin de haklı olarak burda patlıyor.
Bana da eşim defalarca eee napacaksın bugün dese, bi tanesinde dayanamayıp elinin körünü yapacağım derim illa ki.

bana sadece senle konusup cikicaz ise gidicez demisti bende detay sormak istedim ondan tekrar sordum.
ne kadar bireysel yasayabilirizki evliyken, hala ne fazla geliyo anlamiyorum, hala cok fazla mi davranislarim..

bana sadece senle konusup cikicaz ise gidicez demisti bende detay sormak istedim ondan tekrar sordum.
ne kadar bireysel yasayabilirizki evliyken, hala ne fazla geliyo anlamiyorum, hala cok fazla mi davranislarim..

Eşin eskiden çok bunalmış olduğu için ona artık fazla geliyor.
Belki de soru sorma tarzını değiştirmen lazım. Eeee napacaksın bugün değil de, yoğun olacaksın dimi, nerelere gideceksiniz vs. gibi.
Gerçi adam çalışacağım dedikten sonra geri kalan detay seni neden ilgilendiriyor onu da anlamıyorum. Benim eşim bana eee bugün napacaksın dese ben de çalışacağım derim, şuna çizim yapacağım, buna teklif göndereceğim, şunlarla toplantı yapacağım demem, çünkü onu ilgilendirdiğini düşünmem.

benim merakim yurtdisinda oldugu icin hangi musterisiyle bulusucaklar ofise mi gidiyor, disarda mi buluscak yemege mi gidiyorlar bu tip detaylar. evet fazla ve bogucu belki ama boyleyim napayim. ilgiliyim merakliyim bunu nasi degistireyim ?

benim merakim yurtdisinda oldugu icin hangi musterisiyle bulusucaklar ofise mi gidiyor, disarda mi buluscak yemege mi gidiyorlar bu tip detaylar. evet fazla ve bogucu belki ama boyleyim napayim. ilgiliyim merakliyim bunu nasi degistireyim ?

Eğer bu karşındaki insanı boğuyorsa en azından tarzını değiştirmeyi dene. Mesela merak ettiklerinin bir kısmını sabah sor, ki zaten sormuşsun ne yapacaksın diye, o da müşteriyle görüşeceğim demiş. Bir kısmını da akşam geldikten sonra sor, ne yaptınız bugün, nerelere gittiniz gibi.
Birbiri ardına bugün ne yapacaksın, nereye gideceksiniz, dışarda mı olacaksınız ofiste mi, yemeğe gidecek misiniz, gibi sorular sıralandığı zaman zaten eşin sana karşı dolu durumda, patlamak içi bahaneyi bulacak demektir. Bizim amacımızda eşini o patlama noktasına getirmemek değil mi zaten?

bombardimana tutma diyosun :)
aynen o patlama noktasina gelmemesi ki kavga etmeyelim gerilmeyelim.. bu ara iyiyiz cok sukur , baya oldu kavga etmeyeli buraya yaziyorum birsey olsa zaten ufak tefek seylerden baska oyle buyuk birsey olmadi bende dikkat ediyorum.
ama genel olarak merak etme, ilgilenme bunlar cok degismedi bende. abartiyorum biraz.
forumda da bakiyorum bu tip konular fazla yok , genellikle kaynana sorunu, aldatma, maddi sorunlar vs gibi belli basli sorunlar var ama benim gibisine rastlamadim bu cok yasanan birsey degil galiba. benim gibi kiskanc, merakli, ilgili bir es

evliliginiz zaten darbeyi almis 700 gunun 100 gununu mutlu gecirdim ne demek ?
sizi aramamasi sizi dusunmedigi ilgilenmedigi anlamina gelmez belki siz biraz rahat biraksaniz ozaman hersey daha kolay yoluna girecek.
sizin icin cocugunuz icin bile fazla fazla mesai yapmasi bir hedef belirlemesi bile bir ilgidir ne aileller var cocuguna bakmayan karisina sahip cikmayan ilgi demek illa opmek koklamak oynasmak demek degildir biraz farkli acilardan bakin siz mesaj atmaktan baska ona ne yaptiniz ?

Bırak sorma
Sorunca ne değişiyor ki
Kavgadan başka

Abarttığını düşünüyorsan kendini törpüle. eşini bunca zamandır huzursuz ettiğin için kendini çok daha fazla törpüle.
Sen ilgilenmiyorsun, merak etmiyorsun, üstüne gidiyorsun. Buna birçok insan katlanamaz, kendine merak ettiğin şeyleri sormak için farklı yöntemler bulmalısın. Hepsini aynı anda değil de zaman zaman sormak gibi mesela. Hoş işi ile ilgili ayrıntıları bilsen ne olacak onu da anlamıyorum da, huydur tabi diyorum.

fazla ust uste soruyor olabilirim. genelde nereye gidiyor napiyo bunlari merak ediyorum, kimlerle yemekte gibi gibi.
fazla sormamaya calisiyorum.
demin yazisiyoduk, sinirlendim, kredi kartlarimiz limiti dolmus markette cekmedi. bende yanlislik olmustur diye dusnuyodum haber verdim esime, dediki tum harcamalari o karttan yapmis ondan dolmus, yaninda muduru var adam cok zengin yani neden esim oduyor bunca oteli yemegi, sonra sirket geri odeyecek tabiki ama bu arada Turkiyeye gidicez falan yani karti acip bir sekilde alisverisimiz falan olcak . sorumsuzca geldi bana, dediki sana baska bir kart veririm, maasim yatincada acariz kartlari zaten sorun olmaz, herneyse ben gerildim insan soyler haber verir burda yalnizim belki param yok.
buna gerilip dedimki noldu sana hic arayip sormadin bugun, illa beni mi bekliyorsun, oraya gittin dunyan mi degisti dedim. bu da aradi beni, bak cok yorgunum 1 haftadir 3 ulke degistirdim sana patlamak istemiyorum, bana satasma, whatsappa girmek istemiyorum artik yine ne yazdin kim bilir diye dedi. bu alisveris, yeme icme istiyosan, ev alalim cocuk yapalim istiyosan hayatimiz bu, kabul ediceksin hakkin yok satasmaya. arayabilirsem ararim. annem babam 2 kelime yaziyo ofisteyim diyosam ustelemiyolar. sen karimsin ne yapiyosun bi kendine gel yaa yeter ne zaman vazgecicen bu hallerinden falan dedi.
karim oldugun icin sabrediyorum yoksa cok daha farkli olmustu ama yeter bak seni son kez uyariyorum kendine gel ben senin sus kopegin degilim dedi. bende sen benim bankamda degilsin biz is iliskisi yasamiyoruz, duygusal iliski yasiyoruz dedim. o da boyle yaparsan is iliskisi gibi davranirim bende sana dedi. benim canimi yakma biliyosun ben cok kaba olabiliyorum agzimdan cikanlara hakim olamiyorum sonra tansiyonumu cikariyosun dedi.

oyle bir konustuki yani sanki bu seyahatinde bu ilk kez yasanmiyor 3 kere daha ayni konusmayi yapmis gibiydi.
ise donmem lazim diye kapadi sonrada.

Farkında mısın eşin direk hakarete saldırmamış bu sefer, daha sabırlı davranmış ama sen yine en başa sarmışsın. Neden üstüne gidiyorsun, konuyu üsteliyosun ? Hani neden beni aramadın demek yoktu, ondan bekleyecektin. Yine ilk fırsatta en başa dönmüşsün, hiçbişey değişmemiş.

kredi karti olayina sinirlendim bu kadar sorumsuzca, kahraman gibi atliyor herseye ama bizi dusunmuyor buna sinirlenip laf soktum neden aramiyosun diye.
kendi kendime sakinlesip hic bu muhabbete girmemem lazimdi evet, sinirlendim o anda neden aramiyosun diye cikistim , heralde en cok soyledigim seylerden biri aklima bu geldi.
o da yazdiklarimi soyledi. kabalasmamak ve sakin kalmak icin kendimi zor tutuyorum dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…